Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 91
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Këshilla miqësore!

Përshëndetje të dashur anëtarë,

Më duket një ide e mirë të hap një temë keshilluese për problemet apo shqetësimet e ndryshme shoqërore të gjithësecilit.

Probleme apo shqetësime për të cilat gjithmonë keni dashur të pyesni por nuk e keni bërë. Probleme apo shqetësime që ju kanë prekur ju apo miqtë tuaj.

Pse nuk provoni të merrni një këshillë miqësore? Mos u shqetësoni... ketu jemi vetëm unë, ti , dhe anëtrët e tjerë. Këtu do të ndiheni të sigurt dhe te mbrojtur,

Për ata që nuk dëshirojnë të bëjnë publik identitetin, siguria e fshehtësisë është e garantuar nëpërmjet kontaktit me MP. Emri juaj do të mbetet anonim dhe do të trajtojmë vetëm problemi.

Cfarë prsini atëhere? Tregoja Force-Intruder!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 31-01-2008 më 10:14

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Pershendetje Force,
    kam nje hall te madh, probleme zemre,
    qe para nje viti u dashurova me nje kolegen time, mirpo ma tha pak si teper vone qe ishte e fejuar, dhe nuk mund ta hiqja dot me nga zemra.
    Njese, me mbajti shume afer, si shoqe, edhe pse une kembengulja, ajo ma priste thjesht se isha me i vogel se ajo (ajo 31 une 22 ne ate kohe). Me e keqja eshte se i fejuari i saj punon ne te njejten kompani , e njoh si fytyre dhe ai ne fakt e di se une e dua ate gocen, dhe kjo nga nje ane me pengon te vazhdoj te kembengul sepse nga nje ane dua dhe une te jem i lumtur me te, por nga ana tjeter nuk dua kurrsesi qe per fajin tim te shkaterroj lumturine e dikujt tjeter, aq me teper qe ata te dy jane shume çift i mire.
    Per shume kohe e hoqa nga mendja, dhe me siguri mund te them se e kam zemren e lire,
    mirpo edhe sot e kesaj dite asnje goce nuk arrin te me beje te me rrahi zemra si ajo, edhe pse them se nuk e dua, perseri sa here jam afer saj kur dalim ndonjehere bashke nga puna ndihem i lumtur. Deri tani nuk kam pare asnje qe ti jete e denje ta zevendesoje.
    Po dreqi e mori e kam perballe se punoj me te, dua nuk dua do ta shoh. Cdo femer mund ta refuzoj pa problem, por jo ate, tundimi eshte teper i forte.
    Jam perpjekur qe te shoh anet negative te saj, po pa sukses, eshte teper e embel.
    Si ta heq nga mendja?
    Apo duhet te vazhdoje te kembengul dhe ta deshiroj me gjithe forcen edhe pse eshte e fejuar? kjo e fundit do me bente te ndihesha tej mase fajtor, jam shume i trubullt.
    Si tia bej?

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Ne jete njerezit per vendime te caktuara mund te ndihen shume shpesh fajtor,por nese dhe ajo te dashuron ne te njejten menyre nuk shikoj pse kjo dashuri mos te avancoj,fundja ndoshta fejesa asaj i eshte kthyer ne nje makth,c'do njeri ka te drejten e divorict ne ditet e sotme n.q.s e sheh qe ka zgjedhur personin e gabuar per te ndare pjesen tjeter te jetes!

Mendimi im si mashkulli qe je, hidhe hapin e pare dhe thoje se si ndihesh ndaj sa

pa hezitim.

p.s F-I sorry qe ktheva pergjigje, por deri sa tema eshte ne forum thashe dhe une

te jap mendimin tim!

Kalofshi mire!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Faleminderit Endless,
    po ajo e di shume shume mire se ja kam thene une, nuk jam tip qe pres shume per ti shprehur ato qe ndjej. Po ajo e do ate çunin, jane mire bashke.
    Problemi dhe i teperti jam une.
    Dhe ne fakt zgjidhja me e mire do ishte ta harroja, po si?

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Faleminderit Endless,
    po ajo e di shume shume mire se ja kam thene une, nuk jam tip qe pres shume per ti shprehur ato qe ndjej. Po ajo e do ate çunin, jane mire bashke.
    Problemi dhe i teperti jam une.
    Dhe ne fakt zgjidhja me e mire do ishte ta harroja, po si?
    Mendimi im personal ne kete rast eshte te gjesh dike tjeter,dhe me kalimin e kohes jam i bindur se do

t'a harrosh,te pakten per mua ka funksionuar,ne nje rast para disa vitesh pak a shume si i joti!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Si ta heq nga mendja?
    Apo duhet te vazhdoje te kembengul dhe ta deshiroj me gjithe forcen edhe pse eshte e fejuar? kjo e fundit do me bente te ndihesha tej mase fajtor, jam shume i trubullt.
    Si tia bej?
    I dashur xfiles,
    Ti je nje mik i mire dhe fakti qe ke hapur zemren ketu me prek thellesisht. Jam i sigurt qe ti shikon te ajo femer jo vetem nje person qe e deshiron me gjithe shpirt, por edhe nje pike referimi stabiliteti dhe pamvaresie. Karakteri dhe sigurie.
    Por ti je ne nje udhekryq ku duhet bere nje zgjedhje:
    - Te vendosesh nese do ta leshosh te ike njehere e pergjithmone..
    - Apo te vendosesh te luftosh per tu bere fituesi i zemres...?
    Nga eksperienca ime mund te te them dicka... te harrosh nuk funksion gjithmone. Nuk eshte e lehte sa duket.
    Dhe ti realitetin nuk e pranon dot me sa duket. Keshtu qe une megjithe deshiren dhe vullnetin e mire, nuk mund te te keshilloj ta lejosh te largohet prej teje.
    Nuk ke pse ndihesh ne faj... dashuria nuk komandohet. Pertej gjithckaje qe mund te imagjinosh dhe fantazosh, beji vetes nje pyetje : "A je gati ta pranosh sic eshte dhe te jetosh pergjithmone me te?" Sepse ne qofte se je gati per dicka te tille nuk eshte aspak vone.
    Si nje mik te keshilloj te flasesh me te hapur, pa frike, sepse nuk mund te humbasesh ate c'ka nuk ke. Thuaja se e ke dashur dhe e deshiron pamvaresisht gjithckaje. Dhe ne qofte se edhe ajo ndjen per ty ne menyre reciproke, atehere jeni bere per njeri-tjetrin. Jepi force dhe mbeshtetje nese do te kete nevoje per te marre vendime.
    Ne fund te fundit miku im... te thashe: Nuk ke mundesi te humbesh ate qe nuk ke.
    Te uroj sinqerisht te perfundoni bashke te lumtur pergjithmone.
    Miqesisht
    F-I

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    o force intruder
    po une o vlla si tja bej
    qe kam dy vjet qe jam nda nga ish-e dashura po skam gjetur qetesi qe nga ajo dite
    sdoja te lidhesha me asnje prap nuk isha i lumtur
    u lidha me nje prap nuk isha i lumtur
    e keshtu me rradhe deri me sot sjam aspak i lumtur
    cdo gje qe bej me kujton ish-te dashuren
    ke ndonje mendim per mua????
    respekte
    JO SEKS PARA MARTESE

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga goldian Lexo Postimin
    o force intruder
    po une o vlla si tja bej
    qe kam dy vjet qe jam nda nga ish-e dashura po skam gjetur qetesi qe nga ajo dite
    sdoja te lidhesha me asnje prap nuk isha i lumtur
    u lidha me nje prap nuk isha i lumtur
    e keshtu me rradhe deri me sot sjam aspak i lumtur
    cdo gje qe bej me kujton ish-te dashuren
    ke ndonje mendim per mua????
    respekte
    I dashur goldian,
    Me sa me tregon ti paske nje kohe relativisht te gjate qe je ndare. Ti duhet te ndjekesh hapat standarde ne raste te tilla :
    PRANO REALITETIN: Ajo ka ikur tashme. Nuk mund te jeni me bashke. Mos lejo fantazine dhe gjerat e mbetura peng te te mjegullojne evidencen e realitetit ku jeton. Ajo nuk eshte me me ty... por ti mund te jesh ende i lumtur me dike tjeter.
    KTHJELLO MENDJEN: Harroji zenkat, shkaqet, nervozizmin e brendshem. Gjithcka qe te prish momentet e ekuilibrit shpirteror. Ka shume mundesi qe kujtime te hidhura te te ringjallin ne te dashuren tende te re, pikerisht ato qe ke "urryer" te ai njeri me te cilin je ndare. Dhe kjo mund te te sjelle probleme ne lidhjen aktuale.
    MOS RI-BE TE NJEJTAT GABIME: Pasi te jesh cliruar nga ndjenjat dhe emocionet negative, beji nje rivleresim te plote lidhjes se meparshme. Me qetesi dhe pjekuri identifiko "problemet", ku nuk perputheshit ne karakter. Meso nga gabimet e meparshme per te qene i suksesshem ne lidhjen tende te re.
    GJEJ NJE MIKE TE RE: Shiko perreth. Ka plot femra per ty miku im. Ndoshta ajo e duhura mund te jete dikush qe e ke patur gjithmone para syve. Komuniko me vajza te reja... zer nje mike te re. Mos kerko shembelltyre te ish-te dashures, kerko dicka krejt te re.
    FOLI MIKES TENDE TE RE: Megjithese pothuajse gjithmone interpretohet si "gabim" nuk eshte ide e keqe ti tregosh mikes tende te re per ish-te dashuren. Jo shume dhe jo gjithcka natyrisht. Ato qe mjaftojne per ta bere te dashuren tende te re te kuptoje problemet e tua. Kjo do t'ju sjelle me afer dhe do ti beje te mundur asaj te te kuptoje ne momente te caktuara.

Miqesisht
    F-I

i/e regjistruar Maska e ujkus
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Postime
    327
    xfiles ti ke nje problem te madh dhe nje te vogel .

i madhi eshte qe je nga divjaka dhe i vogli eshte qe ajo do nje tjeter .
    sa per ate mos u shqeteso .
    beje qe ai te behet xheloz dhe ajo te luftoje per miqesine tuaj duke e ruajtur ate

ne fund ajo do te jete e jotja sepse ai tjetri do te heqe dore

eshte pak diabolike por funksionon

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Anonymous
    un dhe ai kemi thuajse 3 vjet qe jemi ndare, ne gjithe kuptimine fjales, un nga nje ane e botes e ai ne tjetren.
    Shkaqet: nje nga shoqkat e mia, qe diti te bej ate qe un nuk doja me shum se sa nuk mundesha, edhe ca te tjera qe iu vune ketij shkakur kryesor si qershia mbi torte.
    Puna eshte se nje mikja ime qe e kam pasur ne shkolle dhe qe mbaj shum kontakt, flet edhe me ishin tim edhe me mua, dhe gjithmon AI do jet ne biseden midis nesh, jo pyeti per ty jo iu mbushen syte me lote kur pa fotot e tua etj, etj. Me then te drejten me eshte ber fiksim i keq, ose me mire asnjeher nuk me eshte hequr si fiksim
    Qe pas vdekjes se vllait te tij gjerat midis nesh moren rruge te ndryshme, dhe si per dreq sa her qe mundohem te bej dicka qe ta harroj ose do shof vllane e tij ne enderr ose ate vet, aq sa edhe njerezit qe dua me shum ne jete nuk i shoh aq shpesh ne enderr sa ate.
    E dashur...
    Tre vjet te ndare dhe larg eshte nje kohe shume e gjate. Larg syrit larg zemres! Nje kohe shume e gjate per "te mos e lene te ike". Keshtu qe me duhet te supozoj qe ai ishte "i pari" me te cilin e ke patur ndonjehere seriozisht, ishte ai qe te thote se "do te te prese derisa te jesh gati". Nuk do te habitesha sikur te kishte nje nofull mashkullore, dhembe te bardhe dhe te merrej me ndonje sport.
    Te shikonte ne ate menyre qe nuk te kishte pare askush me pare... te pelqente ta degjoje zerin e tij.
    Te jem i sinqerte mendoj se ne njefare menyre fajeson veten qe u prish gjithcka. Por e dashur... a nuk eshte dashuria sakrifice? A nuk duhet te sakrifikonte ai pak nga flirtet adoleshenciale me nje teknike Don Zhuani ai mashkull? A nuk mendon se ishe e denje per pak me shume durim dhe respekt?
    Cfare mendon se po te kishe bere do te ndryshonte dicka? Me beso... njerezit mbrumen ne nje fare menyre dhe nuk ndryshojne kurre. Sado e "zonja" qe te ishe treguar nuk besoj se do te kishe mundur te shmangie asgje... thjesht do ta shtyje ndoshta. "Once a sailor, always a sailor".
    Keshtu karakterin e vertete te tyre njerezit e shpalosin ne momente te veshtira dhe deshperimi, dhe humbja e vellait te tij besoj se vetem e ka bere me egoist dhe menefregist...
    Per mendimin tim duhet te besh paqe me ate pjese te zemres e cila eshte akoma e fyer dhe e thyer, e megjithate mundohet te justifikoje sjelljen e tij. Ai nuk ka justifikim per asgje. Dhe ti nuk je fajtore "qe nuk dite ta mbash".
    Dhe ata qe te pershperisin se "sa gjynah qe u prishet sepse ishit perferkte bashke" per mua e di cfare jane? Njerez pak sadiste qe u pelqen te shikojne nese vuajne akoma te tjeret.
    Keshtu bej paqe per ate qe ndodhi dhe nuk c'behet me! Fale ate njeri ne qofte se te ka lenduar. Dhe mbaj nje stime te larte per vetveten gjithmone. Ishte thjesht nje eksperience e keqe ne nje moment delikat dhe te brishte.
    Por cfare nuk te vret vetem te ben me e forte... Shiko perpara e dashur. Diku ne nje stol ne park eshte ulur nje djale simpatik i cili po te pret. Shpirti jot binjak. Jepi nje shans.
    Dhe jepi nje shans edhe njerezve qe kerkojne miqesine tende. Ai qe kerkon miq pa te meta, mbetet pa miq fare.
    Miqesisht
    F-I

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Këshilla Estetike/Në kushte shtëpiake
    Nga Mina në forumin Bukuri dhe estetikë
    Përgjigje: 226
    Postimi i Fundit: 26-07-2024, 03:27
  2. Keshilla rreth Islamit* Video (English)
    Nga La_Lune në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 26-04-2012, 04:07
  3. Keshilla Dhe Porosi Ndaj Pushtetarve Dhe Udheheqsave
    Nga gharib në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 05:29
  4. Këshilla dhe udhëzime rreth provimeve shkollore
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:44
  5. Elbasani prenoton miqësore me Barcelonën
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-09-2006, 21:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •