Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

Irak, tifozët helmojnë skuadrën. Dy të vdekur, nëntë në spital

I dhuruan një tortë në ndeshjen e fundit. Arsyet e veprimit, ende të panjohura

Nëntë futbollistë të ekipit të aviacionit irakian janë shtruar në një nga spitalet e Amanit, në Jordani, pas një tentative helmimi të tifozëve të tyre. Në fund të një ndeshjeje të luajtur në Bagdad, mbështetësit e ekipit u kishin dhuruar lojtarëve një tortë, në të cilën më parë kishin hedhur helm, për arsye që ende mbeten të panjohura. Në fakt, njëri prej futbollistëve dhe djali i një tjetër sportisti (që kishte çuar një copë tortë në shtëpi) kanë humbur jetën.

Sikleti në fytyrën e ambasadorit irakian në Jordani dukej qartë, pasi i është dashur të komentojë episodin e radhës të dhunës, ku dikush ka humbur jetën... por, këtë radhë, viktima e terrorizmit është bërë sporti. Sad-al-Hajani ka ulur kokën dhe afro 10 ditë pas ngjarjes tronditëse ka konfirmuar se nëntë futbollistë irakianë janë shtruar në një spital të kryeqytetit. Arsyeja e transferimit të lojtarëve nga Bagdadi drejt Amanit ishte se spitali i mëparshëm nuk arrinte t‘i siguronte kurimin e nevojshëm dhe aty nuk ishin në gjendje të përballonin këtë rast. Substanca vdekjeprurëse ka marrë jetën e një futbollisti dhe të një djaloshi. Ajo që ka ndodhur i ka tronditur të gjithë, madje edhe ata më ekstremistët. Të vdesësh nga një tortë, e helmuar nga ata njerëz që vetëm pak minuta më parë bërtisnin emrin tënd nga shkallët e stadiumit, është diçka e papranueshme. Gjithçka për ato copa torte, të cilat iu ofruan futbollistëve nga një pjesë e publikut që kishin ndjekur ndeshjen e tyre të fundit. Disa prej tyre e kanë marrë ëmbëlsirën në shtëpi, te familjet e tyre, pasi dëshironin se ajo "dhuratë" nënkuptonte famë, respekt dhe afeksion. Por, nëntë persona kanë përfunduar në spitalin e Amanit, pasi gjendja e tyre është agravuar derisa është bërë kritike dhe tashmë nuk dihet nëse mjekët jordanezë do të arrijnë t‘i shpëtojnë jetën. Ende nuk është e qartë se çfarë helmi është përdorur dhe përse disa tifozë vendosën të helmojnë skuadrën e zemrës. Klubi i futbollit i aviacionit irakian (Al Kuva Al Javija) është më i vjetri në vend dhe është krijuar më 4 korrik 1931, periudhë kur mbante emrin Jarmout.

Shqip
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Kaq te trashe keta lojtaret??? ncncncncncncnc
    Po si merr ushqim nga te panjohur dhe e con dhe ne shtepi madje??
    Koka ben koka peson...Kush do ngelet gjalle , ve bast se nuk do ta beje here tjeter..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Irakianet popull koktul, popull i trash, ashtu sic jane te gjithe popujt arabe.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220
    Kta te mesuar jan me kto gjona.. biles Moderatori duhet me fshi fare kete tem , se kta sbejn pjes ne Boten e njerzimit
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

Tema të Ngjashme

1. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Autobiografitë e legjendave të futbollit
    Nga Davius në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-07-2007, 06:16
  4. Mjekët e deklarojnë të vdekur, kthehet në jetë 6-vjeçarja
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •