Unë e kam lexuar këtë matrial ne nje webfaqe nuk e di sa eshte e vertet nuk eshte punuar nga une keshtu se nuk jap pergjegjsi per vertetsin e ketij matriali nese ju dini diqka lidhje me kete shkruani ne vazhdim

Organizatat Humanitare më parashenjë Islamike

Pas luftës se Kosovës të vitit 1998-1999 Kosova ishte rrënuar si dhe populli Kosovarë ishte varur nga ndihmat e organizatave humanitare të huaja dhe vendore.
Edhe tetë vite pas luftës së Kosovës ende veprojnë organizata humanitare të cilat i kryen punët e tyre në Kosovë.
Por disa organizata të ashtuquajtura humanitare kanë një qellim të vetëm propagandën politike,nacionale dhe fetare.
Disa organizata fetare Islamike të cilët janë në Kosovë ,janë përkrahës të xhihadit Islamik e disa jo.
Disa organizata të cilët futen si organizata Humanitare Islamike në mënyrë te tërthoret futen në shoqërinë Kosovare dhe bëjnë te ashtuquajturën Pastrimin e trurit nëpërmes librave,ingjizimeve audio dhe filmave duke përkrahur organizatat terroriste si Al Kaida.
Sa munde të kanoset rreziku i Kosovës nga këto organizata a është e mundur që disa organizata Humanitare Islamike në Kosovë të cilat janë të veshura si organizata humanitare por qëllimi i tyre i vetëm është që të kenë sa ma shumë përkrahës të xhihadit islamik.
Bashkësia Islame e Kosovës thotë se nuk është në dijeni për një që të tillë,por rreziku mundë të kanoset.
Bashkësia Katolike e Kosovës deklaron se është e frikësuar nga disa organizata të cilët nëpërmes mënyrave të ndryshme bëjnë propagandë dhe munde te shkaktojnë urrejtje ndër fetare në Kosovë dhe mundë të prishin tolerancën fetare e cila tek shqiptaret është ndërtuar më shekuj.
Ekspertet e ndryshme vendore dhe te huaj thonë se këto organizata mundohem që propagandat e tyre fetaro-politike ti paraqesin me ndihen e librave,filmave dhe audio inxhizimeve duke e arsyetuar me tematiken e tyre për terrorizëm,për shkaqe te ndryshme librat,audio inxhizimet dhe filmat nuk mundë të depërtojnë lehtë në vende te cilët janë te mbrojtura nga këto propaganda,për shkaqe te mos arritjes se këtyre materialeve tek njerëzit e ndryshëm ata përdorin edhe Internetin duke i arsyetuar terrorizëm.
Në disa internet Kafe në Prishtinë mundë të shihen materiale filmike te përkthyer nga gjuhet e huaja dhe të cilët e arsyetojnë terrorizmin një nga Filmat përmban këngën Në jemi Mysliman në terrorizojmë për hir te Allahut.
Për arsye të ndryshme shumë të rijnë mundë të bien në grackë duke menduar se terrorizmi mundë të arsyetohet me dogma fetare,bashkësia islame e Kosovës deklarohet se është kundër terrorizmit por nuk i dinë se si futen librat të cilët i përkrahin këto organizata.
Shumica e organizatave bëhen kinse janë duke përkrahur të rinjtë, në shumicën e rasteve nxënësit dhe studentet,të cilët kanë nevojë të madhe për ndihmë duke ju afruar gjera materiale si dhe duke i premtuar për rrugën e Xhenetit Parajsës.
Këta nxënës dhe student shërbejnë për këto organizata si misionare dhe predikues për qëllimet e tyre propoganduse,këto organizata i japin te rinjve edhe materiale filmike nga lufta e Palestinës,Irakut dhe të luftës së Gjegjenve.
Por si e arsyetojnë këto organizata terrorizmin?

Për të dhënë përgjigjeje në këtë pyetje duhet të shikohet thellë në rrënjët të Islamit përkatësisht në Hadithet e ndryshme.
Po çka janë Hadithet?
Hadithet janë fjalët të shkruara të pejgamberit të fundit tek myslimanet të Muhamedit a.s.
Një Hadith thotë:” Mbyteni pa besimtaret” Dijetaret Islam thonë se Hadithet ndahet në 4 grupe

Dhe se ky Hadith bënë pjesë në Grupin e Haditheve të dobëta,pra do të thotë se ky Hadith është i pa bazë.
Shumë prindër deklarohen se janë të frikësuar nga disa organizata të cilët atyre ju duken të dyshimtë ende nuk dihet se a ka organizata të cilët më të vërtet bëjnë ndërlidhjen e Myslimanëve Kosovar me Myslimanet të huaj të cilët luftojnë si Muqo Hajdinë (Luftëtarë të Shenjtë).
Ende nuk dihet se A do të këtë Kosovar të cilët mbështjellën më dinamit dhe të cilët do të shpërthejnë në ajër një Kishë apo një Ambasadë Amerikane apo të Aleateve të Amerikës.
Nuk do të thotë kjo se të gjitha organizatat Humanitare Islame në Kosovë janë në përkrahje të terrorizmit ka shumë organizata të cilët më të vërtetë bëjnë punë Humanitare në Kosovë dhe të cilët më të vërtetë japin pakës dritë dhe shpresë në Zemrat e nevojtarëve Kosovarë.