Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 108
    i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nje pyetje te nevojshme dhe konkrete qe duhet te behet ne kete rast ,ndaj atyre qe po dyshojn dhe kundershtojn ,akuzojnë Wehabizmin apo Muhamed Ibn Wehabin...eshte...:

Per qfar akuzohet Wehabi ???

apo

Cilat jan veprat e tij qe jan ne kundershtim me parimet Islame???

Kjo pyetje i drejtohet atyre ,qe e konsiderojn veten kompentent ta kthejn pergjigjen e duhur dhe serioze (jo shpifje dhe thashetheme)
    E kush merzitet per Ibn Wehabin?Kujt i intereson kush ka qene ai njeri dhe cka ka bere?Mua dhe atyre si mua(qe jan me shumice absolute ne Kosove)jo.Ndoshta ty dhe atyre si ty.
    Ajo per cfare shumica jemi duke diskutuar ketu,eshte wehabizmi si levizje, ne trevat tona.Njerzit e pa dije qe i shkojne verberisht mbrapa,dhe punet e mbrapshta qe ata bejne.Je ti ai i cili tash me disa postime tenton(se koti)qe temen ta kthesh ne diskutim rreth personit Muhammed Ibn Wehab.Por siq e shef edhe ti,ne shqiptaret nuk kemi interes per kete lloj diskutimi.
    Une flas vetem ne emrin tim.Pra nuk kam asgje kunder personit ne fjale,por kunder wehabisteve kokebosh e shpirteshitur ne trojet tona.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    I bashkangjitem mendimit juaj...........................
    Edhe une mendoj ashtu, bile thene shkurt as qe kam degjuar ndonjeher per nje person si ky

shnet inshalla
    besi

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Edhe une per veten skam degjuar kurr per kete person dhe te them te drejten nuk kam deshir fare te ndegjoj

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    E kush merzitet per Ibn Wehabin?Kujt i intereson kush ka qene ai njeri dhe cka ka bere?Mua dhe atyre si mua(qe jan me shumice absolute ne Kosove)jo.
    Shumë njeri interesant ishe bre djalë, Por as mua nuk me intereson ky problem dhe nuk kam kurfar interesi ndaj kesaj qeshtje mirpo dua te di me shumë,ne menyre qe te beje dallimin e nje dezinformate te autoriteteve serbe ,te cilat autoritete ne kete rast po i mbeshtettni edhe ju...

Ndoshta ty dhe atyre si ty.
    Ndersa sa i perket kesaj qeshtje qe realisht po me nevrikos shumë ,kete refren goxha shpesh po e perserit ,deshiroj qe ta beje nje Verejtje ne lidhje me kete...Ti vallë po fletë ne poziten e nje jomuslimani ,kur thua ti dhe atyre si ti
    ,Une dashamire jam musliman ,me te gjitha parimet Islame i ndertuar...Sepse ky refren qe perserite vazhdimisht nga ti ,e ka kuptim se une jam ndryshe ,dhe se nuk jam prej Muslimaneve qe ti i njef...

shumë je gabim....
    Ajo per cfare shumica jemi duke diskutuar ketu,eshte wehabizmi si levizje, ne trevat tona.Njerzit e pa dije qe i shkojne verberisht mbrapa,dhe punet e mbrapshta qe ata bejne
    .
    Mirpo kete edhe une deshiroj ta sqaroj,thjesht deshiroj te dij te vereteten dhe te dij genjeshtren ...deshiroj te di nese ky "rrjet" a vertet existon apo eshte nje shpifje nga ata qe ia deshirojn me te keqen islamit...
    thjesht desha qe ata dijn rreth kesaj,te paraqesin faktet reale , ne menyre qe te sqarohet ky problem qe koheve te fundit i ka permasat e medha...
    Je ti ai i cili tash me disa postime tenton(se koti)qe temen ta kthesh ne diskutim rreth personit Muhammed Ibn Wehab.Por siq e shef edhe ti,ne shqiptaret nuk kemi interes per kete lloj diskutimi.
    Une flas vetem ne emrin tim.Pra nuk kam asgje kunder personit ne fjale,por kunder wehabisteve kokebosh e shpirteshitur ne trojet tona
    Ketu gjendesh ne kontraditë me fjalet e tua ,njeher thua se kjo qeshtje nuk me intereson fare,ndersa Perpiqesh te flasesh dhe te japesh mendimin rreth kesaj qeshtje ....

kalo mire ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Shumë njeri interesant ishe bre djalë, Por as mua nuk me intereson ky problem dhe nuk kam kurfar interesi ndaj kesaj qeshtje mirpo dua te di me shumë,ne menyre qe te beje dallimin e nje dezinformate te autoriteteve serbe ,te cilat autoritete ne kete rast po i mbeshtettni edhe ju...

Ndersa sa i perket kesaj qeshtje qe realisht po me nevrikos shumë ,kete refren goxha shpesh po e perserit ,deshiroj qe ta beje nje Verejtje ne lidhje me kete...Ti vallë po fletë ne poziten e nje jomuslimani ,kur thua ti dhe atyre si ti
    ,Une dashamire jam musliman ,me te gjitha parimet Islame i ndertuar...Sepse ky refren qe perserite vazhdimisht nga ti ,e ka kuptim se une jam ndryshe ,dhe se nuk jam prej Muslimaneve qe ti i njef...

shumë je gabim....
    .
    Mirpo kete edhe une deshiroj ta sqaroj,thjesht deshiroj te dij te vereteten dhe te dij genjeshtren ...deshiroj te di nese ky "rrjet" a vertet existon apo eshte nje shpifje nga ata qe ia deshirojn me te keqen islamit...
    thjesht desha qe ata dijn rreth kesaj,te paraqesin faktet reale , ne menyre qe te sqarohet ky problem qe koheve te fundit i ka permasat e medha...

Ketu gjendesh ne kontraditë me fjalet e tua ,njeher thua se kjo qeshtje nuk me intereson fare,ndersa Perpiqesh te flasesh dhe te japesh mendimin rreth kesaj qeshtje ....

kalo mire ...
    Akuzat qe ti ketu tenton ti lansosh,jan qesharake te pa baza dhe tipike vehabiste.Mirepo une jam i bindur,se ti as qe e di se je vehabist.Ti je nje i manipuluar te cilit ia merr mendja se eshte ne rruge te drejt.Ta kam thene edhe nje here.Angazhimi im kunder vehabisteve eshte njekohesisht edhe angazhim i cili do ta mundesoj edhe ty te shkruash edhe me tutje shkrimin latin dhe gjuhen shqipe.Ti nuk e di se cfare je duke bere,andaj nuk mund te hidhrohem me ty edhe aq shume.
    Iden dhe cakun e vehabisteve ti kam treguar ne nje postim i cili menjehere u fshi,sepse ishte shume i "nxeht".Do te perpiqem te ta them me mesazh kur te kam kohe pak me teper.
    Ne fund thua se une kam rene ne kundershtim me veten.Gabim e ke(nuk eshte gabimi i pare i yti).Une kam thene se nuk me intereson PERSONI, WEHAB.Mirepo me intereson dhe diskutoj rreth grupacionit vehabist si levizje.

Ndersa ti fillon diskutimin me keto fjale,po citoj:
    "...Por as mua nuk me intereson ky problem dhe nuk kam kurfar interesi ndaj kesaj qeshtje mirepo dua te di me shume..." Mbarim citati.

Kjo cfare ti shkruan eshte kundershtim me vet veten, jo ajo cfare une kam shkruar.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Me termen e ke?

Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    Po ky presidenti fetvave ne Ezherin sherif thot ndryshe se....
    Thot se Abdul wahab ka qene Muslihun Dinijjun...ka therrit ne teuhidin e paster dhe ka therritur njerzit te mos bejn shirk... ne kohen e tij thot ky shejhu ..
    http://uk.youtube.com/watch?v=tN8hWGZNzpM

Degjoje o rpsod degjoje dhe ki frik Allahun dhe fole hakun sic e flasin ESHARIT QE KAN FRIK ALLAHUN DHE NUK NDJEKIN EPSHET SIC BEN TI.

Jam i sigut qe edhe kete shejh do e kundershtosh ti...sic kundershtove ateher kur te solla fjalet e RAMADAN EL BUTIT ku mbronte Ibn tejmijen....
    Po si t'ia bejme se kjo nuk shkon fare me kete qe do te sjell tani?
    Flet Mufti Dr. Ali Xhumua, nga e njejta shkolle e Az'harit.
    http://albrhan.org/audio/albooti1.rm
    ky linku i fundit eshte Ramadan El-Buti qe flet per Wehhabijeh, shkarkoje dhe degjo se çthote.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ah se desh harrova kete tjetren
    po nga Dr. Ali Xhumuahttp://albrhan.org/audio/98.rm
    Po s'dite arabisht gjej te ta perkthejne
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    http://albrhan.org/audio/albooti1.rm
    ky linku i fundit eshte Ramadan El-Buti qe flet per Wehhabijeh, shkarkoje dhe degjo se çthote.
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Ah se desh harrova kete tjetren
    po nga Dr. Ali Xhumuahttp://albrhan.org/audio/98.rm
    Po s'dite arabisht gjej te ta perkthejne

Je nje ti qe se ke shokun...gjithmone keshtu e ke dredh muhabetin

Kush te foli ty per wehabije? un te solla cfare thone per Abdul wehabin dhe jo per wehabije.
    Edhe bektashinjt e konsiderojne veten hanefinj por a jane ata ndjekes te ebu hanifes?

Me thuaj se ku e permendi Ramadan al-buti Abdul wehabin? me thuaj nje fragment ku ai e permendi e jo me qe foli keq per te.
    Po ky Ali Xhumua ku e permendi Abdul wehabin? ai foli per selefije dhe wehabije dhe asgje ne lidhje apo kritik Abdul wehabit

Hajd mos e dridh me tani.

p.s kishe gje per te thene per ate videon time? apo ste erdhi per shtat...mos harro se esht eshari ai shejhu qe foli aty ..dhe e foli hakun.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alDI : 05-02-2008 më 07:02
    .

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    vehabistet jane ata qe e ndjekin sunetin e profetit me shume se te gjithe njerezit dhe ata nuk emertohen me vehabiste por armiqte e tyre i emertojne me kete emer .ata emertohen me emrin selefijte.pra ndjekesit e sunetit te profetit me kuptimin e te pareve prej sahabeve dhe tabiineve e keshtu me rradhe.dhe kurrsesi nuk kane qellime politike.dhe ti GATUSSO deri sa si njeh mire mos fol kot per ATA

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Gjitha shkrimet jasht teme dhe sulmet personale u fshine prej meje, permbahuni temes perndryshe gjitha shkrimet jasht teme do fshihen.

Gjysma e postimeve ishin me mburrje "un jap shum sadaka" tjetri thosh "me duan te gjith" tjetri ankohet te kjo teme se i fshine postimet dhe harron qe 90% te shkrimeve i ka jasht teme .

Permbahuni temes.

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •