Nuk me rastis te flas shume shqip por kur me rastis mberthej ca fjale ne gjuhen letrare meqe e kam me te rehateshme ti kujtoj.
PO
JO
Nuk me rastis te flas shume shqip por kur me rastis mberthej ca fjale ne gjuhen letrare meqe e kam me te rehateshme ti kujtoj.
Kam vetem nje limit: qiellin!
do te ishte me mire qe titulli i temes te ishte a shkruani ne gjuhen letrare, kam fjalen per chat e forume
se per te folur eshte shume e veshtire te flasesh ne gjuhe letrare
dhe eshte per tu habitur qe eshte kaq e veshtire
po te bejme nje krahasim me gjuhen italiane qe ka shume dialekte
p.r.sh nje napolitan kur flet me nje milanez dhe anasjelltas flasin ne gjuhe letrare
gje qe nuk ndodh ne shqip
jeshét prèmè ne aliarèm
jeshèm more jeshèm
po drita skeshèm
Ne jeten e perditshme ne fakt flas italisht,por kur me bie rasti te flas shqip,mundohem te flas gjuhen letrare.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
nuk mund te jete puro letrare, se vetem ne bankat e shkolles mun ta gjesh letraren
por bera krahasimin qe po te marresh nje napolitan apo edhe nje roman
dhe te flasi me ate milanezin flasin gjuhen letrare per te komunikuar me njeri tjetrin edhe pse theksi eshte i ndryshem
kurse te marrim nje shkodran dhe nje fierak ose tepelanas
nuk komunikojne ne gjuhe letrare midis tyre njeri flet shkodrance dhe tjetri ate gjuhen e tij
gje qe ne italisht nuk ndodh sic e thash me siper
ne shqip eshte e veshtire
jeshét prèmè ne aliarèm
jeshèm more jeshèm
po drita skeshèm
PO
Flas gjuhen letrare dhe shkruaj ate qe flas .
.................................................. .................................................. .............................................
Ndryshuar për herë të fundit nga NEOLK : 24-01-2008 më 14:13
Ne te shumten e rasteve po, meqe dhe punen e kam "ne sherbim te publikut", shpeshhere me duhet t'u drejtohem klienteve ne gjuhen letrare.
Koha është e maskarenjëve
Por atdheu i Shqiptarëve
askush nuk e flet gjuhen letrare 100%, as profesorat e gjuhes.
Gjuha letrare eshte si nje model, dhe ne perpiqemi ti afrohemi.
Tani , nese ti flet goxha kuptueshem, keshtu si shkruan, pak rendesi ka theksi, atehere ti flet gjuhen letrare.
Dhe napoletanet e romanet e milanezet, te gjithe e flasin me theksin tyre dhe te perzjere me dialektizma gjuhen italiane.
Ka dhe nga ata qe e flasin mire.
mvaret me ke kam kontakte si drejt per drejt ashtu dhe ne biseda telefonike,,
por ne pergjithsi une flas gjuhen puro shkodrance e cila eshte gjuha me e kendshme ne bote!!
Krijoni Kontakt