Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Kandili 1 Lexo Postimin
    Ka dicka te vertete ne kete qe e tha me lart Barati.Ka shume fakte e dokumente qe e vertetojne
    Rrezikun e shuarjes se shtetit shqiptar pas LIIB!
    Nje liber qe i spjegon koxha keto fakte eshte:
    Ceshtja Shqiptare Ne Analet Diplomatike Amerikane( 1918-1945), nga autori Prof.Dr.Masar Kodra (botuar ne Shkup me1997, ne Sh.B. „Logos-A“)
    Nder armiqet kryesore qe luftonin kunder pranimit te shtetit shqiptar, ishte greku i zi.

Sai perket E.Hoxhes dhe qendrimit te tij ndaj Kosoves.
    Nuk di, pse jemi kaq siperfaqesore ne gjykimin e rrethanave historike?!
    Enver Hoxha s`e ka shite kurre Kosoven.As nuk ka mund ta mbaje.
    Shqiperia ne ate kohe ka qene nje shtet gati feudal,pa industri fare dhe pa aleate te sinqerte.Aleatet e forte dhe te sinqerte i ka pasur Jugosllavia e jo Shqiperia e vogel dhe e rraskapitur nga skamja e
    Analfabetizmi.
    Ne mund te flasim si te duam, ama nje te vertete nuk guxojme ta mohojme kurre!Ne luften e dyte B. ne Shqiperi ka pas vrasje te shqiptareve nga shqiptaret,mirepo lufta kryesore eshte bere kunder armikut fashist italiano-gjerman.Pikerisht fale kesaj lufte te shqiptareve,Shqiperia,megjithese me shume veshtiresi, arriti te pranohet si shtet.
    Greku i zi s`ka lene sen pa provue,per te pengue pranimin e shtetit shqiptar.
    Jugosllavia i kishte planet gati ta fus ne gjiun e vet Shqiperine, si republiken e shtate.Keto pune dihen.

Diktatura ishte e poshter kudo.Diktatura shqiptare ishte pak me e poshter se kudo!
    Mirepo, diktatura ne Shqiperi e beri shtetin,me te gjitha institucionet qe i duhen shtetit.
    Problemi eshte se Shqiperise i ishte e domosdoshme qe t`i kaperceje disa shkalle pernjehere,nga shteti feudal ne shtet industrial-kuptohet,me industri modeste.
    Jam i bindur,sado subjektive te tingelloje kjo, qe shqiptaret sot,jo vetem ata te shtetit ame,mesatarisht nuk qalojne per nga niveli arsimore ne raport me popujte tjere ballkanik.

Pa qene fare kompetent ne lemine e historise, ua them me bindje te plote:
    ishte shume fat i madh,per te gjithe shqiptaret, qe u pranua si shtet Shqiperia,edhe pse shume e cunguar!
    Kur kihet parasyshe sa armiqet i kemi pase dhe i kemi perreth, eshte fat i madh qe ne flasim me njeri tjetrin shqip!
    Pjese te librit te Masarit, qe ti permend, une i kisha postuar me pare ne temen "Dosja antishqiptare e Greqise". U mbyll si teme sepse nuk i pelqente administratorit te forumit, pa pasur asnje shkak te logjikshem (nisur nga logjika qe ushqen mendimin shqiptar).

Te diskutosh per sistemin monist ne Shqiperi mund te shkruash pambarim dhe te mos thuash asgje, sepse te vertetat nuk dihet as sot se ku flene.

Per te qene me koherente. PSE NUK E MARRIM SOT KOSOVEN, POR QURRAVITEMI SI DESHTAKE DUKE I VENE FAJIN ENVERIT APO KU DI UNE SE KUJT. Shkoni e merreni he djem te mbare. Aty e keni. Rrokni armet dhe merrni ate qe u takon me te drejte te QIELLIT e te TOKES
    ....por...ja qe nuk e beni. Ngrihen ca legena carlazarista dhe thone kosoveo metohija

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Te diskutosh per sistemin monist ne Shqiperi mund te shkruash pambarim dhe te mos thuash asgje, sepse te vertetat nuk dihet as sot se ku flene.

Ne s`kemi nevoje te diskutojme gjate per sistemin monist ne Shqiperi
    per te kuptuar ,pse s`u bashkua Kosova me shtetin ame.
    Shqiperia atehere ishte shume e dobet, ushtarakisht dhe nga ana ekonomike
    Plus nuk kishte aleate qe do ta perkrahnin ne ceshtjen e Kosoves. Menjehere pas LIIB,ceshtja thelbesore ishte te pranohet Shqiperia si shtet, ashtu e cunguar!!!
    Kjo ka qene me rendesi jetike per te gjithe shqiptaret,jo vetem per ata qe mbeten ne shtetin ame!
    Ne ato rrethana, po te kerkonte Shqiperia bashkim me Kosoven,as nuk do ta arrinte ate, as nuk do te pranohej si shtet!

Pastaj pas LIIB, Shqiperia ka qene vazhdimisht shume me e dobet ushtarakisht dhe ne ekonomi, ne krahasim me Jugosllavine.Cfaredo orvatje e Shqiperise per ta marre Kosoven me force, do te qonte ne realizimin e shpejte te planit te
    Ivo Andriqit: gjysmen e Shqiperise do ta mirrte Jugosllavia, gjysmen tjeter Greqia!
    Prandaj, s`ka pase si te mirret Kosova.

Per te qene me koherente. PSE NUK E MARRIM SOT KOSOVEN, POR QURRAVITEMI SI DESHTAKE DUKE I VENE FAJIN ENVERIT APO KU DI UNE SE KUJT. Shkoni e merreni he djem te mbare. Aty e keni. Rrokni armet dhe merrni ate qe u takon me te drejte te QIELLIT e te TOKES

....por...ja qe nuk e beni. Ngrihen ca legena carlazarista dhe thone kosoveo metohija

Sot Kosova nuk merret ashtu.
    Sot Kosova merret,
    - njehere, ne zemrat e te gjithe atyre shqiptareve
    qe e duan gjithe kombin tone,pa ndie neveri a nencmim ndaj bashkekombaseve te krahinave e dialekteve tjera,
    -e se dyti,tue punue bashkarisht ne te gjitha lemite: ne fushen e kultures, shkences etj.,per te perforcue te perbashketen e tue lene anash veset a dallimet krahinore dhe dallimet ne dialekte.
    Kur t`i bejme keto, atehere nuk do te kete me shqiptare e kosovare, shqiptare e maqedonas-shqiptare, shqiptare e malazez-shqiptare, por do te kete vetem Shqiptare, te krahinave shqiptare.
    Kur ta arrijme kete,me zemer e jo me fjale, ne jemi te bashkuar shpirtnisht dhe bashkimi fizik vjen vete.Madje ky i fundit as qe do te kete rendesi, sepse ne Europen e ardhshme-reale ,te pas 10-15 viteve ,nuk do te kemi kufinje te njemendet ndermjet Shteteve shqiptare.
    Keshtu e paramendoj une marrjen e Kosoves.Por edhe marrjen e Ilirides, trevave shqiptare ne Mal te Zi dhe Luginen e Presheves.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kandili 1 : 22-01-2008 më 14:28

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Pasi me doren e vet dhe te sishokeve te vet ia dorezoi Kosoven dhe intelektualet qe linden e u rriten prej saj, Serbise per shfarosje pa kushte, shkruan sa me lart shoku Diktator.

Mjere Shqiperia e vertete per si e rrenoi!
    Te tregosh te kqijat e dikujt, eshte fare kollaj, por, te shohesh me syrin e te vertetes duhet ti pranosh dhe te mirat.
    Njeri perfket nuk ka.

Dhe diçka tjeter, qe ti apo dikush tjeter e harron ta çoj nder mend. ENVER HOXHA ka qene nje LIDER, dhe qe te jesh LIDER e te udheheqesh 3 milion popull do te thote se ka qene shum shum here me i zgjuar se Stergjyshi, Gjyshi, Babai i yt apo i imi, dhe shum here me i zgjuar se sa ti dhe une qe po shkruajm ketu ne forum.

Gjithsesi, qe ta dish se ç'eshte dhimbja, thone se duhet ta provosh. Nuk mendoj se ti ke jetuar ne vitet 40-50-60-70 per te gjykuar PËRSE Enver Hoxha zgjodhi ate menyre per te drejtuar Shqiperine.

Thoni ka qene diktator !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mendoni se ne shqiptareve na duhet Nano apo Berisha apo ndonje tjeter si keta ????????????????

Oh, jo, se me ta bejme 1997-ën, apo e harruat? Harruat qe ndalnim makinat ne rruge, dhe u hiqnim grave vëthët nga veshi !!?? Apo i harruat se, dy vellezer vrisnin dhe vazhdojne te vrasin njeri-tjetrin per nje rrenje ulliri, apo nje hu gardhi.
    Se po perdhunohen femij, apo po shiten,keto i harruat, apo si çoni nder mend ? Se po shitet vajza apo nusja per tu kthyer ne kurve rrugeve, apo hoteleve !. Se po i marrim njeri-tjetrit motren per ta punuar ne evrope dhe pastaj ta flakim si lecke ne rruge!

Njeriu, nuk ka shum dallim nga kafsha, dhe kjo vlen per te gjith popujt e botes, por, ne shqiptaret jemi shum prane saj, nuk mendoni !?

Mendoj se duhet njohur vet-vetja nje here, dhe pastaj te tjeret, e te mund te flasesh per ta.

Ja levizen eshtrat nga varri, ndoshta nje mallkim nga perendia dhe njerezia per te kqijat e tij, por s'do te mund ta levizin dote nga Historia, dhe s'do te mund t'ja mbulojne me dhe te mirat e tij.

Dhe nje here tjeter, qe ti bej gjerat me te qarta.
    Enver Hoxha e udhehiqte "forumin" ndersa ti dhe une jemi vetem antar.

Besoj te kem qene i kuptueshem.

ky dokumenti tregon se ka qene i zgjuar dhe qe kosoven nuk e ka dorezuar me deshire pas luftes,pasi ne momentin e pare qe i eshte dhene mundesia(prishja e jugosllavise me sovjetiket) e ka kerkuar ate,
    Te "Shqiptari dinak",kam lexuar nje deshmi te enverit,ku sipas tij gjat nje takimi, Tito e kishte pyeturila eshte zgjidhja me e mire per kosoven?dhe enveri ishte pergjigjur,se do te qe bashkimi me shqiperine.ne fund tito kishte thene:edhe une ashtu mendoj por serbet nuk jane ende gati.
    Nuk e di sa e vertete eshte por mendoj se ngadale EH do rivlersohet si figure,nuk besoj se do behet pozitive ndonjehere,por jo kaq zeze si na e kane bere keto 15 vjet.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Unë Kam Dhënë Shumë Më Shumë Pare Për Kosovën Se Sorosi
    Nga Harudi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-03-2007, 15:11
  3. Adem Demaci: Eksperimenti politik ndërkombëtar me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 20-04-2006, 18:39
  4. Kujtime te nje Gjykatesi
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 12-10-2004, 17:11
  5. Kujtime nga koha e ppsh-se
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-02-2003, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •