Ku jan kta gurbetqaret, te hyjne ne kte teme te qajne hallet e tyre....une nuk eshte se e kam ndjere shum gurbetin pasiqe kam nje rrejt familjare te gjere ktu me vete ne UK ama malli shpesh na zen gryket.
Po ju si e perjetoni gurbetin?
Ku jan kta gurbetqaret, te hyjne ne kte teme te qajne hallet e tyre....une nuk eshte se e kam ndjere shum gurbetin pasiqe kam nje rrejt familjare te gjere ktu me vete ne UK ama malli shpesh na zen gryket.
Po ju si e perjetoni gurbetin?
Mos na pyet homze ,dhe une boll kam njerez ketu familjen kryesoren ketu i kam .
Po se c'me merr malli ndonjehere sa as vete se kuptoj per ke dhe per c'fare ?!
Sidomos kur ditet jane te turbullta gri sa ta bejne edhe mendjen e tille .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 12-01-2008 mė 22:02
Eh......vuaj shume se kemi taksa qamet,sa japin rrogen e marrin...lol
Homza teme interesante!
E ku ka si vendi yt po ēti besh....varet pastaj nga koha qe ke kaluar aty,une kam qene me teper vite jashte se ne Shqiperi dhe si une ka plot te tjere...
Vuajme per mallin e tokes meme,per kete vuajme dhe per te dashurit qe kemi atje!
Respekte
"Carpe Diem"
E kush me bukur se nje poet mund ta pershkruante kurbetin!
Mėmėdheu
Mėmėdhe quhetė toka
ku mė ka rėnurė koka,
ku kam dashur mėm'e atė,
ku mė njeh dhe gur' i thatė
ku kam pasurė shtėpinė,
ku kam njohur perėndinė,
stėrgjyshėt ku kanė qėnė
dhe varret q'i kanė vėnė,
ku jam rritur me thėrrime
ku kam folur gjuhėn time,
ku kam fis e ku kam farė,
ku kam qeshur, ku kam qarė,
ku rroj me gas e me shpres,
ku kam dėshirė tė vdes.
Andon Zako Cajupi
"Carpe Diem"
Walchira---ka i her pys veten nqs gjith kto vuajtje perse ateher te rrim larg Shqiperise?
Alnosa----sinqeirsht e them qe une nuk eshte se kam perjetu varret e gurbetit sic mund ti ket perjetu dikush qe se ka pas familjen e ngushte te tij me vete, ama per Shqiperine me merr malli shpesh, sic e thash me zen fytin, me erresojne syt, sidomos kur kujtoj jeten qe kemi pas me familjen e plote, ato kujtime me cojne ne Shqiperi shpesh.
DiAna---ti edhe mbase nuk vuan shum se sic e thua, nuk te lidhin shum kujtime me ate toke, por na jemi shtalbak gurbeti jemi pjek atje dhe kemi pjesen me te mire te jetes sone qe e kemi lon atyre rrugve pa drita por me jete, kujtimet kujtimet....kto jan ato qe se lejne gurbetqarin rehat.
Sa tė dua Shqipėri
Sa tė dua, o Shqipėri,
sa me mall ndiej e sa dėshirė,
pėr ty gaz e dashuri
mu nė zemėr mė ka mbirė!
Se pėr mua, o Atdhe,
je njė lule aq e vyer,
sa nuk gjendet pėrmbi dhe
shpirtin tim pėr tė ushqyer!
Asdreni
"Carpe Diem"
Cohem ne mengjes dhe hap dritaren , dhe diell ska ne qiell , gjithcka esht e erret ,gri dhe shiu bie ngadal , eshte nje koh e ftot e ashper ,asgje nuk ke cte shofesh, perball ke vec pallate ,dhe ndjen mungesen te dalesh e te flasesh shqip ti thuash dikujt , si je , si u gdhive, cbere , do pim nje kafe ? por ce do asgje nga keto smund te kesh dhe vazhdon me dhimbjen tende cdo dit , por prap vazhdon te rrish larg vendit tend , e till esht jeta cte bejm njeriu kerkon me mir , por cdo e mir ka pagesen e saj ..
Malli per njerzit une mendoj qe eshte gjithnje me i madh se malli per dheun apo per pallatet...
Une shpesh mendoj qe psh, na ne gurbet po, shum prej nesh psh skan pas mundesi te vejne ne varrim te njerzve te tyre me te afert, shum kan le edhe skemi mujt me i pa akoma, kto jane ato qe e mundojne gurbetqarin me shum se cdo gje.
Krijoni Kontakt