Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e larguar Maska e klodj
    Anėtarėsuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92

Access: Program hoteli nė rrjet me Access

Pershendetje te gjitheve,

Une punoj ne nje kompleks i cili ka shume aktivitete dhe deri tani kemi kompjuterizuar Bar Restorantin, Pub-in, Picerine etj por deshirojne dhe nje program per hotelin. Une kam bere dicka ne Access me ndihmen edhe te VB por nuk di se si behet nje program qe te komunikoje ne rrjet.
    Pra une e kam bere qe te funksionoje i vetmuar ne nje kompjuter dhe tani dua qe te mund te punohet jo vetem nga recepsioni por edhe te komunikoje me zyren e pronarit. Te pakten te shikohen raportet (ecuria e punes).
    Dua te di se cfare veprimesh duhen per nje program accessi ne rrjet. Te gjitha kabllat jane te shtruar dhe vetem programi ne rrjet mungon.

Faleminderit!

Zgjedhje e mire do te ishte nje web aplikcion qe do ta perdorte kushdo ne Hotel (ata qe kan nevoj). keshtu nepermjet browserit do kishit qasje te gjithe ne kete applikacion. Eshte metode me e mire per pune ne rrjet. Kjo kerkon te instalosh nje server ne ndonje kompjuter dhe web aplikacionin ta vendosish ne ate server. Metoda e Access-it eshte e vjeter dhe pak sa e komplikuar. Por si do qe te jete ki eshte mendimi im ndoshta dikush mund te te jep ndonje mendim tjeter.

i/e regjistruar Maska e pellumbi
    Anėtarėsuar
    30-04-2005
    Postime
    320
    Une kam nje program por nuk e di ne te ndihmon, Hotel Booking System v2.4 ndoshta te ndihmon...
    Nese ajo qe do te thuash nuk eshte me e mire se heshtja atehere me mire hesht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Citim Postuar mė parė nga klodj Lexo Postimin
    ... Une kam bere dicka ne Access me ndihmen edhe te VB por nuk di se si behet nje program qe te komunikoje ne rrjet.
    Pra une e kam bere qe te funksionoje i vetmuar ne nje kompjuter dhe tani dua qe te mund te punohet jo vetem nga recepsioni por edhe te komunikoje me zyren e pronarit. Te pakten te shikohen raportet (ecuria e punes).
    Dua te di se cfare veprimesh duhen per nje program accessi ne rrjet. Te gjitha kabllat jane te shtruar dhe vetem programi ne rrjet mungon.
    I ke disa opcione ne dispozicion:

1. Neqoftese ke Windows Server 2000 e permbi, mund ta krijosh nje komponente/server (ne VB) e cila mund te ekzekutohet ne COM+ environment. Ketu do te mbash pjesen qe ka te beje me manipulimin e shenimeve dhe logjiken e biznesit, ndersa klientet merren me paraqitjen e shenimeve

2. Mund ta krijosh nje server nga themeli (pak me shume pune, por nuk ke nevoj per Windows server)

3. Mund te perdoresh ndonje webserver dhe cms (psh apache dhe joomla)

4. Mund ta vendosesh bazen e shenimeve ne folder te cilin e ndan me kompjuteret tjere dhe ne cdo kompjuter te krijosh nje DSN (data suorce name) dhe te shfrytezosh kete ne VB kod per casje te te dhenave.

5. Mund te lesh bazen e shenimeve ne nje kompjuter ndersa access ne kompjuteret tjere te zevendesoj tabelat me tabela te lidhura.

etj etj

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    www.pfsense.com

Ka nje opsion Captive portal pikerisht per kete pune!
    Ka dhe tutoriale, ne anglisht, si ta konfigurosh.

Po te duash support me thuaj pasi jam programues ne ate projekt.

i/e larguar Maska e klodj
    Anėtarėsuar
    10-02-2008
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    92
    " Une kam nje program por nuk e di ne te ndihmon, Hotel Booking System v2.4 ndoshta te ndihmon... "

Nqs mund te ma dergosh mund te me ndihmonte shume.

Faleminderit!

e-mail: info@gjirokastraonline.com

Tema tė Ngjashme

1. Lajmėrime tė ndryshme pėr studentėt Shqiptarė:
    Nga forever nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 14-05-2011, 04:34
  2. Ėndrra ime, tė kem njė program timin nė FoxNews
    Nga brooklyn2007 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-09-2010, 23:38
  3. Projekti amerikan pėr Lindjen e Mesme tė Madhe
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 11:20
  4. USA-Euroasia Grant Program
    Nga Larsus nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •