Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 108
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Une po flas drejt

Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    Je nje ti qe se ke shokun...gjithmone keshtu e ke dredh muhabetin

Kush te foli ty per wehabije? un te solla cfare thone per Abdul wehabin dhe jo per wehabije.
    Edhe bektashinjt e konsiderojne veten hanefinj por a jane ata ndjekes te ebu hanifes?

Me thuaj se ku e permendi Ramadan al-buti Abdul wehabin? me thuaj nje fragment ku ai e permendi e jo me qe foli keq per te.
    Po ky Ali Xhumua ku e permendi Abdul wehabin? ai foli per selefije dhe wehabije dhe asgje ne lidhje apo kritik Abdul wehabit

Hajd mos e dridh me tani.

p.s kishe gje per te thene per ate videon time? apo ste erdhi per shtat...mos harro se esht eshari ai shejhu qe foli aty ..dhe e foli hakun.
    Ai "Presidenti" ka thene qw ne fillim: "Vehabinjte jane pasuesit e Muhamed ibn Abdulwehhabit....", pra qe ndjekin udhezimet dhe doktrinen e tij.
    Me pas ka thene: "Muslihun dinijjun"- Reformator fetar
    1- Vehabinjte si pasues nuk besoj se kane devijuar nga rruga e Muhamed ibn Abdulwehhabit. Shembulli i Ibn Baz me shoke jane pamja e tij fizike dhe shpirterore. Atehere nese flitet per Vehabizmin dhe Vehabinjte kemi folur per doktrinen e Muhamed ibn Abdulwehhabit dhe per te. Ashtu siç flasim per esh'arizmin dhe esh'arite, kemi folur per vete esh'ariun.
    2- Te qenit reformator fetar, nuk eshte "grade shkencore" dhe as "ofiq", ti mund te jesh i tille por sa vlen nese ky reformim sipas menyres tende kundershtohet nga i gjith ymeti perveç Al Es-Saud dhe anglezeve? Sot po dalin shume reformatore fetare ne emer te Islamit qe me shume bejne deme se sa reformojne, tipi i ketille ka qene Ibn Abdulwehhabi. Lexo Tabekat El-Hanabileh se çka thene Abdulwehhabi per te birin Muhamed, lexo edhe Librin e Sulejmanit vellain e Muhamedit dhe mos u mer me retorizma dhe elokuenca te muftive sepse mesa shoh s'paske lidhje me te kuptuarit.
    Buti ka edhe nje liber qe titullohet "Selefizmi eshte periudhe kohore dhe jo doktrine per t'u ndjekur"
    A jane vehabinjte qe e quajne veten selefista?
    shnet bobi
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Qellimet e vehabisteve

1.Shpallja e Kosoves republike islame

2.Flamuri i "gjelbert",flamure shteterore

3.Kryetari i Kosoves te jet nje imam

4.Shkaterrimi i te gjitha kishave,faltoreve dhe kulteve qe nuk jan islame

5.Shkaterrimi i te gjitha varrezave neper oborre te xhamive

6."Reformimi" i fese islame

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    Qellimet e vehabisteve

.DAJA GONI...NGA KU I GJETE QELLIMET E VEHABISTEVE NGA MENDJA JOTE..APO NGA KU?

Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga x_vahir Lexo Postimin
    .DAJA GONI...NGA KU I GJETE QELLIMET E VEHABISTEVE NGA MENDJA JOTE..APO NGA KU?
    Si e kam cek edhe me pare,i njof ma mire se sa shume te tjere qe mundohen te thone diqka per ta,e nuk e kane idene se per cfare flasin.

المسلم العزيز Maska e x_vahir
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Postime
    48
    POSTUAR NGA DAJA-GONI: Si e kam cek edhe me pare,i njof ma mire se sa shume te tjere qe mundohen te thone diqka per ta,e nuk e kane idene se per cfare flasin.
    .TI NUK I NJEH FARE ATA DHE SIKUR TI NJIHSHE MIRE NUK FLISSHE KESHTU..OK??

Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga x_vahir Lexo Postimin
    .TI NUK I NJEH FARE ATA DHE SIKUR TI NJIHSHE MIRE NUK FLISSHE KESHTU..OK??
    Mbaje ti per vete dijen tende.Nuk kam vullnet te diskutoj me ty per gjerat qe nuk i njef.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    =Daja-GONI;1823496

Qellimet e vehabisteve

Nje musliman qe merr nga dija e Abdul Uehabit asnjeher nuk kerkon pushtet, por u jep njerezve besimin e paster prej idhujtaria, politeizmit.
    Kete ka bere Abdul Uehabi.
    Lexo KITABUT TEUHID (Libri i njehsimit te Allahut)

Falmuri i Islamit eshte KURANI DHE SUNETI, ndersa ty te pelqen i gjelberti, sepse ndoshta te pelqen sekti bektashian.

3.Kryetari i Kosoves te jet nje imam.

4.Shkaterrimi i te gjitha kishave,faltoreve dhe kulteve qe nuk jan islame.

25:63. E robërit e Zotit janë ata që ecin nëpër tokë të qetë, e kur atyre me fjalë u drejtohen injorantët, ata thonë: “Paqe!”

Allahu te dhene njohuri te shpetosh per veten

53:38. (Që në to shkruan) Se askush nuk e bartë barrën (mëkatit) e tjetrit.
    53:39. Dhe se njeriut nuk i takon tjetër vetëm se ajo që ka punuar.

shiko punet dhe leri mbjelljet e urrejtjes, ne je besimtar i sinqert.

Faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga eri3000 : 07-02-2008 më 15:53

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Qellimet e vehabisteve

Daja Gjon, tani ja ke fut kot, me mirkupto por kjo del jashte cdo lloj llogjike. Ate lloj republike s'kane mundur ta bejne dot ne Saudi por e bene mbreteri personale, flamuri i kosoves do te jete i ndryshem nga ai i Shqiperise, Kryetari i kosoves zgjidhet nga shumica ose me marrveshje, kishat dhe faltoret joislame do te qendrojne persa kohe muslimanet nuk i kane prishur pergjate historise, varrezat as qe mund t'i bejne si te duan sepse nuk eshte Saudi, ndersa reformimi bejne mire te reformojne trurin.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ti Eri3000!!!!
    Nje musliman qe merr nga dija e Abdul Uehabit asnjeher nuk kerkon pushtet, por u jep njerezve besimin e paster prej idhujtaria, politeizmit.
    Ben mire te lexosh rreth historise se Nexhdit dhe Nexhdijinwve dhe te kuptosh se sa pushtet ka kerkuar Imami yt me Al Es-Saud dhe ne emer te "antishirkut" sa muslimane kane masakruar e sa xhamia jane vjedhur bashke me xhamine e Profetit.

Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Daja Gjon, tani ja ke fut kot, me mirkupto por kjo del jashte cdo lloj llogjike. Ate lloj republike s'kane mundur ta bejne dot ne Saudi por e bene mbreteri personale, flamuri i kosoves do te jete i ndryshem nga ai i Shqiperise, Kryetari i kosoves zgjidhet nga shumica ose me marrveshje, kishat dhe faltoret joislame do te qendrojne persa kohe muslimanet nuk i kane prishur pergjate historise, varrezat as qe mund t'i bejne si te duan sepse nuk eshte Saudi, ndersa reformimi bejne mire te reformojne trurin.
    Pikat te cilat i kam cekur me larte ,nuk spjegohen me logjike.Ose i di ose jo.Une i di shume mire,sepse njof qellimet e tyre.
    Sa per ilustrim po te tregoj se njera nga keto pika veq me ka filluar te zbatohet.
    Prishja e varrezave.
    Shko ne xhamine e Haxhi Veselit ne Mitrovice.Kur te hysh ne oborr ne anen e majt do te shofesh nje pjese te oborrit te mbjellur me bare.Aty ,ne tere siperfaqen kan qene vorrezat 300-400 vjet te vjetra,dhe siq e ceka tani eshte nje lendine.

Une di se ne cfare forme zgjedhet presidenti,flamuri dhe shenjat kombetare,por tani po flasim per qellimet dhe deshirat e vehabisteve.
    Ne daq besoje ne daq jo,eshte pune e jotja.

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •