Itali
Bogdani, debutim me fitore në Sienë
Erion Bogdani e ka nisur me fitore aventurën e tij në Serinë A me ekipin e Sienës. Shqiptari ka luajtur gjatë gjithë takimit Siena Kaliari së bashku me Kiezën në sulm. Ndonëse nuk ka shënuar, loja e tij ka qenë shumë e mirë. Madje Eri ka pasur edhe një rast shumë të mirë për të shënuar, por Karini ka bërë mrekullinë, duke i mohuar gëzimin shqiptarit. Gjithsesi, ekipi i Sienës ka arritur të fitojë 2 1 falë 2 golave të Kiezës.
Behrami, nga më të mirët për Lacion
Debutim në Serinë A dje ka bërë edhe kosovari Valon Behrami. Ai së bashku me Lacion kanë arritur të fitojnë 1 0 ndaj Mesinës. Behrami ka qenë një nga lojtarët më të mirë në fushën e lojës, duke treguar se është një nga blerjet më të mira të ekipit të Lacios. Ndërkohë, ndaj Mesinës, ashtu siç pritej, ka munguar Igli Tare i dëmtuar.
Myrtaj, 86 minuta në fushën e lojës
Të shtunën, ndeshjen e parë zyrtare në Serinë B e ka zhvilluar edhe Katanxaro e Myrtajt. Vlonjati ka luajtur 86 minuta në takimin Katanxaro Viçenca. Ndeshja është mbyllur në barazim, ndërkohë që Myrtaj ka dalë nga fusha e lojës vetëm 4 minuta para përfundimit.
Gjermani
Vata i dhuron 11 metërsh Arminias
Më në fund, Arminia e Bielefeldit ka arritur të marrë tri pikët e para në kampionat. Kjo falë edhe lojës së mirë të Fatmir Vatës. Shqiptari ka qenë ai që i ka thurur praktikisht golin e parë Arminias, teksa ka marrë një 11 metërsh në zonën e Maincit. Bielefeldi ka fituar me rezultatin 2 0, ndërkohë që Vata ka zhvilluar një ndeshje të mirë dhe është aktivizuar gjatë 90 minutave.
Dragusha, 90 minuta dhe asist
Vazhdon paraqitja e mirë e Mehmet Dragushës. Kosovari me pasaportë shqiptare sërish ka zhvilluar një ndeshje të mirë në Bundesligën 2. Gjatë 90 minutave të takimit Energji Kotbus Paderborn, Dragusha ka luajtur shumë mirë. Madje ai edhe një herë është bërë iniciatori i golit të parë të takimit. Dragusha në rastin e golit të parë ka dhënë një asist, që është shndërruar në gol nga shoku i tij i skuadrës. Mehmeti është aktivizuar 90 minuta, ndërkohë që ekipi i tij Paderborni ka fituar 2 1 me Kotbusin.
Kapllani, 42 minuta në fushë Burghauzen
Edmond Kapllani ka luajtur vetëm 42 minuta në javën e 3 të të Bundesligës 2. Shqiptari është futur në fushën e lojës në fillim të pjesës së dytë, por nuk ka mundur të bëjë dot asgjë. Ekipi i Karlsruhes është mundur 1 0 nga Burghauzeni.
Ukrainë
Shkëmbi dhe Osmani në stolin e rezervave
Dy shqiptarët Blendi Shkëmbi dhe Tefik Osmani, që luajnë në Ukrainë me ekipin e Metalurg Zaporozhjes, dje nuk janë parë në fushën e lojës. Dyshja kuqezi Osmani Shkëmbi ka qëndruar në stol gjatë gjithë takimit Shahtar Metalurg. Skuadra e korçarëve gjithsesi në fund të 90 minutave është mundur nga Shahtari me rezultatin 3 1.
Krijoni Kontakt