Alban dua te te bej nje pyetje
Perse zoti yt (une e kam pergjigjen e All-llahut) nuk beri nje gjini por krijoi mashkullin dhe femren ?
Alban dua te te bej nje pyetje
Perse zoti yt (une e kam pergjigjen e All-llahut) nuk beri nje gjini por krijoi mashkullin dhe femren ?
Guri i rende peshon ne vend te vet.
Femra dhe mashkulli!
Femra eshte nje gje e bekuare e jo objekt e as qenje me vlere me te ulte se mashkulli por ndoshta edhe perkundrazi eshte me e persosur.
Ju disa ketu qe duket se jeni verberuar nga feja, por ne te vertete
jeni larg Zotit keni harruar se femra ju ka mbajtur ne barkun esajna 9 muaj dhe ju ka lind, ushqyer, mesuar te ecurit te folurit...
Pse i shani nenat tuaja?!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Muhameti,
thot ne hadithe se " shpata gjendet ne xhenet ", pse ? Sepse pa shpate islami nuk eshte shperndare askund ne bote. Ku eshte ndalur shpata orientale , aty eshte ndalur edhe Islami. Kjo shpate eshte e mbuluar me gjak, sepse Muhameti kunder kombeve qe nuk pranonin islamin, perligj xhihadin.
Ajo fotografi e tregon te verteten me te madhe se sa mijera shkrime tona!
Une permenda aspektin teorik, Ilir88 e ka thene me nje fotografi! Mua me vjen keq kur shoh ato gra qe trajtohen me keq se kafshet!
Grate e mjera futur ne thes, si ninxha...Pse`? per ta shndrruar femren ne qenie anonime, pse ? Sepse ata nuk shohin gje pos seksit ne gruan. Keshtu i trajtojne ata nenat, motra dhe bijat, sepse ata besojne ne ate qe asnje njeri ne bote nuk e ka besuar me deshire, por nga frika e shpates. Disa konvertime tak e tuk kane ndodhur pas milionave qe derdhin sheiket!!! Perndryshe islami u shtri deri aty ku arriti shputa dhe shpata e tyre, me larg jo!
Nese Zotit i duhet shpata per ta imponuar fen, atehere ai nuk eshte Zot, por....!!!!
Shkoni te albislam.com dhe shikoni si ndahet “grate e atyre qe kane humbur luften, si ndahet placka e luftes, si ju merret pasuria si lihen femiejt bonjak, si debohen, si priten kokat dhe nese mendoni se keto behen me emer te Zotit, atehere nuk di une se kujt i besoni!!
Derisa nuk i keni ditur keto, Zoti do t “ju kishte falur, prej tani jo! nese besohet ai, ne cdo hap, ne cdo veper ofendohet mencuria e Perendise, i cili nuk din te coje fen e drejte pa gjak, por vetem me vrasje. O Zot cfare cmendurie!!!!
Disa hadithe qe e arsyertojne rrahjen qe ai ne fotografi e ben duke respektuar Kuranin:
Paragjykime mizore ndaj femres, dmth. ndaj nenave, motrave dhe grave ne pergjthesi!!!!
" Po te mos kishte pasur gra, mashkulli do te kishte shkuar ne Parrjas!"(Kanzul-umma)«
" Burri shkaterrohet, sapo t“i bindet gruase"Kanzul-umma)«
" Ju grate! Shumica prej jush jeni dru djeges per Ferrin....Kanzul-umma)«
" Mos i lejoni grate te rrijne ne dhomen e ndejes, mos i mesoni te shkruajne, i ngarkoni me shume pune dhe ne cdo rast thuani " JO" , spes e" PO"-ja i motivon te ju luten."Kanzul-umma)«
Shiko cmendurine ketu dhe si behet guraja e mencur!
Ferri eshte ndertuar per budallė/ idiot , grate jane me budallaqe ne mesin e budallave. Nese nje grua don ta hjek kete emertim budallai, ajo duhet t“i sherbeje burrit te vete.
Pra duhet t“i sherbej burrit te vet. Te jete skllave, ja se pse burrat luftojne per kete fe, sepse vetem kjo fe i garanton depersonalizimin e femres dhe sundimin mbi te. Ka edhe femra qe ju pelqejne te shtyepn, ndonese jane me te rralla devijime te tilla!
Kur te peyten teoriket tane te islamit, thojne , jo po islami nuk i ka fajet dhe gabojne ose rrejne qellimish, sepse edhe arabet e kane kuranin ne gjuhen e vet, por ndaj grave sillen si ai derri me lart! Nese islami nuk i ka fajet, atehere ne po e kuptojme kuranin me shume se ata qe e kane ne gjuhen e vet, dhe eshet mire qe hoxhallaret tane t“i dergojme atje dhe nga shqipja t“ia perkthejne kuranin ne arabisht!!!! Dhe keshtu ndoshta behen njerez, ndoshta civilizohen...
Nuk di cfar ekarakteri duhet te kete nje njeri qe edhe aps kesaj fotografie perpiqet te arsyetoje...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 15-12-2002 mė 13:19
Or ************, pse genjen ato hadithet, kurre nuk i ka thene Muhammedi, e as Kurįni.Postuar mė parė nga Shėn Albani
Disa hadithe qe e arsyertojne rrahjen qe ai ne fotografi e ben duke respektuar Kuranin:
Paragjykime mizore ndaj femres, dmth. ndaj nenave, motrave dhe grave ne pergjthesi!!!!
" Po te mos kishte pasur gra, mashkulli do te kishte shkuar ne Parrjas!"(Kanzul-umma)«
" Burri shkaterrohet, sapo t“i bindet gruase"Kanzul-umma)«
" Ju grate! Shumica prej jush jeni dru djeges per Ferrin....Kanzul-umma)«
" Mos i lejoni grate te rrijne ne dhomen e ndejes, mos i mesoni te shkruajne, i ngarkoni me shume pune dhe ne cdo rast thuani " JO" , spes e" PO"-ja i motivon te ju luten."Kanzul-umma)«
Shiko cmendurine ketu dhe si behet guraja e mencur!
Ferri eshte ndertuar per budallė/ idiot , grate jane me budallaqe ne mesin e budallave. Nese nje grua don ta hjek kete emertim budallai, ajo duhet t“i sherbeje burrit te vete.
Gjeje vendin dhe librin, ***************.
Céshte ajo Kaznul Uma??????
Tek******************?????
U lutem moderatoreve, qe te marrin masa ndaj atyre qe genjejne, sepse kjo con ne acarim nervash, sic po e shihni edhe vete.
Ky ****************, vetem shpif e genjen dhe aspak nuk ka ndermend te diskutoje si njeri...
Sa here i sqarohet dicka luan ***********(dhe ne te vertete i tille eshte *************..
Dhe me nje ********* nuk mund te diskutohet, sepse **********ngelet.
Kuptojeni kaq gje ju lutem.
Shikoni, te gjithe ato veta i sqarojne, kurse ai luan me durimin tone.
Nuk ia kemi borxh.
Merrni masa (ashtu sic bene tek Albforumi), para se ky forum te shenderrohet ne kosh plehrash.
Ju mund edhe te me perjashtoni apo ku e di une se cfare, por une do te futem edhe me emer tjeter, dhe prape se prape ndaj ketij *************, do te reagoje.
Prandaj, kuptojeni shkakun e vertete te ketij acarimi...Kisham me tu lute qe mos te perdoresh keso fjalesh me ne kete forum.Nese nuk je mire me nerva e nuk duron shkrime qe nuk te pershtaten atehere mos hyj ketu.Forumi eshte per diskutime, per mendime te lira e jo per sharje.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 15-12-2002 mė 14:02
Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...
alban, pse po largohesh dhe "thellohesh" perseri ne librat qe ti ka fale shkolla missionare?, hajt kundershtoma ate konkluzionin tim, e pastaj do te bisedojm me tej.
Bla, bla, bla, bla....., ose nuk me kupton?, nese deshiron do te drejtohem edhe gjermanisht si vitin e kaluar, ska problem, vetem FOL!!!
Flm
albanish by nature
shoku moderator, po perkrah PROVOKIMET e albanit?, ose si doni ta kuptojm reagimin tuaj ndaj shkrimit te drites?
Nese nuk keni aftesi mendore per te kuptuar rrjedhojen e puneve ketu, atehere ma beni me dije, do te mundohem te ju ndihmoj.
Nuk do te lejohen diffamime te islamit dhe pik!!!, eshte shume leht per ta mare vesh, apo, shoku moderator?, mendoj se rasti i nigeriės po va ka mbush menden, apo?, nuk jeni te afte te llogjikoni?, apo?, propheti dhe islami jane gjera te shenjta per muslimanin, kush i perbuz ata per shkaqe primitive sic eshte zilia (ajo qe e shtyn albanin te veproj keshtu, pasiqe DUKSHEM nuk i interesojn ndjenjat kombetare, por thjesht ndjenjat kishtare) rezikon shpirt e trup. Nje passazhe e vogel ne nje gazete shkaktoj vdekjen e mbi 200 njerezve. A kupton njehere rrangun e profetit dhe te islamit ne BOTEKUPTIMIN islam?, nese jo, atehere mundohuni te kuptoni kete, dhe pastaj do te keme rspekt ndaj "diskutimit" qe po mendoni se ketu me figuren "shen alban" mundeka te zhvillohet.
Nje pyetje perzonale, a vereni se albani NUK pergjigjet ne pyetje konkrete?, a vereni se albani cdohere, dhe panderpre sjell te njejtat shkrime?, avereni se ne cdo shkrim, ne cdo rubrike, ai po perzjen islamin?, a vereni se ai ka pergatitje per kete cka ben, dhe per kete dukshem po tregon se posedon material te GATUAR???, a vereni se ketu DUKSHEM eshte ne levizje nje propagande e felliqun kishtare?, dhe nese jeni shqiptare, atehere duhet per hire te gjakut, per asgje tjeter, te tregoheni NEUTRAL.
Eshte relativ se kush cfare fjalesh perdor, rezultati eshte i njejti cdohere, aksion dhe reaksion. Dhe nese ana muslimane reagon, atehere mundonja pak trurin, e ti shihni aksionet, ndaj te cilave reagohet.
Flm
Verejtje e Moderatorit: Nuh, veme re se Shen Albani asnjehere nuk ofendon te tjeret.. e tani per tani, kjo ka me shume rendesi per ne.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga huggos : 15-12-2002 mė 15:22
albanish by nature
Nuh...
Njejte si te duken ty fjalete renda per islamin, njejte ju duken te tjereve fjalet e renda per ateistet apo te krishteret.
Ka njerz qe njof une qe turqit ju kan vra ne 1907 gjysmen e farefisi e ti me shok tu i quan vellezer dhe se ishin tek ne per te miren tone!
E verteta eshte qe ne forum ka drejte njeriu te shpreh mendimet e veta por ska te drejte te shaje e ofendoje.
Kete e bente Drita me siper me fjale shum banale.
Pse zemroheni aq shume?!
Po Zoti-Allahu ta gjykoje, ju skeni nevoje.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
O "Iliria..." po mire nuk paskemi te drejte te shajme e te ofendojme, por kush paska te drejte te genjeje dhe te shpife?????????
Pse e lejoni ate te shpife???
Jane me dhjetra here qe ai ka sjelle genjeshtra e shpifje, dhe ne ia kemi bere te ditur keto, kurse ai, jo vetem qe nuk kerkon falje, por prape se prape me te veten...
Po ju kaq gje nuk kuptoni??????
Ē'taksirat kemi ne te merremi me tipa te tille, qe nuk hane pyke nga asnjera ane???
A e ke pare se cfare reagimi, ka ndaj ketij personi???
Nuk eshte puna se neve nuk na pelqejne ato qe thote ai, sepse edhe te tjeret (Klodi. Ti, Shpresmiri etj), thoni gjera qe nuk na pelqejne, por me ju neve diskutojme tamam, sepse na kuptoni dhe ju kuptojme kur diskutojme, por me kete, mor djale, eshte e kote, ai eshte si nje robot, qe eshte programuar, te beje vetem punen e genjeshtarit dhe shpifesit dhe kaq.
Foli sa te duash ti, por ai pyke se pyke ngelet...
Ju lutem merrni masa, ndaj shkaktarit kryesor dhe jo ndaj pasojave...
Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...
o moderator, une u shpreha qarte dhe kthjellet mednoj, nuk eshte ketu pyetja tek perdorimi i fjaleve, se ne diplomati mund me pak fjale te prekish shume gjere e rende. Ju lutem ketu te shiqoni, natyrisht se albani nuk do te perdor fjale banale, sepse kjo eshte PJESE e programit qe ka. Nese pritni ate moment ku ai do te perdor fjale te NDYTURA, atehere mund SHUME GJAT te pritni.
Une po ju tregoj MENYREN qe ai perdor, dhe se ajo ka HAPTAZI preteksin e qarte.
Ai manipulon duke nenevizuar pohimet me ndjenja KOMBETARE, sic eshte figura e Kadarese, pozita e femres se shtypun shqiptyre ne shoqerite maqedone e kosovare, dhe pseudokrahasimet paradokse ndermjet ajeteve kur'anore dhe MENDJES se shendoshe, dhe ketu duke KEQPERDORUR ne nje shkalle te paskrupullt MOSNJOHJEN e lexuesve (ju inkluzive), ai lozen me tjeret si duke ju patur nje top fudbolli. Ju hedh andej e kendej duke perdorur argumentet e NJEJTA. A nuk e shihni kete?, nxjer hadithe e ajete nga konteksti i pergjithshem, i shkeput ato, dhe va sjell me "mjalte" te lyem, "mjalta" e tij jane argumente te llogjikshme ne shiqim te pare, duke anashkaluar ketu KREJT rrethanat historike.
Jeta e pejgamberit eshte nje nder veprat me te dokumentuara te historise njerezore, kam thene shpeshhere, nuk ka ngjarje te percjellura, qe jane me autentike. JAne munduar shume njerez dhe do te mundohen shume njerez, disa me preteks te kalkulume (sic eshte puna e albanit), disa nga ignoranca e naiviteti, ta demtojne kete figure te shquar te historise njerezore. Por askush nuk ja ka arrit qellimit, se me ne fund, cdo njeri qe ka interes, VETVETIU i qaset problemit, dhe veren te kunderten.
Nje nder rrenat e albanit qe i permend panderprere ketu eshte se kinse pejgamberin e paska helmuar nje hebreje. Natyrisht aktualisht eshte nje lajm senzacional. POR, fakt eshte se krejt biografite qe ekzistojn mbi pejgamberin rrjedhin nga shneimet e e Ibn Hishamit, te cilat me vone nga nxenesi i tij, Ibn Ishaku jane permbledhur dhe publikuar si biografia e pare e tij. Ibn Hishami ka jetuar me bashkkohas te pejgamberit, dhe ka shumicen e lajmeve nga dora e pare. Dhe cdo biografi serioze (aktualisht nje ribotim i Ibn Ishakut, apo nga Martin Lings) permend nje semundje natyrale (me symtome te temperatures se larte dhe dhimbje te kokes) e cila ka zgjatur disa JAVE. Eshte abzurd te SPEKULOHET ne kete rast.
Sidoqofte, une dhe vellezerit e motrat e mia ketu NUK kemi kohe te mirrena hollesisht me problematika qe i ngjet albani islamit, se CDO, dhe kete e them me vetedije te plote, CDO pohim i albanit mund te demantohet ne menyren me te thjeshte, sidomos rasti i Ajshes. Aty ketu japim edhe sqarime, por ne vend te pergjigjes dhe me tej te nje diskutimi te frytshem, vet albani ne mungese te teksteve te "gatuara", i risjell ato me te hershmet. Kjo eshte vetem humbje kohe. Nese ketu dikush nervozohet, atehere per kete arsye.
Illiria, nese me lexon me vemendje, do te veresh se simpatite e mija mbi "turqit" jane thuajse XERO, mos perzij ketu tash tjera gjera. Cdo kohe, cdo situate e ka ate vleren e vet, dhe duhet asaj ti pershtatesh. Perndryshe une jam ai njeri me te cilin mund te diskutohet ne menyre te civilizuar, kete e kane verejtur shumica ketu. POR, diku ka cdogje kufij.
Albani as mua, e as tjereve musliman ketu nuk u ben dem, dhe bile me se paku islamit, ai i ben me se shumti vetvetes dem. SHiqo ngjarjet ne nigeri, dhe KUPTO, me sa KUJDES duhen te diskutohen gjera qe ngrejn emocione. KA EDHE SHQIPTARE qe jane gati te japen jeten per hire te islamit, dhe bile i ke me numer te kosiderueshem. Mos gaboni tja nxehni gjakun njeriut ne menyre me banale dhe ma primitive. Respekti ndaj islamit dhe pejgamberit eshte ne nje nivel te larte, dhe ai nuk do te bjere asnjehere, kjo te ju jete e qare.
Prandaj ju drejtohem sinqerisht, kini kujdes, dhe tregoni me shume respekt. Mos haroni, albani do te tregoj edhe me tej kulture "diskutimi", e cila perkufizohet VETEM ne mosperdorimin e fjaleve banale, por thashe, diplomatise nuk i nevojiten shume fjale, per te thene shume.
Flm
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 15-12-2002 mė 17:38
albanish by nature
Nuhe,
Une nuk kam trilluar asgje, une vetem po citoj ! Po pse te irriton e verteta ? Nuk duhet te deshproj nje veshtrim tjeter, une nuk besoj nga frika, por nga bindja. Nuhe mbi pese miliard mendojne si une per ate qe ti i beson, apo edhe me keq, e injorojne totalisht.
Nuhe ne kemi dallim ne veshtrime dhe ashtu do te mbetet, une do te vazhdoje ta them te verteten sepse e dua shume, por nuk do te trilloj kurre asgje. Nese ty e verteta nuk te pelqen, atehere shko te topiku " Mesime nga Kurani " dhe mos u fut ketu. Aty ne xhamine tuaj nuk futem dhe ju le te qete! Kete e quaj une parim!
Nese i ofendon nje krishteri te Krishtin, ai nuk hapareshet si ju, por thot: " O Zot falja se nuk din se cka po ben!" Sepse keta i besojne Zotit dhe e din se Zoti ka fuqi dhe nuk ofendojne Zotin se gjoja atij i nevojitet ndihma njerzore! Pastaj eshte gabim te deshprohesh se keshtu shpall Muhametin pron tenden personale!!!! Pervec kesaj ne Kuran thot vrajeni ata qe ofendojne Islamin.
Une nuk po ofendoj, une po e them te verteten se ne kete civilizimin tone, njeriu qe vret nuk konsiderohet i mire, as ai qe marton nje femije te klases se dyte te shkolles fillore ( Ajshen dhe Muhametin mendoj ), e as ai qe i merr nusen djalit te vet ( ketu e kam fjalen per Zedini qe e la pa nuse dhe ia mori Muhameti dhe pastaj ne Kuran ndaloi marrjen e femijeve bir shpirt per ta shfajsuar veten ), e as ai qe meson si te rrahen grate se shume gjera i ndalojne sot kushtetutat tona, madje e ndalojne edhe poligamine!!! Shih cudine Nuhe, nje kushtetute qe nuk e solli Zoti, ndalon ate qe Zoti lejon, dmth. Kater grate!!!
Deh Muhameti thot se duhet t“i duaninjesoj, por ai vet thot se Ashen e vogel e ka pasur gruan me te dashur,e ne fakt kjo ishte e vetmja qe ishte e virgjer , te tjerat ishin veja, apo vejushka si thoni ju!
E kur juve u thuhen te vertetat qe me mish e shpirt i fshehni, atehere kercnoheni, kjo eshte edukata e marre nga nje liber, qe here deshiron te jete shkence, here kushtetute, e nga fundi liber i fese. Dhe duke provuar ne tre drejtime, nuk ia doli me asnjerin! Perendia nuk ka derguar libra per rregulluar shtetin, e Muhameti krijoi shtetin e pare islamik: " Teokratia e Allahut dhe te derguarit te tij". Merre me mend, Zoti mirret me politike dhe formim shtetesh, kjo ehste blasfemi Nuhe!
Sa per kuriozitet: Lexo Kuranin dhe do te shohish se fjala lufte persoret me shpesh se fjala LUTJE. Dhe Nuhe i dashur kete fe askush ne bote nuk e ka pranuar vullnetarisht, por nen trysnine e shpates!
Dhe une Nuhe i dashur kam te drejte te mendoje se Zoti nuk na con njerez per te na vrare, sepse mendoj se Zoti eshte i mire , apo jo ?
Te mos dalim nga tema sepse do te vazhdoje per ta analizuar poziten e femres ne Hadithe, edhe pse ju per Hadithet shprehen pozitivisht vetem ku ju pelqejne, por une permend ketu vetem ato qe dijetaret arab i kane marre si autentike, sepse te tjerat jane te trishtueshme, dhe pastaj do te shohim se si trajtohet femra ne sheriat dhe me ne fund disa kushtetuta arabe dhe te drejtat e femrave aty!
Nuhe mos ke frike nga e verteta, por ki frike nga mesimi i gabuar!
Beso se Zoti eshte e mira dhe mos perdore shkalle te gabuar se mund ta thesh qafen!
Apo krejt kjo rezistenca yte dhe simpatia ndaj turqeve behet se Kurani t“i ofron nje dyzine hyrish ne xhenet. Nese e beson kete atehere beson se- pas vdekjes gjendesh ne nje shtepi publike!
Ne xhenet nuk vdiset, po a ke deshire te jetosh biliarda vjet, apo po genjen veten dhe neve ?
cili ishte mendimi yt per iden e re te hoxhallareve ne Maqedoni se shqiptaret duhet te deklarohen arab ? Ju po punoni Nuhe, jeni shume aktiv !!!! Ju jeni aktiv , por une do t “ju demaskoj pa pra!
Muhameti thot ajo fe qe ka kontradit nuk eshte fe, ja po deshmojme me fakte:
Tek Suretu El-Bekare 2:256 thuhet: "Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tė pavėrtetat, e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm."
suere 4
74. Le tė luftojnė nė rrugėn e Allaut, ata qė e japin jetėn e kėsaj bote pėr botėn tjetėr. Kush lufton nė rrugėn e All-llahut e mbytet (bie dėshmor) ose triumfon, Ne do t'i japim atij shpėrblim tė madh.
Rruga e Allahut eshte Lufta, gjakderdhja, vrasja, femiejt, jetim dhe plackitja e grave , debimi i tjereve dhe tatimet.
A kam te drejte te besoj Nuhe se Zoti nuk eshte i lig si ky citat nga Kurani!!!???
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 15-12-2002 mė 21:22
Krijoni Kontakt