Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 56 prej 56
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Dodon

ADAM dmth. dhé ne hebraishte: EVA dmth:JETE!

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Dodon, ne cilen veper te A .Kolias shkruhet qe greqishtja paska rrjedhur nga shqipja?

Pellazgian,
    Jam duke perkthyer vepren(studimin e fundit te papajisur me shenime biblografike) e fundit te A.Kolias . Flet per Aleksandrin e Madh, per masakren qe u beri "grekerve" sic i konsideron ti, per lidhjen e shqipes me sanskritishten dhe me gjuhe te tjera te Lindjes se afert dhe te larget, shpjegon qarte se cilet ishin "greket" qe Aleksandri i Madh gjeti ne Lindje etj.
    Ju premtoj se do ta postoj se shpejti.( sapo te perfundoj perkthimin).

Me respekt Toro
    "Who is John Galt?"

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Toro une se pari me vjen keq por nuk njoh njeri me emer Kolias, nese e keni fjalen per Aristill (Aristidh) Kolen atehere edhe mund te te jap shpjegime. Ne vepren e Aristill (Aristidh) Kola "Arvanitasit dhe prejardhja e grekeve" veper (me sa di une e perkthyer para ndoshta dhjete viteve ne Prishtine dhe tani se fundi para disa dite ne Tirane) dhe ne librin e prof. Drillon Gega "Studime ethymologjike".
    Kurse per Shen Albanin , une ne lidhje me Adamin jam bazuar ne studimin e Gjyzepe Katapanos ne librin e tij Thoti Flliste Shqip dhe shkencerisht zberthimi qe i jep shqipja eshte shume me i logjikshem dhe shume me i besueshem nga te gjithe e sidomos duke i pasur parasysh edhe faktet tjera qe Gjyzepe Katapano na i jep ne lidhje me kete gje qe nga Atlantida (at lashti), faraonet (fara jone) e deri tek Thoti.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Illiriani, sa per kete ceshtje, kjo eshte sa detyre e jona aq edhe e te gjithe njerezimit sepse qe te gjithe e jo vetem shqiptaret duan ta dijne te kaluaren e tyre. Eshte fakt qe ne jemi duke perfituar me se shumti nga dalja ne shesh e fakteve historike prandaj duhet qe ne te angazhohemi me shume se te tjeret dhe mos te presim vetem nga te tjeret ta bejne kete.
    Shkenca e historise dhe filologjise apo linguistikes shqiptare duhet qe te angazhohet shume me shume se ceshte duke u angazhuar deri tani (edhe pse nuk duhet mohuar dhe perkundrazi duhet cmuar punen e bere deri me tani), duke e pare vet rendesine e madhe te kesaj ceshtje.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Toro, shume respekt per perkthimin e vepres se fundit te Aristill Koles ( i cili si edhe dy parardhesit e tij kryetar te Shoqates Shqiptare "Marko Bocari" te Greqise pati fatin e vdekjes nga leucemia, po te ishin familjare edhe do te kishim menduar qe e kane pasur trashegimi). Mund te na jepni me shume te dhena se kur libri do te jete gati dhe do te del ne shitje, sepse pata lexuar ne nje faqe shqiptare se vepra e tij e fundit eshte duke u bere gati per botim.
    Une deri tani, kam lexuar nga Kola shume intervista, shkrime te tija por asnje liber komplet te tijin, tani sapo kam porositur librin e tij "Arvanitasit dhe prejardhja e grekeve" dhe mezi pres te me vije. Kam lexuar disa shkrime te marra nga ky liber.

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391
    Toro, Pershendetje

Te uroj per punen qe je duke bere.

Pra qka dime deri me tani per ate ngjarje.

Aleksandri i Madh vrau nje populle ne nje pjese te Indise vetem pse flitnin gjuhen e njejte me Greket. Se cili populle ishte ai, apo me mire ta quaj cili fis ishte nuk jam i vetedijshem.

Ajo qe me bene shume kurioz eshte sepse ne nje pjese tjeter te Indise komandantet e Aleksandrit u gjeten te dehur kur takuan pasaardhesit e Dionisit, zotit te venes e te ekstazes.

Historianet boteror per keto dy raste jane munduar te japin arsyetime, por te gjitha kane qene iracionale.

Arsyetimi im eshte shume i thjeshte, ndoshta kete e beje per shkake te mungeses profesionale te qeshtjes.

Arsyeja ime pse vrau nje populle ishte sepse flitnin te njejten gjuhe si armiqte e Aleksandrit, pra greqishte. Dhe arsyeja tjeter pse u dehen komandantet e tij ishte se populli tjeter flitnin gjuhen e njejte te komandanteve te Aleksandrit, pra flitnin Shqip, normal ajo antike. Qka bene nese ne anen tjeter te botes gjene nje populle qe flete gjuhen tende? Feston. Per kete arsye ata u dehen.

Historianet boteror qe te dy popujte i quajne Greke.

Nderime,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pelasgian : 27-12-2002 mė 06:15

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Maqedonia e moēme dhe ajo e sotmja
    Nga fehim nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 15:03
  3. Skulpturat antike nuk ishin tė bardha
    Nga Zemrushja nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 22-10-2007, 08:17
  4. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •