Degjoj cdo dite te rinj (meshkuj) shqiptar qe thone ska goca te mira shqiptare ketu ne amerike me ke te artohemi, po te njejten gje thone dhe vajzat, kur e shikon qe ne cdo feste qe organizohet nga komuniteti ose ne clubs, ke plot nga te dy sekset.Dhe nuk e besoj qe 1000 pjesmarres , te jene te tere cope cope.Personi qe e hapi kete teme e ka gabim, sepse vajzat shqiptare duan te martohen me djem shqiptar dhe anasjelltas. Dhe te sukseshem per mua ne amerike jane te dy palet ne menyre te barabarte. Sepse punojne dhe studiojne shume. Mirepo duke lexuar komentet e disa anetareve doja te shtoja:
Kam pare meshkuj shqiptar te martuar me amerikane ( dhe kjo jo per ceshtje dokumentash) dhe kur i kemi shkuar ne shtepi per vizite, na tha me falni dhe u ngrit te lante femijet. Kam patur dhe nje party pikerisht ne shtepine time, ku po i njejti shqiptar filloi te mblidhte pjatat dhe te hiqte mbeturinat, ndersa burrat e tjere u ulen te luanin me letra duke ua lene edhe gatesen edhe pastrimin grave. Ata qe e kishin njohur me pare kete djale treguan qe ska qene ashtu, po e ka bo ajo "shtriga", per amerikanen. Fjithashtu kam jo vetem 1 po disa raste vajzash shqiptare te martuara me burra amerikan. Dhe kalojne shume mire duke dhene kontribut te perbashket ne shtepi. Ska dyshim sepse meshkujt amerikan jane mesuar ti ndajne punet ne familje pa u ofenduar.Nderkohe ketu ku jetoj eshte nje komunitet shume i madh shqiptaresh dhe degjon ankesa pa fund nga grate. Ndonjehere nuk dua ti favorizoj gjithmone keto femra, por kur shikoj qe burrat kthehen nga puna e lodhshme dhe i bertasin gruas " cke moj do shkoj te pi nje kafe andej nga kafeja se jam lodhur, do clodhem une" dhe kthen ne 12 ose 1 dhe ku i dihet nga kafeja shkojne me ndonje bar dhe kthehn fare ne 3. Ca familje eshte kjo, pa rregulla. Ky mashkull nuk gjen ngrohtesi dhe clodhje prane familjes se tij. Dhe as qe e ve ne dyshim qe jo te gjithe meshkujt shqiptar jane keshtu, (sepse njoh edhe nga ata qe bejne perjashtim nga ky grup), mirepo tipat e lartpermendur jane nje pjese e konsiderueshme. Dhe mos te me thote njeri qe e kam gabim se i kam pare dhe shof me qindra burra te tille cdo dite ose dhe degjoj sepse ne lagjen time ne 8 familje qe jetojne ne nje pallat 6 jane shqiptar.Atehere perse te martohesh me kete burre shqiptar. Dhe thone pastaj qe shqiptari e ka familjen e shenjte.Nuk eshte e vertet.Nese ka tradheti bashkshortore( shkaku kryesor i ndarjeve) ne nje cift amerikanesh, ata ndahen, nese ndodh nga shqiptaret ka ndryshim.( tani kohet kane ndryshuar nuk jeton me njeri me zor, por ne pergjithesi eshte ashtu). nese tradhton burri, gruaja qendron ne martese per hir te femijeve, per te mos shkaterruar familjen. Ndersa kur tradhton gruaja, behet nami, rrahje, torture, ndarje, ndonjehere dhe vrasje.
Edhe pse shumica ketu dolen menjere nga tema sapo foli Sa-Kot, dhe po e ve re qe te gjithe i pergigjen asaj duke komentuar fjalet e saj. Ato jane mendimet e saj per jeten qe ndoshta askujt nuk ia shpreh ne realitet por mundohet ti realizoj sipas menyres se saj. Ndoshta vertet me tipin e saj ajo nuk do te pershtatej kurre ne nje mentalitet shqiptar.
Krijoni Kontakt