Close

Rezultati i Sondazhit: A e flisni gjuhen letrare ne jeten e perditshme?

Votues
133. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

50 37.59%
  • JO

83 62.41%
Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 265
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Memece eshte nete qe pergjigjesh ti per te ...?Mbaj vendin qe te takon edhe mos bej debat kot sa per te shtuar nje postim edhe ul nivelin tend kete ta them si keshille.
    sa per gjuhen e flas korcarce fare biles edhe pse jam larguar 20 vjet edhe jo serbisht me q
    Elen, le te jete hera e fundit qe ti kur flet dikush e citon pa pasur nevoje, se Netja te injoron se eshte me nivel, por disa here te kam vene re qe po i permend "kosovalet". As Netes mos te shoh qe i drejtohesh me, ok?

Kosovaret i kane shkollat me te forta se ju, gabimin e madh e kane ba qe e kane pranu kete gjuhen joshqipe standardee, tokserishten ne shkollat e tona, e jo standardin dhe letraren gege te Kosoves.

Shyqyr qe sjeni kane ju tu jetu ne Jugosllavi se sot serbisht ishi kane tu fol. Kaq e keni respektin per gjuhen shqipe ju, qe na lodhet tu shit mend

Mendoni ju qe Kosova nuk e ka pase ortografine vet me heret se standardi i 72 dhe mos te ardhte merzi instituti albanologjik i Prishtines u themelua ne 1953, ani cka qe disa here eshte mbyll nga shkiet. Por per hir te bashkimit me te gjithe shqiptaret e kane ba sakrificen ne 72ten ne emer te shqiptarizmit edhe pse jane rreth 6 000 000 / milione shqiptare qe flasin gegnisht ne Ballkan.

E cila eshte mirenjohja e juaj? Tallja se vete jau kemi leshu dyzginat, se u dashte me jau mbajt me shtrenguar

P.S. Edhe shkoni shikoni ku i keni marr keto dy fonema gj dhe q se une nuk e di qe ndaj popull origjinal europian i ka keta dy tinguj!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-12-2011 më 06:20

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Aq i keni shtremberuar gjerat saqe mendoni qe shkolla e pare eshte ne Korce. Jo more hulumtoni me shume se sa ka thene shoku Enver! Aq u munduar Enveri me ideologjine sllaviste ti paraqese geget si te pashkolle, si maloke, si te eger, se jau ka pase inati - njejte jeni edhe ju se e keni marre trashigimi nga prinderit tuaj komuniste !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-12-2011 më 06:32

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Helenkes shume mir ia kame sqaruar,qe te mos me citoj mua,thjeshte nuk me pelqejne komentet e saj,lexoj vetem Shqiptaret qe me lejne pershtypje,e bejne pyetje me logjike!

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Elen, le te jete hera e fundit qe ti kur flet dikush e citon pa pasur nevoje, se Netja te injoron se eshte me nivel, por disa here te kam vene re qe po i permend "kosovalet". As Netes mos te shoh qe i drejtohesh me, ok?

Kosovaret i kane shkollat me te forta se ju, gabimin e madh e kane ba qe e kane pranu kete gjuhen joshqipe standardee, tokserishten ne shkollat e tona, e jo standardin dhe letraren gege te Kosoves.

Shyqyr qe sjeni kane ju tu jetu ne Jugosllavi se sot serbisht ishi kane tu fol. Kaq e keni respektin per gjuhen shqipe ju, qe na lodhet tu shit mend

Mendoni ju qe Kosova nuk e ka pase ortografine vet me heret se standardi i 72 dhe mos te ardhte merzi instituti albanologjik i Prishtines u themelua ne 1953, ani cka qe disa here eshte mbyll nga shkiet. Por per hir te bashkimit me te gjithe shqiptaret e kane ba sakrificen ne 72ten ne emer te shqiptarizmit edhe pse jane rreth 6 000 000 / milione shqiptare qe flasin gegnisht ne Ballkan.

E cila eshte mirenjohja e juaj? Tallja se vete jau kemi leshu dyzginat, se u dashte me jau mbajt me shtrenguar

P.S. Edhe shkoni shikoni ku i keni marr keto dy fonema gj dhe q se une nuk e di qe ndaj popull origjinal europian i ka keta dy tinguj
    Ndalu nje cike ketu! Se je nisur te replikosh nje, edhe i ke marre te tere perpara.
    Kujt i referohesh me "shkoni shikoni ku i keni marre keto dy fonema gj dhe q "?
    Dhe e dyta, po s'i nxorre dot ato tinguj nga goja, tregon se s'je lind per me fol ate gjuhe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MI CORAZON : 01-12-2011 më 09:13
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-05-2011
    Postime
    60

P.S. Edhe shkoni shikoni ku i keni marr keto dy fonema gj dhe q se une nuk e di qe ndaj popull origjinal europian i ka keta dy tinguj!
    1) Sa inat që paske. Qetësohu!
    2) Me sa di unë s'ka geg' t'kosovës. Gegnishtja n'Kosovë ashtu si në Shqipëri ndahet në disa krahina edhe krahina midis Shqipërisë dhe Kosovës kanë të njejtën Gegnishte.
    3) E mi motra, edhe ti po të ishe k'tu Greqisht do ishe duke folur/tuj fol me Jorgot.
    4) Librat e parë shqip datojnë qysh prej gjysmës së dytë të shek të XV.me c'a ortografie shkruanin? Arabisht apo Kinezce? Po atë deklaratën e Pavarsisë që e firmosën geg e tosk me c'a ortografie shkruanin? Arabisht apo Kinezce? Sigurisht që ortografia ka ekzistuar para '72.
    5) Këto dy fonema Gj dhe Q nuk u vendosën ne '72 por kur u krijua alfabeti shqip. më 1903 në Manastir. NQS ti s'mund ti shqiptosh atëherë ke ndikim nga ndonjë gjuhë e huaj.
    6) Asnjë vend tjetër si shqipton si ne k'to fonema sepse Shqipja nuk ka lidhje gramatikore ose fonetike me asnjë gjuhë tjetër ne botë. Sepse sic duhet ta dish Shqipja është degë më vete e gjuhëve Indo-Europiane.

Aq i keni shtremberuar gjerat saqe mendoni qe shkolla e pare eshte ne Korce. Jo more hulumtoni me shume se sa ka thene shoku Enver! Aq u munduar Enveri me ideologjine sllaviste ti paraqese geget si te pashkolle, si maloke, si te eger, se jau ka pase inati - njejte jeni edhe ju se e keni marre trashigimi nga prinderit tuaj komuniste !
    7) Në fakt Shkolla e parë Shqipe është hapur me 1650 e ca dhe ishte shkollë fetare.
    8) Shkolla në Korcë është shkolla e parë shqipe laike. Jo shkolla e parë Shqipe.
    9) Booo...sa inat e paskeni me Enverin sikur keni qënë ju nën regjimin e tij e jo ne.

Tani sa për temën, gjuhën 'letrare' e flas përdit sepse edhe po të doja të flisja në 'dialekt', ajo është dialekti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga endri19 : 01-12-2011 më 11:55
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    flas gjuhen letrare shumicen e kohes por perdor dhe dialektin te dyja jane te rendesishme per mua
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    Citim Postuar më parë nga endri19 Lexo Postimin
    1) Sa inat që paske. Qetësoh
    6) Asnjë vend tjetër si shqipton si ne k'to fonema sepse Shqipja nuk ka lidhje gramatikore ose fonetike me asnjë gjuhë tjetër ne botë. Sepse sic duhet ta dish Shqipja është degë më vete e gjuhëve Indo-Europiane.
    Mos i quaj keto zhvillime fonetike sikur jane te vjetra se nuk jane te atilla,keto kane ndodhur shume vone ,ja nja shembull:

Persa i perket temes eshte absurde te pyesesh sepse kudo flitet ne dialekt ne cdo qytet apo fshat.

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    [IMG][/IMG]

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Ndalu nje cike ketu! Se je nisur te replikosh nje, edhe i ke marre te tere perpara.
    Kujt i referohesh me "shkoni shikoni ku i keni marre keto dy fonema gj dhe q "?
    Dhe e dyta, po s'i nxorre dot ato tinguj nga goja, tregon se s'je lind per me fol ate gjuhe.

Tani seriozisht pa tallje ku i keni marr keto fonema gj dhe q, se askush pervec popujve te ardhur nuk i ka. A ka mundesi me me treguar kur kane hy ne gjuhen shqipe, se psh si kane as arbereshet e as arvanitet.

Pa idhnim!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-12-2011 më 13:26

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga endri19 Lexo Postimin

7) Në fakt Shkolla e parë Shqipe është hapur me 1650 e ca dhe ishte shkollë fetare.
    Ne fakt shkolla e pare shqipe qe duket te jete edhe si e dokumentuar, dhe sigurisht se ne ate kohe ska mund te jete laike, eshte e vitit 1477!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-12-2011 më 13:54

Faqja 21 prej 27 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha shqipe po vritet pa mëshirshëm! A po shkojmë drejt humbjes së gjuhës?
    Nga projekti21_dk në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 168
    Postimi i Fundit: 28-05-2009, 17:57
  2. Gjuha Shqipe nga vjetersia e treta ne Europe
    Nga niku-nyc në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 239
    Postimi i Fundit: 11-02-2008, 06:39
  3. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Konkurset, programi dhe modeli i testit për gjuhë-letërsi
    Nga Davius në forumin Mentori akademik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2005, 06:47
  5. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •