Ndryshuar për herë të fundit nga prishtinase : 26-11-2008 më 19:30
if love is the answer, could you rephrase the question?
Hehe i paske harru edhe ashafat e kumllav mollav e dardhav qi u thajshin në dilli, ftojt e pjekt në furrë, përpeqi me tamël e voe, flija me mazë, shtalba e kupa, pekmezi i manav i kaçav i kulumrijav i murrizav, kpurdhat, derrat e egër në helli, ku po don kushinë ma të pasun.Kam respekt te jashtezakonshem per keta njerez qe arriten te ruajn traditen dhe kan ushqime unike.
Ai tipi thotë kuzhina italiane. Po makarona e shpageta e njata gja asht, veç ndryshon forma.
Cfare eshte shtalba e kupa?
Shtalbat jan ata tramakët e misrit të papjekur, të njomë, që piqen në gaca. E kupat janë ato që kupin, kupaça (edhe ky një lloj misri), nuk di emër tjetër për to.Cfare eshte shtalba e kupa?
Megjithatë këto dyja më shumë mund të konsiderohen si dezerte ose fast food, por që gjithsesi hynë në kulturën e të ushqyerit.
Po te flasim per klasifikime boterore, kuzhina #1 i eshte atribuar Kines.Postuar më parë nga crazy_diamond
wow sa qenka zgjatur debati ketu.... per nje tas me groshe......
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Me krypë ose pa krypë. Po me sheqer është import kulturor, nuk është e jona.Me sheqer? Nga pershkrimi duken si Corn Muffin engleze.
[QUOTE=crazy_diamond;2087585]nese nuk e di,kuzhina ITALIANE e ndjekur nga ajo FRANCEZE eshte kuzhina me e mire ne bote.
qka do te kishin italianet po mos ti kish sjell marko pollo shpageta nga kina
bretkocat ,kerrmyllat
kuzhina fraceze ?
JU LUTEM MOS DILNI NGA TEMA
sa per pasul apo fasule kujt ti vie gjunah mos ta perdor
kujt ti duket ushqim i dores se dyt nuk ka nevoj qe ta perdor
per mua esht ushqim nr.1
bretkocat dhe kermyllat per adhurusit e italianve
ça je tu than baptist?17000 receta te ndryshme italiane.
http://www.lacucinaitaliana.it/
vetem ketu ku punoj une perdoren 130 receta......nese shkon ne nje restorant ne shqiperi apo ne kosove(ne ato me te shtrenjtet kam qene une) fa schifo,e them me plot gojen,ne shqiperi te rrjepin leket dhe ushqimi ta shpif.
le ti japim çezarit ate qe i takon.
Krijoni Kontakt