Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    [QUOTE=DI_ANA;1809142]Kėrkimet mė tė reja shkencore, kanė dėshmuar se grupi i gjakut tė cilin ne e trashėgojmė qė nga lindja, me tė madhe ndikon nė mėnyrėn se si i pėrjetojmė dhe i shprehim emocionet tona. Prandaj, as te ne shqiptarėt, kur dy persona nuk pėrputhen nė mes veti, nuk thuhet rastėsisht: "nuk ju janė pajtuar gjaqet".

Se pėrmes analizės sė grupit tė gjakut, mund tė krijohen shumė profile individuale psikologjike, ky vlerėsim i mundshėm parashikues, qysh moti ėshtė i njohur dhe i aplikuar nė shtetet e civilizimeve tė ndryshme tė Lindjes. Japonezėt, ta zėmė, praktikojnė qė gjatė vlerėsimit tė karaktereve psikologjike, tė marrin pėr bazė treguesit e analizave tė bėrė sipas metodės sė grupit tė gjakut. dhe kjo metodė nė gjuhėn e tyre quhet "KETSUEGIGATA". Praktikohet posaēėrisht tek pėrzgjedhja e partnerit dashuror pėr martesė. Realisht, metoda e analizės sė karakterit pėrmes grupit tė gjakut, mė se 15 vite, veē ėshtė e aplikueshme nė praktikėn e psikologjisė industriale, dhe atė, mė sė shumti e pėrdorin institucionet e pėrsosura tė kompanive tė mėdha botėrore tė marketingut, gjatė njohjes dhe parashikimit tė shprehive tė blerėsve potencial.

Njėkohėsisht, kėto kompani, analizėn e vlerėsimit psikologjik tė karakterit tė njė personi sipas grupit tė tij tė gjakut, e pėrdorin edhe gjatė pranimit nė punė tė kuadrove tė reja . Japonezėt, kėtė metodė vlerėsuese, paralelisht me metodat tjera tė testeve psikologjike, e pėrdorin nė Industri gjatė pėrcaktimit tė aftėsive kreative grupore tė punėtorėve pėr vende tė caktuara tė punės, gjegjėsisht, cila punė, cilit person, dhe me cilin grup tė caktuar tė gjakut do t'i pėrshtatet mė sė shumti dhe ai aty do tė jetė mė produktiv.

Analiza dashurore e personave sipas kategorizimit tė karakterit tė tyre nė bazė tė grupit tė gjakut.

GRUPI I GJAKUT "0"

Personat qė kanė kėtė grup tė gjakut, nė tė shumtin e rasteve janė dashamire, tė ēiltėr dhe mikpritės. Nuk ngurojnė tė ta thonė tė vėrtetė nė sy. Janė tė sinqertė dhe besnik. Pėr shkak se nuk janė tė pirur qė mbi vete tė marrin pėrgjegjėsinė, femrat me grupin e gjakut "0", mė me ėndje do tė kėrkojnė ambientin dhe rrethin ku do tė ndjehen tė sigurt dhe tė mbrojtur. Nga ana tjetėr, meshkujt me grup tė gjakut "0" janė "gjuetarė" tė vėrtetė.

Kanė nevojėn tejet tė shprehur qė tė dominojnė dhe tė jenė tė vėrejtur nga tė tjerėt, andaj, mė me ėndje i pėrzgjedhin profesionet qė ju sigurojnė publicitet dhe autoritet: artist, aktor, gazetar, estrada.... kanė dhuntinė qė tė jetojnė dhe tė shoqėrohen me ata persona qė nga natyra janė kureshtar, tė gjallė dhe dinamik.

Monotonia dhe jeta me shabllone tė zakonshme, kėtyre fare nuk ju pėrgjigjet. Nė krahasim me femrat, meshkujt me kėtė grup tė gjakut, mė tepėr janė tė interesuar pėr karijerė, andaj, kur diēka ka tė bėj me punėn dhe biznesin e tyre, shumė vėshtir lėshohen nė ndėrmarrje tė pamatura, sė pari pa vlerėsua nė at punė, levendin e sigurt nė favorin e tij. Partneriteti dhe familja: Femrat me grup tė gjakut "0", nga meshkujt (partneri) presin njomėsi, kėnaqėsi dhe fat. Kėto, ndjejnė dėshirėn intensive pėr martesė, pėrmes sė cilės llogarisin t'i realizojnė synimet e veta familjare dhe jetėsore. Si bashkėshorte, shpesh sundojnė nga prapavija dhe luajnė njė rol vendimtar nė suksesin e karijerės sė bashkėshortit. Si nėna, ato ndaj fėmijėve tė vetė, paraqiten mė tepėr si shok dhe jaranė. Tė gjitha ambiciet e veta konkrete presin t'i realizojnė pėrmes fėmijėve dhe bashkėshortit. Nga ana tjetėr, meshkujt me grupin e gjakut "0" shumė janė tė interesuara pėr femra. Janė tejet aktiv nė kėtė drejtim, prandaj edhe fermat i vėrejnė me lehtėsi kėtė afinitet tė tyre.

Shumė interesante jam (0+)

respekt

Me Pushime Maska e ida1
    Anėtarėsuar
    13-11-2007
    Vendndodhja
    Nė Kėrkim Tė Vetvetes
    Postime
    220
    waw ---AB---- ( person i shkelqyer )
    Ruaje mikun kur e gjen, qe te mos e kerkosh kur te duhet.

Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin

GRUPI I GJAKUR "A "

Personat me kėtė krup tė gjakut cilėsohen si tejet inteligjent, tė cilėt, nė tė shumtėn e rasteve, nė raport ndaj tė tjerėve, paraqiten si tė "ftohtė" dhe tė pa interesuar. Por, kjo veti e tyre ėshtė vetėm mbrojtje, sepse, realisht, ata janė tejet tė ndjeshėm. Mė sė miri do t'i pėrshkruante ata shprehja figurative - "ushtari i njomė", sepse, pėrveē anės emotive tė shprehur, i karakterizon rregulli dhe disiplina nė jetė. Janė tejet profesional dhe tė pėrkushtuar obligimeve familjare. Janė tė gatshėm tė marrin mbi vete pėrgjegjėsitė, t'i kuptojnė tė tjerėt, por, nga ana tjetėr edhe mjaftė presin prej tyre. Njihen si organizatorė tė aftė, insistojnė nė precizitetin e punės dhe kanė seriozitet tė pėrkushtuar. Nė tė vėrtetė, para tė tjerėve, ata nuk dinė dhe as qė insistojnė tė eksponohen, prandaj edhe mbeten tė pavėrejtur, tė vetmuar dhe tė lėnė anash. Partneriteti dhe familja: Si meshkujt, ashtu edhe femrat nga grupi "A" i gjakut, nė marrėdhėniet e ndėrsjellėt janė persona liberal. E respektojnė partnerin e kundėrt me tė gjitha kualitetet e tij/saj. Por, pėr shkak tė natyrės sė tyre tejet tė ndjeshme emotive, kėta do ti zbulojnė ndjenjat e tyre tė vėrteta, tek atėherė kur tė jenė tė sigurt se nuk do tė pėrqeshen dhe nėnēmohen nga tė tjerėt.
    Femra e grupit tė gjakut "A" ėshtė njė nėnė e cila kujdeset mirė pėr fėmijėt e saj, i inkurajon ata nė jetė, por, si kundėr shpėrblim, edhe kėrkon njė gjė tė njėjtė prej tyre. Meshkujt nga grupi i gjakut "A", nga pėrshtypja e parė qė lėnė, nuk duken si tėrheqės pėr polin e kundėrt. Vlerat e tyre tė vėrteta, femrat i zbulojnė, tek kur tė qėndrojnė mė gjatė me ta. Kualiteti i tyre mė i madh ėshtė besnikėria martesore dhe pėrkushtimi ndaj familjes. Kur kėta njė herė tė themelojnė familjen, aty e pėrqendrojnė tėrė energjinė jetėsore kreative. Zakonisht, nė tė gjitha veprimet e tyre, kėta i pėrkrahin dhe i inkurajojnė bashkėshortet e tyre, duke dhėnė njė kontribut tė jashtėzakonshėm nė pėrparimin gjatė karterės sė tyre profesionale.
    Une kam grupin "A" te gjakut dhe kjo qe thuhet ketu jam te pakten 90% une.........wow.........

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Deada grupi A i gjakut eshte 100 here me i shkelqyer dhe i paster se c'far eshte thene tek ky shkrim .
    Tani sapo lexova dicka ne nje web tjeter .(GJEJA KRYESORE NUK PRESIM NGA TE TJERET)

Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Deada grupi A i gjakut eshte 100 here me i shkelqyer dhe i paster se c'far eshte thene tek ky shkrim .
    Tani sapo lexova dicka ne nje web tjeter .(GJEJA KRYESORE NUK PRESIM NGA TE TJERET)
    Alnosa, jam shume dakort me ty hon sepse ne gjithmone duam qe cdo gje ta bejme vete dhe te bejme dhe per te tjeret.........prandaj thashe keto qe thuhen ketu jane 90%......ato gjerat e tjera me te mira akoma jane ato 10% tjeter

Sa te mire qe paskemi qene mor zot

i/e larguar Maska e Homza
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Interesant kjo tema...DiAna, shif nqs dallohet naj fije dashni mes shkronjave te para te emrit, se kshu une grupin tim te gjakut, e di qe e kam tamam tamam grup, por se ca grupi se di vallai

Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga Homza Lexo Postimin
    Interesant kjo tema...DiAna, shif nqs dallohet naj fije dashni mes shkronjave te para te emrit, se kshu une grupin tim te gjakut, e di qe e kam tamam tamam grup, por se ca grupi se di vallai
    Homze.....

Mesa pashe me duket se ke nje grup me grupin tat....dmth je O+...waw qenke si une!lol

Respekte
    "Carpe Diem"

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    GRUPI I GJAKUR "A "

Personat me kėtė krup tė gjakut cilėsohen si tejet inteligjent, tė cilėt, nė tė shumtėn e rasteve, nė raport ndaj tė tjerėve, paraqiten si tė "ftohtė" dhe tė pa interesuar. Por, kjo veti e tyre ėshtė vetėm mbrojtje, sepse, realisht, ata janė tejet tė ndjeshėm. Mė sė miri do t'i pėrshkruante ata shprehja figurative - "ushtari i njomė", sepse, pėrveē anės emotive tė shprehur, i karakterizon rregulli dhe disiplina nė jetė. Janė tejet profesional dhe tė pėrkushtuar obligimeve familjare. Janė tė gatshėm tė marrin mbi vete pėrgjegjėsitė, t'i kuptojnė tė tjerėt, por, nga ana tjetėr edhe mjaftė presin prej tyre. Njihen si organizatorė tė aftė, insistojnė nė precizitetin e punės dhe kanė seriozitet tė pėrkushtuar. Nė tė vėrtetė, para tė tjerėve, ata nuk dinė dhe as qė insistojnė tė eksponohen, prandaj edhe mbeten tė pavėrejtur, tė vetmuar dhe tė lėnė anash. Partneriteti dhe familja: Si meshkujt, ashtu edhe femrat nga grupi "A" i gjakut, nė marrėdhėniet e ndėrsjellėt janė persona liberal. E respektojnė partnerin e kundėrt me tė gjitha kualitetet e tij/saj. Por, pėr shkak tė natyrės sė tyre tejet tė ndjeshme emotive, kėta do ti zbulojnė ndjenjat e tyre tė vėrteta, tek atėherė kur tė jenė tė sigurt se nuk do tė pėrqeshen dhe nėnēmohen nga tė tjerėt.
    Femra e grupit tė gjakut "A" ėshtė njė nėnė e cila kujdeset mirė pėr fėmijėt e saj, i inkurajon ata nė jetė, por, si kundėr shpėrblim, edhe kėrkon njė gjė tė njėjtė prej tyre. Meshkujt nga grupi i gjakut "A", nga pėrshtypja e parė qė lėnė, nuk duken si tėrheqės pėr polin e kundėrt. Vlerat e tyre tė vėrteta, femrat i zbulojnė, tek kur tė qėndrojnė mė gjatė me ta. Kualiteti i tyre mė i madh ėshtė besnikėria martesore dhe pėrkushtimi ndaj familjes. Kur kėta njė herė tė themelojnė familjen, aty e pėrqendrojnė tėrė energjinė jetėsore kreative. Zakonisht, nė tė gjitha veprimet e tyre, kėta i pėrkrahin dhe i inkurajojnė bashkėshortet e tyre, duke dhėnė njė kontribut tė jashtėzakonshėm nė pėrparimin gjatė karterės sė tyre profesionale.
    Citim Postuar mė parė nga DeAdA Lexo Postimin
    Une kam grupin "A" te gjakut dhe kjo qe thuhet ketu jam te pakten 90% une.........wow.........
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Edhe une e kam grupin e gjakut "A", dhe quditerisht i pershtaten personalitetit tim te gjitha ato qe jan thene aty ... hmmm

perveq

E respektojnė partnerin e kundėrt me tė gjitha kualitetet e tij/saj.

dhe

nuk duken si tėrheqės pėr polin e kundėrt.

Ps.: Nuk na treguar perputhshmerite dhe diferencat e grupeve te tjera ... p.sh. per meshkujt e grupit tė gjakut "A" se me cilat femra pershtatet me se miri etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zėu_s : 24-01-2008 mė 18:22

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Grupin egjakut e kam 0+.

DI_ANA si me keshillon: Cfare grupi gjaku me pershtatet Nusja????
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    nje fjale te keqe per ndonje grup spashe gjekundi. te gjithe jane intelligjente, te cilter, artistike, te ngrohte me partnerin/en, shume te dashur, te prire per familje, openminded, te bukur. atehere duhet ta kene fajin kombinacionet se ndryshe vallahi nuk shpjegohet..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 24-01-2008 mė 19:10
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė ėshtė dashuria?
    Nga DI_ANA nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 1526
    Postimi i Fundit: 11-12-2023, 15:34
  2. Hipertensioni: tensioni i larte i gjakut
    Nga Mimi_1 nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 01-04-2013, 21:23
  3. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  4. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  5. Çfarë është dashuria?
    Nga angeldust nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 146
    Postimi i Fundit: 29-03-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •