Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    ► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834

Akuza për ngacmim seksual shqiptarit viktima 11-vjeçare dëshmon duke qarë

Prokuroria londineze: Vesel Murataj i tregoi organin gjenital të miturës

Një emigrant shqiptar në Londër është përballur dje në Gjykatën britanike të Krimeve të Rënda "Old Bailey", si i akuzuar për ngacmim seksual dhe përdorim dhune ndaj një të miture. Prokuroria londineze, në seancën e parë gjyqësore, ka akuzuar Vesel Muratajn për tregimin e organit gjenital dhe tentativën për të futur në makinë një vajzë 11-vjeçare. I akuzuari Murataj, që në momentin e arrestimit po ashtu edhe në gjykatë, ka mohuar të dyja akuzat e ngritura ndaj tij. Mësohet se Murataj kishte kërkuar azil politik në Britaninë e Madhe si një person që i përkiste komunitetit rom në Kosovë, të cilët persekutoheshin nga shqiptarët dhe ish-ushtarët e UÇK-së. Ministria e Brendshme britanike, "Home Office" i kishte garantuar leje-qëndrim përgjithmonë në Britani.

Ngjarja ka ndodhur më 10 shtator 2007 në zonën Eltham në Jug të Londrës, ndërkohë që shqiptari do të arrestohej 10 ditë më vonë, pasi minorenia e identifikoi gjatë një parade identifikimi. "Zoti Murataj ndali makinën tip "Benz" ngjyrë gri, fillimisht e pyeti vajzën për drejtimin e një rruge, ndërkohë që, sipas saj, ai kishte pantallonat e zbërthyera, duke mbajtur të shtrënguar me dorë organin gjenital", ka thënë prokurorja Bozi Sheffi. Më tej, duke lexuar aktakuzën, prokurorja i ka treguar gjykatës se shqiptari më pas është afruar te dera e pasagjerit dhe ka kapur prej krahu vajzën. Ajo, pas pak, duke përdorur forcën ka mundur të largohet, duke kërkuar ndihmë te një kalimtare. E gjithë ngjarja është parë nga shoferi i një autobusi, i quajtur Xhozef Kemp, i cili përmes radios ia komunikoi incidentin zyrës së kontrollit të autobusëve. Ata më pas kanë njoftuar policinë për incidentin e raportuar nga punonjësi i tyre. Ai dëshmoi në gjykatë, duke rënduar pozitën e të akuzuarit Vesel Murataj.

Gjithçka që ka ndodhur atë mëngjes kur ajo po shkonte në shkollë, 11-vjeçarja e ka rrëfyer në gjykatë përmes një video-konference, në mënyrë që mos të shikonte Muratajn. Fillimisht gjykata pa përmes monitorëve një intervistë të vajzës dhënë disa orë pas incidentit, e cila ishte regjistruar me figurë në stacionin e policisë. E mitura tregon me detaje çfarë kishte përjetuar. Me qetësi ajo u përgjigjej pyetjeve të dy oficerëve të policisë nga operacioni "SAFARE", që merret me hetimin e të tilla krimeve me natyrë seksuale. Më pas, gjykata ka proceduar me marrjen e vajzës në pyetje nga prokurorja Sheffi dhe avokatja mbrojtëse zonjusha Bonsu. Në një moment, gjatë dhënies së dëshmisë përmes një video-konference, duke qarë ajo tha se kur ai e tërhoqi nga dora ishte e frikësuar se po e fuste në makinë me qëllim rrëmbimi.

© Gazeta Shqip

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834
    Tema qeka hapur dy here dhe kerkoj nga mod perkates ta levizin.

Ju flm.

Tema të Ngjashme

1. Seksi dhe shëndeti
    Nga Estella në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 14:38
  2. Psikiatria dhe psikoterapia sistemike
    Nga Psikiatria në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 27-07-2007, 07:48
  3. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •