Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Nese sipas kesaj teorise tende Turqia duhet te shfuqizoje ligjin e meparshem per ndalimin e ferexheve atehere kjo i vuri kapakun dhe Turqia perfundimisht i ben gropen vetes. Europa me te vertete qe ngulmon per rrespektimin e te drejtave te njeriut por po e njejta Europe nuk do te shohi ne gjirin e saj Ferexhe. Le te behemi objektive dhe ti leme postulatet apo parrullat standarte per te drejta njerezore dhe liri individi. Ato jane terma dokumentash dhe jo realitet europian. Shiko dhe gjyko mentalitetin e sotem te Europes ne lidhje me kete fenomen dhe e gjen pergjigjen shume kollaj.
    Europa nuk e pranon Turqin ne BE sepse eshte shtet shum i madh dhe i fuqishem dhe me nje rritje ekonomike 7 % ne vit, gjithashtu nje zhvillim te madh ne te gjitha sektoret. Mirpo kur ketyre te mirava pozitive ia shton edhe fen qe jan Musliman kjo i djeg Europes kjo i pengon, per kete nuk e pranojn. Kan pranu shtet shum me te dobeta se Turqia dhe pa i plotesuar kriteret e BE. Si psh Bullgari, Rumania etj. Feja i pengon Europes se nuk duan te ken nje shtet Islam ne Europ te madh dhe te fuqishem.

Larguar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Me ferrexhe apo pa ferrexhe, shkollimi i femrave eshte nje nga arsyet kryesore te prapambetjes shoqerore ne shoqerine islame.

Albo
    Ky eshte problemi .

Ferexheja eshte nje simbol ne fakt. Duket se nuk ka dale nga "rruga e zotit" nese e mban dhe e kunderta quhet "e perdale" nese nuk e mban.
    Si do te dukej valle nje turke, me ferexhe dhe mini? Mos vdeksha pa e pare kete!

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Moslejimi i ferrexheve ne shkollat e larta ne Turqi ka bere te mundur "radikalizimin" e problemit. Kjo eshte pare nga shume turq besimtare si nje "sfide" per ta dhe nje kunderreaksion i tille ka cuar ne rritjen dhe jo ne uljen e numrit te vajzave te reja qe mbajne ferrexhe dhe refuzojne te shkojne ne shkolla universitare. Kjo ka cuar edhe ne radikalizimin apo ndarjen e shoqerise turke ne dy grupe: vajzat laike dhe vajzat e ferrexheve qe po shkollohen edhe jetojne ne dy rreth shoqerore krejt te izoluara nga njeri-tjetri.
    Nuk behet fjale per ferexhe por per shami koke. Femrat turke nuk e mbulojne fytyren , por mbulojne floket.
    Ndarje e shoqerise turke? Me fjale nuk te mbushet mendja ty , por do te sjell fotografi nga shkolla ime ku do ta shikosh se sa te ndara jane femrat e mbuluara nga ato te zbuluara. Rrethet shoqerore te ketyre dy "grupimeve" nuk jane aspak te izoluara apo te ndara nga njera tjetra. Nuk e di se ku e ke lexuar kete genjeshter me brire.
    Rrezimi i nje kufizimi te tille do te rrezoje edhe sfiden e ferrexhese. Nuk do te kete me "martire" te besimit qe i dallon ferexheja me te cilen mbulojne fytyren. Dhe me rrezimin e ketij ligji do te rikthehet edhe shkrirja e dy rretheve te izoluara shoqerore: ato vajzat laike ne universitet do te ulen ne nje banke me ate vajzen me ferrexhe. Dhe nga ky riintegrim une do te thosha qe te humburit me te medhenj ne Turqi do te jene pikerisht ata politikanet qe kujtojne se mund te kthejne ceshtjen e ferrexhese ne nje ceshtje identiteti politik, duke i apeluar besimit dhe tradites islame te popullates turke.
    Po si shpjegohet qe ne klasen time nuk behen dallime midis femrave? Ka qe rrine edhe ne te njejten shtepi biles.
    Persa i perket temes do te thoja se eshte shume me mire te lejohen femrat e mbuluara , sepse shume prej tyre nuk shkojne ne shkolle thjesht se nuk duan te zbulohen (sidomos ne qytetet e Turqise qendrore dhe lindore). Per te mos thene pastaj qe ndalimi i shamise eshte kunder te drejtave te njeriut dhe anti-demokratik.

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Mijera turq sekulariste kane protestuar kunder islamizimit te vendit te tyre.
    Tani ndoshta vriten vellau me vlla sikur ne Irak...
    Ti do te ishe nje tip i vecante per tu studiuar nga psikologet qe duan te bejne fame. Kushedi se sa sindroma te pa para me pare do te zbulonin.
    Ndoshta vriten vellau me vella? Si ta mban goja nje fjali te tille njehere. E kuptoj qe ti vuan nga islamofobia. E kuptoj edhe se te dalin ne gjume muslimanet dhe te duket sikur do te hane. Sipas teje feja islame eshte feja e vdekjes dhe fe barbare...
    Vetem nje gje nuk kuptoj: E lejon feja jote te urosh vdekjen e njerezve te tjere?
    Me fal per menyren e te shprehurit , por do te uroja edhe une dicka :
    Te ngrente goja bajga te ngrente.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  2. Berisha të ikë, kryeministri i ri nga PD.
    Nga Dajti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 143
    Postimi i Fundit: 21-12-2009, 03:38
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •