Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga Zeri_i_Mirdites Lexo Postimin
    Drejtesia ka vertetuar edhe nje here qe eshte thjeshte iluzion dhe asgje me teper! Flasim per drejtesi kur tjetri kalbet nje vit ne burg, thjesht sepse dikujt ja ka qjefi te hedhe nje akuze! Nje vit burg, pa fakte, pa evidence pa asgje.....pervec fjales se familjes kunderjt ketij personi.

Ky djali ne fakt ka patur kurajon ta luftoje kete lloj drejtesie duke shpallur greve urie...po sa te tjere te pafajshem ulin koken dhe hane supen e burgut me vite? Drejtesia e perkryer!! Flasim pastaj per ligjin e denimit me vdekje!
    Pershendetje Zeri i Mirdites...

Ne sa % te rasteve drejtesia ka gabuar?!Nuk flas per Shqiperine pasi aty ka akoma korrupsion.
    Problemi eshte se kur personi denancohet dhe ka disa persona kunder,per fatin e tij te keq,ato konsiderohen si prova te mjaftueshme per ta mbajtur te mbyllur.
    Gjate kesaj kohe para se personi te gjykohet,çeshtja kalon ne hetuesi dhe kerkohen prova dhe fakte per te justifikuar denimin.
    Kohe e cila mund te zgjase dhe me shume se nje vit!

Pati nje rast ne France,per nje person qe akuzohej per perdhunimin e 12 femijeve,ka ndodhur para disa vitesh dhe personi doli i pafajshem pas 17 vitesh burg!
    Sepse pikerisht provat ishin te tilla qe ngatarronin ligjin dhe pas tyre fshihej nje kriminel tjeter...vetem me kapjen e tij u zbulua pafajshmeria e te parit.
    Dua te them qe edhe drejtesia gabon,por ne raste shume te rralla!
    Njerez jane edhe ata dhe gabimi eshte njerezor apo jo?!

Respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin

Gjykata e larte duhet te nderhyj vetem kur jane fakte mese bindese mendoj une.Po thuaj qe ne Shqiperi ashtu ndodh edhe duhet te mesohemi me faktin qe : LIGJI ESHTE 1 PER TE GJITHE (Per te gjithe te Varferit) .DI_ANA nuk thashe qe nuk duhet te kalojne ne Gjykaten e larte krimet e mesiperme por thashe se ne Atdhe e ha Burgun kot per qejfin e policeve.
    Derman....

Ke shume te drejte,ketu edhe une jam dakort me ty,po po nuk luftuam dhe po nuk folem ne si shqiptare qe jetojme jashte dhe ata qe jetojne atje,si do mundim te luftojme korrupsionin e vendit tone neper gjykata dhe neper rajone policie?!
    Mesa jane zotuar politikanet tane te nderuar ne Parlamentin Evropian,flitet per luften dhe zhdukjen e korrupsionit ne Shqiperi!
    Te shikojme vazhdimin...

Respekte
    "Carpe Diem"

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Pershendetje Zeri i Mirdites...

Pati nje rast ne France,per nje person qe akuzohej per perdhunimin e 12 femijeve,ka ndodhur para disa vitesh dhe personi doli i pafajshem pas 17 vitesh burg!
    Sepse pikerisht provat ishin te tilla qe ngatarronin ligjin dhe pas tyre fshihej nje kriminel tjeter...vetem me kapjen e tij u zbulua pafajshmeria e te parit.
    Dua te them qe edhe drejtesia gabon,por ne raste shume te rralla!
    Njerez jane edhe ata dhe gabimi eshte njerezor apo jo?!

Respekte

Gabim njerezor quhet heqja e te drejtes per te jetuar per 17 VJET????????????????????????????

Rasti qe diskutojme ka ndodhur ne Shqiperi edhe per mendimin tim 40% e te burgosurve jane kot neper Burgje.
    DI_ANA rasti me i fresket.Isha ne Shqiperi ne Tetor.Duke qene se ne Itali jane ndryshuar dokumentat nga leter ne plastik dmth 1 skede si Credit Card ku jane te gjithe te dhenat e mia pata probleme te vija perseri ne Itali pasi Policia Shqiptare nuk e kishte pare ndo1here.

Dmth Kuptimi.Akuzim per fallsifikim dokumentash internacionale.

Nga Injoranca e Policeve apo organeve kopetente dashkam te bej Burg edhe te hyj Greve urie duke qene se jam i pafajshem ne realitet?????????????????????

Gabimi njerezor i shtetit tone desh me kushtoi djegjen e dokumentave pasi isha ne prag te rinovimit edhe humbjen e sakrificave te shume vjeteve ketu ne Itali.

Njerezor e quan kete ti??????
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Ne sa % te rasteve drejtesia ka gabuar?
    Diana,

Drejtesia ka gabuar ne shume raste! Ne drejtesi nuk duhet te kete apak hapesire per gabime sepse ka te beje me jete njerezish!! Une mund te flas vetem per Britanine sepse ketu jetoj dhe ka raste nga me te tmerrshmet kur drejtesia ka qaluar. Rasti me prekes eshte per nje njeri i cili eshte akuzuar per vrasjen e nje vajze 12 vjecare dhe denuar per te pakten 30 vite burg perpara se te kete mundesine te apeloje.Sidocofte, pas 16 vitesh eshte liruar i pafajshem nga burgu, pasi autori i vertete i krimit ka dale ne skene. Domethene 16 vite ne burg per nje krim te cilin nuk e ka bere. Ky person kish vetem nenen e tij qe e priste ne shtepi. 6 muaj pas lirimit nga burgu vdes, dhe mamaja e tij vdes pak muaj me pas nga depersioni dhe stresi.

Ky njeri eshte pothuajse sikur te ish denuar me vdekje.

Une u zhmanga pak nga tema vetem per te treguar se drejtesia qalon tmerresisht edhe aty ku mendon se mund te jete 100% e perkryer. Gabimet teper te vogla ne drejtesi jane fatale per jeten e njerezve.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Diana,

Drejtesia ka gabuar ne shume raste! Ne drejtesi nuk duhet te kete apak hapesire per gabime sepse ka te beje me jete njerezish!! Une mund te flas vetem per Britanine sepse ketu jetoj dhe ka raste nga me te tmerrshmet kur drejtesia ka qaluar. Rasti me prekes eshte per nje njeri i cili eshte akuzuar per vrasjen e nje vajze 12 vjecare dhe denuar per te pakten 30 vite burg perpara se te kete mundesine te apeloje.Sidocofte, pas 16 vitesh eshte liruar i pafajshem nga burgu, pasi autori i vertete i krimit ka dale ne skene. Domethene 16 vite ne burg per nje krim te cilin nuk e ka bere. Ky person kish vetem nenen e tij qe e priste ne shtepi. 6 muaj pas lirimit nga burgu vdes, dhe mamaja e tij vdes pak muaj me pas nga depersioni dhe stresi.

Ky njeri eshte pothuajse sikur te ish denuar me vdekje.

Une u zhmanga pak nga tema vetem per te treguar se drejtesia qalon tmerresisht edhe aty ku mendon se mund te jete 100% e perkryer. Gabimet teper te vogla ne drejtesi jane fatale per jeten e njerezve.

Plotesisht dakort me tyja.

Gabimi i drejtesise eshte shkaterrimi i jetes se tjetrit.Edhe nuk ka demshperblim qe mund te vendoset.Gjeja me e bukur Vitet e jetes nuk kthehen prap mbrapsh.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Derman...

Rasti qe permenda per ate qe beri 17 vjet burg ishte i rralle dhe dua te them qe nuk eshte i justifikueshem,por te betohem qe te gjitha provat ishin bere kunder tij dhe me teper nje fakt qe personi ne fjale ishte me te meta mendore dhe me pare kishte bere nje tentative perdhunimi.
    Gjate kohes se hetuesise ai pranoj gjithcka dhe vetem pas 12 vjetesh kerkoj hapjen e dosjes per pafajsi duke dhene elemente te reja....
    Nejse ai mori me miliona leke si demshperblim po cfare eshte nje jete e humbur per 17 vjet para lekut?Asgje...

Kurse per rastin tend dua te them qe me vjen keq dhe ke te drejte,po policet te ne nuk dine te lexojne dhe jane pak injorante..

Une isha ne vere ne Shqiperi dhe me ndaloj policia....me thote ske siguracion!
    Po kam i them lexo mire se eshte frengjisht...Jo me thote nuk eshte siguracion ky!
    Jap e marr i them jam punonjese e ligjit dhe i nxjerr karten time te gjykates!
    Ca eshte kjo thote?
    Dhe te betohem qe sishte nevoja te dije fregjisht per ta kuptuar!
    Si perfundim vjen nje shefi i tij,ky ishte i zgjut sepse e kuptoj karten dhe me tha kaloni dhe na falni kolege! lol

Po ndejta nje ore me te se !lol.....Hajt ishalla rregullohesh edhe ti sa me shpejt!

Respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Diana,

Po i jap te drejte gjykimit tend..por siç thashe nuk mund te shohim vetem gjerat ku drejtesia deshton...sa here ajo ka fituar?!
    Gabime ka po me perqindje te vogel dhe ne te vertete fatale siç thua ti!
    Ka shume padrejtesi kjo bote i nderuar dhe nuk eshte e lehte ti shmangim!

Po drejtesia gabon shume me teper ne Shqiperi sesa jashte saj!

Respekte
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Derman...

Rasti qe permenda per ate qe beri 17 vjet burg ishte i rralle dhe dua te them qe nuk eshte i justifikueshem,por te betohem qe te gjitha provat ishin bere kunder tij dhe me teper nje fakt qe personi ne fjale ishte me te meta mendore dhe me pare kishte bere nje tentative perdhunimi.
    Gjate kohes se hetuesise ai pranoj gjithcka dhe vetem pas 12 vjetesh kerkoj hapjen e dosjes per pafajsi duke dhene elemente te reja....
    Nejse ai mori me miliona leke si demshperblim po cfare eshte nje jete e humbur per 17 vjet para lekut?Asgje...

Kurse per rastin tend dua te them qe me vjen keq dhe ke te drejte,po policet te ne nuk dine te lexojne dhe jane pak injorante..

Une isha ne vere ne Shqiperi dhe me ndaloj policia....me thote ske siguracion!
    Po kam i them lexo mire se eshte frengjisht...Jo me thote nuk eshte siguracion ky!
    Jap e marr i them jam punonjese e ligjit dhe i nxjerr karten time te gjykates!
    Ca eshte kjo thote?
    Dhe te betohem qe sishte nevoja te dije fregjisht per ta kuptuar!
    Si perfundim vjen nje shefi i tij,ky ishte i zgjut sepse e kuptoj karten dhe me tha kaloni dhe na falni kolege! lol

Po ndejta nje ore me te se !lol.....Hajt ishalla rregullohesh edhe ti sa me shpejt!

Respekte
    DI_ANA ate po te shpjegoj edhe une qe mos verifikimi i fakteve ne disa aste edhe injoranca e policave ek te tjerat bienmbi shpatullat tona.Per ate rast qe me ndodhi desh humb 1 provim qe mund ta rekuperoja vetem ne Prill.Atehere Gjykata e larte pse nuk merr vendimin kryesor te vihen njerez te zot ne krye te detyres por merret me hamendjet e policave????

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga IL__SANTO Lexo Postimin
    DI_ANA ate po te shpjegoj edhe une qe mos verifikimi i fakteve ne disa aste edhe injoranca e policave ek te tjerat bienmbi shpatullat tona.Per ate rast qe me ndodhi desh humb 1 provim qe mund ta rekuperoja vetem ne Prill.Atehere Gjykata e larte pse nuk merr vendimin kryesor te vihen njerez te zot ne krye te detyres por merret me hamendjet e policave????
    Te thashe te beje shkollen per gjykates ose pilic...nuk me degjove!lol
    Ja tani e shef si ankohesh?Ke humb dhe provimin pale...
    Ata duan vrare vallaj se ja si behen njerezit kriminele me zor...lol

Respekte dhe suksese
    "Carpe Diem"

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Derman...

Për prokurorët me rëndësi është që të dënohet dikush e të mos thonë se nuk e gjeti fajtorin. Kështu edhe rrah gjoks se e gjeti fajtorin, edhe u fut njerzve frikën, që të mos bëjnë krime. Drejtësia çalon shumë shpesh edhe atë me qëllim.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •