Njatjeta un vete jetoj ne Florida tani kam jetuar ne New Jersey dhe pak a shume kam bredhur ne shume shtetet te usa, dhe jam dakord me ate qe thua ti poper kete gje ka shume faktore disa prej tyre jane, ::
1. Femrat nuk priten te jene (Trari i shtepise) ose e Ardhura baze.
2. Mashkulli ka krenarine ate qe femres i mungon.
3. Femra nga natyra esht me inteligjente se mashkulli.
4. Nuk rrin gjeli mbi vez ( femrat punojn me shume).
5. Ne meshkujt kemi dhe (Por***) dhe nuk e ulim hunden.
6. Kur dalin bashk paguajn cunat ndaj dhe skan lek per te vazhduar shkollen ...
saper ate tjetren qe nuk e kane me qef me u lidh me shqiptare nuk esht aspak e vertete ne pergjithsi sduan te dalin me shqip se ju del nami po per tu martuan te gjitha me shqip duan ,,, tung
Me Respekt , Lenci.
Dorontina, nuk e di nese kjo qe ke thene eshte shume e sakte sepse nje gje qe e kam kam vene re ne shume familje shqiptare ketu ne USA eshte se sado konservatore qe mund te jene, femijet perseri shkojne ne universitete. Nqs traditat e vjetra vazhdojne ne shume familje, ato jane me teper ne drejtim te lirise se vajzave per te dale apo ke zgjedhin per martese.
Me fal po per cfare krenarie behet fjale ketu? Njoh shume femra qe jane shume krenare per veten e tyre, karrieren qe kane dhe per suksesin e tyre dhe si kane arritur atje, dhe ne te njejten kohe njoh shume meshkuj qe as nuk e kane idene se cfare do te thote "krenari" dhe jo me ta kene ate.2. Mashkulli ka krenarine ate qe femres i mungon.
Nqs nje djale do te vazhdoj shkollen, i gjen shume mire menyrat se si te shkoj ne shkolle, te punoj, dhe te kete para tamam ne xhep. Nuk e dija qe cunat harxhojne kaq shume leke me femrat sa nuk perballojne dot shkollen........ndoshta duhet te fillojne te shoqerohen me vajza qe nuk shikojne nga xhepat por e dine dhe ato se ku e kane portofolin dhe me e rendesishme akoma e hapin ne menyre te barabarte me cunin6. Kur dalin bashk paguajn cunat ndaj dhe skan lek per te vazhduar shkollen ...
Kalofshi mire
Nuk mund ta pergjithesosh, por me c'kam pare une femrat e suksesshme ketu tek ne ( qyteti ku une jetoj ) jane vetem nga qytetet ( Tirane e Durres ) Femrat nga fshati kane mbetur ne po ate nivel qe kane ardhur.
Ndersa per burrat mund te them qe me te suksesshmit jane fshataret. Mbase nuk kane dale avokate e doktore , por fitojne po aq sa ata. Si e qysh, nuk e di dhe as qe dua ta di.![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Personi Qe Ka Hap Temen Paska Qen i dehur tap topi kur e paska Shkruajtur
Nga Qe I Paska Bere Gjitha Femrat 100% Me Te Sukseshme Se Mashkujt ...
Me Vien Mire Qe Qenkan Ashu Te Sukseshme ..Lum Ne Per Ato ,Shpresojme Nese E Ndiejne Veten Shqiptare Normale Se Djemve Shqiptar u Perkasin
Jam Dhe un pjes e Shqiptareve ne Amerike ,Nuk Kam Shum Kohe,vetem 2 Vite ,Tani Per Tani Punoj Ne Nje Klub Nate ,Kam Njohur Ferma Shqiptare Qe Ka Lindur Ktu Apo Qe Ka Ardhur Me Vite Ktu Shkolle e tjer ...
Kam Njohur Nga Ato Me Sukses Me Ndershmeri po Ashu edhe ato me Suksesin e prefesionit bitch ,qe e ke te droguar alkol dhe qe nuk njef Familje Edhe ,Nje Nga Rastet e Fundit qe Njof Un Shkaku i Goces Qe Perfundoi ne burg qe ishte e dehur edhe e droguar Familja e Saj u Shkaterrua,Shkaktoi ndarjen e prinderve te saj ,Nuk e Dij Se Ku e Shifni Suksesin ,Ndoshta e ndienje kenaqesi e seksit per momentin ??????? Jeta Eshte Shum Gjate
Suksesin Do e Quaja Punen Dhe Familjen
Pse Keta Meshkujt Shqiptar Qe i Ke Sot Ne Amerike Pa Arsim Te Larte Pa Gjuhe edhe per Nje Kohe fare Te shkurter e meson gjuhen edhe nje fare lloj zanoti cfaredo dhe hap nje Biznes ne vendin e huaj a nuk quhet sukses ,kur i Afron Gruas dhe Femijes Ngrohtes idhe dashuri ne Familje
Pse???????
Pse Femrat Shqiptare Ne Amerike Ka Nje Xhelozi edhe Nuk e Shpreh ???
Nga Qe Thone se po te ju bejne oferte per martese me nje djal shqiptar e marin per shaka >>????
E dij shum mire Qe Duan Shqiptar por ashu sic e lexova i cik me lart tek nje parafoles ,Qe Femrat Ne Amerike Duan Te MArtohen Me Shqiptar Por e Dojne Nga Ata Qe Sja u prishin qejfin i japin asaj liri dalje me grupin na bashkoi kenga popullore alkol drog te vije ne shpi kur ti bie rruga andej """
Pershendes Çuna Dhe Gocat Ne Amerike ,Jam Shqiptar Edhe Shum Respekt Per Femren Shqiptare![]()
BanDa-BuTueSi
Kjo teme qenka bere shume interesante.
I lexova pak a shume te gjitha, dhe te them te drejten me pelqeu shume menyra se si mendon ajo kokefortesia fierake??? (Me fal nqs ta thashe emrin gabim)
Duket qarte qe vajza eshte me nje qellim te dobishem ne jete dhe eshte vertet per t'u admiruar.
Persa i perket "sa kot-it" , well , the name speaks for itself.
Te me falesh, sa kot, por nuk mund te pajtohem kurrsesi me mendimet e tua. Une ndoshta jam me e madhe se ty ne moshe, por ne jemi rritur ne nje menyre te tille qe nuk mund te biem kaq poshte. Domethene, ti e lejon veten tende te behesh nje prone e perkohshme e nje "bosi", i cili by the way, mund te te qelloje edhe me keq se keto shqiptaret e ketushem, huh? Une do te sugjeroja qe me kete zgjuaresi tenden, ti te shkosh ne nje shkolle dhe te jesh krenare per trupin tend, per mendjen tende, si edhe per popullin dhe kulturen tende.
Menyra e te folurit tend me jep te kuptoj qe ti je nje njeri me zemer te madhe, dhe nuk mund te them qe te "urrej" ne ate pike ku te mund te te lidh ty me Sharon Stone me shale te hapura. Me jep pershtypjen qe je me classy se ajo, por prapeseprape... , you know what I mean. Be proud! Make us proud!
Na duhen me shume njerez qe te na nderojne me sukseset e tyre ketu ne Amerike. Pse duhet t'i leme botes te ditur qe jemi nje popull i vogel, injorant, dhe pa moral, kur ne vete e dime shume mire se shumica nuk jane te tille?
"Which is more important, good or bad? Regardless of which you consider to be the right answer, bad is often the bigger part of our thoughts. The traffic jam that bogs down our day stays in our thoughts longer than the open road that sped us on our way.The rude clerk is memorable long after the nice clerk is forgotten. Remind yourself to see the good, to think about the good, to remember the good. The good is out there just as much as the bad, but we are often prone to miss it."
-- David Niven: The 100 Simple Secrets of The Better Half of Life
Mereni temen me te qete fundja e fundit Meshkuj Edhe Femra Shqiptar Ktu ne Amerike Ka Sa Te Duash ,Skeni se pse Ziheni i keni sic tju ket qejfi ,,
Po Se Qe Jeni Te interesuar i gjeni te cfaredo lloji por te kategorise qe i perket ....
Varet nese i pershtatesh ,Nese Je Mashkull i Sukseshem pa Merak Femer Shqiptare Te Sukseshme e ke po ashu Anasjelltas edhe Per Femrat ......
Je Femer Me Sukses Normale Qe e Merito Mashkullin e kategoris tate Me Sukses ,,,
Nuk Mundesh Kurr Se Si Qe Femrat Te Thone Ska Mashkull Shqiptar Te Sukseshem Ne Amerike ...............
Per Ate Femer Qe e ka Shkruar Qe Po Te Me Lusin Te Martohem Me Mashkull Shqiptar Se Pranoj ???????????????????????
Pse e Ke Amerikanin Me Dashuri Familjare Me Te Madhe Se Nje Shqiptar !!!!!!!
Kurren e Kurres , Jam Tu Jetu Ktu Ne Amerike Jam Duke e Pare Per Dit Jeten Ne Amerike ..........
Ne Rast Se Ste Ben Nje Shqiptar Per Te Kalu Jeten As Amerikanin Se Ke Per Te Kalu Jeten ,e di mire se si e kalojne jeten keta bashkime dhe ndarje sipas ineteresit dhe seksit ..Sot Me Mua Pas Nje Viti tjeter person ...........Do Amerikan ,Thuaj Dua Aventure
Ne Rast Se jo as Amerikan ,Ne Amerike Jeton ,Bejme Porosi Te Vijne UFO
Nuk Ju Kuptoj Pse Se Shprehni te Verten Vetem Naze ,
Por Si puna e Dhelpres ,"Nuk e Arrit rrushin,Dhe Thu Nuk Eshte Pjekur Akoma"
Ashu Dhe ca Femra Jo Gjitha ,Sja u Rrasin Shqiptaret Sepse nuk jan per tja u rrasur edhe i Bojne Qejfin Vetes kur eshte gjeja me e pa vlefshe sepse sbe ai rob per familje dhe thote si duam Meshkujt Shqiptar Se Jemi Te Sukseshme edhe ata pa sukses ........
Flisni Realitetin Femra Mos Urreni Kot ,Mos Hap Teme Te Tille Ktu Se o Turp
Ne Rast Se Jam i Pa Sukseshem aq Mundesi Kisha Skam Mundesi per me shum, ste Detyroj te Jetosh Me Mua. Po Ashu Asnjeri nuk kemi detyrim ndaj kujt
Po Qe Se Je Femer Qe ke Arrit Sukses ,Un Jam Ai Qe Them i Lumte Hallal i Qofte dhe Zoti e Ndihmofte ,Nuk Jam Xheloz Per Suksesin e askujt .
Suksesi Me i Madhe Eshte Jeta ne Familje me Dashuri ,dhe Krenari .....
""""""Jam Krenar Qe Jam Burre Shqiptar""""""
BanDa-BuTueSi
Une kam takuar vajza te tilla, pasi jetoi vete ketu dhe sme duket aq gje e rendesishme. Ka shume vajza shqipetare qe kane arritur te bejne sukse, por dhe cunat skane munguar, Ja une psh... LOl
Po varet, shumica kane lene shqiperine ne kohen e rremujave te 97-es dhe tani mendojne se shqiperia eshte ashtu sikurse ato e kane lene, me koliba, me krisma kalloshi kohe e pa kohe, njerez duke u vrare me njeri tjetrin pa arsye e te tjere dhe ndersa shumica kane qene ne moshe te vogel ne mendjet e tyre keto gjera jane fiksuar tani dhe si rrjedhoje mund te thone gjera te tilla. Nje faktor tjeter mund te jete se ato mund te kene qene me frike dhe te mbylluara pa shume te drejta ne shqiperi dhe kane ardhur ketu dhe kane bere c'iu ka dashur qefi.
po ashtu ato qe martohen, femra ka prioritet dhe kjo akoma nuk eshte ne epersi ne shqipoeri por ato shikojne kohen kur prinderit e tyre ishin zoti i shtepise, merrnin vendime etj...
Cunat martohen dhe kane status me te vogel, pasi jane ne kulture tjeter, me rrespektu femen etj...
Une per vete sdi te them se keto jane me te mire se ne, madje ne shume gjera keto jane idjote fare, te pasjellshem dhe te pashije si ne veshje, apo ushqime qe hane.
alproud nuk eshte puna veshja apo ca hane apo se ca mendojne per shqiperine ...
puna eshte se Femrat Ktu Kan Llafe sepse Çunat Shqiptar nuk ja u Varin Fare Ktu
Edhe ato me ate rast bojne qe gjoja ne nuk martohemi me Djem Shqiptar se jan pa sukses jo me Shkakun jan me mentalitetin e dikurshme,duke harruar se ne Djemt Shqiptar jemi me kulture Shqiptare ......
E Cila Na Ben Dallim Me Kombesit Tjera ..
Nuk Mundesh Ti Thush Dikujt Shqiptar Kur Se Flet Gjuhen Shqipe Dhe Kur Se Ka "KULTUREN"SHQIPTARE" Femrat Shqiptare Nuk Marrin Shembull Te Miren Nga Te Huajt Por Te Keqen Civilizimin e Tepruar E Cila i Ka Bere Te Gjithe Te Huajt Ne Ndarje Mos Realizimn e nje Familje Kurr Vetme Per Nje Kohe Te Shkurter ,Ndersa Ne e Mendojme Familjen e Perjeteshme ,Dhe Madje Me e Trashegu Me Breza ..........
BanDa-BuTueSi
Krijoni Kontakt