Close

Rezultati i Sondazhit: Jeni dakort qė Kosovės ti kthehet emri i vjetėr Dardani?

Votues
850. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po, jam dakort.

512 60.24%
  • Jo, nuk jam dakort.

338 39.76%
Faqja 26 prej 31 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 302
    "Dardani" do te ishte emri i duhur per Kosoven. Gjithashtu ky emer do ta ndihmonte ate shtet ta mbartte historine e Dardanise dhe kjo do ti tregonte Botes se sa i vjeter eshte ky shtet dhe sa shume te drejta i jane mohuar pas shpalljes se pavarsise nga zgjedha e ndyre Otomane!

i/e regjistruar Maska e agimi1
    Anėtarėsuar
    14-07-2008
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    39
    I pėrshendes tė gjithė debatuesit nė kėtė temė.
    Po inkuadrohem edhe unė duke u mundar qė me pak rreshta ta jap kontributin tim.
    Mė dukėt se ma mė rendźsi ėshtė te behet shteti i mirėfillt s sa emri i tij se si do tė quhet.Pa mar para sysh a do tė quhet Kosovė apo Dardani ma mė rėndėsi ėshtė qė
    te njihet nga shumica e shteteve Evropiane dhe botėroe si shtet i pavarur dhe te jet e pėrfaqėsuar nė te gjitha organizatat politike e ekonomike ku janė te gjitha shtetet demokratike.
    Ashtu e kėshtu te gjithė shqiptarėt do tė bashkohemi nė Evropė,pėr ku synojmė qė tė arrijmė tė gjithė.
    Tung,iu pėrsendet Agimi1,Francė

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar mė parė nga proscriptor Lexo Postimin
    po ja nisja ti nga vetja dhe thuj NE SHQIPTARET NE SHQIPERI TE VERIUT... dhe e ke bo hapin e pare perpara
    Tungjatjeta!
    Hi! Salam!

North Albania eshte pjese e shkeputur e truallit Albania ashtu si edhe South East Albania, e shkeputur dhe kjo.
    Organizimi ne shtete i te ndergjegjeshmve, veshtire te jete perfekt, ndarja gjithashtu.
    Harta gjeopolitike boterore njeh mjaft raste ndarjeje ne North dhe South, nuk do te jete dicka protogone.
    Keshtu do te qetesohen edhe shpirtrat nacionaliste fqinje, shpresoj.
    Muret e Europes jane ne prishje e siper, ndaj te them te drejten jam dakord me sipershkruesin.
    Ja Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Crendesi ka nese do te ndrrohej emri,se edhe ne mund te i nderrojme emrat por nuk ndryshojme nga vetja vetem pse nderrojm emrin

Nuk je askush nese nuk je vetvetja

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga tmk Lexo Postimin
    Crendesi ka nese do te ndrrohej emri,se edhe ne mund te i nderrojme emrat por nuk ndryshojme nga vetja vetem pse nderrojm emrin

Po pse jo ke shume te drejte, pse nuk fillojme adhe na ta th'rrasim vedin turk apo grek, ahhh po na kem fillue.

Greqia per me mbrojte rrenat e veta nuk po lejon bullgaret me rrejte per prejardhjen e tyne sllave. E tesh ti po thue qrendesi ka.

Pashe emnin e Zotit c'ka jane kto marrina qi flitni a nuk ju vjen marre apo ju ashte ba gjaku uje.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga tmk Lexo Postimin

Pra ti nuk do te hiqje prangat nga duart edhe pasi te jesh liruar!?

Me kot "je vetvetja" kur ata vezhdojne te te quajn: i burgosuri 10050.

- Jo ti vec ke nderruar dhomen e burgut.
    Ose me saktesisht ta kan bere mbikqyres nje nga me te degjuarit e te burgosurve dhe kjo te ben ty te lire. Per ty mjafton qe nuk te mbikqyr me ai polici i huaj me uniforme njengjyreshe por nje tjeter vija-vija si e jotja.

Cfare lirije ashte ajo kur ti vazhdon te quhesh me ate numrin qe ke pasur ne burg dhe vazhdon te mbash prangat ne duar ne nje menyre qe ben te duket sikur i mban vullnetarisht?

Ne nuk kemi "ndryshuar nga vetja" as gjate pushtimit turk, as gjate pushtimit serb, as gjat pushtimit jugosllav as gjate pushtimit serbosllav. Por kjo nuk na ka bere te lire!

C'kuptim ka nese ti e di se je vetvetja - nese askush tjeter ne bote, nuk e di kush je ti?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Po jam dakort me Dardani, me nje kusht, qe dhe kosovaret te kthehen ne dardane
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Per Gjeloshin nuk po me vjen interesant se qfare thote sepse nuk po thote asgje ,ndersa per Baptist me duket se eshte kapur pas thenies ,,nuk je askush nese nuk je vetvetja,, te cilen thenie nuk e kam shpikur une.prandaj Ju kisha lutur referojuni postimeve qe te mund te debatojme.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Po jam dakort me Dardani, me nje kusht, qe dhe kosovaret te kthehen ne dardane
    ...ndersa ju greket ne Akej! Gjithesesi.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    ...ndersa ju greket ne Akej! Gjithesesi.

Po c'ke ore Baftjar, se mos e kisha me ty. Ti je vetshpallur Dardan prej kohesh, s'ke nevoje te konvertohesh . Une e kisha fjalen per ca te arabizuar te Kosoves. Pastaj une nuk dua te kthehem ne Ilire apo Akej, ose Hylene. Thjesht dua te mbetem shqiptar ne Shqiperi
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 26 prej 31 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Albin Kurti (1975 - )
    Nga ILovePejaa nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 305
    Postimi i Fundit: 04-06-2017, 20:47
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Mėsimet e nxjerra nga dhuna nė Kosovė
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 15-07-2006, 13:20
  4. Uahabizmi i pėrhapur edhe nė Kosovė
    Nga RTP nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-07-2005, 18:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •