Jam larguar vite nga Shqiperia edhe per here te pare gjuhen letrare e lexova neper gazeta edhe ne forum,thashe me vete kishte nevoje gjuha tone te ndryshoje ?
U ndjeva pak keq se shumica e fjaleve ishin te huaja
PO
JO
Jam larguar vite nga Shqiperia edhe per here te pare gjuhen letrare e lexova neper gazeta edhe ne forum,thashe me vete kishte nevoje gjuha tone te ndryshoje ?
U ndjeva pak keq se shumica e fjaleve ishin te huaja
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Une votova JO , flas ne letrare por joo shum, jam gege une![]()
Dita e harxhuar më kot është ajo e kaluar pa qeshur.
Tek gegët, gjuha letrare rrallëherë gjen vendin e saj në të folur, përpos disa rasteve të niveleve akademike. Kjo më perfekte është tek shqiptarët që jetojnë në Shqipëri, pjesa qendrore dhe jugore.
Në jetën e përditshme shprehem në gjuhën lokale, jo letrare. Në takime zyrtare, natyrisht që kujdesi në të shprehur është më i madh dhe respekti ndaj normës letrare pothujase shtohet dhe sikur merr formën e shprehjes së duhur.
Do të ishte mirë që të përpiqemi të shprehemi në gjuhën letrare edhe në jetën e përditshme, por kjo me kalimin e kohës do të vijë duke u plotësuar.
Dar_di
"Fet` e besëtë t`i kemi, po të ndarë të mos jemi." Naim Frashëri
po shumica e fjaleve qe perdoret ne gjuhen letrare eshte marr nga toskerishtjaa edhe jan me te afert me gjuhen letrare
mirepo ketu tek ne ne Struge perdoren te dy dialektet edhe letraren e flasin te gjith pa marr parasysh, pasi edhe ne struge ndahen geget nga tosket nga Drini
po ne Maqedoni Struga eshte qyteti qe me mir e flet gjuhen letrare shqipe
Dita e harxhuar më kot është ajo e kaluar pa qeshur.
Krijoni Kontakt