Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 97
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    E si e etiketoni ju nje femer qe esht me mbules si te prapambetur ??? Gjitha qe i thu ti , vetem nese i sjell ne kahje tjeter del e njejta.
    Nese per pirsing qenka normal ta vendosh ne hund , buz ... Pse nuk thu qe edhe shamija esht normal si ta vendosh ne qaf ( Jozefina Topalli) dhe ne kok ( studentja). A nuk esht me mir te thuash let dale ne rrug me e mbuluar e ne shpi let lakuriqsohet para 4 mureve. Ti flet mbrapsht krejt .
    Sa ju pengon fetarja pufff , si i bejn qejf shejtanit.
    Mbulimi i femres eshte se pari rit fetar i paster dhe mbi te gjitha, eshte goditje ndaj karakterit dhe statusit te femres ne shoqeri. Mbulimi eshte tradite e hershme e shoqerive barbare, patriarkale dhe primitive humane (si ato islame sot) qe tentojne ta izolojne femren pasi - sipas tyre - figura dhe pamja e saj (floket e leshuar) ndjell deshira te pamoralshme tek meshkujt. Keshtu floket e femres dikur konsideroheshin si nje objekt terheqes per "djallin" - nenkupto ketu deshirat imorale te meshkujve - qe i conin ata te dalin nga vetkontrolli dhe te kryejne mekat (adultry) veprime keto prej te cilave plasnin edhe luftra te egra.

Por ne nuk jetome ne shoqeri barbaro-primitive, qe i shpallin lufte njera tjetres per epsh. Keshtu qe mbulimi sulmon drejtpersedrejti dinjitetin e femres duke e ndrydhur ate psiqikisht, dhe duke e konsideruar ate si nje objekt sulmi e sherri , qe gjeneron veprime te pakontrolluara nga meshkujt. Pra si nje qenie te paemancipuar ne aferet e shoqerise, (qe nuk e njeh realitetin apo potencialin e saj per te shkaktuar konflikt) e qe keshtu duhet te mbulohet per te fshehur DOBESINE (bukurine fizike). Ja pse psh bota islame eshte kaq barbare dhe nuk njeh ndjenjat e holla e te rafinuara humane, sic eshte romanca. Me sa shof une edhe ti vet ke frike dhe ndrojtje nga pamja fizike e nje femre, pasi dukesh i skandalizuar kur shef ndonje femer te veshur lehte. Me siguri ve duart mbi sy per mos te pare me tej....

Pra PO, femrat qe mbulohen jane te prapambetura sepse jane femra qe lejojne ndrydhjen dhe fshehjen e natyres dhe figures se tyre ne shoqeri. Per ta ilustruar edhe me mire shiko sesa eshte perqindja e femrave qe shkollohen ne vendet islame, qe te bindesh se cfare kafsherie eshte ky zakon. Pjesmarrja e femrave ne jeten publike ne vendet arabe psh eshte thuajse ZERO. Pra femrat ne ate bote ku detyrohet te mbulohen jane shume te paemancipuara, te paedukuara dhe injorante.
    Piercing dhe shamia ne qafe nuk shpalosin te njejtin simbol ndaj femres ne shoqeri. Nje femer qe i mban te dyja keto perseri paraqet nje shpalosje te plote te figures se saj ne shoqeri (ne fund te fundit qafa mbulohet nga floket), sado perverte mund te te duket ty. Por as njera as tjetra nuk imponojne nje imazh fetar, dhe diskriminues, por vetem nje stil apo mode te kohes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 26-01-2008 më 04:22

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    E si e etiketoni ju nje femer qe esht me mbules si te prapambetur ??? Gjitha qe i thu ti , vetem nese i sjell ne kahje tjeter del e njejta.
    Nese per pirsing qenka normal ta vendosh ne hund , buz ... Pse nuk thu qe edhe shamija esht normal si ta vendosh ne qaf ( Jozefina Topalli) dhe ne kok ( studentja). A nuk esht me mir te thuash let dale ne rrug me e mbuluar e ne shpi let lakuriqsohet para 4 mureve. Ti flet mbrapsht krejt .
    Sa ju pengon fetarja pufff , si i bejn qejf shejtanit.
    Jo mor zoteri se nuk eshte aspak e njejta.Mbulimi eshte dicka fetrare,prandaj nuk lejohet ne institucione.Ska te beje me menyren e veshjes po me ate qe simbolizon shamia si objekt.Kaq e veshtire eshte per ta kuptuar? Pse nuk ndalojne dicka tjeter po pikerisht mbulimin ? Pastaj,c'hynte pirsing ne kte mes nje here? Pirsing eshte thjesht zbukurim, une cuditem pse e permende ....eshte thjesht dicka zbukuruese qe te tjeret ja vene vetes ashtu si buzkuqi apo nje tatuazh apo ku ta di une....
    Ca do te thote qe femra per ty te dale ne rruge e veshur normale? eshte e pamoralshme? Te skandalizon ty po te veshe xhinse dhe jo ferexhe? Djemte qe e shikojne jane te papare sipas teje? Do ta hane ata? Mjaft ore se late nam...ndez instikte kafsherore thote...
    Meqe ra fjala, femrat muslimane sipas jush sduhet te vene ne plazh e? Te marrin pak reze dielli i ben keq e?
    I shikon bota!!!! KUJDES SE I KAFSHOJNE..... kurse motrat tona te gjitha kurva e imorale... Ah mendje mendje..
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga diocleziano Lexo Postimin
    spjegohu me qarte,kush po ju mohon te drejtat fetareve.....kush te doje eshte i lire te besoje,kush te doje jo(dhe keta mund te bejne dhe filma,ku eshte problemi)
    Te shash bazen e fese eshte e drejt?

cdo njeri per keqkuptimet, apo per sygjerime ka KONFERENC ISLAMICE ka ORGANIZATA ISLAMICE QE JANE NE OKB etj, qe qartesojn cdo gje.
    Ky film eshte qellimisht per te matur impulsin e muslimaneve ....

faleminderit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Hapesi i temes, ku eshte lajmi? Ku jane rrethanat? Ku jane faktet? Dini te flisni ndonjehere pa cituar vargje a germa?

Lajmi eshte ky (qe e pashe sot ne euronews): Nje anetar i parlamentit hollandez, Wilders, qe eshte i partise se djathte ekstreme ka bere nje film ne te cilin do te tregoje qe Kurani eshte liber qe promovon dhunen. Asnje stacion televiziv ne Hollande deri tani s'e ka marre persiper te shfaqe filmin. Wilders tha se nqs nuk shfaqet do ta nxjerre ne internet. Qeveria hollandeze e ka "keshilluar" Wilders qe mund te lere vendin per arsye sigurimi. Dhe u ka bere thirrje nenshtetasve per qetesi.

Vazhdoni debatin tani, mundesisht pa dhune e ne paqe.
    O Lioness

Kur hapa kete tem jame matur shume mire dhe e kam hapur me qellimin e vetem per te keshilluar Muslimanet nga ky provokim. E di qe Eronjuzi e dha me 25. 01.08 dhe nuk shoh ndonje gabim pse e nxorra para eronjuzit, edhe pse e kam menduar thell.
    Nuk e kam hapur te politika, por te toleranca fetare dhe te mos trembin ajetet Kuranore te cilat i orjentojne muslimanet per durim. Mos harro se EKSTREMISTI qe bene nje provokim te till do qe ta coj gjendjen ne EKSTREM. Une nuk dua kete, dhe ate qe kam ne dore eshte te keshilloj ne kete forum.

faleminderit

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga eri3000 Lexo Postimin
    Te shash bazen e fese eshte e drejt?

cdo njeri per keqkuptimet, apo per sygjerime ka KONFERENC ISLAMICE ka ORGANIZATA ISLAMICE QE JANE NE OKB etj, qe qartesojn cdo gje.
    Ky film eshte qellimisht per te matur impulsin e muslimaneve ....

faleminderit
    Po jo mor lol,çfare pulsi thua ti!!!a nuk botohen ne perendim librat e Dan Brown,njerin e kane bere dhe film..dhe aty atakoen direkt kristianet.....jemi ne demokraci lol,ti ke te drejten tende te besosh si dhe une timen te mos besoj.
    ps.ato konferencat islamike,ne fakt shume njerzve as qe ju intereson fare.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Te transmetohet qe çke me te. Askush nuk e ndaloi botimin e "Kodit te Da Vincit", as edhe filmin. Njerez shkuan ne kinema, e pane, u pelqeu s'u pelqeu, kjo eshte demokracia.

Pse keni frike ju qe s'doni te transmetohen dokumentare e filma te tille? Apo mos valle nuk e pranoni demokracine? Po qe se gjeni ne ate "film" ose ne dokumentare te tjere, genjeshtra ose te verteta te shtremberuara qellimisht, demokracia ka shpikur gjykatat, hidheni ne gjyq, fitojeni gjyqin, fitoni edhe opinionin publik. Sa tuteni!
    Life's too short to remove USB safely.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nje fe e brishte ka frike nga keso gjerash. Nuk kan besim te vetja, perndryshe nuk do te p......in per keso gjerash. Me dhune, arme dhe kercenime duane ta mbrojne fene. Çfare feje eshte ajo qe duhet arabet ta mbrojne. Ku eshte Allahu? Kur them qe eshte per pushime ne nje galakse tjeter, ju mendoni qe bej shaka! Ai nuk ka per tu kthyer edhe 100000 vjet (keso tonash), se per te eshte kjo si nje dite per ne. Tashti i ka lene muslimanet si ushtar dhe mbrojtes te tij. Luftoni dhe mos lejoni qe te pafete ta shkatrrojne boten.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Nje fe e brishte ka frike nga keso gjerash.
    Ky moral ka qene edhe shume kohe me pare prandaj jemi mesuar ta trembim friken.

Me dhune, arme dhe kercenime duane ta mbrojne fene.
    Nuk e di se sa e njeh realitetin. Me sa kam pare postimet e tua kane si kendveshtrim urrejtjen dhe asnjeher nuk ke thene nje gje reale. Ndoshta ti e di me mire psen.

Ku eshte Allahu?
    Padyshim kur nuk njeh Krijuesin e cfar mund te pritet prej jush. As nuk e mendoj qe ju te nxrrni nga goja te miren.
    Eshte per te ardhur keq

Luftoni dhe mos lejoni qe te pafete ta shkatrrojne boten.
    po te pergjigjem me fjalen e Allahut:
    " Në qoftë se doni të merrni hak, atëherë ndëshkoni në atë masë sa jeni ndëshkuar ju; e nëse duroni, pa dyshim ai është më i mirë për ata që durojnë." En Nahl 126

e di ti, kur duron armiku e mbyt veten dhe nuk eshte nevoja te harxhosh kohen me te.

nese udhezohesh udhezon veten e nese humbet humbet veten

faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga eri3000 : 26-01-2008 më 11:00

i/e larguar Maska e KillinGRoutinE
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    London
    Postime
    42
    "Demokraci" kjo fjale e huaj ... shume e huaj
    Jack!
    fjala demokraci eshte shume e vjeter... me e vjeter se cdo fe... por kur vjen te vihet ne jete nje gje eshte e sigurte ... sikur u desh te pritej per 1600 vjet me rradhe per rilindjen europiane ... kam frike se do duhet te presim edhe 1000 vjet te tjera per nje rilindje Arabe... mabase atehere figurat dhe shkrimet do shifen vetem si figura dhe shkrime... ti dhe une sdo jemi around per ti pare keto gjera

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Te transmetohet qe çke me te. Askush nuk e ndaloi botimin e "Kodit te Da Vincit", as edhe filmin. Njerez shkuan ne kinema, e pane, u pelqeu s'u pelqeu, kjo eshte demokracia.

Pse keni frike ju qe s'doni te transmetohen dokumentare e filma te tille? Apo mos valle nuk e pranoni demokracine? Po qe se gjeni ne ate "film" ose ne dokumentare te tjere, genjeshtra ose te verteta te shtremberuara qellimisht, demokracia ka shpikur gjykatat, hidheni ne gjyq, fitojeni gjyqin, fitoni edhe opinionin publik. Sa tuteni!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    =mesia4ever;1810556]Fatkeqesisht ne perendim (tani se fundmi) vetem islami ka imunitetin nga sulmet e medias, te gjitha besimet tjera sidomos krishterimi kritikohet dhe satanizohet pra deri ne ate shkalle qe edhe Jezusi pikturohet si homoseksual. Kurani eshte liber racist, por racizem fetar sepse ben thirrje qe ata qe nuk e besojne Muhamedin te vriten dhe te poshterohen. Ne vendet islamike bandat fetare nese te zene me Bibel ne dore ti mund te denohesh me vdekje. Ky film pra edhe nese shfaqet do te perdoret vetem si pretekst nga bandat fetare islamike qe te vrasin edhe me shume njerez. Edhe islami pra ka hyre ne valle qe me 11 shtator 2001 e pa 'u perfundu kenga sun e lshon vallen'. Ne 20 a 30 vitet e ardhshme Evropen e pret nje lufte civile nese perendimoret nuk bejne asgje qe t'i rezistojne fashizmit arabo-islamik pra qe tani ose do te kthehen ne shek. e 7 dhe do te humbin jeten dhjetera here me shume njerez e femijet e tyre do ta ndjekin nje abuzues femijesh.

Nuk dukesh i qarte ne te shprehur, ndoshta i fillon me mallkim dhe armiqsi postimin.

Cdo kush eshte i lire te besoj dhe te mos besoj. Mos te ecim me mendimin nuk besoj dhe nuk duhet te besojne.

Keshtu qe shkoni puthne gurin e Mekes (paganizem klasik), e ndoshta shpetohemi. Nje pagan qe mendonte se ekstistonte nje Zot, e coi 1 te 4 e botes ne mallkim.
    Kush do te shpetojne ata qe puthin gurin apo ti.
    Mos e mallko veten, madje do te vije nje moment edhe te vetvritesh nga urrejtjet qe shfaq.

Nuk guxon te postosh dicka se qellohesh me kulture demokratike.

faleminderit

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si duhet ta komentojmë Kur'anin?
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-04-2009, 09:54
  2. Kuranin me sunetin, Kuranin me familjen ose vetëm Kuranin!
    Nga faruk9 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 09:48
  3. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Teuta Arifi kritikon qeverine ne Maqedoni
    Nga Cimo në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 20:07
  5. Ceshtje shqetesuese per Kuronin¬
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-07-2002, 15:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •