Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    12-06-2007
    Postime
    131

A ka perspektivė programimi?

Pershendetje

Si fillestar kam fillur te merrem me programim por dua te di se a eshte ndopak fitim prures ky bisnes.DMTH sa p.sh mund te fitosh ne muaj ? dhe ju te cilet e keni zgjedhur kete profesion a jeni te kenaqur ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nuk do ta quaja biznes, eshte e veshtire te gjesh tregun ku te shesesh prodhimet e tua,
    maksimumi mund te besh site web me pagese per kliente te vegjel.

Nese gjen pune, kenaqesia varet nga ambienti i punes, nga lloji i projektit ku punon, nga gjuha me te cilen punon, sa mire eshte organizuar projekti etj etj.
    Psh une ndihem mire, edhe pse pak i stresuar aty tek projekti ku punoj.
    Po di qe koleget ne projektet e tjera bejne pall ariu.
    Ne nje pune tjeter qe kam patur para me shume kohesh edhe pse ishte e veshtire puna psh isha vetem dhe programoja ne C, shume here me bukur se Java, me e veshtire por ndjen kenaqesi te madhe kur e perfundon.
    Leku qe merret, varet nga niveli i eksperiences qe ke, nga vjetersia e punes, nga fakti nese ke apo jo diplome.
    Rroga te pakten ketu ku jam eshte normale, nuk merr me shume se ne punet e tjera.
    Kjo flas ketej ne itali, me sakte ne rome. Ne shqiperi nuk e di si jane punet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-09-2006
    Postime
    22
    une mendoj se eshte fitimprures, se sa paguhesh eshte qeshtje e punes qe e kryn, dhe menyres se si e kryn, "sa ma shum punon aq ma shum paguhesh", krejt qka eshte e veshtire eshte fillimi, pasi qe te fillojsh tani gradualisht rregullohen gjanat, sa i perket programimit ti perveq punes ku je i punesuar, mund te punosh edhe projekte tjera per firma te ndryshme te cilat varesisht prej rolit qe e kryejn paguhen mjafte mir...
    Sa i perket eksperiences time ke kjo qe e thash, un punoj ne nje kompani ku behen software te ndryshme, mirpo jo pak punoj edhe vet pra jasht orarit te punes, programe per depo per doktora etj etj. Kjo ke per Kosove e ne Shqiperi nuk e di si eshte...
    Shkurt e shqip: " ne programim ka pare"

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Varet se ku punon,per cilen kompani.Me mire eshte te punosh me tastjeren gjthe diten apo shume pak me tastjere dhe shumicen e kohes me miun?
    Me mire te punosh me miun.Dizenjo grafike,arte vizuale,tv video eshte nje opsion me i mire se programimi.

linux user Maska e eni_
    Anėtarėsuar
    13-03-2005
    Postime
    67
    Asgje s'esht absolute.. gjithcka eshte relative. Dikujt i pelqen programimi, dhe i futet rruges se programimit, dhe dikujt jo.. qe mund ose mund te mos i futet rruegs por jo detyrimisht e mbaron kete rruge. Sic tha beni ketu siper 'do ishte me mir dizajni'.. sigurisht s'do te te lodhe shume, dhe fundja fundit besoj se do gjesh me shume njerez qe kane nevoje per nje dizajn [web faqe ose dicka e tille] se sa per nje program [sigurisht duke marre parasysh qe shumica e webfaqeve jane programe ne php]. Por nga ana tjeter mos harrojme qe njeriu me i pasur [te pakten deri para ca kohesh] i botes, e ka filluar rrugen e ti si programues. Dmth njeriu me i pasur i botes ka qen nje programues i thjeshte nje dite . Ty te duket e lodshme, dikujt i pelqen. Kshu pra, nuk ka gje qe s'esht fitimprurese.. mjafton te behesh me i miri. Te pelqen arkeologjia ? behu me i miri, ta besoj un se do fitosh dhe aty . kshu pra.. pac fat ne zgjedhje 'mastersoft'.

--eni
    Phuck windows, Think Linux

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    Citim Postuar mė parė nga eni_ Lexo Postimin
    Asgje s'esht absolute.. gjithcka eshte relative. Dikujt i pelqen programimi, dhe i futet rruges se programimit, dhe dikujt jo.. qe mund ose mund te mos i futet rruegs por jo detyrimisht e mbaron kete rruge. Sic tha beni ketu siper 'do ishte me mir dizajni'.. sigurisht s'do te te lodhe shume, dhe fundja fundit besoj se do gjesh me shume njerez qe kane nevoje per nje dizajn [web faqe ose dicka e tille] se sa per nje program [sigurisht duke marre parasysh qe shumica e webfaqeve jane programe ne php]. Por nga ana tjeter mos harrojme qe njeriu me i pasur [te pakten deri para ca kohesh] i botes, e ka filluar rrugen e ti si programues. Dmth njeriu me i pasur i botes ka qen nje programues i thjeshte nje dite . Ty te duket e lodshme, dikujt i pelqen. Kshu pra, nuk ka gje qe s'esht fitimprurese.. mjafton te behesh me i miri. Te pelqen arkeologjia ? behu me i miri, ta besoj un se do fitosh dhe aty . kshu pra.. pac fat ne zgjedhje 'mastersoft'.

--eni
    Faleminderit eni po ti cfare profesioni ke zgjedhur ?

Une do te kisha thene se programimi eshte profesion qe te bjen shume fitim, por normal nese je ne hap me teknologjite e reja dhe i motivuar per pune. Te jesh programer i sukseshem nuk eshte pune e lehte. Pse them se ka fitime te medhaja, interneti eshte ai qe te jep mundesi te mdhaja nese meresh me programim, koheve te fundit web aplikacionet jane tu i zevendesu desktop aplikacionet ne gjithe aspektet, bankat e internetit shfrytezohen deri ne Maksimum, dhe nuk je i kufizoar me klient dmth nuk e ke tregun vetem ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni etc. Gjithe njerezit qe kycen ne net jane klientet e tu. Biznes me i mire per nje programer eshte te krijon nje web aplikacion per ndonje servic online dhe vete ta menaxhon gjithe procesin.
    Krjet cka duhet te behet eshte te jesh profesionist ne programim ne nje nga teknologjite moderne (qe nuk eshte e lehte duke patur parasysh konkurencen ne internet) te besh resarch neper inernet dhe te jesh i motivume. Gjithashtu fakti se shqiptaret jane shume pak te qasur ne kete lloj biznesi eshte nje mundesi e mire per te gjithe programeret shqiptar, sic erdhe telivizori, radioja, e shume teknologji te tjera me vonese ne vendin tone edhe interneti do te vi me gjith permbajtjen e ti edhe ne vendet tone.
    Une per vete kam patur mundesi te punoj ne kete drejtim, por kryesisht me njerez jashte vendit, USA, Indi, Kanade etc . Egzistojne web faqe ku mund te konkurojsh per ndonje projekt qe dikush kerkon ta ndertoj amerikanet e quajne "Freelancer". Sic thashe se une per vete kam punuar disa projekte ne kete menyre dhe parat i kam marur nga bankat e internetit, por nje kohe te gjate nuk merem me kete pune shkaku se jam duku mesuar disa teknologji te reja ne programim dhe do te mundohem te gjej nje qasje me tjeter te berit biznes online, ajo qe ceka me lart, krijimin e biznesit prej fillimi, shembull ndonje web aplikacion per sherbime shoqerore.
    Pra ajo qe dua te them eshte se programimi eshte fushe qe ka treg shume te madh "Internetin", mjafton te njohish anglishten dhe te jeshe profesionist ne programim.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    12-06-2007
    Postime
    131
    Citim Postuar mė parė nga Agon_xh Lexo Postimin
    Une do te kisha thene se programimi eshte profesion qe te bjen shume fitim, por normal nese je ne hap me teknologjite e reja dhe i motivuar per pune. Te jesh programer i sukseshem nuk eshte pune e lehte. Pse them se ka fitime te medhaja, interneti eshte ai qe te jep mundesi te mdhaja nese meresh me programim, koheve te fundit web aplikacionet jane tu i zevendesu desktop aplikacionet ne gjithe aspektet, bankat e internetit shfrytezohen deri ne Maksimum, dhe nuk je i kufizoar me klient dmth nuk e ke tregun vetem ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni etc. Gjithe njerezit qe kycen ne net jane klientet e tu. Biznes me i mire per nje programer eshte te krijon nje web aplikacion per ndonje servic online dhe vete ta menaxhon gjithe procesin.
    Krjet cka duhet te behet eshte te jesh profesionist ne programim ne nje nga teknologjite moderne (qe nuk eshte e lehte duke patur parasysh konkurencen ne internet) te besh resarch neper inernet dhe te jesh i motivume. Gjithashtu fakti se shqiptaret jane shume pak te qasur ne kete lloj biznesi eshte nje mundesi e mire per te gjithe programeret shqiptar, sic erdhe telivizori, radioja, e shume teknologji te tjera me vonese ne vendin tone edhe interneti do te vi me gjith permbajtjen e ti edhe ne vendet tone.
    Une per vete kam patur mundesi te punoj ne kete drejtim, por kryesisht me njerez jashte vendit, USA, Indi, Kanade etc . Egzistojne web faqe ku mund te konkurojsh per ndonje projekt qe dikush kerkon ta ndertoj amerikanet e quajne "Freelancer". Sic thashe se une per vete kam punuar disa projekte ne kete menyre dhe parat i kam marur nga bankat e internetit, por nje kohe te gjate nuk merem me kete pune shkaku se jam duku mesuar disa teknologji te reja ne programim dhe do te mundohem te gjej nje qasje me tjeter te berit biznes online, ajo qe ceka me lart, krijimin e biznesit prej fillimi, shembull ndonje web aplikacion per sherbime shoqerore.
    Pra ajo qe dua te them eshte se programimi eshte fushe qe ka treg shume te madh "Internetin", mjafton te njohish anglishten dhe te jeshe profesionist ne programim.
    Prit pak se ketu spo kuptoj a mund te perdoren gjuhet si : VB,C,C++ apo ndonje tjeter ne WEB FAQE.dhe cilat jane faqet shoqerore

Shume faleminderit per keshillat

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Hajt edhe une te jap nje keshille:

Nuk ka zanat te keq, por vetem mjeshter te dobet

Nga kjo mund te perfundosh se perderise profesionin e zgjedhur e zotron mire dhe e kryen punen me kenaqesi, nuk ki ma pas telashe. Nje tjeter keshille eshte qe ne menyre reale ta vleresosh vehten tende. Veshtire eshte te gjesh person qe ka prirje natyrale per me shume se dy profesione. E shumica e profesioneve paraqesin kerkesa te perpikta ne aspektin e tipareve. Per shembull une nuk kam as nje pike prirje per dizajn vizual apo muzike. Pra po te drejtohesha nga ndonje profesion "artistik" do te pesoja nje deshtim katastrofal. Neqoftese je kurreshtar se cfar tipare kerkohen per nje programues, atehere sipas mendimit tim keto jane disa prej kryesoreve:

Mendja analitike, qe vazhdimisht kerkon zgjidhjen per ndonje problem dhe nuk e pranon sypozicionin se nuk ka zgjidhje

Kurreshtja, dhe etja per permiresim te vazhdueshem

Per te pasur sukses si programues kerkohet nje baze e forte ne matematike dhe shum studim. Te kisha propozuar te perqendrohesh ne zotimin e plote te NJE gjuhe programuese e pastaj te kalosh ne gjuhen e dyte, e keshtu me rradhe. Eshte e kote dhe kontraproduktive te mundohesh te zoterosh disa gjuhe ne te njejten kohe. Gjithashtu tento mos te biesh ne gracken e lidhjes per ndonje platforme specifike, pra perqendrohu ne teknologjite/programimin qe eshte e/i pamvarun nga platforma.

Citim Postuar mė parė nga mastersoft Lexo Postimin
    Prit pak se ketu spo kuptoj a mund te perdoren gjuhet si : VB,C,C++ apo ndonje tjeter ne WEB FAQE.dhe cilat jane faqet shoqerore

Shume faleminderit per keshillat
    Gjuhet qe mund te perdorish me ne web aplikacion jane te shumta keto ti qe i ke permend jane gjuhe qe perdoren ne ASP.NET ose ASP . ASP.NET eshte platforme e Microsoftit per programim ne web , ku jane te inegrume te gjitha komponentet, librarite e tj. per te programuar ne web, gjuhet qe ti ke cek me lart jane pjese e ASP.NET, por ke haruar C# (C-Sharp)qe ne kohen e fundit perdoret me shume ne Microsoft platformen.
    Por une rekomandoj per programim ne web te perdoret PHP si ghuhe programore dhe MySql si database (baze e te dhenave). Kjo platforme eshte open source qe do te thote eshte platforme falas nuk paguhet, dhe kodi i aplikacioneve te punuara me PHP eshte i hapur dhe egzistojne shume shembuj ne internet prej te cileve mund te mesosh shume. Ajo qe kerkohet me shume ne programim koheve te fundit eshte
    teknologjia AJAX qe ka te bej me Java Script, XML dhe kombinim me ndonje gjuhe tjeter programore sic eshte PHP, une pervete tash mesoj kete teknologji dhe shpresoj se do te keme sukses.

Faqe Shoqerore - e kam perkthy direkt nga Anglishtje "Social services". Qe ne thelb do te thote sherbime ndaj nje shoerie online, pa mare parasysh lloin e sherbimit, por cdo ide qe do ti ndihmonte nje shoqerie per nje lloi servisi (gjetjen e vendit me te pershtashem per pushime, organizimin e ekskurzioneve, shitjen e informatave) per gjithe keto service klientet paguajn dhe ne kete menyre ke nje biznes te mire. Ka eshe shume ide te tjera , por me duhet nje liber te shkruaj .
    Por per te patur sukses ne kete lloj biznesi eshte mire qe te analizohet nje shoqeri me e madhe e jo vetem populli shqiptar duke patur parasysh interesimin e vogel te shgqiptareve ne keto fusha, qe padyshim ne te ardhmen do te jete shume me i madh.

Shpresoj te te ndihmoj ky shkrim

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Salih Mripa: Programimi nė C dhe C++
    Nga edspace nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 09-04-2013, 19:49
  2. HTML: Gjuhė programimi apo jo?
    Nga eni_ nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 13-01-2008, 21:33
  3. Programimi i Barcode me Pl/Sql
    Nga Miremengjes nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-04-2005, 15:59
  4. Programimi ne Assembly
    Nga reni00 nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-02-2005, 12:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •