Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Përjetimi i dashurisë.

Pershendetje....

Kam deshire te ndaj disa mendime me ju ne lidhje me nje shprehje qe per mua eshte shume domethenese dhe do te doja te dija si e kuptoni ju dhe si e mendoni?
    Sipas asaj jete qe keni jetuar,sipas nje humbjeje te perjetuar,sipas nje zhgenjimi te kaluar,sipas nje shprese qe kurre nuk eshte realizuar,sipas nje endrre qe eshte shuar,sipas nje pendimi e shume te tjera....

Shprehja eshte...

"Dhe sot mendoj ate qe kam jetuar dhe si e kam jetuar,sot eshte dhe nuk eshte e lehte te shikosh me sy te tjetersuar"!

Respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 02-06-2009 më 02:50
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une kam kuptuar qe nuk ja vlen te qash mbi qumshin e derdhur.
    Jeta eshte plot me zhgenjime dashurie sidomos, me dashuri te pamundura, etj etj, por perseri duhet ecur perpara.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Dashuri , dashuri, cfare skllaverie. (La Fontaine)

Jeta jone ka ne cdo aspekt dashurine, e ne fakt eshte kollona kryesore e jetes kjo e madhja dashuri, por kur behet fjale per nje ndjenje per nje njeri zemre shpesh here jemi te dobet e nuk arsyetojme ne menyren e duhur duke llogaritur te miren tone: Zemra ndjen, koka konfrontohet, thote Chateaubriand. Edhe se mund te kemi zhgenjime e ndjenja nuk mund te heci ashtu sic e kemi menduar nuk duhet te zbrapsemi por me koken lart te hapim zemren me teper: "Pa dashuri nuk je njeri ( GoL ) " sic e ka thene edhe njeri ketu...
    La vita è bella...

Me Pushime Maska e ida1
    Anëtarësuar
    13-11-2007
    Vendndodhja
    Në Kërkim Të Vetvetes
    Postime
    220
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Pershendetje....

Kam deshire te ndaj disa mendime me ju ne lidhje me nje shprehje qe per mua eshte shume domethenese dhe do te doja te dija si e kuptoni ju dhe si e mendoni?
    Sipas asaj jete qe keni jetuar,sipas nje humbjeje te perjetuar,sipas nje zhgenjimi te kaluar,sipas nje shprese qe kurre nuk eshte realizuar,sipas nje endrre qe eshte shuar,sipas nje pendimi e shume te tjera....

Shprehja eshte...

"Dhe sot mendoj ate qe kam jetuar dhe si e kam jetuar,sot eshte dhe nuk eshte e lehte te shikosh me sy te tjetersuar"!

Respekt
    DI_ANA.
    Ne shumicen e postimeve te tua gjej vetveten, ndoshta ndodh edhe me forumistat e tjere e njejta gje , mbase !!! Shume nga ne i kemi perjetuar humbjet, zhgenjimet, tradhetite, qe na kane lene nje plage ne shpirt, dhe nuk kemi force dhe vullnet per te pare te "bardhen" si te bardhe duke menduar c´fare fshihet pas saj.Na ka bere te humbim besim tek vetja ne rradhe te pare .
    Une do citoja nje varg nga nje poezise te "Sergej Essenin"
    "kur dimri lule ska , perse per to te rrime e te vajtojme"
    Respekte gjithashtu...
    Ruaje mikun kur e gjen, qe te mos e kerkosh kur te duhet.

Te gjithe ne jemi bere preh e nje dashurie qe i falem GJITHCKA dhe ne fund u zhgenjyem. Si gjithmone ne dashuri, zemra flet dhe vepron shume me perpara kokes dhe ne fund e gjejme veten ne nje situate kur enderrojme per te kaluaren e bukur dhe per ato momente qe edhe pse s'ekzistojne me na bene njeriun me te lumtur. Shume thone ishte thjesht nje dashuri dhe jeta vazhdon. PO shume e vertet kjo, por puna eshte se si e vazhdojme ne ate jete? Sa ka ndikuar ajo dashuri e humbur te ne si njerez? A eshte aq e lehte thjesht te besosh perseri te nje njeri dhe t'i falesh zemren dikujt tjeter kur dikur nje njeri qe e doje dhe mendoje se te donte me teper se cdo gje ne bote ta beri therrime therrime? A eshte aq e lehte qe t'i mbledhesh ato therrmija te zemres dhe ti vesh prape bashke dhe te mendosh se tani ke nje zemer qe eshte gati te luftoje? A nuk mendoni ju se ajo eksperience, ajo dhimbje, ato lote te derdhur papushim nuk ju kane ndryshuar si njeri? A mendoni ju se eshte aq e lehte te gjesh ate force dhe te vazhdosh te luftosh kur ti dashurove me aq force nje njeri dhe ju dhe plotesisht atij njeriu dhe ne fund ke ngelur ne mes te rruges se dashurise si nje jetime?

Ka shume pyetje qe shume nga ne mund t'i bejme vetes. Eshte shume e lehte te japesh keshilla, por eshte shume me e veshtire te realizohen. Kjo thenie per mua po thote qe dicka qe ke jetuar dhe eshte pjese e jetes tende dhe e te kaluares tende, do jete gjithmone aty. Cdo here qe ta kujtosh ate, sot, apo mbas shume vjetesh, nuk mund ta shikosh kurre me nje sy tjeter, dhe t'i japesh ca ngjyra me te bukura sepse mendon se ashtu do ndihesh me mire. Ajo dashuri e humbur ndikoi te ne ne nje menyre apo ne nje tjeter, per mire apo per keq, dhe eshte ajo qe eshte. Nuk e di nese mund te shikosh me nje sy tjeter nje dashuri qe per shume kohe te beri mos te dije me ca eshte ndjenja, buzeqeshja, besimi, dhe thjesht DASHURIA.

Respekte,

DeAdA

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga ida1 Lexo Postimin
    DI_ANA.
    Ne shumicen e postimeve te tua gjej vetveten, ndoshta ndodh edhe me forumistat e tjere e njejta gje , mbase !!!
    Kjo do te thote qe vuajtja eshte per njerezit dhe te gjithe vuajme,te gjithe kalojme ne rrugen e saj...dikush ngrihet me shpejt dhe dikush vonon!

Respekte
    "Carpe Diem"

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577

Gjithcka qe ne kemi jetuar mbetet pjese e jetes sone ,kujtime te bukura ose jo qe do te na shoqerojne gjithe jeten.Mire apo keq ajo eshte jeta jote,veprimet tone,mendimet tona,ndjenjat dhe dashurite qe kemi ruajtur ne zemer me te cilat jemi rritur,jemi pjekur kemi qare e kemi qeshur.Shpesh kthejme koken pas dhe shofim copeza jete qe na mungojne dhe boshlleku tyre eshte i pafund,por megjithate jetojme ...
    Njeriu hecen perpare do apo s'do.Jeta rezervon shume surpriza te pafund e duhet te jemi gati te perballojme cdo gje. Njeriu eshte qenie e gjalle dhe si i tille ka nevoje per dashuri e mbeshtetje... te ndjeje qe dikush e do me shume se vetveten .. Ndonjehere eshte veshtire te shofesh jeten me nje tjeter sy, me optimizem me dashuri.Kur syte te vishen nga nje perde e zeze lotesh e mundimi nuk nuk te mendosh qe cdo dite kalon dhe se dikush diku po te pret ate ndjenje qe vec nje shpirt i paster mund te dhuroje. Ndjenjat jane te fshehura ne shpirtin e secilit mjafton vetem njeriu i duhur qe te fillosh te shofesh drejt e perpara ... e kaluara mbetet ps por nuk harrohet ruhet ne zemer si dicka e vyer,si ajo qe na ben te jemi njerezit qe jemi sot. Nqs dikush arrin deri ne porten me te fshehur te zemres atehere po qe ke nje arsye per tu zgjuar cdo mengjes,per te kerkuar drite e lumturi dhe ne nje periudhe te zeze ... Kjo nuk eshte e lehte ,por as e pamundur !
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Pershendetje....

Shprehja eshte...

Respekt
    Jeta e Dashuria DI_ANA si cdo gje tjeter jane ne 2 versione.Sic ndodh ne realitet por edhe Sic duhet te jete.

Per fat te keq/mire nuk e dij ta vleresoj tamam neve po jetojme versionin e pare.

Nuk ka pendime per dicka qe nuk kthehet me.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin

Nuk ka pendime per dicka qe nuk kthehet me.
    A thua valle qe nuk ka pendime...a je i bindur ne keto qe thua?
    Mendoj se ne jete secilit nga ne i vjen nje moment kur papritur kthen koken mbrapa duke pare nje kujtim te hidhur ose te mire te te kaluares dhe sigurisht qe atehere mendon....

"Ah te isha edhe nje here" ose "Ah te isha edhe nje here ne ate kohe dhe mos ta beja nje gje te tille"!
    Versioni dyte eshte pendimi...derman!

Respekte
    "Carpe Diem"

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    A thua valle qe nuk ka pendime...a je i bindur ne keto qe thua?
    Mendoj se ne jete secilit nga ne i vjen nje moment kur papritur kthen koken mbrapa duke pare nje kujtim te hidhur ose te mire te te kaluares dhe sigurisht qe atehere mendon....

"Ah te isha edhe nje here" ose "Ah te isha edhe nje here ne ate kohe dhe mos ta beja nje gje te tille"!
    Versioni dyte eshte pendimi...derman!

Respekte
    Realiteti te cilin jetojme shume e nderuar Shoqja,Zonja,Zonjeza DI_ANA per fat te keq nuk te le me kohe per te kthyer koken mbrapa pasi duhet te shikojme gjithmone perpara se mos pengohemi diku edhe rrezikojme mos te ngrihemi me.

Ky eshte Realiteti i diteve tona.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sëmundja e dashurisë
    Nga ~Geri~ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-02-2011, 21:54
  2. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Piramida e dashurisë
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:26
  5. Ceshtja e lirise Ndertrinitare
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-07-2006, 11:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •