PO
JO
Jo sepse nuk e kam mesaur gjuhen letrare ... po du me then se nuk e perdori mire ( siç shini edhe vet ne postimet e mija ) keshtu se flas "katundarshe" , si thojn ne Kosove ...
Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen
jo me, kot s'i thone gjuhe letrare asaj ... mei llaf gjuhe letrashA e flisni gjuhen letrare ne jeten e perditshme?
vetem ne shkolle shkrujm letrare, se na ca tripin zysha
ata pese rrenacaket qe thojne qe flasin gjuhe letrare do desha me i nigju i here live - si rreni sy per sy i her
Pothuajse, me nje cike labce perzier kur jam ne Vlore, me tropojance kur jam ne B. Curr.
Gjuha e folur eshte gjuhe e folur. Dhe menyra me e mire per te ruajtur dialektet.
Në jetën e përditshme nuk përdor gjuhën letrare.
Te ne ka shumë fjalë të cilat janë nga serbishtja të cilat tashmë i kemi eleminuar nga dialekti jonë i përditshëm , mirpo ka edhe disa fjalë të huaja të cilat e di se nuk janë në gjuhën shqipe por i përdor.
puna eshte ktu kur jam me qytetare flas si qytetar kur jam me fshatar flas si fshatar, sepse duhet me e respektu cdo njeri mbi tgjitha
PS: i mencuri ban dhe rolin e budallait , por budallai se ban dot rolin e te mencurit
shnet.
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
Ne shtepi,por edhe me te tjeret flas dialekt.Si pasoje e te kaluares,kemi ende barbarizma,te cilat tani thuaja se kurre nuk i praktikoj.Jam adhurues shume i madh i dialekteve tona.Shpresoj qe ato mos te humbin, as ne te shkruar,as ne te folur.
Tung(tungjatjeta)
ne gjuhen e perditshme flas sipas vendit dhe kuvendi..
Po me shume flas shqip ( toske, gege, e cte me vije ne mend ate cast) me ca llafe anglezce dhe me theks grek,,( nuk mu shqit ky theksi mu)..
Si puna e dajos, dhe mua me pelqejne shume dialektet e shqipes..
Yes, I am proud per vetenë time..![]()
Krijoni Kontakt