Close
Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 126
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Une mendoj se nuk duhet lene bakshish kamariereve! Pse? Sepse edhe ato, si krejt punetoret tjera punojne per para dhe ne vetem se do i korruptonim nese do t'ju dhuronim ndonje qindarke me teper se sa llogaria qe kemi per te paguar. LOL.

Une isha ndjere keq kur 20 here kisha thirur kamarierin qe te me sjell nje gote uje, dhe ai te sillet rreth nje tavoline qe ka mysafir pak me serioz, t'ju bej qejfin atyre qene fund t'i dhurojne dicka per ne xhep dhe te le anesh mysafiret me halle te tipit sikur une.

Sipas meje, bakshishi eshte nje forme korrupcioni, sepse jep para per dicka qe nuk te takon te japesh, qe ne te kunderten te perfitosh nga ana tjeter. Logjike apo jo?
    My silence doesn't mean I am gone!

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Nese jeni te kenaqur nga sherbimi jepni bakshish ne shenje mirenjohje ndaj sherbimit te mire.
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga bOndi_oo7 Lexo Postimin
    Nese jeni te kenaqur nga sherbimi jepni bakshish ne shenje mirenjohje ndaj sherbimit te mire.
    Shko te nxjerresh pasaporten ne polici, dhe jep bakshish administratorit per pune profesionale te bere! Eshte e njejte, apo? Cili eshte dallimi mes bakshishit ne kete rast dhe bakshishit te nje kamarieri?
    My silence doesn't mean I am gone!

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Po mos ti leme bakshish te mjeret kamarier nga ajo rroge qe do mernin asgje sdo mund te benin, lere se eshte nje shenj respekti por edhe nje ndihme e madhe per te.
    Sui generis

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Citim Postuar më parë nga Davius Lexo Postimin
    Une mendoj se nuk duhet lene bakshish kamariereve! Pse? Sepse edhe ato, si krejt punetoret tjera punojne per para dhe ne vetem se do i korruptonim nese do t'ju dhuronim ndonje qindarke me teper se sa llogaria qe kemi per te paguar. LOL.

Une isha ndjere keq kur 20 here kisha thirur kamarierin qe te me sjell nje gote uje, dhe ai te sillet rreth nje tavoline qe ka mysafir pak me serioz, t'ju bej qejfin atyre qene fund t'i dhurojne dicka per ne xhep dhe te le anesh mysafiret me halle te tipit sikur une.

Sipas meje, bakshishi eshte nje forme korrupcioni, sepse jep para per dicka qe nuk te takon te japesh, qe ne te kunderten te perfitosh nga ana tjeter. Logjike apo jo?
    Davius,
    Ka kuptim mendimi yt plotesisht, por si vendi ashtu edhe kuvendi apo jo?...ketu ne lokalet me sherbim ka shume qe e kane shenuar bakshishin ne shumen perfundimtare...tash nese nuk len kush nuk thirre policine..lol...por, do ishte nje gje shume e turpshme .Nuk jane te gjitha lokalet me bakshish kuptohet por, ata qe jane mund te thuash se nuk ka as nje klient te vetem qe nuk len bakshish-tip....
    Nuk e di ne Tetove si qendron puna.. rrofsh Davius....!
    me nderime,
    bili99
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Bakshish lihet aty ku ke deshire dhe jo te te imponohet..

Une kam vajt ne dreka me shoqerine dhe kamarjerja ka qene dhume e pakulture dhe ata me kane mbajtur para nga restat e mia per kamarjeren dhe u kam thene STOP...
    Asaj qe nuk levizi nje here nga vendi dhe ishte aq rude,,,nga leket e mia..sdo jepni asnje kacidhe..
    nga te tujat , jepni edhe pse rekomandoj JO..
    Pra jo detyre por deshire..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    Davius,
    Ka kuptim mendimi yt plotesisht, por si vendi ashtu edhe kuvendi apo jo?...ketu ne lokalet me sherbim ka shume qe e kane shenuar bakshishin ne shumen perfundimtare...tash nese nuk len kush nuk thirre policine..lol...por, do ishte nje gje shume e turpshme .Nuk jane te gjitha lokalet me bakshish kuptohet por, ata qe jane mund te thuash se nuk ka as nje klient te vetem qe nuk len bakshish-tip....
    Nuk e di ne Tetove si qendron puna.. rrofsh Davius....!
    me nderime,
    bili99
    Bili, jam shume dakort me ju ne kete. Varet ne cfare shteti je por ne Amerike psh eshte pak si "ligj i pashkruar" qe nqs shkon ne nje restorant ku te servir nje kamarjere duhet te lesh tip. Servici qe te jep ai/ajo do ndikoje ne shume e lekeve qe ti do lesh per ta. Nqs shkoj ne nje restorant qe shkoj gjithmone dhe sidomos kur eshte nje kamarier/kamariere qe na ka servirur gjithmone atehere le nje tip me te madh. Me pelqen jashte mase te shkoj ne restorante dhe kam shkuar edhe ne restorante ku per 3-4 veta qe kemi qene, kemi lene rreth $150 bakshish por ama ishte nje nder netet me te bukura. Vellai im psh qe ka punuar si kamarier eshte shume me doreleshuar kur vjen puna te bakshishet sepse thote qe kur bente te njejten pune, mezi sa priste qe te numeronte bakshishet ne fund sepse me ato paguante billat. Per ore paguhej vec $4 dhe ketu futet ndryshimi DAVIUS midis nje pune ne qeveri apo ku ta di une dhe ne bisnesin e servirjes.

Respekte,

DeAdA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin
    Bakshish lihet aty ku ke deshire dhe jo te te imponohet..

Une kam vajt ne dreka me shoqerine dhe kamarjerja ka qene dhume e pakulture dhe ata me kane mbajtur para nga restat e mia per kamarjeren dhe u kam thene STOP...
    Asaj qe nuk levizi nje here nga vendi dhe ishte aq rude,,,nga leket e mia..sdo jepni asnje kacidhe..
    nga te tujat , jepni edhe pse rekomandoj JO..
    Pra jo detyre por deshire..

Ne New York City bakshishi eshte me detyrim. Kamarieri paguan taxa per tipin qe fiton(si ti lesh si mos ti lesh tip atij ja mban ne taxa sikur ja ke lene bakshishin).

Ke shume lokale qe bashkshishin ta perfshijne te totali(kuptohet lokale ku ka shume turista) dmth do sdo do e paguash 17% bakshish.

Personalisht leje te pakten 25% bakshish.

Shqiptaret hyjne ne kategorine e njerzeve qe japin shume bakshish(ndoshta ngaqe ose vete ose femijet u punojne kamariera).

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga vagabondo_nyc Lexo Postimin
    Ne New York City bakshishi eshte me detyrim. Kamarieri paguan taxa per tipin qe fiton(si ti lesh si mos ti lesh tip atij ja mban ne taxa sikur ja ke lene bakshishin).

Ke shume lokale qe bashkshishin ta perfshijne te totali(kuptohet lokale ku ka shume turista) dmth do sdo do e paguash 17% bakshish.

Personalisht leje te pakten 25% bakshish.

Shqiptaret hyjne ne kategorine e njerzeve qe japin shume bakshish(ndoshta ngaqe ose vete ose femijet u punojne kamariera).

Hi figure!!
    Ndaj i rrijma larg City-it neve..Budallenj jemi???Na e keni me hile ju te qytetit..hahahahahahaha
    Kjo puna e detyrimit eshte qe me djeg mua...sepse kur e di kamarieri qe ti do tja lesh tip-in, sta var fare...Pastaj cu kuptua??
    Neve te falura i kemi qe tua leme kamarjerve arrogante???( jo pergjithesim kuptohet..)
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    E kam provuar 2 muaj kamarierin dhe qe atehere as qe e diskutoj lenien e bakshishit... Po deshe sherbim te mire ler bakshish,perndryshe te vjen miku 10 minuta pas teje dhe merr pijen apo pjaten para teje ....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 2 prej 13 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 29-06-2007, 18:14
  2. Si bakshish një makinë Porsche
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 18:06
  3. Komisioni parlamentar "Rama"
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 28-10-2003, 04:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •