Korcar me kenaq ti mua me menyren si shkruanMe merr malli te lexoj keshtu si tip 'korēarēe' me pak fjale...
Kur thashe me majmun kisha parasysh nje film qe pashe dje a pardje, me te vertete me majmun dhe qe jam e sigurt ka per te fituar ndonje cmim kete vit, pikerisht nga ata majmunet me ca si gjemba ne fytyre, jo se kishte ndonje vlere jo... (une trembem nga nje mize, mendo tani keta majmunet sa here me kane dale ne enderr keto dy dite).
Filmi ne fjale, per te cilin nuk ja vlen dhe debati kaq shume sepse vertet ishte i merzitshem, e pashe dhe nuk me pelqeu dhe kete mendim e dhashe dy tre here. Por nga te gjitha anet vetem komente te mira lexoja dhe thashe duhet pare serisht sepse si duket s'kam qene une ne 'rregull' ate dite. As per 'cuperlina romantike' nuk ishte filmi...romantizem nuk do te thote 'boring' <--anglisht kjo hehe
lol autor po ti ke hedhur ndonje 'gotkė' ? Ti the qe filmi ja vlen dhe ti do shkoje ta shikoje. Ndersa une jam ajo qe tha nuk me pelqeu filmi, ndaj si pa vend po me duket ai komenti tend.
Ne lidhje me kinemate ne US e beme nje here nje diskutim tek tema tjeter, ti as e ke idene si jane kinemate ketu dhe aq me teper nuk e ke idene e filmave qe shikoj une. Nuk eshte nevoja te me rekomandosh ti asnje film apo te me shpjegosh si funksionojne kinemate, sepse une filmat qe shikon ti, si komerciale apo jo, i kam pare 99% te rasteve para se te te jepet mundesia ty qe ti shikosh. Sepse atje ku jeton ti cdo gje vjen ne fund, pasi ka dale ne Amerike e ne te shumten e rasteve pasi ka dale dhe ne Europe.
Duhet te kuptosh se njeriu shikon filma per arsye te ndryshme. Eshte pak a shume si e lexuara e librave, por filmat jane per dembelet ose 'fracezet' them uneKa raste qe shikon nje film thjesht sa te kalosh mbasditen, ka raste shikon nje film per te mesuar nje te vertete historike, ka raste e shikon per nje studim etj etj. Me kete dua te them se jo gjithmone filmat jo-komerciale jane me te mire se filmat komerciale, gjithcka varet nga rrethanat dhe arsyet.
Vajti e lagu s'e lagu kjo pune...
p.s. des coincées du cul - fjale per fjale anglisht - wedged bottom --- apo 'fundi i kazanit' shqip![]()
Krijoni Kontakt