Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838

Wink Roku Shqiptarė!

Hapa Njė Temė Me Qėllim Qė Tė Diskutohet Rreth Rok-muzikės Shqiptare.

Pash Qė Ishin Hapur Tema Pėr Grupe Nė Vecanti , Por Mendoj Se Kėto Dhe Shumė Grupe Tė Tjera Meritojn Tė Vlerėsohen Dhe Tė Krahasohen .

Pėr Fillim Desha Tė Theksoj Se Roku Si Zhanėr ėshtė Arti I Vėrtet I Muzikės Sė Popullarizuar .

Sipas Rrethanave Mendoj Se Roku Shqiptarė , Nė Kosovė Ka Filluar Mjaft Heret Dhe Kjo ėshtė Njė Vlerė Shum E Madhe E Emancipimit Muzikor Tė Shqiptarėve Nė Trend Me Muziken E Rokut Botėrorė .

Roku Shqiptarė Ka Vlera Tė Mėdha , Mendoj Unė !

Kili!

Shqipėria ėshtė Gjaku Im Qė Nuk Falet!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-09-2007
    Vendndodhja
    Nė Kosoven e pa Rrym...
    Postime
    200
    Kii mir e paske theksu aty se rocku shqiptar ka filluar qysh heret...duhet te ndihemi krenar qe edhe tek ne ka filluar rocku qysh heret , pra me disa rock grupe te vjetra si pershembull

Babylon
    Telext
    403
    Gjurmet
    ..ejt ...(un ketu permenda disa grupe te Kosoves qe i njoh), ketyre grupev duhet me ju faliminderu qe kan kultivu ket rrym t'muzikes qysh ne at koh me siguri se se kan pas leht te kultivojn ket lloj muzike...

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Roku Shqiptarė

Roku Midis Nesh U Zhvillua Silkur Edhe Nė Vistet Mė Tė Zhvilluara Tė Muzikes Sė Popullarizuar Artistike .

Kemi Fazėn E Parė Tė Rokut Ku Hujnė Grupet :
    Mak
    Gjurmėt
    403
    Telex
    Minatori...

Faza E Dytė:
    Tnt
    Babillon
    Elita 5
    Ilirėt...

Faza E Tretė:
    Troja
    Humus
    Asgjė Sikur Dielli
    Jericho
    Kthjellu
    The Ble String Band
    Shekulli I Dreqit
    7 Me 7
    Alban Skenderaj
    B.b.poqi(vazhdimėsi E Babillonit)
    Elton Deda
    Blla Blla Blla
    Bojken Lako
    Redon Makashi
    Sansara
    Votra...

Mė Vonė Do Tė Pėrpiqem Tė Shkruaj Pak Mė Zgjanimisht Pėr Secilen Fazė.

Kili

Shqipėria ėshtė Gjaku Im Qė Nuk Falet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2005
    Postime
    13
    Rock Chick

FLAKA KRELANI - Da Best

HANA CAKULLI

TEUTA KURTI

per fat te keq spo mbjen nmend mo se ska...

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Flm Basi pėr kontribut.

Unė pėrmenda disa nga artistėt e Rock-ut shqiptarė , duke lėnė vend edhe pėr ata qė nu pėrmenda (qėllimisht lash nga tri pika nė fund tė fazave).

Nė ditėt nė vazhdim to tė pėrpiqem tė shkruaj konkretisht pėr muziken e artistėve tė ndryshėm .

ata qė pėlqejn Rokun le tė shkruajn pėr muziken , artistėt , albumet ...

KILI

SHQIPĖRIA ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    ROKERI SHQIPTARĖ -BB POQI

Roku Shqiptarė ka nja elit artistėsh tė cilėt kanė lėnė gjurmė nė rinn shqiptare me punėn e tyre .
    Kur flasim pėr roker duhet tė pėrmendi Bajram Bylykbashin -Poqi .
    Do tė pėrpiqem tė bėjė nja kritikk albumit tė fundit “Pėr cudi” .
    Dua tė filloj nga ajo se ,lirisht mund tė thuhet se muzika nė kėtė album ėshtė nja kvalitet qė na bind pėr pėrvojen e ti dhe pjekurin e ti si artist muzike .

“Pėr cudi” ėshtė albun qė ka vetėm 8 kėngė , por janė kėngė me vlera .
    “Mė mungon” ėshtė hymni i albumit . Njė baladė qė sa mė shumė qė e ndėgjon , mė shumė tė pėlqen . Ka tekstin , muzike dhe vokalin nė kualitet delux .
    Se Poqi nuk e kėndoj rastėsisht buker balladen “Mė mungon” tregon ballada tjetėr nė album “Boten e mashtrova…” qė ka kualitet gjithashtu tė lart si e para .
    Poqi ka ndjekur rrugėn e rokerėve tė vjetėr tė cilėt sa mė tė pjekur qė janė , kultivojnė muziken blues-rock .
    “Asgjė-Askund” njė gjysėm baladė , me motive dashurie dhe perzierje emocionesh me tė pėrditshem .
    “Moskuptimi” njė kėngė me njė ritem mė tė shpejt . Mund tė them ka njė stil Bon Jovi nė kėtė kėng . Kėngė e bukur , tekst me vlera .
    “Nė at moment” fillon me njė sologitar tė bukur . Ka tekst tė mirė dhe kėndohet mirė .
    ”Pėr cudi” fillen me fjalėt :
    “Pėr cudi djelli lind
    Pėr cudi era fryn…”
    Njė send qė ka njė tekst politik dhe shumė aktual . Njė lloj proteste ndaj tė sotmes nė Kosovo (2006-2007), por mund lirisht tė pasqyroj edhe 2008-ėn .
    “Si cdo femėr tjetėr” kėng qė u bė hit nė radio e TV . Njė kėng dashurie rinore .
    “Blues C-mol” njė instrumental i shkelqyshėm . Unė pelqej blues-in e bardhė , prandaj mendoj se Poqi ka kontribuer me kėtė instrumental , por edle me gjith albumin q ėshtė ndikuar nga blues-rock .
    Dėgjojeni BB Poqin se ia vlen tė dėgjohet .
    Poqi ka nja karier tė gjatė muzikore , tė pasur me kualitet ,tė till nuk ka shumė artist tanė e qė kan kėsi vlera .

KILI

i/e regjistruar Maska e F-tim
    Anėtarėsuar
    21-02-2008
    Postime
    88
    me vjen keq per kte tem per ju ndoshta por un skam njohuri reth rockut se perndryshe muzik e mir eshte shum

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    ROKU SHQIPTARĖ

HUMUS ”INTERMEZZO-IN?”

Grupi HUMUS eshte nje gru relativisht i ri .
    Une mendoj se muzika eshte nje gje ,kurse jeta e perditshme e artisteve dicka tjeter .
    Une do te shkruaj ekskluzivisht per muziken qe e bejne bendet , per te tjerat le te ja lejme atyre qe kann koh te merren me asi gjera .

Sic po e shifni une po e bej nje veshtrim kritik te grupit HUMUS dhe ate te albumit te tyre ”Intermezzo-In”
    Albumi ka 12 kėngė qė mendoj se e ploteson njė kriter te rendesishem sa i perket kuantitetit e jo si disa grupe qe me 7 -8 kenge dalin ne treg me albume te tyre .

Sidocofte kualiteti eshte ajo qe eshte me e rendesishmja , dhe kete mund te them me plot siguri se HUMUSI ka shumė kualitet te larte ne kėte album .

Albumi fillon me kengen ”Ameba” qe ishte njeherit edhe njeri nga hitet e tyre te albumit qe u degjua ne radio e TV . Źshtė nje hit i realizuar shkelqyshėm .

Albumi vazhdon me ”1 Ditź” , ”Nź mur” pėr te ardhur te kėnga titull e albumit ”Intermezzo-in” qė eshte njė balad e veqant , me tekst domethėnes :

Ref:

Mbase
    Asnje kohe
    S`ėshtė per mua

Vazhdon albumi me nje balad tjetėr , ”Atje” , me po ate te njejten fuqi .
    ”Ankth” , ”Ringjallje”,”Nėn tokė” pėr tė ardhur te kėnga qė te le pershtypje te vecant? , fjala ØØeshtė pėr ”Dikur” , e realizuar me nje profesionalitet te rangut te lart? si nė muzik , tekst , realizim muzikor dhe vokal . Ka dhe porosin e vet .

”Kam frikė” , ”Nė cdo jetė” dhe pėrfundon me kėngen ”Ninulla” , nje balad e bukur .

Sa ėshtė origjinal mund te thuhet se ėshte edhe i inspiruar HUMUS-i nga rryma te reja te rokut bashkėkohor boteror , sidomos ai nga amerika ( stili Siatel ).

Vleren kėtij albumi , rrjedhimisht grupit ia ngrit fakti se kėngėt ne kete album kane ngjashmėri ndermjet veti ne ate mase sa eshte ruajtur stili i grupit , dhe dallimi i kengeve ne mes veti eshte i dukshėm . Mendoj se ketu qenderon vlera e larte e ketij albumi .

Une e kam blerė kete album ne 2005-ten dhe e kam degjuar dhe e degjoj shpesh .
    Per ata qė nuk e kane dėgjuar HUMUS-in , preferohet te degjohet dhe te blihet ky album .

HUMUS ėshtė njė grup i cili me kete album ka dhene kontribut te madh ne rokun bashkėkohor shqiptarė .

Une vlerėsoj kete album nga 1 deri ne 10 me noten 8 .
    Degjoje dhe vleresoje edhe ti vet .

Pėrshendetje nga KILI!

Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    GJURMĖT NĖ YOUTUBE:

403:

KILI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-06-2006
    Postime
    354
    Rrnofsh Kili se hape teme me vend!

Padyshim "Gjurmet" dhe "403" kane qene nder me te mirat grupe...sipas shijes sime kjo

Migjeni me shoke(Gjurmet) kane bere muzike qe ka qene me "ngjyre" popullore
    shqiptare d.m.th. burimore, pra , njefare Roku popullor ,gje qe ua rrite
    vleren atyre.Ata nuk kane qene imitues te thjeshte te grupeve te njohura...

Me kujtohet p.sh. ai refreni : "...ne tren per Perzeren...mua njehere me ka thane nje plak....", se e kam harrue kangen; eshte nje shembull qe e verteton ate qe thashe.

"403"-shi ,sa me kujtohet, e kishte "Index"-in nder hitet me te njohura...ne pergjithesi ka qene grup qe bente muzike te mire.
    Po edhe "Iliret" kane qene te mire..

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •