Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 79 prej 79
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Arbereshi Niko,

une habitem se si merr guximin te vazhdosh te shkruash, kur ti keput gafa elementare te historise?! Cfare eshte kjo kembengulje kokeforte, mos valle edukata e femijeve orthodhokse, per te cilen ne flet Albo!

Ti thua se Roma persekutoi te krishteret, dhe ishte me themelimin e K.pojes kur erdhi koha e te drejtave te te krishtereve. Po ky argument-gafe mor BIR te diskualifikon ty te diskutosh per kete teme, SEPSE: K.poja u themelua ne vitin 330 pas.K. Te drejtat e krishtereve u njohen nga Konstandini ne Ediktin e Milanos ne Itali ne vitin 313 pas.K, pra plot 17 me pare se funksionimi i K.pojes.

Gafat e tjera te tuat po i le pa permendur se nuk ia vlen.
    Une te solla fakte…, ndoshta ty nuk te pelqejne…, te thashe se mund te genjesh edhe duke menduar se thua te verteten, deri diku kjo te shfaqeson, por kur shoh se eshte e kote te llomotis, pasi e thote nje fjale e vjeter; nuk ka shurdh me te keq se ai qe s’do te degjoje…
    Megjithe ate po te terheq nje verejtje te vogel, ma bej kabłll, jashte rrethit familjar ne pergjithesi me quajne BIR…, vetem ai qe me pagezoi dhe ai qe me jep Kungimin…, gje qe per ty eshte e huaj.
    Pastaj shiko pak, mund te jem nje ēikez me i vjeter se ty…
    Edhe une nuk po zgjetem me, uroj me gjithe shpirt, te reflektosh pas injorances time…, nje here tjeter.
    Pershendetje seminarist.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ti thua se me sjell fakte! E mire pra shih nje nga gafat e tjera te tuat me poshte:

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ti shkruan …
    [COLOR="Plum"][COLOR="Plum"][COLOR="Yellow"]

Pak histori…, qe natyrisht nuk e kam shkruar une…
    Per gati tre shekuj, Perandoria romake kishte angazhuar nje qendrim kundershtues, e cila shkonte nga toleranca e “bute” dhe perēmuese, deri tek persekucioni i mirefillte dhe me i eger.
    Nese ti me kete kupton qe Kishat lokale, ku ben pjese edhe Iliria duke mos harruar edhe kishat e tjera, perfshi ketu edhe ate te Romes, ishin ne mvartesine e Romes, pasi ishte qender e perandorise…, ketu gabohesh. Pasi shteti roman nuk mundej kurre ti njihte apsoluten e Ungjillit, i cili i humbte aspektin e shenjte, duke refuzuar ne thelb Perandorise ēdo bazim ne kuptim fetar, keshtu kristianet u deklaruan kriminele jo vetem fetar, por edhe politike dhe ku ligji proklamoi,: Non licet esse christianos.

Sic e shikon te theksuar e nenvizuar, ashtu sic do ti kuptoje gjithkush qe ka sy ne balle keto fjalet tuat, ti je duke thene se, meqe "shteti roman nuk mundej kurre ti njihte apsoluten e Ungjillit", ti nxjerr si deduksion logjik i ketij argumenti se une gabohem kur pretendoj se "Iliria duke mos harruar edhe kishat e tjera, perfshi ketu edhe ate te Romes, ishin ne mvartesine e Romes, pasi ishte qender e perandorise".

A e kupton Arbereshi Niko, se nje arsyetim i tille, se meqe, sic thua ti, shteti roman nuk njihte apsoluten e ungjillit, kjo dmth qe Roma nuk ka se si te kete qene QENDER e Kishes, eshte GAFE e paster dhe tregues i paaftesise per tema te tilla, sepse Kisha gjate tre shekujve te pare IMITONTE ndarjet administrative te shtetit, pa marre parasysh nese shteti ia njihte kete te drejte apo jo!

Pra, pak rendesi ka nese shteti ua njihte apo jo qendrat kishtare kishes, kisha vazhdonte te kishte ato ndarje, pasi ato ndarje ne fund te fundit nuk kishin te benin asgje me shtetin, por vetem me kishen.
    Pse peshkopi ne Kishen e pare nuk ka kuptim pa (ndarjen administrative shteterore) QYTETIN? Sepse Kisha njohu si qendra gjeografike, ato te shtetit, pavaresisht nese shteti ia lejonte ose jo kete gje .

Pastaj, deshmite historike te kishes na tregojne se Roma eshte konsideruar si qender kishtare qe nga fillimi.
    Po ashtu kanonet e Koncilit te Nikese ne 325, kur njohen Romen si Primare, e ndjekur nga Aleksandria dhe Antiokia, e bene kete BAZUAR ne tradita te hershme (pra qe nga fillimi i krishterimit).

Deshiron te vazhdoj me "Faktet" e tua GAFA?

Seminarist me duket se je pak polemik dhe me e keqja fare se e kerkon vete.
    Me shkruaje nje mesazh me perpara qe jam kokefort…, por je ti qe kerkon te vazhdosh me hamendjet e tua, duke mos patur rrespekt per temen dhe duke me detyruar te vazhdoj!
    Une kam shume e shume fakte te te tregoj qe Kisha eshte nje dhe qe ajo vazhdon te jete e njejte me Besen e vertete qe Apostujt na mesuan dhe ku Shpirti i Perendise vrojton vathen e tij…, Kisha eshte nje Katolike dhe Apostolike dhe Besimi eshte Ortodoks.
    Si rrjedhoje e kompromiseve qe pesoi kisha perendimore, nuk ka se si te jete vazhueshmeria e Kishes dhe Besimit sot nder shqipetare…
    Nese te pelqen hap teme te re…, ( nuk eshte e thene se do te aderoj, pasi edhe une nuk kam kohe per te humbur me te shurdhuar ne ndergjegje …), por na lodhe koken me insistimin tend!!!
    Na je bere me katolik se papa…
    Ti nuk ke qellim te me ndryshosh por thjesht e ben per propagande…, as une nuk kam se si te te ndryshoj ty, pasi ti je i ndryshuar vete! Atehere kot e zgjasim, vazho me mire temen po pate oreks.
    Mos na u bej prima donna …, se nuk ka nevoje njeri per dengla!!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Ku e kam njohur?! Ky eshte ndryshimi i madh mes meje e teje. Per aq sa e kam njohur Traditen, e kam bere kete ne KISHE dhe nepermjet relates personale qe kam une me Besimin. Edhe e di qe te pakten ajo qe kam njohur nuk eshte vete-mashtrim.
    Ti pretendon se e ke njohur traditen nga gjyshja dhe nepermjet atyre qe ke thene gjithe keto vite ne forum, shume kane dalluar se ti nuk di se cfare beson konkretisht e personalisht.
    Dallimi midis meje dhe teje eshte se une te shkruaj per ate traditen orthodhokse qe e kam njohur nga afer dhe ne te cilen jam lindur e rritur, kurse ti me shkruan per ate traditen orthodhokse qe ke mesuar nga librat.

Dhe mos te te genjeje mendja se "e ke njohur ne Kishe" pasi ti je mish i huaj per Kishen, nje "seminarist i perjetshem" qe nuk u be kurre dhjak. Dhe ti duhet te jesh i fundit ne kete forum qe te flasesh per KOASH apo te gjykosh besimin e te tjereve.

Jo ky nuk eshte problemi im! Pastaj kete nuk mund te ma thote mua nje kolopuc nga nje qytet Provincial i Shqiperise.
    Bishti i qenit dridhet e perdridhet por prape bisht qeni mbetet! Dhe ata cobanet qe Partia i mblodhi ne Tirane nga malet e jugut te vendit, mund tu hiqen e mbahen per burra te zgjuar atyre qe nuk i njohin, por jo atyre shqiptareve qe para Luftes u ruanin bagetite e dhente ne mal.

Kur familja im kish pare bote me sy ne Amerike, familja jote ishte ende duke spiunuar fushave e maleve si e si te siguronte nje pashaportizim ne Tirane "ne sherbim te Partise e shokut Enver".

Ti flet ne kete teme per (nje koncept, fe, term grek) ORTHODHOKSINE, se si ajo, ne ndryshim nga Fete e tjera, perfshi katolicizmin, prodhon qetesi shpirterore, butesi tek ata qe e kane kete Fe, nga ana tjeter, me siper, na thua se vllenjte edhe minoritaret grek jane ca qe flasin si shume e qe bejne zhurme larte e poshte, pasi orthodhokset autoktone shqiptare blejne shume e shesin pak.
    Duke qene se njeh vetem mini-traditen e minoritetit brenda komunitetit orthodhoks shqiptar te cilit i perket, te duket se te gjithe orthodhokset shqiptare jane si ty, dhe nuk ka "shqiptare autoktone orthodhokse". Ne traditen e familjes sime, fshatrat e tyre te origjines nuk benin krushqi jo vetem me shqiptaret e besimeve te tjera, por nuk benin krushqi as me orthodhokset e minoriteteve qofshin keta arumune apo greke. Dhe po tu hedhesh nje sy fshatrave te Permetit, keto minoritete kane patur fshatrat e tyre.

Une jam nga ata qe gezohem kur shoh minoritetet se bashku ne KOASH, bile gezohem kur shoh edhe te konvertuar nga tradita myslimane ne krye te KOASH. Ajo qe nuk duroj dot eshte kur palo-ortodokse si puna tende marrin persiper te flasin edhe ne emrin e orthodhokseve autoktone, edhe ne emrin tim.

Ti Albo nuk je ne rregull as me Shqiptarine, as me Ortodoksine si fe e krishtere. E vetmja gje qe ti je ne rregull eshte identiteti yt social-kulturor kolon!
    Kur te besh edhe ti sa kam bere une per "shqiptarine", hajde e me gjyko. Sa per Orthodhoksine, Perendia bekon ata qe i mbajne besen ashtu sic flak tej si mish te huaj te gjithe kryenecet dhe ata qe guxojne te prekin Besen apo Kishen Orthodhokse.

Albo

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Kam lexuar, kaq e kaq gazeta, statistika te krimineleve ,nga ato kombetare dhe nderkombetare.... me ka bere gjithmone pershtypje qe orthodhokset jane pothuajse inekzistente ne keto krime...dmth nga 100 krime/vepra penale qe mund te behen... te themi nje eshte orthodhoks , (ose tradicionalisht orthodhoks...se mund te jete dhe ateist). Perse ndodh kjo?
    do thoni ju.. ne jemi vecse 25-30% e popullates, por prape se prapi.... duhet te kishim afersisht 1/3 e krimeve ...gje qe nuk verehet..
    Kili,kili,kili.............. ca eshte kjo nje menyre tjeter per tu mburur!!!!!!!!!!!!!!!
    Kete e para e punes e thua ti,se dyti vete je shprehur se ortodokset nuk perbejne as 1/3 e popullsise dhe s'ka se si te bien ne sy bemat e tyre.
    Nga ana tjeter mos harro se vertet shqiptaret para pushtimit osman kane qene ortodoks por tani shumica jane musliman,bektashinj e katolike per te mos thene qe nuk ja varin t.r.a.p.i.n as nje feje,troc....... dhe ajo pjese qe jane ortodoks brenda kufirit te republikes se Shqiperise nje pjese goxha e mire jane minoritar grek ose vllah qe ndihmohen vazhdimisht nga ana ekonomike nga shteti grek e keshtu qe eshte normale qe do kene me pak probleme sociale sepse eshte buka e gojes ajo qe shpesh here shtyn shtresa te ndryshme shoqerore te kryej akte jo normale shoku e jo perkatesia fetare sic na e paraqet ti se une per vete nuk di ndonje fe qe te predikoje krimin dhe dhunen,ok.
    Le ta marim dhe ne prizmin tjeter ate te gjak nxehtesise,dihet qe shqipetaret dallojne per gjak-nzehtesi qe here here ju hap goxha probleme e pranoj,por ata qe ti i trajton si ortodokse ne pjese te madhe sic e thashe brenda shqiperise jan o grek o vllah,e po me fal qe po ta them or mik po ata nuk kane b.y.t.h.e keshtu qe po te bashkojme keta 3 vktore:
    1-ekonomia e mbeshtetur nga greku
    2-jo te gjith jane shqiptare(trima)
    3-perbejne pjesen me te vogel te popullsise
    .........atehere vektori rezultant normal qe eshte me i vogli i mundshem drejt krimit.
    por ketu duket qarte qe faktori nuk eshte nje fenomen fetar por social-ekonomik...........besoj jam i qarte si uji i distiluar,se e kam degjuar shume kete teze absurde qe mbijeton ne gojet e liga pro-greke,ne nuk fleme.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Kisha disa muaj pa mare pjese ne kete forumin tone dhe me kishte mare malli per ju.Si naiv qe jam, mendova se do te kete ndryshuar sadopak per mire,e kam fjalen per nga toleranca.Me sa shoh toleranca eshte dhe mbetet nje koncept shume abstrakt per shumicen tone.Para disa vjetesh nje djale qe kisha ne klase( eshte ortodoks permetar me origjine) ne bisede e siper me thote te njeten gje si me siper: "Po te lexosh emrat ne gazeta do te vesh re se shumica derrmuese jane myslimane"
    E shikoj i habitur per vete faktin se eshte djale me nje fare niveli dhe ne aparence shume tolerant,dhe i them: Mik i dashur, e the ketu ngelet ketu,mos e thuaj diku tjeter se do te tregosh se sa i vogel je dhe sa pamatur i leshon fjalet.U skuq dhe u mundua te justifikohet pasi mendoi se me ofendoi mua direkt.Edhe nje here i dashur mik i them: nuk eshte ceshtja tek une apo ti si individ por duke pasur parasysh se ne i perkasim nje vendi me tre-kater fe nuk eshte e udhes te hapen tema te tilla.Aq me teper kur padashje apo me dashje denigron nje fe tjeter dhe ngre ne qiell fene tende.Une nuk e kuptoj se si disa persona mendojne,por menyra se si shprehen tregon nje nivel shume te ulet dhe nje shpirtvogelsi karakteristike ballkaniko-orientale.Per ata qe ne c'do rast kercejne te nxjerrin ne pah madheshtine dhe pagabueshmerine e fese se tyre dhe gabimet dhe obskurantizmin e feve te tjera i them dy fjale: kjo bote ka qene dhe do te jete me shume ngjyra dhe jo ashtu si e enderroni ju, pra nje bote uniformiste, dhe e dyta meqe po tregoni kaq shume zell per fene perse nuk luftoni te merrni ne dore fatet e kishes sone dhe ta shpetoni nga maskarenjte nga hajdutet, nga varrmihesit,nga pederastet nga te huajt qe lekuren duan te na rrjepin, nga ata qe edhe gjuhen duan te na e nderrojne,nga ata qe Fan Nolin e shajne,nga ata qe hedhin balte mbi trimat si Spiro Kosturi e Mihal Grameno sepse deshen Shqiperine?Mjaft me me budallalleqe te tilla se kupa u mbush,duhet pune konkrete dhe jo filozofi 5 lekeshe si disa ketu mesiper qe do e njohin veten ne kete paragraf.Salam,Shalom,Peace, Paqe per ju o shpirtra te trazuar.

Southern Prince Maska e Pyrrhus_Mollos
    Anėtarėsuar
    12-01-2006
    Vendndodhja
    Ēamėri
    Postime
    315
    Korcar-L1

Nqs flet per ortodokset ne Shqiperi ky eshte fenomen real. Nje arsye per kete fenomen eshte sepse ne epoken e Hoxhes shumica e qeveritareve ishin te fese ortodokse duke perfshire ketu minoritare edhe vllehe dhe natyrisht keta qeveritare dhe pushtetare nuk iu larguan karrikeve ose pronave shteterore; prandaj dhe nuk iu nevojitej te kryenin krime ordinere. Prandaj sot ne Shqiperi nuk sheh dhe as degjon per ta sepse ata merren me nje lloj tjeter krimesh, ato quhen "white collar crimes" qe ne shqip perkthehet: krime financiare ose abuzim i detyres ose i pushtetit.

Kur flasim ne shkalle Europiane, nuk nevojitet te shkosh shume larg sepse Greket, Bullgaret, Rumunet dhe me tej Ruset te cilet jane shtete me shumice ortodokse, bejne pjese ne qarqe kriminale te organizuara europiane dhe boterore.

Prape ne Shqiperi, Korcaret orthodhokse kane emigruar qe ne fillimet e shekullit te kaluar dhe bashkatdhetaret e tyre ne Arberi kane pasur burime te ardhurash prandaj nuk iu kthyen krimit por iu futen arsimimit sepse nuk ishin as kulake e as me biografi te keqe.
    ĒAM 24 KARAT

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Kam lexuar, kaq e kaq gazeta, statistika te krimineleve ,nga ato kombetare dhe nderkombetare.... me ka bere gjithmone pershtypje qe orthodhokset jane pothuajse inekzistente ne keto krime...dmth nga 100 krime/vepra penale qe mund te behen... te themi nje eshte orthodhoks , (ose tradicionalisht orthodhoks...se mund te jete dhe ateist). Perse ndodh kjo?
    do thoni ju.. ne jemi vecse 25-30% e popullates, por prape se prapi.... duhet te kishim afersisht 1/3 e krimeve ...gje qe nuk verehet..
    pa shikoje dhe nje here dhogarine se mos e ke bere gabim!!
    nga te dalin ty 25/30%ortodoxs ne shqiperi!!???
    e ne qofte se ke futur dhe komunitetin katolik ne ket perqindje mbase mund te dalin dhogari e jote prej 30%shit!!per ndryshe me gjithe respektin qe kam per komunitetin ortodoxs,nuk jane me shume se 5%si komunitet!!
    sikur te jete ashtu sic ti thua i bie qe komunitet katolik te mos kete fare ne shqipri,qe realisht dihet se jane mbi 25 %si komunitet!! plus 70%e shqiptarve i perkasin komunitetit mysliman,atehere nga te dalin ty 30%ortodoks??vetem po importove nga lagja matane!!

ndersa per krimin dy fjale,
    e ka than dhe dikush pak me larte ne nje citim se;
    disa Fatos Thanasa ,Anastas Angjela, kico blusha e shume e shum te tjere kryesojne apo e kan komunitetin tuaj te respektuar,duke krimin!!
    lere me ate Janollatosin se ju zbardhi fetyren duke ju ofruar lemoshe !!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 04-02-2008 mė 14:31

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    204
    Ortodokset qe masivisht perqafuan komunizmin ishin vllehet e Korces dhe disa elemente ne komunitetin grek te Gjirokastres.

Zona e bregut KURRE nuk dha mbeshtjetje per dullen.

Mos harroni qe Himara ishte zona e vetme ku komunistet nuk fituan ne zgjedjet e pasluftes. Dhe kjo u pagua me gjak.

SHIK konsideronte Dhermiun si nje nga fshatrat "me reaksionare" te Republikes.

Prandaj Seminarist...disa ordokse heshten si e kishin tradite qe nga shek XV dhe disa te tjere reaguan ashtu si e kishin ne tradite.

e ka than dhe dikush pak me larte ne nje citim se;
    disa Fatos Thanasa ,Anastas Angjela, kico blusha e shume e shum te tjere kryesojne apo e kan komunitetin tuaj te respektuar,duke krimin!!
    lere me ate Janollatosin se ju zbardhi fetyren duke ju ofruar lemoshe !!

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema tė Ngjashme

1. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  2. Pse erdhi ndarja me ortodokset?
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-03-2006, 16:17
  3. Dy pyetje per Ortodokset?
    Nga Kryeplaku nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 14-01-2004, 21:18
  4. Parashijim i Lavdise. Per ortodokset adhurimi eshte Qielli mbi Dhe
    Nga Seminarist nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 07-11-2002, 20:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •