Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Korcar me kenaq ti mua me menyren si shkruan Me merr malli te lexoj keshtu si tip 'korēarēe' me pak fjale...

Kur thashe me majmun kisha parasysh nje film qe pashe dje a pardje, me te vertete me majmun dhe qe jam e sigurt ka per te fituar ndonje cmim kete vit, pikerisht nga ata majmunet me ca si gjemba ne fytyre, jo se kishte ndonje vlere jo... (une trembem nga nje mize, mendo tani keta majmunet sa here me kane dale ne enderr keto dy dite).

Filmi ne fjale, per te cilin nuk ja vlen dhe debati kaq shume sepse vertet ishte i merzitshem, e pashe dhe nuk me pelqeu dhe kete mendim e dhashe dy tre here. Por nga te gjitha anet vetem komente te mira lexoja dhe thashe duhet pare serisht sepse si duket s'kam qene une ne 'rregull' ate dite. As per 'cuperlina romantike' nuk ishte filmi...romantizem nuk do te thote 'boring' <--anglisht kjo hehe

lol autor po ti ke hedhur ndonje 'gotkė' ? Ti the qe filmi ja vlen dhe ti do shkoje ta shikoje. Ndersa une jam ajo qe tha nuk me pelqeu filmi, ndaj si pa vend po me duket ai komenti tend.

Ne lidhje me kinemate ne US e beme nje here nje diskutim tek tema tjeter, ti as e ke idene si jane kinemate ketu dhe aq me teper nuk e ke idene e filmave qe shikoj une. Nuk eshte nevoja te me rekomandosh ti asnje film apo te me shpjegosh si funksionojne kinemate, sepse une filmat qe shikon ti, si komerciale apo jo, i kam pare 99% te rasteve para se te te jepet mundesia ty qe ti shikosh. Sepse atje ku jeton ti cdo gje vjen ne fund, pasi ka dale ne Amerike e ne te shumten e rasteve pasi ka dale dhe ne Europe.

Duhet te kuptosh se njeriu shikon filma per arsye te ndryshme. Eshte pak a shume si e lexuara e librave, por filmat jane per dembelet ose 'fracezet' them une Ka raste qe shikon nje film thjesht sa te kalosh mbasditen, ka raste shikon nje film per te mesuar nje te vertete historike, ka raste e shikon per nje studim etj etj. Me kete dua te them se jo gjithmone filmat jo-komerciale jane me te mire se filmat komerciale, gjithcka varet nga rrethanat dhe arsyet.

Vajti e lagu s'e lagu kjo pune...

p.s. des coincées du cul - fjale per fjale anglisht - wedged bottom --- apo 'fundi i kazanit' shqip

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Oho na hapi muhabet Fiorka! Kush ri tani e shpjegon "ideologjite" artistike te kinemase. Komercial jo-komercial e me the te thashe.

I gjithe problemi mund te permblidhet tek ajo qe ke thene me lart Fiorke "per te mesuar nje te vertete historike". I kane qejf amerikanet "te vertetat historike"... Po ē'te vertete historike moj korbe, korbecke! Aha thuaj. Diferenca midis asaj qe thote autori dhe asaj qe thua ti Fiorke (megjithese nuk e ke gabim 100%, vetem 99%) eshte kjo... Imagjino te jetosh ne kohen e Baudelaire, si dhe imagjino qe s'mund ta zbulosh Baudelaire sepse nuk e botojne (rrethanat se si dhe psene shko kerkoi tek biografia e Baudelaire). Me filmat eshte e njejta gje. Tani ti ne Amerike as qe e ke idene, dhe per kete e ve koken nen hanxhar, per filmat e mire qe ata qe e ē'mojne sadopak kinemane si art dhe jo si restorant popkornash, mundohen te zbulojne e te shperndajne (distribution). Shume te pakte ishin ata qe njihnin Baudelaire apo Poe, apo Rimbaud, per se gjalli. Pak a shume e njejta gje ndodh dhe autoret e mire, si dhe filmat e tyre. Si artdashese qe duhet te jesh, njeēike te pakten, ke akoma rruge per te bere ne fushen e artit te shtate, se po ngele me ata kritiket amerikane, apo akoma me keq me filmat qe shfaqen me se shumti ne USA... He he u qelb muhabeti. Nuk e di a me kupton?... Po a jo pak rendesi ka ne fund te fundit.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Une vazhdoj me ate qe ju nga filmat e ktheni tek Amerika, qe te tre 'franko-shqiptaret' qe jetoni atje ne nje qoshke te Europes. Fatkeqsisht ju Ameriken e njihni vetem nga filmat LOL ndaj une s'mund tu shpjegoj dot juve keshtu nga forumi, qe Amerika eshte aq e madhe se ketu pervec pufkave shijohen dhe vererat e shtrenjta

Kaq per Golden Globe's se thame shume lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    395
    Po sepse ne SHBA kultura eshte industri,konsiderohet tekstualisht si ēeliku i prodhuar ne metalurgji apo tubat plastike per te vaditur arat me miser te modifikuar,te gjitha keto jane te kotizuara ne Wall Street.Murdoch,Sony,Viacom,NBC,kontrollojne sot studiot me te famshme qe i dhane sensin kinemase me katallogun e filmave qe permbajne,por mbase shqiptaro-amerikanet s'e dine akoma kete gje.
    Te gjithe e duam SHBA-ne sepse ajo ne mbron nga varferia,nga injoranca,nga diktaturat,nga ngritja e ēmimit te naftes,nga mos-shkrirja e akullnajave,e nga shume zakone te tjera qe bota e pazhvilluar i ka.

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Fiorke une nuk e njoh Ameriken. C'do te thote nuk e njoh Ameriken? Me mire t'i pergjigem pyetjes ēfare i njoh Amerikes... Kinematografine, letersine, poezine, gjitha artet pak a shume, por mbi te gjitha i njoh POLITIKEN. (Kete te fundit nuk ma kundershton dot!) Thashe politiken, duke e shkruajtur me letra te medha, me nje fjale, e njoh mire ideologjine Amerikane... Neqofte se ty te shqeteson pyetja "A mund te njohesh diēka pa e perjetuar?", te siguroj qe perderisa po flasim per gjera abstrakte, pyetja nuk ka asnje interes. Prandaj si ti dhe une ndodhemi ne kete forum, t'i komunikon prej USA une nga tjeter vend e me the te thashe. Nuk eshte se po flasim per transportin publik, dhe une si i zgjuar shume qe jam te them, pa qene ne USA, jo po transporti publik ne USA eshte keshtu apo ashtu, jo kete s'e di. Jemi apo s'jemi dakort deri ketu, qe te mos i hyjme filozofise e kam llafin! Po e di ēe? Me mire e leme keshtu, ti fol per filmat qe sheh, une e te tjere per ata qe shohim, dhe i diskutojme... Deri tani u kam hedhur nje sy filmave qe ke "komentuar" dhe te them te drejten... po ē'ta them se! Kinemaja, si ē'do pune tjeter mund te jete analogji e nje rruge te gjate, qellimi duke qene te shkosh sa me larg (tani do thuash ti pse? po keshtu me duket mua se ndodh, po mbase e kam gabim). Neqofte se nisemi nga Korēa per ne Tirane, ta zeme per here te pare (duhet ta mbash mend kur ke qene femije, hera e pare ka diēka te magjishme), pra ti duhet te jesh diku afer Maliqit kurse une (me fal per mendjemadhesine, megjithese nuk ka te beje me mendjemadhesi fare, te betohem) jam diku ne qafe krab... Ti me flet per liqenin e Poradecit, une te them e kam pare, dhe te them hajde shiko qafe kraben.

P.S. Ky koncepti i kinemase me vere eshte tulle fare, mos kem njeri. Duhet importuar ketej nga Evropa. Ah pa pa, i imagjinoj mire kinemate ne shqiperi (ē'ne ne Evrope Shqiperia!) tek i thua shitesit te biletave, nje dopjo raki kumblle usta... Dhe nje koka kola per kete shoqen, eshte e ardhur nga Amerika! Jo pa tallje eshte mire fare, por ja qe ketu kinemate me te vjetra jane pikerisht ato qe kane rruajtur traditen (te rralla shume gjithesesi), dhe ku mund ta marresh goten e birres (se vera eshte e shtrenjte de) me vete brenda. Nganjehere e derdh dhe mbi pantallona, s'ke ē'i ben. Po mbase e kemi koncept te importuar nga Amerika. C'fare s'ben vaki!
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga korēar Lexo Postimin
    Ah pa pa, i imagjinoj mire kinemate ne shqiperi (ē'ne ne Evrope Shqiperia!) tek i thua shitesit te biletave, nje dopjo raki kumblle usta...
    UDHU !!! (udhu-nė e kam shpikur une qe thua ti, eshte si puna e "lol"-it, por "udhu" do te thote "u dhjeva une" (gazit,dmth )

udhu fare fare kjo e rakise qenka klas fare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga peoples Lexo Postimin
    Te gjithe e duam SHBA-ne sepse ajo ne mbron nga varferia,nga injoranca,nga diktaturat,nga ngritja e ēmimit te naftes,nga mos-shkrirja e akullnajave,e nga shume zakone te tjera qe bota e pazhvilluar i ka.
    E ke fjalen per "I teti ne bronx" besoj, pra per "O Sali Protopapa, qe na mbron nga varferia, nga injoranca, nga ...., perpara se te shkoj ne boten e pertejme, hajt me puth nje here ketu, ne prapanice ! "

udhu prap une !

Po mire, e di ti qe kjo qe thua ti dhe une bashke me humor, ne fakt ...eshte e vertete ! Dua te them qe, dua s'duam une, ti dhe kush te doje tjeter, kur e ze nje psheretimė Wall Street-in, bursen e Londres, Tokios apo Parisit i zė bronko-pneumonia ! E kemi ne tullum prej kohesh. No Way now

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Andre Agassi, tenisti qė lindi me raket nė dorė
    Nga Davius nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-04-2007, 10:25
  2. Globi i artė - Golden Globe 2007
    Nga Fiori nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 19:13
  3. Prabhata Samgiita
    Nga ATMAN nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 223
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 07:48
  4. Kisha Serbe dhe urrejtja ne Ballkan
    Nga Hyllien nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 235
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 22:33
  5. Portat e Arta (Golden Gate) tė Via Egnatias nė Ballkan
    Nga Albo nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 15:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •