Isha ne Irak, Bagdad si menaxher i sherbimeve civile ndaj ushtrise amerikane prej fillimit te 2007 ne periudhe me kontrate (nuk mundem te tregoj-me falni) dhe isha i detyruar te largohem nga Iraku pasi rash ne duar te ekstremisteve SHIA 2 here dhe me dhan ultimatum te largohem qe andej.Ashtu edhe bera per shkaqe sigurie (fakt-per shkak se me vete barti shum informacione te nevojshme per ushtrine amerikane dhe per qellim te shpetohen/ruhen ato informacione ushtria me largoi prej iraku).Kam patur rast te ballafaqohem me perleshje te jashtzakonshme ku kam mbajtur front vet me grupet e ekstremisteve deri sa kane ardhun ne perforcim apo ndihme Marina amerikane.Kam qene i detyruar te shof dhe te perballem me shum skena gerditese dhe rrenqethese qe deri me atehere nuk kisha patur rast te kem ndonje eksperience te tille.Kemi qene te sulmuar me nga (minimum) 50 predha ne dite (24h).Mund te them se gjum nuk kemi patur si duhet.Asgje nuk mundeshim te benim si duhet ne ato kushte por perkundrazi ishim kampi me i sukseshem ne Bagdad edhe se ishim kampi me i rrezikuar ne Bagdad (Rustamiyah-Rustemia).Sot, ne shtepi nuk mund asgje te bej-sikur nuk dua te bej asgje.Si njeri normal do te kisha dashur qe askush mos te jet ne ate situate por me mua ndodh qe UN DUA TE JEM PERSERI ATJE ME CDO KUSHT.Se si ndodh kjo me psiqiken time nuk ka njeri qe me kupton dhe as vet nuk kam mundesi te di perse ndodh keshtu.Mendoj qe logjika e shendoshe nuk lejon qe un te kethehem perseri atje pas gjith asaj eksperience qe pata atje por ja qe kam logjike te shendoshe (menaxhoj 4 firma private ne Tetove) dhe jam ai qe dua te shkoj perseri atje pasi atje me duket rendi dhe obligimet e punes sikur jan me ne rregull se anarkia dhe korrupcioni ketu (ne Tetove).
Kjo ishte vetem hapje e temes per gjithe ata shqipetare qe punonin dhe punojne ne Irak edhe per trupat tone (krenaria jone) qe mbajne paqe dhe ruajne rendin publik ne irak.Ketu mund te shprehni eksperiencat e juaja sikur une dhe mendimet qe keni per mua dhe punen time atje.Gjithashtu vlen per te gjith qe punojne atje.
Me te mira mbetshi
Krijoni Kontakt