http://www.balkanweb.com/kultur%EB/2...-im-78827.html
Nexhmije Pagarusha: Ēfarė s'mė pėlqen nga klipi im
TIRANE - Ajo ėshtė ikona e muzikės shqiptare, ndėrsa hiti i saj "Baresha" ende mbetet simbol i kėngės, qė i ka rezistuar dhe e ka tejkaluar kohėn. Kjo e fundit, pas mė shumė se 40 vitesh pritjeje, u bė sė fundmi edhe me njė videoklip, tė cilin e ndihmoi Ministria e Kulturės, Rinisė dhe Sporteve dhe Muzeu i Kosovės.
Kėnga nė interpretim tė ikonės sė muzikės kosovare Nexhmije Pagarusha, sė fundmi u plotėsua edhe me njė videoklip, dėshirė kjo qė Bilbili i Kosovės e kishte prej disa dekadash. Kėnga ėshtė e realizuar me muzikė tė Rexho Mulliqit dhe tekst tė Rifat Kukajt, dhe me orkestrėn popullore tė Radio Prishtinės, nėn drejtimin e Isak Muēollit nė vitin 1966.
"Kam pritur kaq gjatė qė kėngėn ta sjellim si videoklip, jo pse i nevojitet, por gjithmonė kam pasur dėshirė qė publikut t'i sjell edhe njė kėnaqėsi tjetėr me 'Bareshėn'. Gjithēka ėshtė e krijuar vetėm pėr adhuruesit e mi dhe ka 50 vite qė po kėrkoj njė realizim vizual tė saj", - shton Pagarusha, pak ditė pasi videoklipi ka gjetur vend nė televizionet tona.
Mirėpo, nėse e shikojmė videoklipin "Baresha" prej 8 minutash, vėrejmė se vetė artistja shfaqet pak, gjatė tetė minutave tė kėngės, nė shumicėn e kohės aty shfaqen balerinat nga trupa e Baletit tė Kosovės, e realizuar nė pjesė tė ndryshme malore, gjė e cila pėrkon me vetė mesazhin dhe fabulėn brenda kėngės. Videoklipi, me t'u plasuar edhe nė portalet e internetit, duket se ka zgjuar njė debat midis komentuesish.
Disa prej tyre thonė se videoklipi do tė duhej tė pėrmbante mė shumė figurėn e zonjės sė kėngės, sepse ėshtė ajo tė cilėn ata kanė pritur ta shohin, dhe jo fėmijėt e vegjėl e balerinat, sado qė ato i japin hijeshi dhe rrėfejnė me anė tė vallėzimit tregimin e kėngės.
"Nuk e di pse tėrė kohėn dalin kėto kinse baresha. Ne e duam Nexhmijėn tonė. Do tė ishte mė mirė tė kishim mė shumė skena tė saj", - thoshte njėri prej komentuesve. Rreth kėsaj, edhe vetė Pagarusha thotė se do tė donte tė kishte mė shumė hapėsirė nė videoklip, duke kėrkuar tė mos flitet shumė rreth kėsaj pune.
"Ndonjėherė nuk e kuptoj artin e pasluftės. Ajo ēka ka pėrfunduar nuk vlen tė komentohet. Unė dua qė sa mė pak tė flitet pėr kėtė punė, por kam pritur edhe vetė qė tė jem mė e pranishme nė videoklip, jo pse dėshiroj, por e di qė adhuruesit duan ta shohin Nexhminė qė s'e kanė parė njė kohė tė gjatė nė televizion.
Jam e lumtur qė videoklipi ka dalė, e shpresoj t'i pėlqejė edhe publikut",- shton Pagarusha, duke thėnė se nuk ka qenė asnjėherė natyrė e ankuar, por e kėnaqur qė ėndrra e kahmotshme u finalizua.
"Gati 50 vite publiku e ka dėgjuar kėngėn, dhe me mua ose pa mua nė videoklip, e di qė prapė ata do vazhdojnė ta duan e dėgjojnė atė", - thotė nė fund zonja Nexhmije Pagarusha.
(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt