Fajet i kane gjysherit qe kane luajtur rolin e Dembelit te Stambollit nder hije te arres derisa grate e vajzat kane punuar aren dhe jane nervozuar fort kur ua kane vonuar dreken e dhjamosur. Shprehite e kqija paguhen.
p.s.:
Nuk do te kisha thene se vlene e njejta kur kemi te bejme femrat mashkujt kosovar ne amerike e gjetiu.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Hahahahaha! E shihni c'behet o femra? NJE mashkull ngre koken te dale me i zgjuar se te tjeret dhe o burra...lloji tije e admiron, i gjunjezohet sepse natyrisht s'jane mesuar me nje zgjuaresi te tille. Te ishte femer ajo qe e ka shkruar jam e sigurte qe do kishte me pak sukses. Si perfundim... this is a women's world !
Damian, shakate menjane, kam qeshur me lot. I lumte atij qe e ka shkruar. S'jemi mesuar me pergjigje te tilla inteligjente nga nje mashkull
E njejta gje vlen per meshkujt? Dude, gabohesh! Te pakten ketu ku jam une, te ngjiten si dreqi. Me aq pak sa jam ne kontakt me shqipetare ketu ku jetoj, meshkujt shqipo i shoh me te huaja me vite te tera, pra thjeshte dating, e ne fund fejohen e martohen me shqipetare. Pak a shume e njejta gje dhe per femrat, edhepse keto te fundit i bejne gjerat me sneaky.
Im ate thote perhere" kepucet dhe te arnuara, ama nga vendi yt". Eshte ekstremisht e veshtire te besh te funksionojne dy kultura te ndryshme. Sido qe te jete, si femer- si mashkull, ne grindje e siper qofte dhe nje here do thote"uff, ti ke qene barkthate Shqiperie kur te njoha"... Ne cdo rast, kur njera pale eshte e disfavorizuar, qofte intelektualisht, qofte ekonomisht, ajo lidhje s'eshte e ndertuar mbi baza te shendosha. Nje gje qe s'mund te arrij kurre te kuptoj apo te respektoj, jane njerezit qe lidhin jeten me dike per ceshtje ekonomike.
Natyrisht, per ato qe jane rritur jashte vendit(une inkluziv) te gjesh nje njeri me te njejten origjine, qe eshte rritur ne te njejtin ambient, me te njejten pregatitje intelektuale,eshte e veshtire.
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 23-01-2008 më 21:32
Kam vetem nje limit: qiellin!
Ehu, sa metoda ka per te arritur aty ku do, pa pasur nevoje as per kontrata e as per qerara...varet se kush di ta luaje lojen me bukur, dhe kush eshte me i pergatitur per kete. Kjo goca eshte paraqitur si nje naive pa eksperience, nderkohe qe ai "biznesmeni" eshte akoma me naiv kur mendon se keto gjera mund te trajtohen si nje business deal.
Ka nga ato qe po ta vune syrin, jo kontrate.....po kasafort me 500 pal celesa te kesh edhe s'ke ca i bo. Mjafton te dish si t'ja djegesh kalane nga brenda, pa sa per muret, ashtu sic mund te jene mbrojtese...ashtu mund te kthehen edhe ne nje kafaz nga i cili s'mund te shpetosh dot.![]()
As qe du me dit!
Nuk e di se c'ndodh ne SHBA por une ju garantoj qe per 15 vjet ne Shqiperi do jene femrat ato qe do gjimojne llukset e benxat dhe burrat e pasur do jene nje pakice.
Muhabeti mund te parashtrohej disi keshtu: pederastet anglez hapen nje sistem arsimor ku djali me i mire i klases ose duhet te jet homoseksual ose te ket nje fare sjellje femerore dmth. ta mbyllesh ne shtepi me ore te tera, ta vesh ne shkolle te merret me lojra shtepiake ose te ngjyros lule dhe kuklla.... Keshtu sa ecin vitet cunat ne shkolle nga ky sistemi pederast mbushen me katra dhe gocat dalin te parat (pa perjashtuar ndonje pederast sigurisht).
Fatkeqsisht sistemi pederast i fillores fut djem e vajza ne nje thes dhe lidhet ngushte me hyrjen ne gjimnaz dhe ne shkollat e larta. Keshtu rreth 80% e atyre qe hyjne ne shkollat e larta jane femra. Dhe meqenese djemte fillojne e seriozohen disi ne te larten dhe vet e larta ka gjera te tjera qe e ndryshojne nga fillorja (me shume praktike e ngjallje interesi) meshkujt megjithese minoritet nuk kane asnje zili per vajzat se rezultatet jane te njejta apo me te larta se ato te shumices femerore (100% ne kundershtim se c'ndodh me filloren e gjimnazin).
Nga ana tjeter prindi i babzitur shqiptar shef vajzen me 10 dhe djalin me 7 e i thote ketij te dytit te kapi lopaten (pavarsisht se sistemi arsimor nuk bazohet ne drejtesine pedagogjike por ne drejtesine sociale qe detyron djem e vajza ne nje shkolle megjithese pedagogjikisht eshte gabim -por pranohet nga ana sociale sepse ndraja e shkollave do krijonte tabu midis dy gjinive). Nuk po flas pastaj per fshatarsine ku cuni duhet te punoj trefish se duhet te bej shtepi ku do mbaj nusen.
Keshtu sa rijne meshkujt e rinje shqiptare me lopata apo veprimtari mafioze qe te pasurohen sa me shpejt, femrat investojne kohen e tyre ne universitet. Dhe meqenese Perendimi ka hyre ne kohen postindustriale dhe inustrine e kamzat i'a ka lene Kines e Azise Juglindore sot me shume lek fiton nje agjent turistik sesa nje
punetor i Benxit apo i Fordit. Dhe meqenese ky agjenti turistik e gjithe keta sherbim-ofruesit duhet te ken vetira qe vetem shkolla t'i jep domosdo qe punedhenesit do gjejne punetoret e pershtatshem tek publiku femeror!
Dhe per sa kohe qe Shqiperia do zhvillohet sherbimet do paguhen shume here me mire sesa prodhimtaria anekzistente shqiptare.
Pra Ministria e Arsimit duhet ta vrasi mendjen njecik me shume e ta ndryhsojme me ne fund kete sistem arsimor pederast qe nxjerr cunat ne pune qe 15 vjec me nje te ardhme te luhatshme!
Meqense eshte e parealizueshme dhe e paqellimte te ndahen shkollat e fillores e gjimnazet midis gjinive te pakten te hidhet -me ne fund- poshte lidhja midis universiteteve dhe gjimnazeve duke dhene keshtu shanse te barabarta midis dy gjinive.
flm
Ndryshuar për herë të fundit nga Kryeplaku : 06-02-2008 më 12:16
Sakot,sa mire e ke ti qe s'lidhesh me shqiptare se do kishe ngrene dru perdite me 100%,po jo ne kuptimin e mire seksual te fjales dru, po ne ate te keqin
Gjithsesi besoj se amerika duke pasur nje sistem efikas asimilues per emigrantet,pasi eshte e ndertuar nga emigrante,e ka me te lehte te asimiloje ate qe mendon pak se kush eshte e nga vjen....Meshkujt shqiptare ne perqindje jane me te dhene pas mbrojtjes se identitetit dhe deri diku te races se vet,sidomos meshkujt nga fshati... Ne pergjithesi popullsia emigrante shqiptare me origjine nga qytetet e medha ,ne amerike asimilohet shume shpejt.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Une nuk arrij te kuptoj si nxirren keto statistika
Gjithsesi:
Ti besoj ke nje numer te konsiderueshem te njohurish ne qytetin ku jeton qe jane me prejardhje nga Shqiperia. Shoqe -shoke etj.
Nga ky numer i kufizuar njerzish qe vazhdojne e jetojne ne shoqeri Shqiptare ti nxjerr se kush eshte me i perhtatur e kush jo.
Pyetje: Sa Shqiptare njeh ti qe nuk shoqerohen fare me Shqiptare?
..........................
Nje fenomen boteror eshte faktis e gjithmone e me shume femra hyjne ne universitet. Dhe gjithmone e me shume mbarojne ate ne menyre te suksesshme.
Por kur vjen puna tek puna. Tek ato 48 oret pa gjume, pa familje, pa shoqe e telefona, pa lyerje thonjsh e flokesh, pa bla bla, pa hormone te teperta ne jave te caktuara mujore , pa lajka, pa komplimenta, atehere ne shumicen e rasteve mbaron egoja karrierriste e nje gruaje.
Po eshte e vertet gocat jane inteligjente, mesojne shume, mbarojne shkollen me nota relativisht te mira.
Por...
Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!
sa kot..... je shume kot motra me keto mendime qe po ekspozon ketu!mua me behet qejfi qe nuk flas nga amerika vetem nga arsyeja sepse aty jeton ti!kur te te lere ne mes te kater rrugeve ai biznesmeni qe po kerkon ti dhe te shkoje me ndonje me te re se ty mos shko te perplasesh koken ne ndonje mik shqiptar(sbesoj te te kete mbetur asnje i tille deri atehere) por shko perplase ne ndonje qoshe muri te te dhembe koka qe te kuptosh se cke bere e cke thene per ta.mos ju pergjigj mesazhit tim se skam ndermend te harxhoj kohen me ty......SA KOT!!!!!
PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM
O Bledo, "Sa Kot" ja ke fut. Po pse ndihesh kaq i rrezikuar ti nga Sa-Koti?
Kam vene re nje dukuri tek cunat Shqiptare qe cdo femer Shqiptare e konsiderojne si "moter" dhe ofendohen shum ne shfaqjen me te vogel te imoraliteti tek nje goc Shqiptare. Ne fakt une jam fajtor vete per te njejten gje.
Sa here qe nje Amerikan ose i huaj me pyeste se si jane femrat Shqiptare une vihesha shume ne siklet po me kalimin e kohes jam perpjekur te zhvishem nga ky mentalitet anakronik po nuk besoj se do e arrij plotesisht.
Bledo, Amerika ka 300 milion banore dhe te siguroj une qe gjen lloj-lloj bjerezish nga fundamentaliste fetare deri ne liberale te tejskajshem ose pragmatiste si Sa-Koti.
Persa i perket temes, qe e ka marre peng Sa-Koti, nuk besoj se kam konstatuar qe femrat Shqiptare jane me te sukseshme se cunat. Per mua ka nje ekuiliber. Kam takuar goca qe kane mbaruar Yale & Harvard dhe cuna qe kane mbaruar po te njejtat shkolla. Ne profesionin tim ama do thoja qe dominojne meshkujt ne raportin 2:1.
BRIGADA E KUQE PERJETE
Krijoni Kontakt