- Edhe jeta e poetit do tė kaloj sa ēel e mbydh sytė, mirėpo veprat dhe emri i tij, do tė jetojnė nėpėr shekuj!
@ Agim METBALA
- Edhe jeta e poetit do tė kaloj sa ēel e mbydh sytė, mirėpo veprat dhe emri i tij, do tė jetojnė nėpėr shekuj!
@ Agim METBALA
- Unė e pėrjetova dėbimin nga vendi, ishte dhembje mbi dhembje, ishte thyerja mbi thyerje, ishte trishtim mbi trishtim, ishte nėnēmim deri nė pėrdhosje...dhe atėherė definitivisht e kam kuptuar kuptimin dhe vlerėn e fjalės ATDHE!
@ Agim METBALA
Foleja_ (17-05-2014)
PA TY
Nė ēdo fjalėn time
Tė thėnė je kryefjalė
Nė poezitė e mia
Tė shkruar je i vetmi titull
E nė ēdo ėndrrėn time
Tė ėndėrruarr je i vetmi personazh
Pa ty as jeta e as vdekja ime
Aspak s’ do tė kishin kuptim
08.02.2004
Enkeleu (10-05-2014)
- Muza ndonjėherė ėshtė e lazdruar, dridhet, pėvillet dhe largohet... herė-herė tekanjoze e s’i bindet mendimeve...mirėpo, poeti ėshtė i durueshėm dhe e pret derisa qetėsohet dhe derisa i kalojnė teket...pastaj prap dashurohen, pėrkėdhelen, pėrqafohen e puthen me mallin e shtuar e nga kjo dashuri, lindin krijimet e reja...
@ Agim METBALA
Foleja_ (16-05-2014)
PERTEJ THYERJES SE SHPRESAVE
Fakti qė je lėnduar ndonjėherė
Nuk do tė thotė tė mos dashurosh pėrsėri.
Po tė ketė zhgėnjyer ndonjėherė dikush,
Nuk duhet tė mos besosh mė asnjėri!
Nėse tė ėshtė thyer zemra ndonjėherė
Kurr mos dysho qė kjo ndodh pėrsėri,
Mos harro, jo tė gjithė janė tė njejtė,
Nė fat as nė fatkeqėsi.
Jo tė gjithė kanė qėllim tė keq pėr ty,
Thjesht vlerėso kohėn me pėrkushtim,
Mos gjyko nga pika e parė e ndodhjes ,
Jeta sjell edhe tė tjera befasi !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ermira6 : 30-05-2014 mė 07:08 Arsyeja: Ermira Jusufi
Agim Metbala (31-05-2014)
- Natė, vonė…yjet hedhin valle duke u lazdėruar…ca prej tyre lėshohen pingul si me parashutė…hėna bukuroshe, buzėqeshė kėndshėm…qetėsi e vdekjes…asgjė spėpėlit…unė e kėrkoja MUZĖN, ajo si njė nimfė deti, mė sillet vėrdallė…herė si manekine ma pėrdrell belin e trupin…mė buzėqeshė e mė ik rrotull…reprizoi disa herė, pastaj pėrfundimisht u tret…lapsi mė mbeti nė dorė, flete e fletores, mbeti fare e bardhė nė tavolinė…
Ndeza njė cigare duke e ngrehur tymin thellė…sėrish do e kėrkoj nesėrmbrėma…
(MOS) FALJE
Do t’u fali edhe vitet e vjedhura
Edhe netėt e pagjumėsisė
Edhe frikėn duke pritur
Me ankth hijet e natės
Do t’u fal tė gjitha
E pse mos t’u fal
Jeni poret e mia tė frymėmarrjes...
Njė gjė s’do t’u fal
Me kurrfarė kushti
As edhe i vdekur s’do t’u fal
Fantazmave me yll tė kuq
Qė i xingėrojnė edhe sot
Telefonatat djajėve
Pėr nostalgjinė e shkuar
E ritualet e lugetėrve...
11.10.2004
- Gaza do tė mbetet njollė e zezė dhe e pashlyeshme e krimeve mė monstruoze e mė makabre tė izraelitėve, ku do shkruhen me mija ditarė, romane, filma dokumentar e filma artistik...qė do ia kalojnė me mija herė Ditari i Ana Frank, nga tė cilat do tė skuqen brezat e izraelitėve qė do tė lindin...
@ Agim METBALA
- Sinqerisht jam stėrngopur me tė ligat nė kėtė nėnqiell e shumė e shumė herė kam ardh nė situata t’a “thej” lapsin, mirėpo fal artistve (nga tė gjitha fushat e artit), sėrish jam mobilizuar maksimalisht e lapsin e kam “mprehur” pėr betejat e reja...
(Ju falenderohem tė gjithėve, mė duhet njė regjistėr i tėrė tė artistve me shpirt e zemėr tė fuqishme qė t’i pėrmendja qė mė frymėzojnė nė kėtė rrugė jo edhe aq tė lehtė)...
Krijoni Kontakt