Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 86
    i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    Kosova duhet ta kete sherbimin ushtarak te detyruar me se shumti 1 vjeqar .mjafton per tu pergatitur nje i ri edhe per mbrojtjen e atdheut edhe per jeten e metutjeshme te tije.mosha me e mire besoj 18 -20 vjeq .me ushtri te paguar do te kemi ushtar pleq.se paku keshtu un mendoj .

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Serbet jane 6,2 milione ne serbi,kete e thone te dhenat serbe....

Kosova ne 1990 kishte 2 milion banore,me rritje 25/1000 pra 50 mije rritje vjetore...
    Ne 2010 kosova do kete 2 milion + rritjen ne 20 vjet,pra 20 vjet x 50 mije ne vit = 1 milion
    Pra 3 milione banore,prej te cileve 2,7 milione shqiptare e nga keta 500 mije ne emigracion....
    Rritja ne 2010 i bie te jete 50 mije ,dmth, 17/1000 pra me e vogel ne perqindje se rritja e 1990 me 25/1000 banore...

Shqiperia
    2 milion ne 1970 me rritje 30/1000 banore pra 60 mije ne vit
    2,6 milione ne 1980 rritje 22/1000 banore,pra 60 mije ne vit
    3,25 milione ne 1990 rritje 18/1000 banore,pra 60 mije ne vit

Aktualisht mendohet se rritja ka rene nga 18/1000 ne 10/1000 banore qe do te thote nje renie ne perqindje 3 here ne krahasim me 1970 kur ishte 30/1000.....

Pra mendohet se rritja eshte 40 mije ne vit....Meqe renia ka qene graduale,per 2010 mund te marrim mesataren pa rene ne gabim.... 60 mije+40 mije pjesetim per 2 = 50 mije rritje mesatare vjetore

ne 2010 pra do kemi nje popullsi
    3,25 milione + shtesa 1 milion = 4,25 milion

shqiperi +kosove = 7 milione (4,25 milione shqiperia +2,7(8) milione kosova )
    Nga keta 7 milione 1,5 milione jane minimumi emigrante.....

Sipas teorise se qyfyres meqe shqiperi+kosove jemi me shume shqiptare se cka serbe ne serbi,pra 7 milion shqiptare kunder 6,2 milion serbeve,i bie qe shqiptaret e kane te fituar luften me serbine meqe jane me shume.....
    Ne 2003 Zyra e Statistikave te Kosoves ka thene 1.9 milion. ( jo te gjith kosovare)

Shqiperia ne 2007 3.6 milione, (3.4 shqiptare)

Ti vazhdo nej llogarite me shifrat e 90es e 70es
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 11-02-2008 më 11:04

Megjithate e di si eshte puna? Ju e dini me mire nese duhet te beheni gati per lufte. Bejeni si Enveri, rrini gjihtmone gati, bejeni 2 vjet ushtri jo si Enveri vetem 1, dhe mbusheni dhe me bunkera se do duhen kur t'ju sulmojne armiqte. Hidhini gjith leket per ushtri se ka pasur shembuj plot qe kjo gje funksionon, si puna Rusise.

Dhe ishalla beheni shteti me ushtrine me te forte ne Ballkan dhe te mbroni she Shqiperine kur te na sulmoj greku.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Normal sherbimi Ushtarak ka efektet pozitive ne rinin dhe popullin ne pergjithesi te kosoves te cilet duhet te sherbejnë per mbrojtjen e popullit nga rreziqet qe vijnë nga jashtë dhe nga brenda ...

Dhe natyrisht se edhe per vete nje te ri ,Aftesia luftarake apo dituria se si te vetembrohet nga qdo rrezik eshte nevojë e domosdoshme per të,e cila i hyn ne pune per gjatë qdo sfide te jetes.

Kosoves realisht i ka munguar deri tash nje sherbim i till dhe kam frigë se ky vakum i cili ka mbreteruar gjat kesaj kohe do ketë pasoja negative ne te ardhmen..
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ne 2003 Zyra e Statistikave te Kosoves ka thene 1.9 milion. ( jo te gjith kosovare)

Shqiperia ne 2007 3.6 milione, (3.4 shqiptare)

Ti vazhdo nej llogarite me shifrat e 90es e 70es

Or mik ti mesa po shoh ske neurone te besh 2 llogari me mendjen tende.

Si mund te ishte ne 1980 kosova 1,6 milion e tani 30 vjet me pas me ate rritje qe ka kosova te jete vetem 1,9 milion.... E kupton ti qe ja kepusin kot,apo ke nevoje te rikthehesh prape ne fillore....

Meqe Cia thote 3,6 milione,ta shqyrtojme cik.... Cia thote qe rritja eshte 10/1000 pra 36 mije ne vit...
    Nga te dhenat e fundit zyrtare ne shqiperi ne 1990 rritja ishte me 60 mije....
    Mesatarja e 60+36 eshte 48 mije .....shumezoje per 18 vjet vene mbi 850 mije shtese....Pra rreth 4,1 milion e jo 3,6.....

Keshtu qe Cia eshte duke pjerdhur o tek rritja o tek numri i popullsise se jane te dhena kontradiktore....Te punon llogjika deri ketu?

Sa per ushtrine,mos te harrojme qe ushtria moderne ka nevoje per oficere e nenoficere te pergatitur....Ka nevoje per Tankiste,artiljere,Pilote,Teknike avioni,pilote e artiljere anijesh etj ..... Nese ti nuk i ke gati ne rast lufte me cfare do luftosh ,me duar e me kallash sikur je ushtri kacakesh....

Nese plas lufta e behet mobilizimi 300-400 mije veta e ti ke vetem 2 mije oficera,ca do besh,Kapiten e Major ate qe punon guzhinjer apo do besh artiljer ate qe deri dje shiste fara luledielli....

Po si nuk kane keta rob piken e pergjegjesise sot....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

nxenese Maska e rrezja25
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Vendndodhja
    ne kosove
    Postime
    19
    une mendoje se jo vetem 2 vite por edhe 100 do tia jepja kosoves kurse per pyetjen shtese mendoje se shqiperia nuk do te pranonte aleancen sepse ata e kane ushtrine teper shume te diciplinuar kurse kosovaret nuk mund te rrine ashtu pa folur me njerzit e rruges pa lejen e komandantit

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mesatarja e 60+36 eshte 48 mije .....shumezoje per 18 vjet vene mbi 850 mije shtese....Pra rreth 4,1 milion e jo 3,6.....
    Hyjnjeri llogaria del një çikëz më ndryshe.

Se brenda 18 viteve, ti thu që shumohet popullësia me nga 48.00 në vit, por problemi është se në vitin e parë ka pak popullësi, dhe kështu lindin 48 mijë vetë, por në vitin e 18 tashmë popullësia është shtuar, dhe në vend se të lidnin 48.000 psh lindin 55.000, për çdo vit më vonë lindin më shumë njerëz.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Hyjnjeri llogaria del një çikëz më ndryshe.

Se brenda 18 viteve, ti thu që shumohet popullësia me nga 48.00 në vit, por problemi është se në vitin e parë ka pak popullësi, dhe kështu lindin 48 mijë vetë, por në vitin e 18 tashmë popullësia është shtuar, dhe në vend se të lidnin 48.000 psh lindin 55.000, për çdo vit më vonë lindin më shumë njerëz.
    ishte mesatarja anthem....e vertete eshte qe popullsia shtohet ne numer por bie lindshmeria.... Rasti me i mire zyrtar eshte i shqiperise 70-90 pra pasi filloi aplikimi i planifikimit familjar...
    ne 1970 rritja ishte rreth 60 mije per vit
    ne 1990 rritja ishte po njesoj rreth 60 mije ne vit,megjithese popullsia ishte 3,2 milion,pra 1,2 milion me shume....

u kalua nga rritja ne perqindje nga 3% (30/1000) ne 1,8 % (18/1000) ,ky ishte shkaku ....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Or mik ti mesa po shoh ske neurone te besh 2 llogari me mendjen tende.

Si mund te ishte ne 1980 kosova 1,6 milion e tani 30 vjet me pas me ate rritje qe ka kosova te jete vetem 1,9 milion.... E kupton ti qe ja kepusin kot,apo ke nevoje te rikthehesh prape ne fillore....

Meqe Cia thote 3,6 milione,ta shqyrtojme cik.... Cia thote qe rritja eshte 10/1000 pra 36 mije ne vit...
    Nga te dhenat e fundit zyrtare ne shqiperi ne 1990 rritja ishte me 60 mije....

Keshtu qe Cia eshte duke pjerdhur o tek rritja o tek numri i popullsise se jane te dhena kontradiktore....Te punon llogjika deri ketu?

Sa per ushtrine,mos te harrojme qe ushtria moderne ka nevoje per oficere e nenoficere te pergatitur....Ka nevoje per Tankiste,artiljere,Pilote,Teknike avioni,pilote e artiljere anijesh etj ..... Nese ti nuk i ke gati ne rast lufte me cfare do luftosh ,me duar e me kallash sikur je ushtri kacakesh....

Nese plas lufta e behet mobilizimi 300-400 mije veta e ti ke vetem 2 mije oficera,ca do besh,Kapiten e Major ate qe punon guzhinjer apo do besh artiljer ate qe deri dje shiste fara luledielli....

Po si nuk kane keta rob piken e pergjegjesise sot....
    e ka thene vete Kosova qe jane 1.9 ti nuk do. Shqiperia ishte nen 3 milion ne 1991-92 dhe sot eshte 3.6 ti prap nuk do. Beso cfare te duash.

Sa per ushtrine, bej llafe kot un me ju. Bejeni mor vlla. Shkoni 2 vjet ushtar se sic ta thash me lart ka prova plot qe te besh ushtri te madhe ka shume te mira. Shif europen vetem luftra ka, shtete duke sulmuar shtete te tjera. Cdo vit nga nje lufte.

kemi 50 vjet ne ne Shqiperi qe e bejme sherbimin e detyruar. Do ta dish sa here i ka hyre ne pun prinderve te mi ai sherbim ushtarak ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 12-02-2008 më 10:20

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Futjani kot, ca jane kto llogari mer. Keni harru dy faktore: kane emigruar mbi 1 milion shqiptare pas 90, dhe lindshmeria ka ra shume. Ne Shqiperi jane 3.3-3.4 milion banore. Shtojini edhe ate 1 milionishin dhe del llogaria juaj.

Edhe ne Kosove, si kudo, emigrimi eshte i lart. Po nuk pate pune, normal qe do emigrosh.

P.S. kjo puna e ushtrise me duket si humor. pa ofendime.
    Life's too short to remove USB safely.

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Studentet dhe Sherbimi Ushtarak ne Shqiperi
    Nga Enri në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 03-06-2010, 18:18
  3. Reformim i shpejte i Sherbimit Gjeologjik
    Nga Xhuxhumaku në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-02-2006, 15:17
  4. Shërbimi ushtarak i detyrueshëm
    Nga liridashes në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:26
  5. LDK-ja nën terrorin e pol-potistave
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 07-01-2004, 14:00

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •