Close

Rezultati i Sondazhit: Te hiqet Mozaiku?

Votues
148. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

51 34.46%
  • Jo

97 65.54%
Faqja 10 prej 48 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 475
    """Ose mund te bejme vetem nje modifikim si me poshte dhe te bien te tere rehat """

Nje propozim FIKS te tille bera dhe une ne fillim te kesaj teme, por mu desh ta fshija se thashe se u nxitova. Tani qe e paska dhe nje tjeter si une nje mendim te tille, atehere jam dakort me nje modifikim te lehte te mozaikut
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ala nuk e zgidhet kte ceshtje mo..

eshte e thjeshte.. tarallaku beq.. drejtori pra.. prodhoj nje sebeb me vlere per edvinin qe ti shtrengoj me mire celulat enveriste e regjimentet stalino vampiroiste ne tirane e kudo.. qe tja kerrejne Pd-se nje dite gurmazin e zorret shum shum me keq se ppsh "armiqve".. omperialisto burgjezo reaksionaro revizionisto puciste..

lere o beq at karikature aty ku eshte.. se sja hedh kush syt a derzi..
    le te kernaqen me te autoret.. dhe tetovaro ferizajasit e pdk-se se bardhillmahmutajt e kup lim qoses.. e hys milloshi ka i her ne senet..lol..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-06-2002
    Postime
    278
    Sa per provokim

Po qytetit Stalin, ja kane ndryshuar emrin..... apo prap qyteti Stalin quhet?????

....ha,ha,ha.....E DINI KUSH ESHTE QYTETI STALIN..............
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga artur : 16-01-2008 mė 17:49

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga artur Lexo Postimin
    Po qytetit Stalin, ja kane ndryshuar emrin..... apo prap qyteti Stalin quhet?????

Sa per provokim....ha,ha,ha.....E DINI KUSH ESHTE QYTETI STALIN..............
    ne fakt vete populli ia ka ndrruar,
    eshte Kuēova, po kuēovaret nuk thone qe "jam nga qytetstalin".

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Mozaik sovjetik nė dy tė tretat e sipėrfaqes sė tij. A pėrmban historia e kombit shqiptar, nė pjesėn mė tė madhe tė saj, pjesėn bastarde-komuniste? ..jo

Tė qėrohet 1 orė e mė parė, mendoj unė.
    Prektora

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    jam i mendimit qe mos te prishet se pasqyron gjithe historin e shqiperis qe nga skenderbeu e deri tani, po ne qofte se eshte e mundur te shtojne edhe pjesen qe i mungon,
    levizjen studentore qe solli demokracine
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nje veper arti nuk duhet modifikuar, vetem sepse keshtu thote xhori apo Ligori. Per levizjen studentore duhet bere nje veper tjeter, me vete! Eshte njelloj si t'i shtosh Mona Lizes nje burre nga prapa - te shoqin, le te themi. Do ishte me mire qe te shoqin e Xhokondes ta pikturonim me vete...

Sheshi "Skenderbej" eshte ne gjendje te Mjerueshme me "m" te madhe !
    Neper kartolina duket bukur, sidomos naten me ato dritat e vazhdueshme qe kamuflojne ate cfare ndodh aty ne te vertete.
    Duhet ta kalosh sheshin me kembe, te pakten dy here ne dite.
    Gjeja e pare qe te bie ne sy eshte trafiku i coroditur, semafore qe here punojne e here nuk punojne, edhe nese punojne per kete nuk i plas njeriut.
    Nisma qe ndermori njehere policia rrugore per disiplinimin e trafikut te kalimtareve perfundoi si "fije kashte e djegur" ashtu si edhe nismat e tjera qe jane ndermarre nga policia bashkiake, policia tatimore etj. per aktivitete te tjera te shemtuara.
    Kudo, gjate gjithe perimetrit te sheshit gelojne cadrashitesit dhe bananeshitesit, xhepistat dhe kambistat, misrapjekes e geshtenjapjekes, lypsare tek xhamia, foshnja "te braktisura" sa po te mos kesh mendjen mund ti shkelesh me kembe, mashtruesa ordinere afer monumentit te heroit tone kombetar qe te ofrojne ora "firmato" per 20 mij lek.
    Kemi edhe nga ata qe lajne kepucet e bicikletat tek shatervani qe hedh leshin perpjete.
    Kemi edhe matrapazet e celulareve me shtrirje masive nga prane ish-monumentit te shokut Enver e deri tek Teatri i Kukllave.
    Ne simbioze me ta rrine edhe "hajde floriri", keta jane "brokerat" e burses se Tiranes per metalet e cmuara.
    I permenda edhe me lart por kambistat e rruges i kemi te papare, patrullojne si roje nderi tek monumenti i heroit, por ne fakt jane "maniake" qe per pak sa smund te te detyrojne te tregosh xhepat nese ke apo jo EUR, USD, GBP. (shpetimi i vetem eshte te deklarosh se ke JEN japonez dhe ta leshojne rrugen.)
    Per pak harrova rruget e sheshit, te katandisura ne gjendjen me te paimagjinueshme, si ka mundesi qe sheshi kryesor i nje kryqyteti europian te kete ato rruge!!!
    Kemi edhe sheshin e lodrave super te amortizuara, me te ndyrat e me te shemtuarat e planetit.
    Me pakice kemi riparuesit e cakmakeve, shitesit e "kinezerirave te tjera" e ndonje element qe e kam harruar.
    Ky eshte imazhi i sheshit "Skenderbej".
    Te gjithe kete hyrje e bera per te thene se cdo i huaj qe do te kaloje ne kete shesh, mozaiku do te jete gjeja e fundit qe do ti beje pershtypje, sado i madh te jete ai, sado i pavend te jete.
    Turp per ne te gjithe per kete shesh qe kemi, turpi behet edhe me i madh kur mban edhe nje emer kaq te madh.
    Mozaiku eshte elementi i fundit qe duhet ripare nese duhet me te vertete qe te rishihet.
    Ne kete sondazh votova "Jo", por sa me shume e mendoj aq me indiferent behem ndaj kesaj pyetjeje kur kam parasysh te gjitha gjerat qe permenda me lart.
    Por nese do te me kerkohej edhe nje here nje pergjigje e prere, ndoshta do te votoja kete here "Po"
    Sa here qe e shoh ate mozaik, si nje ish-koleksionist pullash, me kujtohen ato pullat e stermedha, me lajle-lule, me te njejten fryme kompozimi si edhe te ketij mozaiku.
    Te pakten nga pullat arrita te konstatoja faktin se shtetet afrikane, ato me te keputurat, kishin pullat me te medha me nje larmi ngjyrash e me kompozim te shemtuar.
    Ne pamje te pare mozaiku duket terheqes, por ne te vertete mund te konsiderohet si art propogandues i regjimit komunist.
    Nuk ka ngelur historia jone te reklamohet apo te personifikohet me kete mozaik.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    jam i mendimit qe mos te prishet se pasqyron gjithe historin e shqiperis qe nga skenderbeu e deri tani,
    mbase une jam qorr, ose skenderbeu ne ate "histori" eshte nje gishto,
    se une nuk shoh etapat me te rendesishme te historise sone.
    ēa historie , 2 ushtare me shigjeta, 1 malesor, dhe pjesa tjeter nis direkt me luften nacional ēlirimtare antifashiste dhe me komunizmin.
    Ku eshte skenderbeu, ku eshte Ismail Qemali,
    ē'histori ka aty.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Le te hiqet e te vendoset nje tjeter me gjitheperfshires... Ska lezet ne fakt...Ne balle te rrije skenderbeu dhe nje figure femerore,me e pershtatshmja Mbreteresha Teuta... Nuk eshte e thene ta fillojme historine nga fundi i mozaikut,momentet me te lavdishme te historise te vihen balle ,periudha komuniste dhe e tanishmja te vihet nga fundi i mozaikut...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 10 prej 48 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •