Postuar mė parė nga
zzzz...
N'pac nevoje per ndonje Qen, me bej ze. Por Qen bir Qeni ama, jo keshtu qen per t'u tallur.
Lepurushja del te kerkoje Qenin :
- Per ku je nisur keshtu moj e Qenit ?
- Uuuuu uraaaata... Po ja mo, te kerkoj Qenin, ka dy dite qe s'me ka shkelur ne kasolle
- Mos u merzit, Qen eshte ai, vjen pas eres.
- Mire e ke ti urate, po une jam lepurushe dhe jam e bardhe si bora, s'kam ere...
- O lepurushka e lales ti, po per ere lepurushe e kam fjalen une...
- Ahaaaaaaa sa pizeveng njeri qe je dhe ti urate...
- He he he !
- Mire urate, ika tani se ti e ke me nge, nje llaf lepurushes e nje llaf hardhuces, s'kam nge une, dua qenin tim... mmmmmm kur e kujtoj parmbreme... mmmmmm sa mire qe ishte.... mmmmmmm sa te mire keta qenerit ! Urate, ska si qeni ! Merr dhe ti nje...
- Po dua moj dua, dua dhe une, po s'vijne qente pas meje, tekanjoze te medhenj...
- Eh mire pra, bej ē'te duash, gjej ndonje luledele e bej dashuri me te. Qenin tim s'ta jap, e kam per vete, e kam rritur me keto duar qe iu befsha kurban iu befsha !
Lepurushka merr udhen dhe e sheh Qenin nga larg, kokulur, i merzitur :
- Ec ketu ti more edepsez, nga me gjezdis ashtu ?!
- Lere grua lere, se me genjyen ca lepurushka e me bene kaqol...
- Si, si ?
- Po ja, me thane eja vemi ne plazh dhe te te tregojme sa te bute e kemi gezofin, e pastaj kur vajtem atje, me thane qe kishin harruar rrobat e plazhit dhe s'behej gje, s'mund t'ua shihja...
- Mhm... a ē'je ti nje pis qen, e kam thene gjithmone, qenin ose mbaje ne lak, ose prit kur te te kthehet ne shtepi me nje qerre lepurushkash. Ec tani shpejt ne shtepi se kemi humbur dy dite, e une e kam tmerr t'i kaloj ditet pa ashtu...
- Mos ! Ke ndenjur dhe pa buke ?
- Degjo se po me ben shume numra, paska nje mullar ketu afer, pa eja njeēike te ta them nje fjale te veshi...
Vajten tek mullari, biseduan nja dy ore mbi molekulat e tetracitronukleikut dhe pastaj u kthyen te gezuar ne shtepi.
Krijoni Kontakt