Close

Rezultati i Sondazhit: Te hiqet Mozaiku?

Votues
148. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

51 34.46%
  • Jo

97 65.54%
Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 475
    Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Se vazhdon perserit 100 here "eshte e drejte themelore" nuk e ben ligj. Vazhdon te bazohesh te nje ligj qe ke shpikur vete.

Po te ishte e drejte themelore cdo gjykate te jep te drejte. Po s'te dhane te drejte ato shqiptare, shko te ato te te drejtave te njeriut.

Po ja qe nuk ekziston si ligj. Ti thua eshte imponim bindjesh, une them jo. Si zgjidhet ky muhabet? Ka gjykata.
    Ky eshte nje forum, jo nje gjykate. Megjithate jam e sigurte qe dikujt do t'i shkrepi ne mendje ndonje dite ta coje kete ceshtje deri ne fund dhe do zgjidhet si muhabet.

Argumentat jane mese te forta nga te dyja palet. Une citoj kushtetuten e cila me lejon liri mendimi dhe mbrojte nga detyrimi dhe presioni i mendimeve te tjereve.

Per mua, mozaiku perben propagande te eger politike, dhe po mirembahet me taksat e popullit, pavaresisht aprovimit apo kundershtimit te tij.

Probabiliteti me i larte eshte qe gjykata, pasi te kete degjuar te gjitha palet, te ndjeke rrugen e kompromisit dhe jo te ekstremizmit. Lenia e mozaikut ne ate vend, prishja e mozaikut, ose nje referendum do ishin zgjidhje ekstreme te "padhogjikshme".
    As qe du me dit!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Une citoj kushtetuten e cila me lejon liri mendimi dhe mbrojte nga detyrimi dhe presioni i mendimeve te tjereve.
    Edhe politikanet tane kujtojne se citojne kushtetuten...

Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Sigurisht, bindje nuk mund te imponohen ne nje bote demokratike. Per shembull, nese neser fiton serish Berisha, dhe une kam votuar kunder tij, atehere dua apo s'dua une, Berisha do te qeverise, pavaresisht bindjes sime. E njejta gje edhe per mozaikun, do apo s'do ti, ai mozaik eshte i destinuar te qendroje, sipas statistikave (jo te ketij forumi, sigurisht, por nese behet nje sondazh...).
    Berisha do qeverise, por nuk do te kete te drejte totalitare qeverisjeje. C'do vendim qe ai do marre, duhet te kaloje nje sere procedurash dhe rezistence nga opozita, dhe vendimet e tij duhet te kenaqin ne nje fare menyre edhe opoziten ne shume pika te ndryshme.

Natyrisht po flasim per nje situate ideale, sepse ne Shqiperi dihet qe mentaliteti ka ngelur akoma ne totalitarizem, por ne nje Shqiperi ideale, duhet te arrihen shume kompromise mes paleve perpara se te miratohet nje vendim.

Ndersa ti po thua qe shumica vendos edhe pike. Te rri aty mozaiku me zorr. Pakica kot sa rri ne parlament, te shkoje te fleje gjume...

Prandaj edhe Shqiperia eshte marmallata me e kendeshme ne Evrope, nga te tilla idera.
    As qe du me dit!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ndersa ti po thua qe shumica vendos edhe pike. Te rri aty mozaiku me zorr. Pakica kot sa rri ne parlament, te shkoje te fleje gjume...
    Eshte e qarte se [edhe] ti ke nje perceptim te gabuar te demokracise, kriterit te shumices ne demokraci, atdheut tend (hahahah), e te tjera...

Citim Postuar mė parė nga Sa Kot Lexo Postimin
    Ky eshte nje forum, jo nje gjykate. Megjithate jam e sigurte qe dikujt do t'i shkrepi ne mendje ndonje dite ta coje kete ceshtje deri ne fund dhe do zgjidhet si muhabet.

Argumentat jane mese te forta nga te dyja palet. Une citoj kushtetuten e cila me lejon liri mendimi dhe mbrojte nga detyrimi dhe presioni i mendimeve te tjereve.

Per mua, mozaiku perben propagande te eger politike, dhe po mirembahet me taksat e popullit, pavaresisht aprovimit apo kundershtimit te tij.

Probabiliteti me i larte eshte qe gjykata, pasi te kete degjuar te gjitha palet, te ndjeke rrugen e kompromisit dhe jo te ekstremizmit. Lenia e mozaikut ne ate vend, prishja e mozaikut, ose nje referendum do ishin zgjidhje ekstreme te "padhogjikshme".
    E para nuk ke cituar asgje. Jep nenin ku bazohesh.

Liria e mendimit, nuk ka lidhje fare me kete muhabet. Shef mozaikun dhe je i lire te mendosh dhe ta shpreshesh se eshte propagande. Presion dhe detyrim mendimi nuk ka fare ne kete rast.

Gjykata vendos. Nuk ben kompromis. Do thote ose do hiqet ose jo, nuk ka kompromis. Ne gjykate po te shkosh me ato provat e tua merr nje jo te madhe, biles as nuk ka per te shkuar ne gjyq ceshtja se do te thon mos u tall.

Referendumi i pallogjikshem? Degjo lal paske ide shume te gabuara per demokracine.

Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Eshte e qarte se [edhe] ti ke nje perceptim te gabuar te demokracise, kriterit te shumices ne demokraci, atdheut tend (hahahah), e te tjera...
    Une nuk kam asnje iluzion mbi realitetin ne atdheun tim, por ne qofte se do flasim per demokraci, gjerat nuk jane aq bardhe e zi sac kerkoni t'i beni ju.

Shumica mund te imponoje gjithcka qe dashka mbi pakicen, pa bere asnje kompromis ne asnje vend...dhe kjo na qenka demokraci?

Qyfyre, qyfyre!
    As qe du me dit!

Ndersa ti po thua qe shumica vendos edhe pike. Te rri aty mozaiku me zorr. Pakica kot sa rri ne parlament, te shkoje te fleje gjume....
    Sigurisht qe shumica vendos dhe pike. Si kujton ti se miratohen ligjet ne Shqiperi? Nga shumica vetem

Si u vu Sala kryeminister? Nga shumica vetem.

Si u vu Bushi president ne Amerike? nga shumica vetem (me pak se shumica biles)

Pakica dhe Shumica pastaj nuk jane dy blloqe po jane njerez. Secili ka mendje me vete, prandaj rrine ne parlament dhe ka rendesine e vet secili.

Une nuk kam asnje iluzion mbi realitetin ne atdheun tim, por ne qofte se do flasim per demokraci, gjerat nuk jane aq bardhe e zi sac kerkoni t'i beni ju.

Shumica mund te imponoje gjithcka qe dashka mbi pakicen, pa bere asnje kompromis ne asnje vend...dhe kjo na qenka demokraci?

Qyfyre, qyfyre!
    Kompromisi po u arrit eshte shume mire, ta kam thene dhe me pare.

Po nese nuk arrihet, atere vendos shumica. Kjo eshte demokracia. Po s'te pelqeu, shko ne nje vend ku sundon pakica.

Kushtetuta sipas teje eshte qyfyre, prandaj ta kam thene disa here qe nuk e ke kapur akoma kuptimin e demokracise

Dhe akoma po pres per ate citimin e ligjit

E ke kushtetuten te "Kultura Demokratike"

Po te jam dhe nje shembull se si citohet nje ligj.

Une ne baze te te drejtes qe na jep PJESA XI - Neni 150.1 i Kushtetues, u kerkoj te gjitheve te firmosin nje peticion, ne menyre qe te kerkojme te drejten e referendumit, per te shpetuar mozaikun.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 01-02-2008 mė 11:11

Anėtarėsuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    E para nuk ke cituar asgje. Jep nenin ku bazohesh.

Liria e mendimit, nuk ka lidhje fare me kete muhabet. Shef mozaikun dhe je i lire te mendosh dhe ta shpreshesh se eshte propagande. Presion dhe detyrim mendimi nuk ka fare ne kete rast.

Gjykata vendos. Nuk ben kompromis. Do thote ose do hiqet ose jo, nuk ka kompromis. Ne gjykate po te shkosh me ato provat e tua merr nje jo te madhe, biles as nuk ka per te shkuar ne gjyq ceshtja se do te thon mos u tall.

Referendumi i pallogjikshem? Degjo lal paske ide shume te gabuara per demokracine.
    Referendumi eshte i fundit pas nje liste te gjate procesesh institucionale. Pa kaluar te gjitha hallkat perkatese, referendumi edhe po te mbahet, nuk njihet.

Dhe gjykata vendos, ke te drejte. Por mund te vendose per nje kompromis, kjo s'eshte aspak e cuditshme.

Nje pjese do qe mozaiku te qendroje aty, nje pjese tjeter do qe te shkaterrohet fare, dhe gjykata mund ta shohe me te llogjikshme qe te vendoset ne nje vend i cili eshte me i pershtatshem, si per shembull nje muze.

Dhe liria e mendimit ka shume te beje me kete muhabet, varet se si e interpreton ti. Une jam e sigurte qe guri do anoje nga ana ime. Sepse gjithe kjo histori ka nje precedent. Ka kaluar nje ligj mbi kete mozaik i cili kerkonte eliminimin e simboleve komuniste nga mozaiku. Perse valle? Meqe ky mozaik na qenka kaq historik e artistik, perse me ndryshimin e sistemeve u eliminuan edhe simbolet e sistemit nga i cili lindi edhe ky mozaik? Nuk te duket pak e cuditshme?

Gjithcka qe mua do me duhej te beja eshte qe te argumentoj se pse ky vendim ligjor nuk mjafton per te eliminuar gjurmet ideollogjike te cilat une i konsideroj propagande te eger dhe favorizim i nje ideali me te cilin une dhe nje pjese e mire e publikut nuk jemi dakort dhe na ofendon...sidomos ne nje vend qe na perket te gjitheve.
    As qe du me dit!

Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •