Shum shum rralle (per te mos thene kurre). Une personalisht gjuhen letrare e shoh si nje gjuhe artificiale qe nuk ka mundur dhe nuk mundet kurre te behet gjuha e popullit qe flitet ne jeten e perditshme (ashtu si "greqishtja e vjeter" dhe latinishtja), per mua rendesi te MADHE ka, ta flas dialektin tim (ne kete rast gegerishten) sa me te paster qe eshte e mundur, dhe me duhet te them qe deri tash me shum sukses i kam pastruar nga fjalori i antarve te families se ngushte (ndoshta edhe pak me gjere) shum fjale te huazuara me heret nga gjuhet e huaja ne gegerishten e regjionit tim, i cili regjion ashtu-keshtu nuk ka edhe aq shum fjale te huazuara nga gjuhet tjera. Kultura, gjuha dhe mentaliteti i pushtuesve te me hershem nuk ka pasur aq shum ndikim tek malsoret e ketije regjioni.
Per mendimin tim, ne shqiptaret duhet ti pastrojme nga fjalet e huaja dhe ti ruajm si syte e ballit thesaret tona (dialektet tona) qe i kemi, natyrisht duke zotruar edhe gjuhen standarde apo letrare, sepse te gjith popujt e botes (me sa di une) kan nga nje gjuhe standarde apo letrare qe perdoret "ne letra" por qe nuk perdoret ne jeten e perditshme. FLM
Krijoni Kontakt