Postuar më parë nga
Zarathustra.
Une jam mysliman, por mua si shqiptar myslimanizmi me pengon shume.
Le te biem dakort per disa gjera. Ne si komb aspirojme integrimin perendimor, c'ka do te thote qe ne aspirojme nje stil jete, nivel zhvillimi, forme shteti, shoqeri te hapur, zhvillim kulturor, ndergjegje kombetare, etj etj si ajo perendimore.
Pra myslimanizmi (si kulture orientale) dhe perfaqesuesit e tij ne vendin tim, me mbajne mua peng integrimin, qenien apo ekzistencen time dhe te kombit tim ne nje nivel e stad me te larte. Mua muslimanizmi nuk me lejon te kem nje shtet laik (tani eshte i detyruar, por nqs fuqizohet shume nuk do te me lejoje). Mua myslimanizmi nuk me njeh shtetesine, apo perkatesine kombetare, pasi kjo fe nuk njeh nacionalitetin por predikon vetem ndertimin e shtetit islam. Mua myslimanizmi nuk me njeh identitetin dhe kulturen kombetare pasi predikon nje identitet dhe kulture te vetme qe eshte ajo islame (ja pse myslimanet e therrasin shpesh njeri tjetrin "vella"). Mua myslimanizmi me barazon me arabin, me magjypin, me aziatikun, me kerkon te zbatoj rregullat e jetes se arabise, te falem ne arabisht, te kendoj si arab, te ushqehem si arab, te kercej si arab, te falem si arab, te emocionohem si arab, te luftoj si arab (xhihad), nderkohe qe une nuk jam arab, apo banor shkretetire por malesor.
Nje femer shqiptare nen myslimanizem nuk lejohet te martohet me nje burre jo mysliman, pra injekton percarje kombetare. Myslimanizmi predikon nje shoqeri te mbyllur, nje femer te izoluar, te mbuluar dhe te pashkolluar, pra injorance dhe prapambetje kombetare, c'ka do te thote nivel te ulet civilizimi dhe vetqeverisje e keqe, intolerance dhe destabilitet ne vend.
Myslimanet sot si njerez e si kulture jane entiteti me antagonist me ameriken, aleatin me te mire tonin. Ne nuk mund te jemi myslimane te mire, dhe aleate te mire te amerikes per shume kohe. Cdo gje myslimane eshte anti-kombetare per ne, eshte anti interesit tone imediat dhe strategjik si komb, si popull si shtet.
Krijoni Kontakt