Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 108
    i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga besi84 Lexo Postimin
    Zot e jo zot,kuptove ?

Per tmira
    Hahahahahaha ... Atije i qofshim fale e di qe nuk e kam pase me te keq.Sido cofte flm. per kritiken me vend.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-04-2005
    Postime
    3
    Pershsndetje te perzemerta te gjitheve

Karavani po ecen,qent po lehin

Fjali e shkurte shum por me domethanje te madhe.Po lexova keto shkrime edhe pse jo te gjitha ne teresi ngase po verejta se ka levizje prej teme ne teme.
    Kurse ai qe ka hapur kete teme qellimin e dij vet,porse edhe pak po kuptohet edhe nga vete ne.
    Vellau i nderuar Alaudini shum bukur ka dhene do sqarime per kete teme.Andaj njeriu i menqur kupton me fjale.Nese dikujt i intereson sinqerisht kjo teme dhe ky definicon te cilin e kane shpikur te tjeret,e kam fjalen per percaresit dhe jomuslimanet,ne tekstet e Alaudinit kuptohet mire se ceshte problemi.
    Andaj muslimante jane te drejte dhe te sinqerte dhe mu per hir te se vertetes jua them se deshem ne apo nuk deshem,te mundohemi ta ndalojme apo ta pengojme kete proces eshte e kote ngase fitorja i takon vetem ISLAMIT dhe se eshte e vetmja Fe e pranuar tek All-llahu.

Andaj dijetaret Islam na kane keshilluar shum mire porse edhe vete logjika te jep te kuptosh realitetin.
    Njeriu i ka dy sy,dy vesh,dy duar e nje goje qe do te thote: te degjojme, shohim dhe te punojme me shume se sa te flasim.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga HaTaB_84 Lexo Postimin
    Pershsndetje te perzemerta te gjitheve

Karavani po ecen,qent po lehin

Fjali e shkurte shum por me domethanje te madhe.Po lexova keto shkrime edhe pse jo te gjitha ne teresi ngase po verejta se ka levizje prej teme ne teme.
    Kurse ai qe ka hapur kete teme qellimin e dij vet,porse edhe pak po kuptohet edhe nga vete ne.
    Vellau i nderuar Alaudini shum bukur ka dhene do sqarime per kete teme.Andaj njeriu i menqur kupton me fjale.Nese dikujt i intereson sinqerisht kjo teme dhe ky definicon te cilin e kane shpikur te tjeret,e kam fjalen per percaresit dhe jomuslimanet,ne tekstet e Alaudinit kuptohet mire se ceshte problemi.
    Andaj muslimante jane te drejte dhe te sinqerte dhe mu per hir te se vertetes jua them se deshem ne apo nuk deshem,te mundohemi ta ndalojme apo ta pengojme kete proces eshte e kote ngase fitorja i takon vetem ISLAMIT dhe se eshte e vetmja Fe e pranuar tek All-llahu.

Andaj dijetaret Islam na kane keshilluar shum mire porse edhe vete logjika te jep te kuptosh realitetin.
    Njeriu i ka dy sy,dy vesh,dy duar e nje goje qe do te thote: te degjojme, shohim dhe te punojme me shume se sa te flasim.
    Ti a e ke kuptuar mire se per cfare behet fjale ketu,apo veq ja ngjite nje fjalim te zjarrt ashtu kot sa per te thene dicka?

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

S'ka lidhje

Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Po a e kan praktikuar kete sahabet e Pejgamberit a.s pas vdekjes se tij ?. Nqs jo ateher pse ne duhet ta praktikojm ate ?
    Inkoherenca qe ti vendos mes te qenit i aplikuar ose jo nder Sahabet nje çeshtje e cila nuk ka divergjence ne Sheriat, duket hapur.
    Edhe pse sahabet nuk e kane aplikuar te kenduarit e salavatit pas ezanit, kjo nuk na e ben te ndalueshme ta kendojme me ze, per sa qendron hadithi i pejgamberit s.a.v.s. per thenien e salavatit pas ezanit pa percaktim, me ze apo pa ze. Ajo qe duhet behet pra salavati.
    Ka nje definicion ne Terminoligjine e Hadithit qe thote: "El- Ibreh bi Umum El-Lefdh, la bi Khusus Es-Sebeb" qe do te thote: "Modeli merret me universalitetin e shprehjes, jo me kauzen specifike", pra qe salavati merret i pergjithesuar pa veçori.
    Gjithashtu eshte edhe nje hadith Sahih qe e njohin te gjithe:
    Kush ben ne Islam nje sunet te mire ai ka per te pasur shperblimin e tij dhe shperblimin e te punuarit me te pa i nderprere prej keti shperblimi asgje dhe kush ben ne Islam sunet te keq ai ka per te pasur shperblimin (denimin).......deri ne fund"
    Pra nga te dyja anet qe ti ta kthesh davane, pergjigjen e ke marre.
    Selam
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    [QUOTE=eldonel;1815744]
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete se tre mez'hebet e tjera aplikojne sunnetin dhe hanefite jo, aq me teper po te shohesh diten e xhuma, jane hanefite ata qe vazhojne te falen dhe te tjeret ikin nga xhamia.

qka vazdhdojn me fal ? e din ti ? une i kam degjuar plot duke thene se e falim farzin e drekes masi qe e fal xhuman qka mendon ti ka argument kjo mu fal farzi i drekes mas xhumas ?
    tjetra eshte ne ilmihal shkruan me i fal kater rekate zuhr edhe diqka ka perpara zuhr saj mirepo me ka dal nga mendja per momentin dhe thot qe thot qe falet si farzi drekes dhe 2 rekate ul vakti pas tij 1) une nuk e di qfare dmth ka me kthy shqip dhe 2) a ka argument per keto pasi ne keto ilmihale asnjeher nuk qesin hadithe per mi argumentu keto thenje te tyre dhe une nuk e di a kane baz keto qe i thojn dhe pse nuk i argumentojn une nuk kam ide
    tjetra merre ilmihalin per ngritjen e duarve gjate tekbirit fillestar aty shkruan ne lartesi te vesheve mirepo nuk thot me i prek, shih foton dhe shih xhematin i prekin veshet kur marrin tekbir
    azani me cd
    hajmaliat qe jane shirk dhe bashkesia islame i ka ndaluar mirepo pse nuk i hek nga puna ata hoxhallar qe shkruajn as kete nuk e di dhe si mund te lihet ai hoxh ti ben njerzve dawet ne shirk qe kjo eshte me e keqja
    Persa i perket asaj qe ti ke thene per hanefite qe falin namazin e drekes pas xhumase qendron. Por po te marresh parasysh pak faktin se pse hanefite e bejne kete veprim ( dhe jam i sigurte qe ti as nuk e ke pyetur askend per kete) do te shohesh qe e kane me te drejte.
    (ne Jurisprudencen Hanefite) Namazi i xhumase eshte sa i rendesishem per muslimanet aq edhe i rrezikuar per mos qene i sakte, pse?
    Namazi i xhumase si ritual ka nje obligim qe eshte te degjuarit e Khutbes (fjalimit), pa te cilin nuk ka namaz dhe nese kjo nuk degjohet qofte dhe per nje moment, kur je ne xhami, rrezikon mos saktesine e namazit te xhumase, per kete shkak juristet bazuar ne hadithin e Profetit s.a.v.s. kur i erdhi nje burre dhe e pyeti Profetin dhe ai i tregoi per pese vaktet e faljes (duke mos ia thene namazin e xhumase) ai iu deklarua se do t'i kryej keto te pesta, profeti tha: Nese ai vepron ashtu siç deklarohet do te jete i shpetuar. Pra duke qene ne kete situate Juristet e kane parapare qe pas xhumase te falin edhe dreken dhe kjo as nuk rrezon namazin e xhumase por jeteson vazhdimesine e falejes se pese vakteve ne njeren ane dhe ne tjetren gjithashtu as nuk e zhvlereson namazin e xhumase dhe veprimi i namazit te drekes merren ne konsiderate si nafileh. E gjitha kjo ne Usul El-Fik'h (Fondamentet e Jursiprudences - e drejta Islame) njihet si El-Ahuet, pra "Marrje mase" ose "Me e plote".
    Ilmihalet qe do te thote "Ilm El-Hal" - Dituria e gjendjes, pra qe merret me çeshtjet emergjente, ne kohen klasike te shkrimeve ai lloj libri eshte tipik per "jo te llogjikshmit" ne kuptimin e femijve qe nuk kuptojne, shqiptaret ashtu si edhe joarabet e tjere hyjne ne te njejten kategori (tek Hanefite) dhe si i tille nuk permban hadithe te renduara qe te mos kuptohen qartesisht, psataj koha evolon dhe gjerat behen me te specifikuara. Ne vitet e para te disa fakulteteve (neper disa vende arabe) edhe sot studiohet "Tuhfetu-l-Atfal" (Mjeshteria e femijve) dhe eshte nje liber Texhvidi i cili eshte shkruar ate kohe per femijet por qe sot mesohet neper fakultete, sepse gjendja e atehershme e njohjes se arabishtes ishte me e perkryer se sa e sotmja ku kane hyre dialekte. Prandaj bej nje krahasim.
    Persa i perket ngritjes se duarve ne Tekbirin fillestar a i vendosin ne bulzat e veshve apo jo, kjo nuk do te thote gje, sepse ne mez'hebe te tjera nuk i ngrene as ne drejtim te veshve, ajo qe kryhet nga bashkbesimtaret tane eshte kujdesi qe i japin veprimeve ne ritualin e faljes se namazit e jo si disa qe gjat gjith namazit krruajne mjekren e tyre, duke ditur se levizjet e teperta ne namaz e prishin ate.
    Shkolla Hanefite ka nje specifike te vecante qe nuk e has ne shkolla te tjera, ajo eshte menyra se si e percakton ceshtjen, edhe une qe jam shafi e kam zili kete shkolle (edhe pse jam njohes i mire i te dyja shkollave) sepse i japin zgjidhje cdo lloj situate apo ceshtje qe iu paraqitet dhe kjo eshte ne saj te Ebu Hanifes, Ebu Jusuf dhe kryesisht Shejbanijut i cili ka edhe nje liber ku gjen menyren pa prishur rregulla per te zgjidhur ceshtje delikate qe shkolla te tjera nuk arrijne as ta perceptojne.
    Ne rradhe te pare hajmalite jane te ndaluar, por dyshoj se po ngaterron Ruk'ah nga Temijmeh, e para lejohet dhe eshte ajo qe kryesisht hoxhallaret shkruajne kur ajo permban ajete Kur'anore dhe dua nga suneti dhe per kete te jap edhe nje kopje fetvaje te Az'harit po deshe, ndersa Temijmeh ose Talasim qe jane ato hajmalite, ato nuk permbajne as ajete kur'anore dhe as lutje nga sunneti profetit dhe jane shirk dhe te ndalushme ne Islam.
    Por keto jane tema qe marrin nje debat prandaj nuk po shkoj ne detaje per te mos dale jasht teme.
    Selam
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga zzzz... Lexo Postimin
    O VELLEZER !

A e di kush pse po ju therras vellezer ? Jam animist. Jam i martuar me nje gaboneze.
    .................................................. ................

Perveç kendimit te Kuranit, a kendonit ndonje gje tjeter ? Psh, a e kendonit ate kengen e atij pederastit, Freddie Mercury, "I want to break free" ?
    ohhhhhh.... I'm speechless .
    Tani te njoha kush je...That's so sad !
    ...............................................
    Where does a thought go when it's forgotten?

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    Vellezer Muslimane..pse Kjo Percarje..a Nuk Eshte Me Mire Qe Te Jemi Ne Rrugen E Profetit Dhe Shokeve Te Tij...pra:deri Sa Ka Ardhur Ne Hadithe Te Sakta Qe Shoket E Profetit Salallahu Alejhi Ue Selem I Kane Bashkuar Kembet Atehere Edhe Ne Duhet Ta Bejme Kete

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Islami eshte ose Islam ose s'eshte i tille, ajo qe po mbeshtetet ketu eshte doktrina e Muhamed ibn Abduluehabit e cila nje pjese nuk ka baza fetare dhe tjetra ka shtremberime sipas epshit te Muhamed ibn Abduluehabit.
    Po ky presidenti fetvave ne Ezherin sherif thot ndryshe se....
    Thot se Abdul wahab ka qene Muslihun Dinijjun...ka therrit ne teuhidin e paster dhe ka therritur njerzit te mos bejn shirk... ne kohen e tij thot ky shejhu ..
    http://uk.youtube.com/watch?v=tN8hWGZNzpM

Degjoje o rpsod degjoje dhe ki frik Allahun dhe fole hakun sic e flasin ESHARIT QE KAN FRIK ALLAHUN DHE NUK NDJEKIN EPSHET SIC BEN TI.

Jam i sigut qe edhe kete shejh do e kundershtosh ti...sic kundershtove ateher kur te solla fjalet e RAMADAN EL BUTIT ku mbronte Ibn tejmijen....
    .

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Nje pyetje te nevojshme dhe konkrete qe duhet te behet ne kete rast ,ndaj atyre qe po dyshojn dhe kundershtojn ,akuzojnë Wehabizmin apo Muhamed Ibn Wehabin...eshte...:

Per qfar akuzohet Wehabi ???

apo

Cilat jan veprat e tij qe jan ne kundershtim me parimet Islame???

Kjo pyetje i drejtohet atyre ,qe e konsiderojn veten kompentent ta kthejn pergjigjen e duhur dhe serioze (jo shpifje dhe thashetheme)
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anëtarësuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Selamu Alejkum!
    E dini si me jeni bere ?
    Si me qene shejha te islamit te mbare botes mo ju . Po ngadal ore se po beni ca komentime te gabuara se cdo gje ne fillim ka qene e paster por me kalimin e kohes dhe me shtimin e njerezve me zemer te keqe e jo besimtar tek Allahu kan sjell jo vehabista, hanefi, sulemanxhi e ku di une se car. Dy gjera do te kete: o do te mbushen xhamiat ose do te kete renje te xhemateve. Do kete renje te xhematit derisa te vije Isa a.s. e te behen ca pastrime se eshte fut ky popull ne 10000 rruge pa fund !
    me rrespekte red_dragon Selam

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •