Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 108
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    si identifikohen bre keta "wehabit" qka kane per baze edhe me cilet shkije jane keta kush a , naj informat ma te hollesishme a ka .
    KOSOVA E MADHE

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Or Preng Sherri ke kujdes kur po e ofendon muhadithin Nasrudin Albanin sepse ai* është muhadithi ma i mirë që të ghithë dijetarët e hakut prej mundit të tij që ka bërë janë duke u bazuar.Sepse ai ka ndarë hadithet sahih dhe daiv vetëm se ne ta kemi më të lehtë për ti kuptuar dhe i kemi të gatshme.Por ti që the se ka falsifikuar më shumë se 400 hadithe kjo sështë aspak e vërtetë për këtë ta tërhek vërejtjen që të mos shpikësh kësi gjërash pa argumente.Selam alejkum.
    Naseri nuk e ka pas kurre kapacitetin per "Terxhijh" dhe "Ta'dijl" per faktin se ai as "Sened" nuk ka. Ata qe kane qene te kapacitetit te Hafizit jane ata qe mund te bejne "Terxhijh dhe Ta'dijl" pra te japin statuse. Fakti qe Albani s'ka pas lidhje me kete pozite eshte edhe "Te'dijf" i disa haditheve te Bukhariut.
    Habiburrahman El-Adhamij El-Hindi dhe Gumariju (Algjerian) qe jane dy bashkekohes te Albanit dhe jane hafiza ne hadith e kane replikuar dhe e kane refuzuar çdo pretendim te Albanit, sidomos ne "Terxhijh dhe Ta'dijl"

Selam
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Postime
    13
    Selamu alejkum
    Spari her falenderojm Allahun lusim Allahun tna mesoj hakun dhe verteten ti udhzoj trit tona islam ashtu sic duhet dhe ti hapin syt dhe menden pak me shum.
    Spari her i keshilloj vllezerit e mi e motrat e mija qe duan hakun e duan verteten qe mos merren me secilin njeri qe shkruan ne ket forum sepse ne tvertet jan paditurit qe shkruan ne menyr vullgare apo pa analizuar bejne copy paste pa pa se nvertet to fjal a jan vertet kush eshte vehabizmi kush jan ta cka djekin etj etj.
    Kur fjalisn njerz qe i quajn vehabizta edhe pse ato veten se quajne te till per tspjeguar nje gje te till pse quan nga rreth kjo fjal apo kush eshte Muhamed Abdul Vehabi(Lusim Allahun ta bashkoj nxhenetul firdaus me pejgamberet sahabet dhe te devotshmit).
    Kshtu qe them tri dhe treja mjerim me u mar me kshtu njerz qe sdojn me kuptu hakun apo vetem me nje ndegjume flasin per vllezerit e tyre musliman.
    E nuk e din perfat keq se ato jan praktikuesit kuranit dhe sunetit dhe jan larg asaj qe njerzit i pershkruan.
    Tjetra niset folet dhe hyn ne popullin e Palestines,Irakut etj etj per ato qe hedhin veten ne ajer.
    Une lus Allahun qe juve mos ju denoj me at gjendje qe ato e kan nga armiqt e Islamit amerika mirpo pytni veten a sju vjen turp te flitni per disa njerez qe jan gritur per ta mbrojtur femiun e vet nene e vet gruan e vet babaun dhe familjen.
    Kjo eshte turpi me i madh i juve po permendo sikur ty vjen dikush dhe don ta perdhunoj vajzen tende nen tende tezen tende gruan tende ta mbys babin ten nenen tende ta pres trupin e vajzes tende para syve tuaja ta zhvesh nanen tende fmit e tu grun tende dhe tluan me to si don vet.
    Cka dot bejshe tjesh i sinqert o i ri sot thuaj vetes stop punoj pak me logjik jo shkruj me nji forum qeshtu krishterve apo muslimanve qe perfat keq kan ra pre e disa mendive devijuar.
    Dhe perkrahi tash as me intereson te me japesh pergjigje mua jepi vetes dhe mendo pak me mend sikur tash tvij dikush ty ne shtepi dhe ta perhdunoj gruan nenen motren pastaj ato ti pres me thika dhe gruja juaj tjet shtatzane tja qet femiun para teje a do ti thuash mirse ke ardh a po don kafe me mi pa caj...A sesht turpi ma i madh i juaji eshte treguar kto postime qe sdini cka dan me than me lan dinin e ALlahut cka dan me than me tu humb morali para fmive gruas etj etj...
    Eh mendjeleht po gritu o i ri shfrytzo mendjen dhe mendo me logjik pak se cka je tuj ba dhe cka je tuj fol.
    Fatkeqesi e madhe.
    O Allah udhzoj trit tan aminnnnnnnnnn

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48

Exclamation

Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Naseri nuk e ka pas kurre kapacitetin per "Terxhijh" dhe "Ta'dijl" per faktin se ai as "Sened" nuk ka. Ata qe kane qene te kapacitetit te Hafizit jane ata qe mund te bejne "Terxhijh dhe Ta'dijl" pra te japin statuse. Fakti qe Albani s'ka pas lidhje me kete pozite eshte edhe "Te'dijf" i disa haditheve te Bukhariut.
    Habiburrahman El-Adhamij El-Hindi dhe Gumariju (Algjerian) qe jane dy bashkekohes te Albanit dhe jane hafiza ne hadith e kane replikuar dhe e kane refuzuar çdo pretendim te Albanit, sidomos ne "Terxhijh dhe Ta'dijl"

Selam
    Na erdhe ti dhe po na e tregoka neve kapacitetin.....Ate e kan lavderuar edhe dietare te medhenj sufi:SI ky gumari qe e ke permendur ti dhe ka thene:SHEJH ALBANI ESHTE MUHADITHI I KESAJ KOHE...DHE SIKUR MOS TE KISHIJM ...DISA ...NDRYSHIME NE AKIDE...DO TA LAVDEROJA ME SHUME....Shiko se si gumariun nuk e ka ndaluar ndryshimet midis tij dhe shejh ALBANIT per te thene te verteten....Prandaj ki frik Allahun dhe mos...shpif per dietaret....

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

X_vahir

Citim Postuar më parë nga x_vahir Lexo Postimin
    Na erdhe ti dhe po na e tregoka neve kapacitetin.....Ate e kan lavderuar edhe dietare te medhenj sufi:SI ky gumari qe e ke permendur ti dhe ka thene:SHEJH ALBANI ESHTE MUHADITHI I KESAJ KOHE...DHE SIKUR MOS TE KISHIJM ...DISA ...NDRYSHIME NE AKIDE...DO TA LAVDEROJA ME SHUME....Shiko se si gumariun nuk e ka ndaluar ndryshimet midis tij dhe shejh ALBANIT per te thene te verteten....Prandaj ki frik Allahun dhe mos...shpif per dietaret....
    Ta kam thene dhe po ta them prap mos u nxito ne pergjigje sill argumente dhe jo pallavra.
    Po te sjell ketu se kush e ka repliku Albanin tend te famshem:
    1- Habiburrahman El-Adhami el-Hindi (El-Albani, Shudhudhu'hu ue Akhtau'hu) 4 volume
    2- Gumari (Algjerian) (Er-Redd ala El-Albani ue bejan ba'd tedlijsi'hi ue khijaneti'hi) 1 volum mund ta gjesh edhe me titull (Irgam El-Mubtedi'a El-Gabij bi Xheuaz Et-Teuessul bi En-Nebij fi Er-Redd ala El-Albani El-Uebij.
    si dhe (El-Kaul El-Mukni'a fi Er-Redd ala El-Albani).
    3- Gumari (vellai i te parit) (Bejan Nekth En-Nakith El-Mute'addij bi Tad'ijf El-HArith)
    4- Se'ijd Memduh (Wusul Et-Tehani bi Ithbat Sunnijet Es-Subhah, fi Er-Redd ala El-Albanij) dhe (Tenbijh El-Muslim ila Te'addi El-Albani ala Sahih Muslim)
    5- Ismail ibn Muhamed El-Ensarij (Rijad) (Tas'hijh Salah Et-Terauijh Ashrijn Reke'ah ue Er-Redd ala El-Albanij fi Ted'ijfihi) dhe (Ibahat Et-Tehal'li bi Edh-Dheheb El-Muhal'lak li en-Nisa ue Er-Redd ala el-Albani fi Tahrijmihi) dhe (Te'akkubat ala "Silsileh El-Ehadijth Ed-Da'ijfeh ue El-Meudu'ah li El-Albanij).
    6- Muhamed ibn Ahmed El-Khazerxhij (Emirate) (Artikull ne gazeten El-Ittihad, dita e enjte 3 korrik 1986 me titull "El-Albanij, Tetarrufatuhu" - Albani, ekstremizmat e tij)
    7- Bedrudin Hasen Dijab (Damask) (Enuar El-Mesabijh ala Edh-dhulumat El-Albanij fi Salat Et-Terauijh) botim i Bejrutit sh. El-Gad.
    8- Muhamed Arif El-Xhuejxhatij (Damask) (Akrab El-Uesa'il El-Maksudeh fi Bulug El-Hidajeh El-Menshudeh) botuar ne damask.
    etj.

Ne nuk po flasim se Albani s'dinte asnje hadith, ne po flasim se Albani nuk ka kompetenca per te bere nje hadith si ai i Muslimit psh. te dobet dhe asnje prej haditheve te tjera. Albani i ka mesuar ato hadithe ne nje nga biblotekat e Damaskut dhe senedi i tij eshte Maktu'a (ne termat e hadithit).

ps/ ma thuaj ku e ka thene Gumariju kete fjale, a pasi e ka quajtuar Albanin "Gabij" - Budalla?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    Ta kam thene dhe po ta them prap mos u nxito ne pergjigje sill argumente dhe jo pallavra.
    Po te sjell ketu se kush e ka repliku Albanin tend te famshem:
    1- Habiburrahman El-Adhami el-Hindi (El-Albani, Shudhudhu'hu ue Akhtau'hu) 4 volume
    2- Gumari (Algjerian) (Er-Redd ala El-Albani ue bejan ba'd tedlijsi'hi ue khijaneti'hi) 1 volum mund ta gjesh edhe me titull (Irgam El-Mubtedi'a El-Gabij bi Xheuaz Et-Teuessul bi En-Nebij fi Er-Redd ala El-Albani El-Uebij.
    si dhe (El-Kaul El-Mukni'a fi Er-Redd ala El-Albani).
    3- Gumari (vellai i te parit) (Bejan Nekth En-Nakith El-Mute'addij bi Tad'ijf El-HArith)
    4- Se'ijd Memduh (Wusul Et-Tehani bi Ithbat Sunnijet Es-Subhah, fi Er-Redd ala El-Albanij) dhe (Tenbijh El-Muslim ila Te'addi El-Albani ala Sahih Muslim)
    5- Ismail ibn Muhamed El-Ensarij (Rijad) (Tas'hijh Salah Et-Terauijh Ashrijn Reke'ah ue Er-Redd ala El-Albanij fi Ted'ijfihi) dhe (Ibahat Et-Tehal'li bi Edh-Dheheb El-Muhal'lak li en-Nisa ue Er-Redd ala el-Albani fi Tahrijmihi) dhe (Te'akkubat ala "Silsileh El-Ehadijth Ed-Da'ijfeh ue El-Meudu'ah li El-Albanij).
    6- Muhamed ibn Ahmed El-Khazerxhij (Emirate) (Artikull ne gazeten El-Ittihad, dita e enjte 3 korrik 1986 me titull "El-Albanij, Tetarrufatuhu" - Albani, ekstremizmat e tij)
    7- Bedrudin Hasen Dijab (Damask) (Enuar El-Mesabijh ala Edh-dhulumat El-Albanij fi Salat Et-Terauijh) botim i Bejrutit sh. El-Gad.
    8- Muhamed Arif El-Xhuejxhatij (Damask) (Akrab El-Uesa'il El-Maksudeh fi Bulug El-Hidajeh El-Menshudeh) botuar ne damask.
    etj.

Ne nuk po flasim se Albani s'dinte asnje hadith, ne po flasim se Albani nuk ka kompetenca per te bere nje hadith si ai i Muslimit psh. te dobet dhe asnje prej haditheve te tjera. Albani i ka mesuar ato hadithe ne nje nga biblotekat e Damaskut dhe senedi i tij eshte Maktu'a (ne termat e hadithit).

ps/ ma thuaj ku e ka thene Gumariju kete fjale, a pasi e ka quajtuar Albanin "Gabij" - Budalla?
    zoterush...se shpejti nshallah do ta sjell librin qe te kthehesh tek ai libri vete...ok?

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga x_vahir Lexo Postimin
    zoterush...se shpejti nshallah do ta sjell librin qe te kthehesh tek ai libri vete...ok?
    E para une nuk jam zoterush por zoteri dhe keto bllofe si te tuat i kam kaluar neper gishta, sepse keshtu i lexoni ju tekstet, si te pergjumur pa e vene mendjen ne pune, sikurse pat ardh nje vella me fetvane e Az'harit per Ibn AbdulWehhabin per te cilin ajo thoshte: "Reformator Fetar", e po pastaj? Sa e sa reformatore kane ardhur ne historine Islame dhe sa kane qene korrekt ne reformat e tyre? Fetvaja nuk ka thene diçka qe duket e habitshme per njerezit, kete e ka pretenduar Ibn AbdulWehhabi dhe kete ka thene edhe Muftiu, por Muftiu nuk ka thene ne asnje moment se mesimet e tij jane korrekte.
    Mesohuni pak me elekuencen dhe retoriken qe perdoret ne Fetva, mos e lini trurin t'ju ndryshket neper fletushkat e nxira me boje çifutesh.

Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    E para une nuk jam zoterush por zoteri dhe keto bllofe si te tuat i kam kaluar neper gishta, sepse keshtu i lexoni ju tekstet, si te pergjumur pa e vene mendjen ne pune, sikurse pat ardh nje vella me fetvane e Az'harit per Ibn AbdulWehhabin per te cilin ajo thoshte: "Reformator Fetar", e po pastaj? Sa e sa reformatore kane ardhur ne historine Islame dhe sa kane qene korrekt ne reformat e tyre? Fetvaja nuk ka thene diçka qe duket e habitshme per njerezit, kete e ka pretenduar Ibn AbdulWehhabi dhe kete ka thene edhe Muftiu, por Muftiu nuk ka thene ne asnje moment se mesimet e tij jane korrekte.
    Mesohuni pak me elekuencen dhe retoriken qe perdoret ne Fetva, mos e lini trurin t'ju ndryshket neper fletushkat e nxira me boje çifutesh.
    E bera kete qe te dish kur ti thuash te tjereve zoterush...dhe nuk e pelqen per veten tende...Une nuk po e lej trurin te ndryshket por ju po e leni duke bere te'uil batil...dhe duke iu larguar cilesive qe i ka Allahu i madheruar...
    thote Elgumari ELMULAKAB BIL-HAFIDH:nasirud-din elelbani erdhi ne damask dhe nuk e dinte gjuhen arabe pastaj e mesoi ate,dhe iu kthye dijes se hadithit
    e persosi ate
    dhe e ndihmoi bibloteka e dhahirijes qe e renditi me duart e tij,saqe kur erdha nje here ne damask...ai mi gjente librat qe i doja...dhe sikur qe te mos ishte kontraditat dhe medhhebi e tij do te ishte nga dietaret e rralle te kesaj kohe(لكان من أفراد الزمان)
    Kthehu ne librin e tij:derrul-gamam(در الغمام)
    pra...shiko gumariun...edhe pse kishte kontradita me te tha te verteten...
    Ndryshuar për herë të fundit nga x_vahir : 10-05-2008 më 09:44

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Zoterush!!!
    Kjo eshte shprehja ime (ka copyright) dhe per nga mendesia jeni zoterusha, une nuk po bej Te'uil dhe mos e ngaterro temen se s'po flasim per Arshin ketu, prandaj e ke te ndryshkur trurin.
    Me trego cilat cilesi ne nuk i pranojme? Te te tregoj une se çbeni ju me cilesite, tituj per tituj dhe faqe per faqe.
    E çfare lidhje ka kjo qe ke sjelle nga Gumariju? Askush nuk e mohon qe Albani ka pasur djeni per Hadithin por nuk ka pasur kompetenca per te bere Xherh dhe Ta'dijl, sepse Albani s'ka sened, senedi i tij eshte Maktu'a, sepse hadithi trensmetohet nuk mesohet papagallshe. Edhe une qe jam nje rob i thjeshte e kam nje sened te "Innema El-A'mal bi En-Nijat" dhe mburrem me kete qe kam.
    Ti nese e di senedin e Albanit, na e sill sepse kam ketu e 13 vjet perpara qe heren e pare kur e kam kerkuar s'ma ka sjelle njeri.
    ps/ Epo Muhadithi pa sened eshte si "Himari Jahmilu El-Asfara"

Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    Zoterush!!!
    Kjo eshte shprehja ime (ka copyright) dhe per nga mendesia jeni zoterusha, une nuk po bej Te'uil dhe mos e ngaterro temen se s'po flasim per Arshin ketu, prandaj e ke te ndryshkur trurin.
    Me trego cilat cilesi ne nuk i pranojme? Te te tregoj une se çbeni ju me cilesite, tituj per tituj dhe faqe per faqe.
    E çfare lidhje ka kjo qe ke sjelle nga Gumariju? Askush nuk e mohon qe Albani ka pasur djeni per Hadithin por nuk ka pasur kompetenca per te bere Xherh dhe Ta'dijl, sepse Albani s'ka sened, senedi i tij eshte Maktu'a, sepse hadithi trensmetohet nuk mesohet papagallshe. Edhe une qe jam nje rob i thjeshte e kam nje sened te "Innema El-A'mal bi En-Nijat" dhe mburrem me kete qe kam.
    Ti nese e di senedin e Albanit, na e sill sepse kam ketu e 13 vjet perpara qe heren e pare kur e kam kerkuar s'ma ka sjelle njeri.
    ps/ Epo Muhadithi pa sened eshte si "Himari Jahmilu El-Asfara "
    elkelamu sifetul-mutekelim.zoterush-Rapsod...kush e ka te ndryshkur trurin ai qe ecen me teklid ama apo ai qe ndjek argumentet.!!!!!Dhe shiko tek fjala e tij :e persosi ate.pra e persosi nga te gjithe anet dhe ti mos na ec dhe ta tregosh veten se je ndonje i mencur....vazhdove duke i ndryshuar edhe fjalet ne gumariut...Ki frike Allahun dhe ndal tek kufijte tuaj...
    Muhadithi pa sened eshte si "Himari Jahmilu El-Asfara
    dhe ketofjalet perpuqen me tyve 100 perqind qe ta dish...
    sepse hadithi trensmetohet nuk mesohet papagallshe
    papagallshe e ke mesuar ti...e jo muhadithi me i madh i kesaj kohe SHEJH ALBANI qe e kane lavderuar edhe (خصمه) tyve nese nuk te pelqejne keto fjalet e gumariut pusho.Dhe mos u mundo kurre qe ti ndryshosh fjalet e tij...shume cilesive i beni te'uil batil si: qendrimi i Allahut mbi arsh...dhe qe Allahu ka2 duar dhe dy sy dhe...qe Allahu qesh ...dhe qe Allahu ka fytyre...etj.Kurse ne more zoterush i kalojme cilesite ashtu sic i kalonin selefet e pare...dhe nuk e pergjasojme Allahun me asnje krijese te tij kurre...Kurse ju....ne fillim vjen ne mendjen tuaj pergjasimi...pastaj i beni te'uil batil...qe nuk bazohet ne asnje argument...kuptove?????????sHIKOJE SE SA NDRYSHIM TE MADH KA MIDIS NEVE DHE JUVE.......
    Te te tregoj une se çbeni ju me cilesite, tituj per tituj dhe faqe per faqe.
    ME TREGO...SEPSE UNE SE KAM PROBLEM FARE...

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •