Ka shume kohe qe mendoj nje gje te tille dhe se kam bisedu me askend, e hapa kete teme me qellim qe te shohes mendimet e juaja ne lidhje me kete.
Nje popull i lire, nje shoqeri qe identifikohet me kulture, gjuhe dhe shkrim te njejte ka te drejten e referendumit per ceshtje qe u perkasin te njejteve.
Nese ne krejt boten njerezit dhe popujt e ndryshem bejne referendume te ndryshme per problemet e tyre kombetare, pse te njejten mos e bejm edhe ne si popull Shqiptar. Une kame bindjen se Shqiptaret jo se nuk kane mudesi te bejne kete, por kane frige dhe nuk mund te marrin pergjegjesi mbi vete . Kur Greket dhe Serbet kerkoj me ngulkembe te marin vende qe nuk u takojne atyre, a ne nuk mundemi dhe nuk kemi fuqi te kerkojm ate qe na takon. Une shume mire e kuptoj globalizmin dhe detyrat qe i kerkon globalizmi, por mendimi im eshte dhe do te mbetet cdohere se para se te kryesh detyra madheshtoe duhet detyrat e shtepise ti kryesh si duhet. Nuk mund te perfaqesohesh si komb ne tere globin nese nuk ke je ne nje shtet te perbashketme ata qe flasish nje gjuhe, shkruajsh nje shkrim dhe ke nje kulture.
Nuk e di po nuk me duket e arsyeshme ajo qe kerkojne shqiptaret sot, njeriu e fiton ate qe e kerkon e shqiptare cdoher kerkojne pak. Ajo qe me pengon me shume eshte ajo se pse shqiptaret para se te arrine ne postet e medhaja si kryetare shteti, kryeminister etc e kerkon me cdokushte kete qe e ka cdo shqiptare ne zemer e pastaj ndryshon cdo gje , valle nuk kemi fuqi apo cka eshte puna, nuk kerkojme dicka qe nuk na takon, kerkojme ate qe na perket.
Temen e hapa duke u bazuar ne shume tema te nxehta qe perfshihen sote per realitetin Shqiptare, pse ne nuk e shfrytezojme kete kohe ideale e ta kerkojme ate qe na takon neve. Nuk mbaje krahun e asnje partie, asnje ushtrie, asnje levizje, por thjesht jam i mllefosur me ate qe i ndodh kombit tim.
Krijoni Kontakt