Close
Faqja 24 prej 52 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 512
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Panorama, 26.10.2007 (Futboll)

Rritet interesimi për dyshen shqiptare të Vorsklas

Roi Kin do Dallkun e Currin te Sanderlendi

Agjentët anglezë, të shtunën zbarkojnë në Ukrainë

Jetmir Halilaj

Debatik Curri e Armend Dallku, janë në planet e klubit anglez të Premier Ligës, Sanderlend, skuadër që drejtohet nga ish-ylli i Mançester Junajtid, Roi Kin. Dy nga menaxherët e kësaj skuadre do të ndjekin nga afër ndeshjen e Vorsklas kundër Dinamo Kievit në fundjavë. Lajmi është bërë i ditur të enjten nga menaxheri i futbollistëve, Nexhmedin Haxhiu. “Menaxheri i Sunderlandit do të shikojë ndeshjen e Vorsklas kundër Dinamos. Klubi anglez ka shfaqur interes për Dallkun e Currin. Të shohim se çfarë do të ndodhë, fjalë ka shumë, por të presim”, - është shprehur Haxhiu për të përditshmen kosovare “Koha Ditore”. “Fatkeqësisht, Curri nuk do të luajë në këtë ndeshje, për shkak të kartonëve të verdhë, por nuk do të jetë problem, pasi zyrtarët e Sanderlendit nuk po vijnë të shohin cilësitë e tyre, por të prezantohen dhe të nisin bisedimet. Për cilësitë e tyre, ata i kanë tashmë informacionet e duhura, sepse i kanë vëzhguar nëpërmjet videokasetave”. Sanderlend bën gara në Ligën Premier të Anglisë. Skuadra këtë edicion është kthyer në elitë, pas disa stinorëve të kaluar në një rang më të ulët. Njëri nga dy futbollistët, Armend Dallku, ka konfirmuar interesimin e klubit anglez. “Menaxherët e kësaj skuadre na kanë ndjekur në dyja ndeshjet e fundit të Kombëtares, kundër Sllovenisë dhe Bullgarisë. Kemi biseduar me ta para ndeshjes me Slloveninë. Është ëndërr jo vetëm imja dhe e Currit, por e çdo futbollisti të luajë në Premier Ligë”, - është shprehur Dallku para pak ditësh, edhe Dinamo e Zagrebit ka shfaqur interes për ta, sikurse edhe disa skuadra turke. Dinamo është tepër e interesuar për ta, madje oferta e tyre është më e mira aktualisht, në aspektin financiar. Por deri në fund të vitit nuk do të ketë asgjë. Natyrisht, edhe vetë Vorskla po bën të pamundurën të rinovojë kontratat me ta, pasi ato skadojnë në qershor. Vorskla e bën këtë që të përfitojë ndonjë lek nga lojtarët, pasi nuk dëshiron që ata të largohen gratis”, - ka thënë Haxhiu. Curri në Vorskla luan prej tre vitesh, kurse Dallku u transferua gjashtë muaj më vonë. Dy ish-futbollistët e Prishtinës, tani janë pjesë e rëndësishme edhe e Kombëtares shqiptare.

1 milion euro
    kërkoi klubi i Vorskla Polatvës për dyshen shqiptare që luan në këtë skuadër, kur Verderi u përgatit seriozisht për të marrë shërbimet e dy futbollistëve kuqezi. Pas kësaj kërkese, gjermanët i ndërprenë tratativat.

Dëshira
    Dallku edhe Curri po bëhen gati për të bërë hapin e madh të karrierës së tyre, pra për t’u transferuar në një skuadër të madhe. Lojtarët janë në tratativa me disa klube dhe nuk e kanë fshehur dëshirën për t’u larguar nga Vorskla, klub me të cilin luajnë prej disa sezonesh. Sanderlendi është një mundësi e mirë.

Berisha
    Një kalim i mundshëm i Dallkut e i Currit në kampionatin anglez do të shtonte numrin e kuqezinjve që luajnë në kampionatin britanik. Aktualisht në kampionatin anglez luan vetëm Besart Berisha me Bërnlein, por që e humbi sezonin për shkak të një dëmtimi të rëndë.

Dinamo Zabreb
    Drejtuesit e klubit kroat, prej kohësh kanë në shënjestër dyshen shqiptare që aktivizohet tek ukrainasit e Vorskla Poltavës. Lojtarët kanë pohuar tratativat, madje kanë thënë gjithashtu, se mund të arrihet një parakontartë që në janar me këtë skuadër.

Verder
    Në janar të vitit të kaluar ishte skuadra e Verder Bremenit, ajo që shfaqi interes për Debatik Currin, një prej lojtarëve më të mirë që ka Kombëtarja aktualisht. Kalimi i tij në Gjermani nuk u bë i mundur pasi Vorskla nuk e lejoi lojtarin të ikte.

Volfsburg
    Një tjetër skuadrër gjermane që shfaqi interes për Debatik Currin ishte edhe Volfsburgu, por lojtari nuk u bind nga oferta dhe iu tremb faktit se mund të qëndronte për një kohë të gjatë në stolin e rezervave, gjë që Curri nuk e dëshiron aspak.

Gallatasaraj
    Turqit e Gallatasarajit shfaqën interes për Armend Dallkun, mbrojtësin e djathtë të Kombëtares shqiptare, i cili gjatë dy sezoneve të fundit ka bërë paraqitje shumë të mira me skuadrën e Vorsklas dhe në përfaqësuese.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Shenon Hamdi Salihi, fiton SV Ried

Skuadra e SV Ried ka realizuar nje fitore shume te rendesishme karshi kampiones ne fuqi Salzburg - Red Bull qe drejtohet nga trajneri i njohur Xhiovani Trappatoni. Sulmuesi shqiptar i kombetares shenoi qe ne minuten e 11-te. Pas nje goditje denimi te ekzekutuar nga Dreschel, topi interferohet nga Akakundiz dhe perfundon ne kembet e shqiptarit i cili shenon brenda zones se rreptesise nga nje distance e vogel duke i dhene avantazhin skuadres se tij e cila realizoi edhe nje gol tjeter me ane te kapitenit te skuadres Dreschel duke vulosur rezultatin perfundimtar 2-0. Ky ishte goli i shtate i Salihit ne 14 ndeshjet qe ai ka luajtur. Minuten e 83-te sulmuesi shqiptar u zevendesua. Me kete fitore, Ried barazohet me pike me Salzburg qe ndajne vendin e 4-rt se bashku edhe me Rapidin e Vienes

Kliko per VIDEO

Pasioni për shkencën Maska e Qendi
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    2,102
    OK Kisha Dashur Qe N.q.S Keni Ndonje Lajm Zyrtar Rreth Kesaj Ju Lutem Ta Postoni . FLM Per Mirkuptim
    QENDI

Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Goli i bukur i Skeles ne ndeshjen e djeshme Hansa 3-2 Energie

Video: KLIKO KETU

Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Finland 2 - 1 Azerbaijan

Finland 2 - 1 Azerbaijan
    63' 0-1 Makhmud Gurbanov [Azerbadjan]
    79' 1-1 Mikael Forssell [Finland]
    86' 2-1 Shefki Kuqi [Finland]

VIDEO: video-shqiperia.blogspot.com

Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Mattersburg 1 - 1 Ried 24.11.2007

59' [0 - 1] H. Salihi

VIDEO

Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Eintracht Frankfurt 2 - 2 Schalke

49' [1 - 0] F. Toski

http://video-shqiperia.blogspot.com/...2-schalke.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marseille 2 - 0 Monaco

69' [2 - 0] L. Cana

http://video-shqiperia.blogspot.com/...-0-monaco.html

Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    E Diele, Dhjeto 23, 2007

Palermo- Lazio 2:2 - 23.12.2007

2:2 Igli Tare
    http://video-shqiperia.blogspot.com/...-23122007.html

Tre futbollistë kosovarë provohen te akademia e Chelsea-s

Tre kosovarë provohen te akademia e Chelsea-s

Një treshe kosovare për Chelsea-n. Mërgimi, Valoni dhe Flamuri janë tre kosovarët nga Norvegjia që gjatë kësaj vere janë provuar në akademinë e njërit prej klubeve më të mëdha europiane. Ata vazhdojnë të jenë nën vëzhgimin e klubit nga “Stamford Bridge”, ndërsa që të tre janë pjesë e ekipeve përfaqësuese të Norvegjisë. Që të tre jetojnë në të njëjtin vend dhe vijnë nga Kosova. Në dallim nga bashkëkombasit e tjerë në Norvegji, vendi ku jetojnë, ata janë njohur në një vend paksa të veçantë: akademinë e njërit prej klubeve më të mëdha europiane. FC Chelsea gjatë viteve në vijim mund të ketë në radhët e veta edhe futbollistë kosovarë, teksa tre të rinjtë: Valon Berisha, Mërgim Hereqi dhe Flamur Kastrati tashmë i janë nënshtruar provës së parë në klubin nga “Stamford Bridge”.

Drejtuesit e Akademisë së Chelseas i kanë vënë syrin prej disa muajsh treshes kosovare. Muaj më parë ata kanë qëndruar në Londër për të bërë provat e para, ndërsa do të jenë në përcjellje të vazhdueshme të skautëve të Chelsea-s, të cilët duket të kenë mbetur të impresionuar me talentin e tyre. Berisha, Hereqi dhe Kastrati për herë të parë janë njohur në Londër, ku provoheshin te skuadra e Chelsea-s. Gjatë qëndrimit në kryeqytetin e Anglisë, njomakët kosovarë u kanë lënë përshtypje shumë të mira trajnerëve të grupmoshave të reja të klubit të miliarderit Roman Abramovich. Nga ekspertët e futbollit në Norvegji, ata vlerësohen si talente me të ardhme të madhe në futbollin norvegjez, ndërsa që të tre janë pjesë e rregullt e përfaqësueses së grupmoshave nga shteti nordik. Ata luajnë në ekipe të ndryshme nga vendi skandinav.

Mërgim Hereqi

Mërgimi aktivizohet në klubin e ligës elite të Norvegjisë, Stromsgodset. Ai është vetëm 15 vjeç dhe pritet të jetë shumë shpejt pjesë e skuadrës së parë të këtij klubi. Ai tashmë llogaritet si talenti më i madh te ekipet e grupmoshave dhe ka rënë në sytë e skautëve të Chelsea-s gjatë ndeshjeve që ka zhvilluar me përfaqësuesen U-16 të Norvegjisë. "Gjatë muajit korrik dhe shtator kamë qenë në prova te Chelsea. Atje kam kaluar mirë dhe u kam pëlqyer. Ata më kanë thënë se do të më vëzhgojnë ende e më pas do të shohim se çfarë do të bëhet. Gjatë muajve të ardhshëm do të shohim se çfarë do të ndodhë", - theksoi Mërgimi me prejardhje nga qyteti i Gjakovës.

Flamur Kastrati

Ndër tre kosovarët që janë provuar tek Chelsea, më i ‘moshuari’ është Flamuri. Sidoqoftë, përveç Chelsea-s për të duket të jetë interesuar edhe klubi i Derby County, që njihet se ka një ndër akademitë më të mira të futbollit në ishull. "Ne vëzhgohemi nga një danez, i cili është skaut i Chelsea-s për shtetet skandinave dhe ky ishte personi që na ka çuar në prova te Chelsea", - pohoi Kastrati. Për koincidencë, Chelsea është edhe ekipi më i preferuar i Kastratit, ndërsa edhe lojtari më i preferuar për të vjen nga Blues dhe është afrikani Didier Drogba. Gjatë këtij sezoni, ai ka mbrojtur ngjyrat e ekipit junior të Skeid, ndërsa duke filluar prej sezonit të ardhshëm pritet të mbrojë ngjyrat e ekipit të parë të të njëjtit klub. Flamuri, i cili ka prejardhje nga Peja, ka veshur fanellën e përfaqësueses U-16 të Norvegjisë, teksa bën të ditur se së shpejti pritet të ftohet edhe nga përzgjedhësi i përfaqësueses U-17.

Valon Berisha

Vetëm 14 vjeç, Valoni në sytë e skautëve të Chelsea-s ka rënë kur ishte pjesë e akademisë së Ole Gunnar Solskjaer, që organizohet çdo vit me 25 lojtarët më të mirë të moshës 14-vjeçare në Norvegji. "Gjatë muajit korrik dhe shtator kam qenë në prova te Chelsea. Akademia e Solskjaerit ka marrë 25 lojtarët më të mirë të moshës sime në Norvegji dhe në mesin e tyre kam qenë edhe unë. Aty i kam rënë në sy një skautit të Chelsea-s, i cili më pas më ka thirrur dhe kemi rënë dakord për të shkuar në prova", - thotë Valon Berisha. Sipas tij, ekipi nga “Stamford Bridge” është ndarë i kënaqur me paraqitjet e tij. Valoni tregon se do të vazhdojë të vëzhgohet edhe në Norvegji nga Chelsea. "Te Chelsea më kanë thënë që do të më përcjellin në Norvegji derisa të rritem edhe pak, pastaj do të më marrin. Unë jam i përkushtuar të punoj që një ditë të jem pjesë e Chelsea-s", - vazhdon ai. Valon Berisha, i cili është me prejardhje nga qyteti i Besianës, është edhe pjesë e përfaqësueses U-14 të Norvegjisë. Ai është pjesë e ekipit Hagersund që garon në ligën e tretë norvegjeze. Pozita e tij e zakonshme në fushë është ajo e mesfushorit. Edhe pse vetëm 14 vjeç, ai tashmë angazhohet në ekipet e grupmoshave të reja U-17 dhe U-19, kurse qysh prej sezonit të ardhshëm pritet të kalojë në radhët e ekipit të parë.

Gazeta Tema

At'qivia Maska e Flori
    Anëtarësuar
    12-03-2004
    Vendndodhja
    Tiranë, Albania
    Postime
    2,551

futbolli: copy-paste

Transferimi i Armend Dallkut në Premiershipin anglez me Sandërlendin është çështje orësh. Sipas burimeve pranë mbrojtësit kuqezi, marrëveshja me klubin britanik pritet të përfundojë më datë 5 janar. "Kalimi i Dallkut në kampionatin anglez thuajse ka përfunduar", ka pohuar burimi. "Të shtunën pritet që palët të takohet dhe sipas të gjitha gjasave do të lidhet kontrata, e cila do të realizojë transferimin e tij të menjëhershëm nga ukrainasit e Vorskla Poltavas". Në ditët e fundit të dhjetorit, për Dallkun ishte interesuar edhe Livorno në Serinë A italiane. Skuadra ku militon edhe shqiptari tjetër, Erjon Bogdani, ka tentuar të hyjë në bisedime të avancuara, por 24-vjeçari ndërpreu çdo kontakt. "Të luash në Premiership është një nga arritjet më të mëdha profesionale dhe Armendi e ka të qartë këtë. Ai preferon të kalojë në Angli, duke e cilësuar Sandërlendin si një trampolinë mjaft të mirë. Kjo është arsyeja përse ka ‘injoruar‘ interesimin e Livornos".

© Gazeta Shqip
    Femra ne Sex:
    Akmerikanka: o yes o yes
    Gjermanja: ja gut ja gut
    Shqiptarja: "mos i trego kerkujt"

Faqja 24 prej 52 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  2. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  3. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  4. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  5. Si vjen bashkimi kombëtar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •