Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 97
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    O ero... pash nderin o burre.. Ca vjen e hap nje teme pastaj fillon poston nje faqe citime nga Kur'an-i.
    Vete e hap vete e dh....

Ke ndonje gje kundra dokumetarit...? Pse nuk duhet te jepet ... 2 rreshta jo me shume.
    Arsyeja.... ideja kryesore e permbledhur.
    Ke?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Liria e shprehjes eshte thelbi i demokracise,nese nuk respektohet katandiset ne demokraci te cunguar...nuk munden fetaret te imponojne bllokimin e cfaredolloj filmi,perndryshe kthehemi ne dark ages,ku feja impononte gjithshka.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    Ajo qe me shqeteson me teper eshte se flitet per toleranc. te drejtat e fese individit, etj, etj
    askush nuk po pengon njeri qe te ushtroje fene e vet,
    thjesht ketu behet fjale per te drejten e fjales se lire dhe kritike.
    Arrin ta besh dallimin?
    Dmth, ky film shpreh nje pikepamje, nje mendim mbi islamin, nuk detyron askend te heqi dore nga feja vet.
    Po nuk kam shprese qe te kuptosh ate qe po them.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE][QUOTE=Force-Intruder;1811049]

me duhet te keshilloj perball ketyre ceshtjeve qe hasen sot.

Ke ndonje gje kundra dokumetarit...? Pse nuk duhet te jepet ... 2 rreshta jo me shume.
    Arsyeja.... ideja kryesore e permbledhur.
    Ke?
    nuk do te pranoja qe libri i shenjte, Kurani, i cili lexohet dhe ndiqet nga nje numer i madh i njerezve ne bote te keqtrajtohet, pasi muslimanet e kane bazen e referimit dhe juridiken ku ata orjentohen.
    nuk ka dyshim se hidherimi do te pushtoj zemren e cilit do qe merr prej ketij libri.
    Nuk do doja qe te kemi nje Danimark te dyte.

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    Liria e shprehjes eshte thelbi i demokracise,nese nuk respektohet katandiset ne demokraci te cunguar...nuk munden fetaret te imponojne bllokimin e cfaredolloj filmi,perndryshe kthehemi ne dark ages,ku feja impononte gjithshka.
    Edhe fetaret jane pjese e kesaj bote dhe ata kane te drejtat e tyre ne demokraci.

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    ne 20-30 vitet e fundit hollanda njihet si shteti dhe shoqeria me liberale e evropes dhe pasojat e ketij liberalizmi u heshten nga politika dhe media.sot shoqeria hollandeze eshte nje shoqeri e mbaruar(ne krahasim me evropjanet e tjere)droga ,prostitucioni,tendencat ateiste(shitja dhe dhenja me qera e kishave eshte bere dicka normale ose me mire nje biznes i fuqishem)kuptohet qe rrymat e politikes nacionaliste mundohen te gjejne forma te reja te mobilizimit te shoqerise(nje nder keto eshte kritika e feve dhe shoqerive paralele sot ne hollande qe duken me solide se vete shoqeria hollandeze).per mendimin tim dicka normale.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    nuk do te pranoja qe libri i shenjte, Kurani, i cili lexohet dhe ndiqet nga nje numer i madh i njerezve ne bote te keqtrajtohet, pasi muslimanet e kane bazen e referimit dhe juridiken ku ata orjentohen.
    nuk ka dyshim se hidherimi do te pushtoj zemren e cilit do qe merr prej ketij libri.
    Nuk do doja qe te kemi nje Danimark te dyte.

faleminderit

Bukur... Nuk do te pranoje? Kjo nuk me duket ne doren tende si fillim.
    E dyta : cdo njeri ka dicka se ciles i referohet dhe nderon. Te krishteret kane biblen.
    Po nuk kam pare ndonjehere reagime nga komuniteti Juaj kur perflitet Bibla. Ne fakt kjo duhet te ishte shkas hidherimi te madh per te krishteret. Shpesh jane pikerisht myslimanet qe e perflasin si jo te vertete.
    Ne fakt duke gjykuar nga besimi juaj relativisht i ri, Bibla eshte nje nga pikat kyce qe duhet perfolur si e genjeshtert per te forcuar "besimin" te Kurani.
    E kupton qe cdo gje eshte relative? varet nga ta shohesh.

Une i referohem Shetit, Kushtetutes dhe Kodit civil e penal... jo Kuranit. Cfare duhet te bej... te ngrihem kunder atyre qe shkruajne dhe transmetojne kunder tyre.

Demokracia ka lirine e fjales. Kunder kuranit eshte i lire te flase kushdo... njerezit jane te lire ta shikojne apo jo... ta besojne apo jo.
    Askush nuk me detyron mua te mos shpreh pakenaqesi. Nqs jane kaq te genjeshtra gjerat... kunder "shpifjes" ka ligje.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Kur ishte tema per mbulimin e femrave ne shkoll , gjith thenin gishtat dhe shanin ato femra muslimane qe mbulohen. Asnjeri nuk e permendi demokracin dhe lirin e shprehjes se besimit.
    Pse bre burra kur esht tema per ofendimin e Islamit thirreni ne demokraci ndersa kur esht per te drejtat e muslimanit e harroni ket demokraci qe aq shum e "respektoni" .
    Gjith ju e urreni Islamin dhe duke u fsheh pas asaj Feja e shqiptarit esht shqiptarija sulmoni muslimanet. Ndersa shpesh keni tregu se sjeni as per shqiptari . Bie fjala martesat me sllavet , per ju ishin martesa nga dashuria , beheshit qorra me zor.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Bukur... Nuk do te pranoje? Kjo nuk me duket ne doren tende si fillim.
    Eshte mendimi im dhe jo forca ime

E dyta : cdo njeri ka dicka se ciles i referohet dhe nderon. Te krishteret kane biblen.
    Po nuk kam pare ndonjehere reagime nga komuniteti Juaj kur perflitet Bibla. Ne fakt kjo duhet te ishte shkas hidherimi te madh per te krishteret. Shpesh jane pikerisht myslimanet qe e perflasin si jo te vertete.
    Me vjen keq per menyren e trajtimit qe i beni ceshtjes, edhe pse e respektoj kulturen tuaj te komunikimit.
    Keq trajtimi vjen nga nje vend i Krishter, per nje analist mendimi mund te shkoj edhe me thell.

Ne fakt duke gjykuar nga besimi juaj relativisht i ri, Bibla eshte nje nga pikat kyce qe duhet perfolur si e genjeshtert per te forcuar "besimin" te Kurani.
    E kupton qe cdo gje eshte relative? varet nga ta shohesh.
    Kendveshtrimi per biblen perceptohet mbi bazen e te ndjekurit dhe nuk kemi pse ta llogjikojme te mos ndjekurin forcim te besimit ne nje dicka tjeter.
    Kurani ka bazen e vet apo parimin e tij qe i jep individit te ndekurin ose lenien. ndryshe udhezimin ose jo.

Une i referohem Shetit, Kushtetutes dhe Kodit civil e penal... jo Kuranit. Cfare duhet te bej... te ngrihem kunder atyre qe shkruajne dhe transmetojne kunder tyre.
    Edhe une jam pjese e Shtetit qe kame kodin perkrahes brenda ketij sistemi. Kur ky kod eshte real ateher nuk ka pse te cenohet individi e cfar mund te themi per nje shoqeri ne ter boten. Nuk ka pse te ngrihemi, por thjesht ta mbrojme njeri tjetrin me ato qe shkruhen.

Demokracia ka lirine e fjales. Kunder kuranit eshte i lire te flase kushdo... njerezit jane te lire ta shikojne apo jo... ta besojne apo jo.
    Askush nuk me detyron mua te mos shpreh pakenaqesi. Nqs jane kaq te genjeshtra gjerat... kunder "shpifjes" ka ligje.
    Po, le te flasim e te shprehim mendime, por nuk kame hasur ne kodet e demokracise qe feja te behet objekt i urrejtjes, ndoshta ndjeksit e fese per veprimet e tyre qe bien ndesh me fene mund te jene pjese e kritikes, por aspak feja qe vjen nga nje Zot i Vetem, I Cili nuk ka cilesit tona (si genjeshtra etj)

Edhe nje here.
    Nuk jame roje e kinemave te Hollandes apo ku mund te perhapet ky film, thjesht nje keshill dhe nje kujtes per shkelje te asaj qe ne po ndertojme.

faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga eri3000 : 25-01-2008 më 15:27

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Kur ishte tema per mbulimin e femrave ne shkoll , gjith thenin gishtat dhe shanin ato femra muslimane qe mbulohen. Asnjeri nuk e permendi demokracin dhe lirin e shprehjes se besimit.
    Pse bre burra kur esht tema per ofendimin e Islamit thirreni ne demokraci ndersa kur esht per te drejtat e muslimanit e harroni ket demokraci qe aq shum e "respektoni" .
    Gjith ju e urreni Islamin dhe duke u fsheh pas asaj Feja e shqiptarit esht shqiptarija sulmoni muslimanet. Ndersa shpesh keni tregu se sjeni as per shqiptari . Bie fjala martesat me sllavet , per ju ishin martesa nga dashuria , beheshit qorra me zor.
    Mbulimi i femrave eshte tradite arabe - ti i sherben shqiptarise duke ndjekur zakonet arabe?

Ti ketu mendon si arab, kur argumenton per lirine e shprehjes se besimit per mbulimin e femres, pasi eviton konceptin e shtetit laik. Sepse kjo liri eshte aq vyer sa edhe laiciteti i institucionit ku ajo femer e mbuluar kerkon te futet. Pra edhe shteti shqiptar i perfaqesuar nga ky institucion (shkolla) ka te drejte te mos pranoje simbole fetare ne ambientet e tij. Ne jemi shtet laik me kushtetute.

Islami s'ka gje per tu dashur. Eshte kulture anti-perendimore dhe anti-amerike, pra anti imteresit tone kombetar.

Njeriu martohet me ke ti doje zemra. Te martohesh me nje sllav qenka tradheti, por te perqafosh fene, zakonet, doket, traditat, gjuhen etj te pushtuesit tend 500 vjecar - Turqve qenka patriotizem? Harrove qe shqiptaret u martuan dhe shartuan me turq per 500 vjet me rradhe? Apo turqit nuk na e prishin rracen ne, sepse kemi te njeten fe?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 25-01-2008 më 17:51

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si duhet ta komentojmë Kur'anin?
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-04-2009, 09:54
  2. Kuranin me sunetin, Kuranin me familjen ose vetëm Kuranin!
    Nga faruk9 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 09:48
  3. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Teuta Arifi kritikon qeverine ne Maqedoni
    Nga Cimo në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 20:07
  5. Ceshtje shqetesuese per Kuronin¬
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 15:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •