Mire eshte te kete emrin qe ka pasur ngahera Dardani
Por edhe emri Kosove nuk eshte emer i keq per ndonje shtet tjeter pervec Dardanise
Mire eshte te kete emrin qe ka pasur ngahera Dardani
Por edhe emri Kosove nuk eshte emer i keq per ndonje shtet tjeter pervec Dardanise
emri i vertet i kosoves esht dhe duhet te jete SHQIPERI
Ha O Shqiptar qe kur nuk vure mend
Nuk mendoni te bashkoheni nje dit edhe te thiret tere zona Shqiperia por ju intereson dardania
Sa per emrin Dardani mund ta perdorni ju si popull nese e doni aq shum ska rendesi si ju thret bota
shqiperia-Kosova [albania]
me bukur ska
Partizoni
*
Nese do te kishte ardhur tek ndryshimi i emrit (sic e kishin permendur dhe ca te tjere) nuk kisha qene dakord as me njeren (Kosove) e as me tjetren (Dardani).
Po ta kishte pasur Kosova ndonje parashtese e prapashtese "shqip(tare)" (Shqiperia Veriore, Pjesa Veriore e Shqiperise, Krahina e Shqiperise Veriore)
Kosova do te kishte pasur shume me shume favore keto vitet e kaluara.
Sa per emrin dardani, une e kisha quajtur ndonje vend (mundesisht plantazh) me dardha: Dardhani.
Kurse pronaret i kisha quajtur dardhaxhi(njė)
*
Vejani Dardani se ju vdisni qe te tjeret te shohin qe nuk jeni si ne....
SHQIPERIA MBI TE GJITHA
Jo Gjermani po ja lojna emrin
Kosove do e ket, dhe nuk eshte emri ai qe ndal proceset e mbara.
Kush ėshtė prej jush pa mėkat, le ta gjuajė i pari gurin nė tė!
... kemi vdek qe te tjeret te shohin se jemi nje.
Qeshtja e emrit Dardani nuk ka te beje me diferencim nga Shqiperia (kete duhet ta kuptojme besoje te gjithe!) por ka te beje me diferencim nga Serbia.
"mos vdeksha pa shkel njehere ne Shqiperi"...sa e sa here i kam degju keto fjale, e sa e sa njerez kan shkuar nga kjo jete me kete peng ne zemer....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Besa001 : 23-11-2012 mė 20:16
Po Shqiperi, jo?
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Une kam votuar per emrin Dardani, pasi qe nuk ishte opsioni Shqiperi. Por po te ishte edhe sondazhi Shqiperi apo Iliri, une per vete do te zgjidhja ILIRIA. Kurse ky territor qe quhet sot 'Kosove' nuk eshte Dardania e dikurshme, sepse Dardania e dikurshme ishte edhe dy here me e madhe se kjo Kosova qe eshte sot. E njejta gje ka ndodhur edhe me Shqiperine qe ia ndane pak nga pak territoret si; Dardanine, Iliriden etj., por fatin e kishim te tille dhe sot jemi si jemi. Per mendimin tim bashkimi mbare kombetar eshte i domosdoshem dhe duhet te ndodh sa me pare, sepse nuk shkon larg dhe popullsi shqiptare ne territore jashte Kosoves dhe shqiperise do pakesohet, do asimilohet, do tretet neper bote..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 23-11-2012 mė 20:18 Arsyeja: korrigjim
Gjithesesi Shqiperi.
Shqiperia eshte emertimi i te gjithe shqiptarėve ( siē ishte Iliria). Fatkeqesia eshte se asnjehere nuk arritem te bashkohemi ne te gjitha territoret dhe Shqiperia te perfshinte t'gjithe shqiptarėt (ne trojet etnike).
Uroje qe ne shekullin e dyte (te shtetit shqiptar) keto per te cilat flasim ne sot , te mos egzistojne si tema por te jet Shqiperia Natyrale (me t'gjithe trojet e saje)
Krijoni Kontakt