Postuar më parë nga
Zarathustra.
Feja eshte e arabeve kurse kombi eshte i shqiptareve. Feja eshte kulture, edhe shqiptarzimi eshte po kulture. Si mundet qe per nje shqiptare keto kultura te kene te njetjen vlere? Ne fene silame flitet, kendohet, shkruhet etj etj arabisht, kurse ne i bejme keto ne shqip. Shqipja dhe arabishtja nuk duhet te jene te barabarta per nje shqiptar. Si mundet qe nje komb shqiptar ne mes te europes te jetoje me zakonet, doket dhe traditat e arabit? Perse duhet ta barazoj une kulturen time kombetare me nje kulture magjypesh arabie? Me duket se dole pikerisht atje ku dal une gjithmone.
Ju jeni shqiptare me kushte. Shqiptarizmi per ju eshte i pranishem vetem ne rast se nuk bie ne konflikt me islamin, por nqs ky konflikt del ne pah, sic duket sot fare mire kur interesi kombetar shqiptar eshte aleanca me perendimin nderkohe qe ju dhe islami na solidarizon me terroristet e lindjes, atehere shqiptarizmi juaj vihet ne dyshim qekurse ju jeni ne dileme se ke te zgjidhni, islamin (fene e arabeve) apo shqiptarizmin (kombesine tuaj). Vete ky pozicion ne te cilin ju ve islami, pra qe duhet te zgjdhni, eshte anti-kombetar dhe e nxjerr ne pah kete fe si nje kulture anti-komb. Prandaj kjo fe duhet zhdukur nga trojet shqiptare.
Krijoni Kontakt