atehere dije se thjesht ai nuk te donte, justifikimi ishte frika.
atehere dije se thjesht ai nuk te donte, justifikimi ishte frika.
hello dia..na per friken une kam ba shkollen lle kam mesuar shum gjana prej atyne jane te tatana .,.,pra ma cha kuptova te ti frikes duash ti rrish per ball kurr moss u largo ne xhdo moment ne rast se friga nuk te len te veprosh nje gja ti duhesh ta kiptosh frigen se pse aty munt te ket noj gja un kam pasur frik the nuk deshja te takoj nje person po ai ishte shum i frikshem nje dit thash po shkoj or po rri shkova dhe ai sme tha gja the me beri shok ;@::??@?>:? pra kurr kush mos te trement ne jet se asht shum keq te jesh trim ne shdo gje @@:@@:@:@:@@:@@@ x
Frika Ne Dhashuri Eshte Sikur Te Jesh Futur Ne Nje Grope Me Uje E Pret Nga Casti Ne Cast Te Te Hyje Uji Nga Vrimat E Kepucve........
Ne rradhe te pare te uroj shendet dhe te falenderoj qe me se fundi u hape,dhe me fal nqs te lendova por desha te kuptoja thelbin e problemit.njerez, une nuk kam frike nga asgje ne jete, dua te provoj cdo gje edhe dhimbjen, por kjo nuk jam un...i dashuri im sapo u largua nga une justifikimin qe ka frike te dashuroje dike, ka frike te futet ne nje elidhje kur gjithcka qe une i jepja ishte...gjithcka qe mundja.
Jam duke ta kthyer kete pergjigje me lot ne sy,pasi e njoh personalisht kete situate dhe e di se cila eshte dhimbja qe shkakton ajo,dmth te kuptoj...
Ti thua ne fjalet e tua qe e dashuron me gjithe shpirt ate djale dhe i ke dhene gjithcka qe ke mundur dhe vazhdon ta dashurosh.Ti vete thua dhe per mua ti e ke thene shume bukur me fjalet e tua duke permendur "justifikimin"!
Me dukesh vajze me zemer te madhe dhe per mua ti personalisht di te dashurosh dhe te respektosh ndjenjat dhe vlerat morale te dashurise.
Perderisa ti permend justifikimin ti ke kuptuar gjithēka!
Mos u genje nga fjalet e bukura qe ai te thote tani,mbasi mori ēdo gje tenden...dhe vete zemren dhe na paska frike nga dashuria!
Nqs do te ishte kjo arsye ,perse u dashurua me ty ne fillim,pse nuk pati frike nga ty,pse pranoj te merrte gjithēka nga ty?
Per mua ai nuk te ka merituar dhe per te ka qene aventure dhe per ty e nderuar,dhe gje per te cilen me vjen teper keq,eshte se ti ke pasur dhe ke dashuri per te!
Une nuk do te deshiroja kurre qe ti te njihje kete zhgenjim ....por ja qe keshtu eshte jeta dhe ka te papritura!
Me keto qe thua ti vazhdon te shpresosh dhe do te te keshilloja te flisje nje here qarte me te dhe te provoje edhe nje here nqs jane apo sjane te verteta ato qe ai pretendon!nuk kam sy per njeri tjeter, nuk dua njeri tjeter prane meje, jam gati te shkoj kunder cdo gjeje vetem per te realizuar dashurine me te, po ai thjesht thote...po bie cdo dite e me shume ne dashuri me ty por nuk dua te dashruroj njeri....
Per mua dhe nga nje eksperience e njejte me tenden eshte nje "justifikim i mbuluar me fjale te bukura",pikerisht pasi ai e di masen e dashurise qe ke ti per te dhe do qe te perfitoje akoma nga ty,ai nuk do qe te te humbi dhe te mban me shpresa!
Me fal edhe nje here,por une kete mendim kam...
Dhe me kete te fundit mesa shikoj ai ta paska thene te verteten!Nuk di si ta shpjegoj sepse kur dashuron dike frika eshte e vetmja gje qe nuk ndjen, je i afte te besh gjithcka dhe me e bukura eshte se kur je i dashuruar edhe pse e di se ai nuk te do sa e do ti, ti perseri nuk ke frike ta duash sepse te tentoje ta largoje dmth te vrisje nje pjese te shpirtit tend. nuk di sesi dikush mund te thote te dua dhe pastaj te te thote me mire e lem me kaq sepse nuk dua te dua njeri...
Per ty eshte vrarje shpirti dhe nje humbje e nje pjese te vetvetes por jo per ate,kete ta kesh te qarte!
Per ty eshte dhimbje por jo humbje!
Ti ke fituar....degjo mua...ti ke fituar!
Me mire nje dhimbje e tmerrshme sesa nje vuajtje pafund!
Do te keshilloja te behesh e forte dhe t'ia kthesh me te njejten monedhe,e di qe nuk eshte e lehte por jeta vazhdon dhe duhet te luftosh per te rigjetur lumturine dhe qetesine e shpirtit tend...
Lere dhe ti me aq siē e ka lene edhe ai....dhe thuaji edhe ti "dhe une te dashuroj po me mire e leme me kaq sepse kam frike dhe sepse e meriton"!
Uroj qe te dalesh sa me shpejt nga kjo gjendje dhe mos u merzit dhe mos derdh lot....mendo qe meriton edhe ti te te duan ne te njejten menyre siē ti do dhe ke dashur dhe jam e sigurte qe nje dite do te gjesh dashurine qe do te fshije plagen e kesaj te tanishmes!
Behu e forte...Kam dashururuar me te njejten foce si ty dhe e dua akoma,por a ja vlen te duash dhe te vuash per dike qe nuk te do?
Respekte
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DI_ANA : 22-01-2008 mė 19:37
"Carpe Diem"
DI (nqs mund te te quaj keshtu), jane shume te verteta fjalet qe shkruan dhe e di qe jeta vazhdon, eshte budallallek te shpresosh akoma ne kete pike, por eshte dhe shume e veshtire te mos shpresosh kur do dike..
Gjithsesi une nuk jam tipi qe bie ne deshperim, dhe ateher kur me vjen te qaj dal jashte dhe mundohem te largoj mendjen.
Ne kete pike e vetmja gje eshte te shikoj sesi do ecin gjerat, pasi koha i tregon dhe i rregullon te gjitha.
Nuk me lendove me fjalet qe kishe shkruajtur, dhe me vjen shume keq qe dhe ti ke perjetuar nje gje te tille po askush nuk duhet dashuruar me shume se vetja jote dhe per kete jam e bindur sepse ne momentin qe e humb ate person qe mund ta duash me shume se vetja ke humbur dhe veten tende.
Une shpresoj se gjerat do shkojne mire, por sido qe te shkojne nuk do vras veten me mendime te kota...
Sic thashe dhe me pare do ia le kohes te gjitha, per momentin do mundohem te rri sa me e qete te mundem.
Respekte!
Nese ti nuk e kontrollon mendjen tende dikush tjeter do ta beje...
Kush eshte valle kjo frike, per te dashuruar,
kush na i lendon, shpirtrat e vetmuar,
kush behet pengese dhe endrrat na ndrydh,
kush na heq besimin dhe zemren e shtrydh?
Kush na thote papritur,mos guxo te duash,
perse peshperisin "prape do te vuash",
ē'fare jane keta zera qe ne burg na mbajne,
ku e gjejne te drejten qe freskine ta thajne?!
"Carpe Diem"
Kėtu e ke tė plotė.E di se do tė mbetej merak e pa plotėsuar.
Admirim.
Kush tė tha se vritet me plumb dashuria?
Kush tė tha qė,... Ajo paska edhe varr?
Kush tė tha se ndienjat nuk burojnė nga zemra?
Kush tha: ...."Dashuri varet nė litar? "
Dashurinė e hodhėn nga shkėmb i thepisur,
Ajo fluturoi e nė zemėr ra.
Nė detin e thellė e shpunė pėr t'a mbytur!
Ajo prapė... ēau dallgėt e mėdha.
Ai qė e di ēdo tė thotė kjo fjalė,
Dashuri tė pastėr nė zemėr ka rritur.
Do tė jet i lumtur,sa tė jetė gjallė,
Edhe pse nė jetė dallg e ka goditur.
LAVDI DASHURISĖ
Ore spo marr vesh ketu po flitet per Friken e dashurise apo ti thurrim lavde asaj.Se nuk di si te pergjigjet i ziu njeri.
Frika e dashurise????
Me sakte: Frika per te mos humbur dicka qe e kemi shume te shtrenjte.
Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.
Krijoni Kontakt