Shqipëria, vend me potenciale të duhura për investime
Kryeministri Berisha, në vazhdim të vizitës në Japoni, zhvilloi sot një takim me Ministrin e Ekonomisë Tregtisë dhe Industrisë, zotin Akiro Amari.
Duke i uruar mirëseardhjen, ministri Amari e përgëzoi Kryeministrin për prezantimin që i bëri reformave dhe arritjeve të qeverisë shqiptare në seminarin me përfaqësues të biznesit japonez. Zoti Amari u shpreh se seminari shënoi një sukses shumë domethënës për ardhmen e investimeve në Shqipëri.
Ministri Amari vlerësoi se marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve janë shumë të mira, ndërsa kërkoi thellimin e mëtejshëm të këtij bashkëpunimi, kryesisht në fushën ekonomike.
Ministri i ekonomisë tha se burimet minerale që ka Shqipëria paraqesin shumë interes për biznesin japonez, ku theksoi se Japonia zotëron ekspertizën në përpunimin e tyre.
Duke e konsideruar si tepër të frytshëm bashkëpunimin ndërmjet dy vendeve në këtë fushë, Ministri Amari vlerësoi se me pasuritë natyrore që mbart, si dhe kushtet optimale që ofron për biznesin, në Shqipëri nuk do të ketë kurrë investitorë të humbur.
Duke u ndalur në takimin e Kryeministrit Berisha dhe Kryeministrit japonez Fukuda, ministri Amari vlerësoi se ishte një takim shumë i suksesshëm dhe se kjo vizitë do të shërbejë si një pikënisje për të thelluar më tej marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve. Ministri Amari vlerësoi angazhimin dhe kontributin e Kryeministrit Berisha në promovimin e potencialeve të Shqipërisë.
Nga ana e tij, Kryeministri Berisha i vlerësoi si shumë të suksesshme takimet e deritanishme në Tokio, duke theksuar veçanërisht takimin me Kryeministrin Yasua Fukuda,
ministrin e Fincanva të Japonisë, Kryetarin e Organizatës së Tregtisë së Jashtme të Japonisë, Guvernatorin e Bankës së Japonisë për bashkëpunim Ndërkombëtar, zëvendëskryetarin e Dhomës Japoneze të Tregtisë dhe President i Bordit të Korporatës Mitsubishi, drejtuesit e grupit “Tokushukai”, me Konsullin e Nderit të Shqipërisë në Japoni, me përfaqësues të biznesit dhe të kompanive më të mëdha japoneze, etj.. Kryeministrit shprehu mirënjohje dhe për ndihmën që qeveria japoneze do t'i pajë Shqipërisë në formën e një kredie të butë prej 12 miliard jen për projektin e sistemit të kanalizimeve dhe përpunimit të ujërave të zeza në Tiranë.
Kryeministri Berisha i bëri ministrit Amari një panoramë të zhvillimeve ekonomike të Shqipërisë dhe të ecurisë së reformave të ndërmarra nga qeveria.
Kryeministri tha se në Shqipëria po funksionojnë më së miri projektet për taksat elektronike, prokurimet elektronike, taksën e sheshtë 10 përqind, nisma "Shqipëria 1 euro", etj..
Këto reforma, tha Kryeministri, po e bëjnë Shqipërinë një vend gjithnjë e më tërheqës për investitorët e huaj. Duke diskutuar për klimën e favorshme tw biznesit, Kryeministri u shpreh Shqipëria është vendi me koston më të ulët të fuqisë punëtore në Evropë.
Kryeministria
06/02/2008
Krijoni Kontakt