Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    HIJA E ZEZĖ Maska e Elmo
    Anėtarėsuar
    26-09-2006
    Vendndodhja
    Italy
    Postime
    101

Himni i Kosovės 60 sekonda, hapet konkursi

Kryesia e Kuvendit tė Kosovės ka shpallur dje konkursin pėr himnin shtetėror. Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi bėri tė ditur se pėr himnin e shtetit do tė merren parasysh kriteret qė janė pėrcaktuar nga Ahtisari. "Kriteret pėrcaktojnė qė himni
    tė mos jetė mė i shkurtėr se 30 sekonda dhe mė i gjate se 60 sekonda", - sqaroi Krasniqi. Nė vijim, kryeparlamentari i Kosovės tha se himni mund tė jetė vetėm muzikė, por mund tė jetė dhe tekst edhe muzikė, ndėrsa theksoi se himni i Kosovės nuk duhet tė jetė i ngjashėm me ndonjė himn tė ndonjė shteti tjetėr. "Duhet tė jetė njė tekst i ri, qė pėrfill tė gjitha kriteret qė janė tė pėrcaktuara nga pakoja e Ahtisaarit", - tha Krasniqi. Konkursi pėr himnin shtetėror tė Kosovės do tė jetė i hapur pėr 30 dite.

P.S. Veq ishalla ahtisari nuk ka than me i pershendet dhe serbet tek himni Kosoves
    HIJA E ZEZĖ

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    5

himini i ahtisarit esht TALLAVA

ju QOFT HARAM BUKA E KOSOVES O JU QE TRATHTUAT GJAKUN PA DALLIM PARTIE OJU QE KENI NE ZEMER VLLAZRIM BASHKIMIN JU GJDOHER KENI DIT TE TRATHTONI VENDIN TUAJ
    E SAI PER KET HIMNIT EDHE AJ SI FLAMURI I KOSVES ESHT E VERTET QE FLAMUR KAN EDHE KLUBET E FUDBOLLIT
    UN KAM NJE VENDIM KURR KY FLAMUR NUK DOTA PRANOJ SI FLAMUR TIMIN
    HIMNI DOTE JET SIQ ESHT MA KEQ TALLAVA
    TURP TURP OJU QE JENI NE KOM ZGJOHUNI SE EDHE NE KOHEN E RRAHMAN MORINOVIQIT NESE JU KUJTOHET KUR NA THOSHIN SE KOSOVA NUK DOTE HUMB AS GJE DOLI E KUNDERTA VRASJE BURGOSJE PERSEKUTIME POR SHUM NGA FEMIT E KTYRE DEPUTETAV MBYLLESHIN NE PER SHPIA TE TYRE
    E SOT NA SHESIN MEND POR NE DOTE BINDEMI PER KET POR KAM FRIK SE NDOSHTA DOTE JET VON KAM FRIK ...
    JU LUTEM ME FALNI JU QE NDIHENI TE FYER
    ME RRESPEKT SNAJPERISTI ....PRISHTIN

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anėtarėsuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    152
    Citim Postuar mė parė nga snajperisti Lexo Postimin
    ju QOFT HARAM BUKA E KOSOVES O JU QE TRATHTUAT GJAKUN PA DALLIM PARTIE OJU QE KENI NE ZEMER VLLAZRIM BASHKIMIN JU GJDOHER KENI DIT TE TRATHTONI VENDIN TUAJ
    E SAI PER KET HIMNIT EDHE AJ SI FLAMURI I KOSVES ESHT E VERTET QE FLAMUR KAN EDHE KLUBET E FUDBOLLIT
    UN KAM NJE VENDIM KURR KY FLAMUR NUK DOTA PRANOJ SI FLAMUR TIMIN
    HIMNI DOTE JET SIQ ESHT MA KEQ TALLAVA
    TURP TURP OJU QE JENI NE KOM ZGJOHUNI SE EDHE NE KOHEN E RRAHMAN MORINOVIQIT NESE JU KUJTOHET KUR NA THOSHIN SE KOSOVA NUK DOTE HUMB AS GJE DOLI E KUNDERTA VRASJE BURGOSJE PERSEKUTIME POR SHUM NGA FEMIT E KTYRE DEPUTETAV MBYLLESHIN NE PER SHPIA TE TYRE
    E SOT NA SHESIN MEND POR NE DOTE BINDEMI PER KET POR KAM FRIK SE NDOSHTA DOTE JET VON KAM FRIK ...
    JU LUTEM ME FALNI JU QE NDIHENI TE FYER
    ME RRESPEKT SNAJPERISTI ....PRISHTIN
    Edhe pse nuk e pata tė lehtė ti ndaj dhe ti kuptoj fjalitė tua prapseprapė arrita tė kuptoj qė ti qenke kundėr flamurit tė Kosovės dhe kundėr himnės sė saj.
    Nėse mendon se me njė reagim tė tillė ti je mė patriot dhe mė i mirė se ata qė e pranuan flamurin e Kosovės atėherė mė vjen keq por mė duhet tė tė zhgėnjej.
    Sė pari flamurin e shtetit tė Kosovės e kanė pranuar institucionet e Kosovės nė tė cilat janė tė pėrfaqėsuara si partitė e dala nga lufta (PDK, AAK, etj) edhe ato pacifiste. Ndėrsa flamurin e ri tė shtetit tė Kosovės nuk e kanė kontestuar as partitė ultranacionaliste e as familjet qė kanė kontribuar mė sė shumti pėr lirinė tonė nė krye me familjen Jashari.
    Kėshtu qė po mė duket i pavend dhe i papjekur njė reagim i till nga ti.
    Ndėrsa himni i Kosovės sigurisht qė nuk do tė jetė tallava si e quan ti. A e din ti se himni jonė kombėtar ( i shtetit shqiptar) ėshtė kompozuar nga njė rumun?

p.s. unė vij nga Prishtina dhe nuk njoh asnjė nga Prishtina qė emrin e saj do ta shkruante pa (ė) nė fund. Ti po e shkruan ashtu. Pse?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Postime
    34
    Normal qe cdo shtet duhet ta kete himin dhe flamurin e vete...por cka do te ndodh me vone frigohem shum qe ndoshta qarqet ultra-nacionaliste serbe ndofta do te i'a arrijne qellimit qe shqipetaret te i ndajne ne 2 nocine: Shipetare te Shqiperise si dhe Ksovare...ateher ndoshta do ta kemi edhe punen pisk...ndoshta mund te ndodh edhe me e kecja...
    Por si do qofte...prap se prap nuk duhet harruar Himnin Kombetar...se jemi Shqipetar te gjithe...ndersa ky eshte vetem se nje himn i shtetit me te ri ne bote...dmth dicka formale...

FLM per mirekuptim

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kosove: 96% shqiptare; 3% serbe; 1% te paperfillshem - Flamuri i Kosoves: Gjashte yje qe simbolizojne ate 1% e paperfillshem dhe, po nen te njejten drite, edhe ate 96%.

Shqiperi: 97% shqiptare; 2.8% greke (thone) dhe 0.2% te paperfillshem - Flamuri i Shqiperise: Jo vetem qe nuk perfshin te paperfillshmit, por as nuk i afrohet ne imagjinate atyre.

Tani, vertet plani i ahtisaarit eshte i padrejte (sepse nuk zbaton rregullat e statistikes), por po te inkorporohet plani i tij edhe ne himnin shteteror (se himni kombetar dihet), atehere me duket rreshqitje ne absurditet. Gjithesesi...

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Damastioni....... Per Ju
    Un Ndoshta Nuk Di Te Shkruaj Mir Por Un Kam Drejt Ta Shfaq Mendimin Tim Per Qashtjen Kombetare Un Edhe Me Herte Kam Then Se Kurr Dhe As Nje Her Nuk Dota Pranoj Ket Flamur Si Timin Se Pse Aty Nuk Ka Asgje Shqiptare O Inderuar Damastioni...edhe Nje Ti Ma Kujtove Se Himni Jon Kombetar Esht Kompozuar Nga Nje Rumun Ket Pajtohem Por Ne At Hymn Kendohet Shqip Dhe Ka Permbajtje Kombetare E Sa I Per Ket Se Me Flamurin E Kosoves Jan Pajtuar Te Gjith Un E Dhe Nuk Pajtohem Me Jy Zotri Ti Thua Se Aak -dhe Pdk. Si Parti Te Dala Nga Lufta Jan Pajtuar Po Jan Pajtu Thaqi Dhe Ramushi Edhe Fatmir Seijdiu ..
    Kjo Esht Nje Qashtje E Inponuar Dhe Nje Diqka Ju Me That Se Un Po Shitem Patriot Jo Zotri Un Provimin Dhe Obligimin E Kam Dhen Ne 1998-deri Me ,99
    Dhe Kam Dy Vllezer Deshmor Dhe Si Shperblim Kam 5 Jetim Edhe Njeher Te Them Seun Nuk Jam Patriot Por Kam Dhen Nje Betim Para Flamurit Kombetar Kuq E Zi
    Un Ndoshta Kurr Nuk Dota Realizoj Endrren Time Dhe Betimin E Dhen Por Kurr Nuk Dote Jam Servil O Zotri Mendohu Pak Me Koken Tuaj Dhe Thuaj Ajemi Sovaran Apo Jo Amund Te Pi Nje Kafe Ne Veri Te Mitrovices Edhe Ajo Esht Pjes E Kosoves Apo Zotri Me Fal Qe Ndoshta Dote Ndihesh I Ofenduar Por Jam Shum I Deshpruar Ne Ket Udhheqje Edhe Me Par Edhe Tash Ne Shqiptaret Kemi Qen Gjdoher Te Udh Hequr Nga Vegal Karijriste Kjo Koh Makujton Kohen E Rrahman Morinoviqit Nese Te Kujtohet Mu Shum Mir Me Kujtohet Un Nuk Harroj Te Kalueren
    Me Rrespekt Snajperisti ......

Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Luften E Bejn Trimat Lirin E Gezojne Pisat

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar mė parė nga beni33 Lexo Postimin
    Damastioni....... Per Ju
    Un Ndoshta Nuk Di Te Shkruaj Mir Por Un Kam Drejt Ta Shfaq Mendimin Tim Per Qashtjen Kombetare Un Edhe Me Herte Kam Then Se Kurr Dhe As Nje Her Nuk Dota Pranoj Ket Flamur Si Timin Se Pse Aty Nuk Ka Asgje Shqiptare O Inderuar Damastioni...edhe Nje Ti Ma Kujtove Se Himni Jon Kombetar Esht Kompozuar Nga Nje Rumun Ket Pajtohem Por Ne At Hymn Kendohet Shqip Dhe Ka Permbajtje Kombetare E Sa I Per Ket Se Me Flamurin E Kosoves Jan Pajtuar Te Gjith Un E Dhe Nuk Pajtohem Me Jy Zotri Ti Thua Se Aak -dhe Pdk. Si Parti Te Dala Nga Lufta Jan Pajtuar Po Jan Pajtu Thaqi Dhe Ramushi Edhe Fatmir Seijdiu ..
    Kjo Esht Nje Qashtje E Inponuar Dhe Nje Diqka Ju Me That Se Un Po Shitem Patriot Jo Zotri Un Provimin Dhe Obligimin E Kam Dhen Ne 1998-deri Me ,99
    Dhe Kam Dy Vllezer Deshmor Dhe Si Shperblim Kam 5 Jetim Edhe Njeher Te Them Seun Nuk Jam Patriot Por Kam Dhen Nje Betim Para Flamurit Kombetar Kuq E Zi
    Un Ndoshta Kurr Nuk Dota Realizoj Endrren Time Dhe Betimin E Dhen Por Kurr Nuk Dote Jam Servil O Zotri Mendohu Pak Me Koken Tuaj Dhe Thuaj Ajemi Sovaran Apo Jo Amund Te Pi Nje Kafe Ne Veri Te Mitrovices Edhe Ajo Esht Pjes E Kosoves Apo Zotri Me Fal Qe Ndoshta Dote Ndihesh I Ofenduar Por Jam Shum I Deshpruar Ne Ket Udhheqje Edhe Me Par Edhe Tash Ne Shqiptaret Kemi Qen Gjdoher Te Udh Hequr Nga Vegal Karijriste Kjo Koh Makujton Kohen E Rrahman Morinoviqit Nese Te Kujtohet Mu Shum Mir Me Kujtohet Un Nuk Harroj Te Kalueren
    Me Rrespekt Snajperisti ......
    O ti "trimi" i Prishtines
    po nuk ta sheh askush per te madhe leh si qen sa te duash.
    Po je mesue ti me te sundue shkiet e tash te duket shume veshtir me te udheheq nji themelues e pris i UĒK-se.
    Po ti me disa Prishtinas jo te gjith ini kur ne Kosove u bente luft kunder shkau
    e kur ne Kosove shkau masakroike gra pleq e femij e ju neper kafenet e Prishtines u argetoishi dhe u thoshit serbve se keta katunaret terorista po na e prishin vllaznim-bashkimin me ju.
    Ju ishit qe familjeve te larguara nga vatrat e luftes u merrni qira marka te majme
    vet familjes sime i keni marr 400 marka ne muej he idiota.
    ju nuk e kishi frantin e luftes hiq larg si ne malet e Obiliqit ne malet e Llapit e te Gollakut ju e shajshi UĒK-ne ne vend qe tiu bashkangjiteni.
    E sot normal qe nuk pritet diq e mier nga ju pos keso llafe siq paske shkretue me lart.
    Veq nja o frajeri i Prishtines mos prit qe ka me tu kthye ajo koh e art per ju qe tu kthehen apo ringjallen:

dushan ristiqi
    rada trajkoviqi
    moma trajkoviqi
    ali shukriun
    xhavit nimanin
    ibrahim rugoven
    halit terrnofcin
    sinan hasanin
    sejdo bajramoviqin
    rrahman morinen
    husamedin azemin
    e tej.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    snajperisti alias beni 33

skeni faj se ju ka mbet ne zemer
    druzhe tito mi ti se kunemo.
    shoku tito ne te betohemi se nga rruga e jote nuk do te largohemi
    dhe himni hej slloveni
    ah ju hiku ajo koh e art per ju pisave
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Sa Ma Habiti Fakti Se Ju Dini Keto Vargje Te Ish Yugosllavis Ahhaha
    Po Ti O Ishkret Pdk Me Thuyaj Qar Flamuri Ke Cilit Flamur Doti Perkulesh Ati Kuq Ezi Sigurisht Qe Jo E Dhe Himnin Dota Kesh Si Esht Me Keq Aauuuuuuuau

E Un Nuk Me Kujtohet Se I Kam Kendu Himnit Yugosllav Ndonje Her Ne Jeten Time Himni Ikosovet Dote Jet Injejti Me At Qe Ti E Recitove
    Ket E Ke Nga Thaqi Yt I Dashur Mos Harro Ti Nuk Dote Quhesh Ma Shqiptar Po Kosvar E Ne Kosov Kosovar Quhen Edhe Qetniket Serb Edhe Gabelt
    Pra Nuk Dote Ndrrohet Identiteti Kombetar
    Ket E Deshiron Serbia Fashiste ...
    Ti Nuk Dote Njihesh Si Shqiptar Por Si Kosovar Por Ty Kjo Nuk Te Len Pershtypje Kam Bindjen Per Ket Se Ti Ndoshta Kurr Sje Ndi Si Shqiptar
    Edhe Nje Diqka Selam Hashimim Thaqit Nese Ka **** Me Shku Ne Mitrovic Te Veriut
    Atje Ja Prejn Bolet
    Hahahha
    Tadiqi Po Vjen Ne Kosv Poj Viziton Qetnikt E Ti E Thaqi Kur Shkoj Ne Kosoven Lindore Ne Lugin Te Presheves Hajt Ma Thuaj Edhe Atje Ka Shqiptar Oh Zotri Pdk Je Shum Larg Realitetit
    Ne Fillim Theshte Bashkim I Trojeve Shqiptare Ahahah
    Trimat E Bejn Luften E Lirin E Gzojne Pisat Dhe Hajnat
    Me Rrespekt Peni33. Pr..

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Kushtetuta e Republikės sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 01-04-2009, 19:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •